Hopp til innhold

Grusomme meg 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Grusomme meg 3
orig. Despicable Me 3
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår
 • 14. juni 2017 (2017-06-14) (Annecy)[1]
 • 30. juni 2017 (2017-06-30) (USA)[1]
Prod.landUSA
Lengde90[2] min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
Regi
Produsent
ManusforfatterCinco Paul og Ken Daurio
Basert påFigurer laget av Sergio Pablos
Musikk
KlippClaire Dodgson
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
BudsjettUSD 80 million[4]
Prod.selskapUniversal Pictures[5]
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Grusomme meg 3 (originaltittel: Despicable Me 3, stilisert i markedsføringøyemed og på skjermen som Despicable M3) er en 2017 amerikansk 3D-datamaskinanimert komediefilm produsert av Illumination Entertainment for Universal Pictures. Det er den tredje hovedfilmen, den tredje totalt i filmserien Grusomme meg, og oppfølgeren til Grusomme meg 2 (2013). Filmen er regissert av Pierre Coffin og Kyle Balda, medregissert av Eric Guillon[6] og med manus av Cinco Paul og Ken Daurio.

I filmen starter Gru et samarbeid med sin lenge tapte tvillingbror Dru for å bekjempe en ny fiende kalt Balthazar Bratt, en barneskuespiller fra 1980-tallet som vokser opp til å bli en skurk. Steve Carell, Miranda Cosgrove og Dana Gaier returnerer til sine roller som Gru, Margo og Edith fra de to første filmene og Julie Andrews er tilbake som Marlena, Gru mor fra Grusomme meg (2010). Kristen Wiig og Steve Coogan er tilbake fra Grusomme meg 2, mens Trey Parker, Jenny Skifer og Nev Scharrel (til erstatning for Elsie Fisher som Agnes) er nye stemmeskuespillere i denne filmen i serien.

Grusomme meg 3 hadde premiere den 14. juni 2017, på Annecy International Animated Film Festival, og ble utgitt i USA den 30. juni 2017, av Universal Pictures i 3D, RealD 3D, Dolby Cinema og IMAX 3D. Filmen fikk blandede til positive anmeldelser fra kritikere og har spilt inn over USD 1 milliard på verdensbasis, noe som gjør den til den tredje mest innbringende filmen i 2017, den fjerde mest innbringende animasjonsfilm noen gang og den 24. mest innbringende totalt sett. Det er Illuminations andre film til å brutto spille inn over USD 1 milliard, etter Minions i 2015, og ble den første animerte serien til å gjøre det.

Den tidligere skurken Gru er nå en agent for Antiskurkeligaen (Anti-Villain League, AVL). Han og hans partner/hustru Lucy er sendt til å forpurre planene til Balthazar Bratt, en tidligere barnestjerne som er blitt ond. Gru klarer å stoppe Bratt fra å stjele verdens største diamant, men er ikke i stand til å ta ham til fange. Som et resultat av at han ikke fikk tatt Bratt blir Gru og Lucy avskjediget fra AVL av dens urimelig nye direktør Valerie da Vinci, etter at Silas Ramsbottom har gått av med pensjon.

Gru og Lucy forteller motvillig sine barn Margo, Edith, og Agnes om sin oppsigelse, men forsikrer dem om at de vil finne nye jobber. De fleste av Grus undersåtter forlater Gru når han nekter å gå tilbake til den kriminelle løpebanen til tross for å mistet sin jobben. I mellomtiden sliter Lucy med å tilpasse seg sin nye rolle som barnas nye mor. Neste morgen er familien kontaktet av Fritz, butler til Grus muntre tvillingbror Dru, som bor i et fjernt land som heter Freedonia og lengter etter å møte ham. Gru er sjokkert over å lære at han har en tvillingbror. Han konfronterer sin mor, som avslører at når hun og mannen ble skilt, ble de enige om å beholde ett barn hver. Familien bestemmer seg for å reise for å møte Dru, og de er overrasket over hans enorme formue, som Fritz tillegger grisfarmvirksomheten. I mellomtiden er undersåttene blitt arrestert for ulovlig tilstedeværelse på settet til et talentshow. Bratt klarer å stjele diamanten igjen og har tenkt å bruke det til å drive en gigantisk robot og ødelegge Hollywood som hevn for kansellering av hans program.

