Heksene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Den britiske krim- og barnebokforfatteren Roald Dahl (1916–90) hadde norske foreldre. Dahl er kjent for en lang rekke barnebøker, blant annet: Charlie og sjokoladefabrikken (1964), Den fantastiske Mikkel Rev (1970), Danny og den store fasanjakten (1975), Georgs magiske medisin (1981), SVK (1982), Heksene (1983) og Matilda (1988).

Heksene (engelsk: The Witches) er en barnebok fra 1983 av den britiske forfatteren Roald Dahl. Den ble filmatisert i 1990 med Anjelica Huston i en av hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Heksene handler om en gutt og bestemoren hans. Guttens foreldre ble drept i en bilulykke, så bestemoren, som kommer fra Norge, måtte ta hånd om han. Bestemoren bruker å fortelle masse historier om hekser, slik at gutten kan kjenne igjen en heks om han møter det. En sommer drar gutten og bestemoren på ferie. På hotellet hvor de bor greier hovedpersonen å tulle seg inn på et topphemmelig møte inne på festsalen, nemlig heksenes årsmøte. Han gjemmer seg og lytter til alt heksene snakker om, og finner ut at «hovedsaken» dette året er å forvandle alle barn i verden til mus! Så bærer det ut på et eventyr for å stoppe heksene og de onde planene deres.

Filmatisering og opera[rediger | rediger kilde]