Sannhetens time – Historien om Veronica Guerin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sannhetens time – Historien om Veronica Guerin
orig. Veronica Guerin
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår2003
Prod.landIrsk / Amerikansk
Lengde1 t. 38 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJoel Scumacher
ProdusentJerry Bruckheimer
ManusforfatterCarol Doyle
Mary Agnes Donoghue
MusikkHarry Gregson-Williams
SjeffotografBrendan Galvin
Foran kamera
MedvirkendeCate Blanchett
Colin Farrell
Ciarán Hinds
Annen informasjon
BudsjettUSD 17 millioner
TotalomsetningUSD 9,4 millioner
Prod.selskapTouchstone Pictures
DistributørBuena Vista Pictures
Premiere8. juli 2003 (Irland)
8. august 2003 (Norge)
8. oktober 2003 (USA)
Eksterne lenker

Sannhetens time – Historien om Veronica Guerin er en irsk biografisk dramafilm fra 2003, regissert av Joel Schumacher. Filmen er basert på den sanne historien om den irske journalisten Veronica Guerin, som ble myrdet av irske narkolangere..

Handling[rediger | rediger kilde]

Veronica Guerin, en reporter for Sunday Independent, blir oppmerksom på hvordan narkotikatrafikken i Dublin går utover arbeiderklassen, spesielt barna, og hun lover å avsløre de ansvarlige bakmennene. Hennes undersøkelser fører henne blant annet til John Traynor, en bemerkelsesverdig kilde til informasjon om den kriminelle underverdenen. Traynor er villig til å hjelpe henne til en viss grad, men villeder henne for å beskytte seg mot narkobaronen John Gilligan. For å styre henne bort fra Gilligan, antyder Traynor at Gerry Hutch, en kriminell kjent som "The Monk" har ansvaret for innførsel av narkotika. Guerin etterforsker Hutch, men oppdager at han ikke er involvert.

Når Guerin nærmer seg sannheten, blir hun og familien mål. En kule avfyrt gjennom et vindu i hjemmet hennes som advarsel stopper ikke henne. Hun blir deretter skutt i beinet, og hennes unge sønn Cathal blir truet. Hennes ektemann Graham, moren Bernie og broren Jimmy bønnfaller Veronica om å slutte, men hun blir mer bestemt på å avsløre de kriminelle gjengene. Den 26. juni 1996 møter Guerin i en rettssak for å svare for parkeringsbøter og fartsbøter som hun tidligere hadde ignorert. Hun får en bot, og reiser deretter hjem. Men to menn på motorsykkel stopper ved siden av henne. Sjåføren ødelegger vinduet på bilen hennes, og skyter henne seks ganger.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]