Georgs magiske medisin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Den britiske krim- og barnebokforfatteren Roald Dahl (1916–90) hadde norske foreldre. Dahl er kjent for en lang rekke barnebøker, blant annet: Charlie og sjokoladefabrikken (1964), Den fantastiske Mikkel Rev (1970), Danny og den store fasanjakten (1975), Georgs magiske medisin (1981), SVK (1982), Heksene (1983) og Matilda (1988).

Georgs magiske medisin (originaltittel: George's Marvelous Medicine) er en barnebok fra 1981, skrevet av Roald Dahl, og illustrert av Quentin Blake.

Handling[rediger | rediger kilde]

Georg er en 8 år gammel gutt som bor på en gård sammen med moren, faren og bestemoren sin. Georg er lei av sin bestemors surmuling, og planlegger å lage en spesiell medisin for å kurere henne (en medisin han lager av alt som finnes i huset). Medisinen fører til at bestemor blir like høy som et hus. Georgs far, en bonde, syns ideen med medisinen er kjempegod, og vil bruke den til å gjøre dyrene på gården større og fetere. Hvis bare Georg kunne huske oppskriften.....

Dramatiseringer[rediger | rediger kilde]

Den norske komponisten Gisle Kverndokk har skrevet en opera buffa over Roald Dahls bok, med libretto av John Hollen. Verket fra 1994 ble uroppført den 22. september 1995 av Operaen i Kristiansund.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.kverndokk.com/index.php?PageId=3[død lenke] Omtale av verket på komponistens hjemmesider


litteraturstubbDenne litteraturrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.