Dru avslører til Gru at deres nylig avdøde far var en legendarisk superskurk, viss skurkaktive aktiviteter er den virkelige kilden til familiens rikdom. Da Dru ble avvist av sin far som en skam, spør han sin bror om å lære ham å være en skurk. Når Gru nekter å gå tilbake til sin gamle måter tar Dru ham med på en kosetur rundt Freedonia i sin fars teknologisk avansert bil og de to brødrene kommer nærmere hverandre. I mellomtiden prøver Lucy å balansere sine oppgaver som en mor, som hun fremviser etter å ha vist bort en ung gutt ved navn Niko som hadde falt for Margo på en tradisjonell ostefestival, mens Edith og Agnes snubler inn i på lokal taverna og lærer fra bartenderen om en mytisk enhjørning som lurer i en nærliggende skog. Gru prøver å overbevise Agnes at enhjørninger er oppkonstruert, men bestemmer seg for ikke å gjøre det for å unngå å såre hennes følelser. Neste dag drar Agnes og Edith ut i skogen for å spore opp den mytiske hesten, bare for å finne en enhornet geit som Agnes adopterer og kaller «Heldig». I mellomtiden resulterer savnet av Gru til at Undersåttene flykter fra fengselet.

Dru overbeviser Gru til å stjele diamanten, mens Gru i all hemmelighet har til hensikt å bringe den til AVL, som han håper vil overbevise da Vinci om å ansette ham på nytt. Til tross for flere tilbakeslag, klarer de å få tak i diamanten og blir reddet av Lucy etter at de så vidt klarer å rømme. Etter å ha funnet ut av Grus faktiske motiver, konfronterer Dru sin bror om hans løgn. Til motmæle fornærmer Gru ham og bestemmer seg for å forlate Freedonia. Bratt, forkledd som Lucy, kidnapper barna, og får igjen tak i diamanten. Gru og Dru løser sine uoverenstemmelser og forfølger ham.

Med sin robot drevet av diamanten terroriserer Bratt Hollywood, og har til hensikt å sende det ut i rommet ved bruk av tyggegummi med superkrefter. Lucy redder barn mens Gru og Dru svekker Bratts robot med våpen fra deres fars bil. Gru blir slått bevisstløs når bilen blir ødelagt, og Dru klarer å ødelegge robotens kjerne fra innsiden når Bratt truer med å drepe Gru. Når Gru kommer seg slåss han med Bratt i en kampdans, ved å bruke det som en distraksjon for å hente sin våpenifiserte keytar, og beseiret ham. Etter å ha møtt opp med Gru klarer Undersåttene å ødelegge tyggegummien som allerede dekker byen, og Gru og Dru gjenforenes.

Kort tid deretter er Gru og Lucy gjeninnsatt i AVL, og den nylig forente familie feirer i Grus hjem. Lucy er anerkjent av barna som deres mor. Lokket tilbake til skurkerier stjeler Dru og de fleste av undersåttene Grus skipet, med Grus emblem erstattet med en «D» i graffiti. Gru og Lucy bestemmer seg for å gi dem et fem minutters forsprang før de engasjerer seg i jakten.

Rolleinnehavere

[rediger | rediger kilde]
 • Steve Carell som Felonious Gru, den tidligere skurken som har blitt Antiskurkeliga-agent, Margos, Ediths og Agnes' adoptivfar samt Lucys ektemann.[7]
  • Carell gir også sin stemme til Dru, Grus lenge savnede tvillingbror og jentenes adoptivonkel.[8]
 • Kristen Wiig som Lucy Wilde, en Antiskurkeliga-agent, Gru kone og jentenes adoptivmor.[9]
 • Trey Parker som Balthazar Bratt, en superskurk og tidligere barnestjerne som vokser opp til å bli besatt av karakteren han spilte på '80-tallet og er bestem på å erobre verdensherredømme.
 • Miranda Cosgrove som Margo, Grus og Lucys eldste adoptivdatter.
 • Dana Gaier som Edith, Grus og Lucys mellomste adoptivdatter.[10]
 • Nev Scharrel som Agnes, Grus og Lucys yngste adoptivdatter.[11] Hun var tidligere stemmen til Elsie Fisher i de første to filmene.
 • Pierre Coffin som Mel og Undersåtter.[12]
  • Coffin gir også stemmen til en museumsdirektør.
 • Steve Coogan som Silas Ramsbottom, direktør for Antiskurkeligaen.[13][14]
  • Coogan gir også stemmen til Fritz, Drus butler.
 • Julie Andrews som Marlena Gru, Grus og Drus mor.[15]
 • Jenny Skifer som Valerie da Vinci, et medlem av Antiskurkeligaen som blir den nye AVL-direktøren.[16]
 • Andy Nyman som Clive, en robot som er Bratts medhjelper.
 • Adrian Ciscato som Niko, en gutt fra Freedonia som forelsker seg i Margo.
 • John Cygan (i hans siste filmrolle) som en ekstra stemmeskuespiller.

