Jeff Goldblum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Jeff Goldblum
JeffGoldblum07TIFF.jpg
FødtJeffrey Lynn Goldblum
22. oktober 1952 (65 år)
West Homestead
Ektefelle Geena Davis (19871990), Laura Dern (19931997), Emilie Livingston (2014–)
Samboer Laura Dern
Utdannet ved William Esper Studio, Neighborhood Playhouse School of the Theatre
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, filmregissør, stemmeskuespiller, karakterskuespiller, filmprodusent, teaterskuespiller, skuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år1974–
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Jeff Goldblum, ca. 1985

Jeffrey Lynn Goldblum (født 22. oktober 1952 i West Homestead i Pennsylvania) er en Academy Award-nominert amerikansk skuespiller. Han var kjent for å ofte spille eksentriske eller intense karakterer.

Goldblum ble født i West Homestead nær Pittsburgh i Pennsylvania. Han var sønnen til Shirley, en programleder for et radioprogram, og Harold Goldblum, en doktor. Han har en søster, Pamela, og en eldre bror, Lee. En annen bror, Rick, levde bare til han ble 23. Familien var jødisk og tilhørte en ortodoks synagoge. Jeff Goldblum flyttet til New York City i en alder av sytten år for å bli skuespiller.

Goldblum begynte sin karriere som skuespiller i filmen Death Wish fra 1974. En tidlig og liten rolle som han er likevel er godt kjent for er en person som snakker i telefonen under en fest i filmen Annie Hall fra 1977. Han har hatt hovedroller i filmer som Fluen, Independence Day, Den tapte verden, Earth Girls Are Easy, The Tall Guy, Vibes og Into the Night.

Han er også en av de høyeste skuespillerne i Hollywood, ragende nesten 2 meter.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]