The Guardian

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Guardian
The Guardian
Type Dagsavis
Format Berliner
Grunnlagt 1821
Eiere Guardian Media Group
Utgiver Guardian News and Media
Ansvarlig redaktør Katharine Viner
Språk Engelsk
Politisk Sentrum-venstre-liberalisme
Opplag 226 473 (november 2011)
Hovedkvarter Kings Place, York Way 90 London
Nettsted http://www.guardian.co.uk

The Guardian er en britisk avis som utgis av Guardian Media Group i London. Den ble grunnlagt som The Manchester Guardian i 1821 i Manchester og fikk sitt nåværende navn i 1959. Tradisjonelt var den forbundet med Det liberale parti. Under den spanske borgerkrigen støttet den venstresiden og var den eneste nåværende britiske avis som ikke støttet Francisco Francos nasjonalister.

I 2005 endret avisen format fra det tradisjonelle fullformatet (broadsheet) til berliner (midi), blant annet som et svar på at aviskonkurrenter som The Times og The Independent gikk over til tabloidformat. Daglig opplag (november 2011) ligger på 226 473 eksemplarer. Ansvarlig redaktør siden 1995 er Alan Rusbridger. Ifølge ansvarlig redaktør Alan Rusbridger er The Guardian verdens nest mest leste engelskspråklige avis på nett etter The New York Times, med en månedlig leserskare på mellom 36 og 37 millioner.[1]

The Guardian Weekly er den internasjonale utgaven av avisen og utgis ukentlig over hele verden.

Redaktører[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ David Reid and Tania Teixeira (26. februar 2010). «Are people ready to pay for online news?». BBC. Besøkt 28. februar 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

avisstubbDenne avisrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.