Hopp til innhold

SVK - Store Vennlige Kjempe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
SVK - Store Vennlige Kjempe
orig. The BFG
Generell informasjon
SjangerFantasy, familiefilm
Utgivelsesår2016
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSteven Spielberg
ProdusentFrank Marshall
Sam Mercer
Steven Spielberg
ManusforfatterMelissa Mathison
Basert påSVK av Roald Dahl
MusikkJohn Williams
SjeffotografJanusz Kaminski
KlippMichael Kahn
Foran kamera
MedvirkendeMark Rylance
Ruby Barnhill
Penelope Wilton
Rebecca Hall
Bill Hader
Prod.selskapWalt Disney Studios Motion Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

SVK - Store Vennlige Kjempe (originaltittel The BFG) er en amerikansk fantasyfilm fra 2016. Filmen er regissert av Steven Spielberg, og har Mark Rylance, Ruby Barnhill og Penelope Wilton i hovedrollene.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er basert på barneboken SVK fra 1982 av Roald Dahl. Den hadde kinopremière 1. juli 2016 i USA, og 5. august 2016 i Norge.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien handler om en jente kalt Sofie. Hun bor på et barnehjem. Dronningen av England og den store vennlige kjempen, som reiser på eventyr for å fange de onde, menneskeetende kjempene som invaderer menneskeverden. En natt kom SVK og hentet henne ut av barnehjemmet. Sofie ble veldig redd og begynte å hyle, så SVK tok med seg Sofie til verdenen sin der kjempene bor. SVK er den eneste snille kjempe som bor der, og som vil hjelpe Sofie. En dag fant kjempene ut at SVK holder et menneske (Sofie) skjult der han bor og de ble veldig sure, Men SVK forsvarte henne og fikk dem unna. De ble veldig sure. En dag kom kjempene igjen og raserte huset til SVK og ødela hele huset hans. Nå ble SVK sur og skulle lage en plan, Sofie hjalp han å lage planen om å ta kjempene. En dag klarte de å ta kjempene og nå kunne de bo der for alltid.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]