Hopp til innhold

Tales of the Unexpected

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For den amerikanske serien fra 1977, se Quinn Martin's Tales of the Unexpected. For boka med samme tittel, se Tales of the Unexpected (bok).
Tales of the Unexpected
Generell informasjon
SjangerAntologiserie, krimserie, grøsserserie
Prod.landStorbritannia
Sendeår1979–1988
Sesonger9
Episoder112
Lengde25 (per episode)
SpråkEngelsk
Basert påTales of the Unexpected
Bak kamera
Skaper(e)Roald Dahl
ProdusentJohn Woolf
MusikkRon Grainer
Prod.selskapITV Anglia
Sending
Periode24. mar. 197913. mai 1988
TV-kanalITV
Eksterne lenker
IMDb

Tales of the Unexpected er en britisk grøsser- og mysteryserie som gikk på ITV fra 1979 til 1988 og som tok utgangspunkt i Roald Dahls novellesamling med samme tittel. Serien besto av en rekke korte novellefilmer som ikke hadde annet tilfelles med hverandre enn sjanger og atmosfære.

Serien er en slags antologi av forskjellige historier som i utgangspunktet var basert på noveller av Roald Dahl. Hver episode var avsluttende og ble presentert av Dahl, som i en stemningsfull atmosfære satt i en lenestol foran peisen og gav seerne en introduksjon av historien. Novellefilmene er ofte en blanding av thriller, mystikk, grøss og krim – med en overraskende slutt. Serien kjennetegnes også av en karakteristisk åpningmelodi skrevet av Ron Grainer.

Tales of the Unexpected hadde premiere på NRK den 6. oktober 1979. Den første novellefilmen de viste var Offeret (Lamb to the Slaughter).[1] Serien gikk sporadisk på kanalen til slutten av 1980-tallet.

I 1980 ble den tildelt Edgar-prisene (for episoden "Skin"). Den ble året etter nominert til en BAFTA i kategorien beste musikk.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «Roald Dahl - endelig kommer hans krimnoveller TV». VG. 6. oktober 1979. Besøkt 29. mars 2009. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata