Kings Bay

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kings Bay AS
Kings Bay Kull Compani(8).jpg
Gruvearbeidere i Kings Bay Kull Compani i gruven Agnes 1918
Offisielt navnKings Bay AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer930 155 500
BransjeGrubeselskap
Etablert14. desember 1916[1]
Datterselskap Ny-Ålesund By- og Gruvemuseum, BjørnøenRediger på Wikidata
Hovedkontor Ny-ÅlesundRediger på Wikidata
LandNorge
Nettsted Offisielt nettsted

Kings Bay AS er et norsk aksjeselskap heleid av staten gjennom Klima- og miljødepartementet. Selskapet ble opprettet 14. desember 1916 som Kings Bay Kull Compani for å drive gruvedrift i KongsfjordenSvalbard. I dag driver selskapet Ny-Ålesund.

Kings Bay AS eier grunnen og det meste av bebyggelsen i Ny-Ålesund på Svalbard. Sel­skapet har ansvaret for infrastrukturen på stedet, inklusiv ivaretakelse av miljø og kulturminner. Driften av infrastrukturen omfatter blant annet beredskap, sjøvertstjenester, flytransport, verkstedstjenester, innkvartering, bespisning, samt vann- og elektrisitetsforsyning. Selskapet er ansvarlig for arealplanleggingen i Ny-Ålesund.

Selskapet har bortleid deler av sine anlegg og bygninger til en rekke norske og utenlandske forskningsinstitusjoner, som driver en omfattende virksomhet på stedet. Rundt 20 land har hvert år forskningsprosjekter i området rundt Ny-Ålesund. Det er lagt vekt på at selskapet fremstår som en nøytral tilrettelegger av infrastrukturtjenestene for de forskjellige forskningsmiljøene på stedet, slik at både norske og utenlandske interesser ivaretas.

Selskapet yter også i en viss utstrekning tje­nester til reiseliv, særlig ved daganløp av større turistskip og andre fartøyer i sommersesongen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ w2.brreg.no[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]