Produksjon

[rediger | rediger kilde]

Steve Burke, NBCUniversals administrerende direktør, bekreftet i september 2013 at en tredje film i Grusomme meg-serien var under utvikling.[17] Cinco Paul og Ken Daurio, forfatterne av de to første filmene, kunngjorde at de ville komme tilbake for å skrive manuset til filmen.[18] Den 13. april 2016 fikk Trey Parker, medskaperen av South Park, rollen som den viktigste antagonisten i filmen, Balthazar Bratt.

Soundtrack

[rediger | rediger kilde]
Despicable Me 3: Original Motion Picture Soundtrack
Soundtrack med Various Artists
Utgitt23. juni 2017 (2017-06-23)
SjangerPopmusikk
Lengde00:01:30
Lengde51:14:
Plateselskap
Komponist(er)Heitor Pereira
Produsent(er)

Soundtracket til Despicable Me 3 ble sluppet 23. juni 2017. Pharrell Williams lanserte den nye sangen «Yellow Light» for lydsporet, som ble gjort tilgjengelig via digital nedlasting og strømming.[19] Noen sanger er ikke tilgjengelig på iTunes og Google Play.

Sporliste

[rediger | rediger kilde]
Nr. Tittel Låtskriver(e) Produsent(er) Lengde
1 Yellow Light (fremført av Pharrell Williams) Pharrell Williams
 • Pharrell Williams
 • Mike Larson[b]
3:37
2 Hug Me (fremført av Pharrell Williams og Trey Parker)
 • Pharrell Williams
 • Trey Parker
2:20
3 Bad (fremført av Michael Jackson) Michael Jackson
4:07
4 Take on Me (fremført av A-ha)
3:46
5 Papa Mama Loca Pipa (fremført av The Minions) Pierre Coffin 1:29
6 There's Something Special (fremført av Pharrell Williams) Pharrell Williams
 • Pharrell Williams
 • Mike Larson[b]
3:44
7 Tiki Tiki Babeloo (fremført av The Minions) Pierre Coffin 1:13
8 Freedom (fremført av Pharrell Williams) Pharrell Williams Pharrell Williams 2:43
9 Doowit (fremført av Pharrell Williams) Pharrell Williams
 • Pharrell Williams
 • Mike Larson[b]
4:02
10 99 Luftballons (fremført av Nena) 3:52
11 Into the Groove (fremført av Madonna)
 • Madonna
 • Bray
4:44
12 Chuck Berry (fremført av Pharrell Williams) Pharrell Williams
 • Pharrell Williams
 • Andrew Coleman[b]
 • Mike Larson[b]
3:15
13 Fun, Fun, Fun (fremført av Pharrell Williams) Pharrell Williams Pharrell Williams 3:25
14 Despicable Me (fremført av Pharrell Williams) Pharrell Williams Pharrell Williams 4:15
15 Despicable Me 3 Score Suite (fremført av Heitor Pereira) Heitor Pereira Heitor Pereira 4:05
16 Malatikalano Polatina (fremført av The Minions) Pierre Coffin 0:37
Total lengde: 51:14

Noter

 • [a] indikerer en medprodusent
 • [b] indikerer en tilleggsprodusent

Utgivelse

[rediger | rediger kilde]

Filmen hadde premiere den 14. juni 2017 på Annecy International Animated Film Festival.[1] Det ble utgitt i USA den 30. juni 2017.[20] Dette er den første filmen til Illumination som er blitt utgitt i Dolby Vision og til å bli utgitt i 2:35.1 anamorfisk widescreen-formatet.

Den første offisielle traileren for filmen ble utgitt den 14. desember 2016; med andre utgitt 14. mars 2017.[21] En sekundær trailer, laget for TV-bruk, ble utgitt den 21. april 2017.[22] En tredje trailer ble utgitt på 24. mai 2017.[23]

Hjemmemedia

[rediger | rediger kilde]

Despicable Me 3 vil bli utgitt på DVD, Blu-ray, Blu-ray 3D og Ultra-HD Blu-ray i Storbritannia den 6. november 2017.[24]

I USA vil Despicable Me 3 bli lansert for digital nedlasting den 21. november 2017, og på DVD, Blu-ray, Blu-ray 3D og Ultra-HD Blu-ray den 5. desember 2017.[25] Utgivelsene vil også inneholde en kort film med tittelen The Secret Life of Kyle.

Mottakelse

[rediger | rediger kilde]

Kinobillettsalget

[rediger | rediger kilde]

Per 2. november 2017 (2017 -11-02) har Grusomme meg 3 har spilte inn over USD 263,6 millioner i USA og Canada samt over USD 766,9 millioner i andre områder for en verdensomspennende totalsum av over USD 1,030 milliarder, satt opp mot et produksjonsbudsjett på 80 millioner dollar. 8. september 2017 passerte den 1 milliard dollar terskelen, å bli den andre Grusomme meg-filmen (etter Minions), andre ikke-Disney-animerte filmer (etter Minions), tredje film i 2017 (etter Skjønnheten og Udyret og The Fate of the Furious), og den sjette animert film (etter Toy Story 3, Frost, Minions, Zootropolis og Oppdrag Dory) å passere grensen. Det ble den første filmen siden, The Fate of the Furious (også eid av Universal), april 2017 til å spille inn over en milliard dollar.[26]

I Nord-Amerika åpnet filmen ved siden av The House og Baby Driver, samt bred utvidelse av The Beguiled, og ble anslått til brutto på USD 85-95 millioner i sin åpningshelg. Den ble vist i 4.529 kinoer, for å sette rekord for bredeste utgivelsen noen gang, slo det antallet som var satt av The Twilight Saga: Eclipse i 2010.[27] Den spilte inn USD 4,1 millioner fra torsdag kvelds forhåndsvisninger, litt ned fra USD 4,7 millioner av den andre film og USD 6,2 millioner som ble spilt inn av Minions, samt USD 29,2 millioner på sin første dag. Det resulterte i en debut på USD 72.4 millioner, litt under forventningene, og det laveste i serien siden den første filmen, men fortsatt toppet de salgsstatistikken og ble 4. beste åpning for Illumination.[28] Den også åpnet for mer enn de neste fem filmene gjorde kombinert (Baby Drivers på USD 20,6 millioner, Transformers: The Last Knights USD 16,9 millioner, Wonder Womans sin økning til USD 15,7 millioner, Biler 3s USD 9,7 millioner og Husets USD 8,7 millioner).[29] I sin andre helg spilte filmen inn USD 33,6 millioner (en nedgang på 53,6 %, mer enn de tidligere Grusomme meg-filmene, men tilsvarende Minions), og kom på andreplass på salgsstatistikken etter nykommeren Spider-Man: Homecoming (USD 117 millioner).[30]

Internasjonalt ble filmen utgitt i fem markeder den 16. juni 2017, og spilte inn USD 9,9 millioner i sin åpningshelg.[31] I sin tredje uke av utgivelsen av filmen åpnet den i 46 flere markeder, spilte inn USD 95,6 millioner.

Kritiskernes respons

[rediger | rediger kilde]

På gjennomgangsaggregatoren Rotten Tomatoes har filmen en oppslutning på 60 prosent, basert på 164 vurderinger, og en gjennomsnittlig rating for 5.7/10. Nettstedets kritiske konsensus leser, «Grusomme meg 3 bør holde fans av serien konsekvent underholdt med en ny runde med fargerik animasjon og sprø—om enn noe vildt spredd—humor.»[32]Metacritic, som tildeler en normalisert rating, har filmen en score på 49 av 100 basert på 37 kritikere, som indikerer «blandet eller gjennomsnittlig anmeldelser».[33] Publikum ble spurt av CinemaScore som ga filmen en gjennomsnittlig karakter på «A−» på en skala fra a+ til F.

IGN ga filmen en score på 6/10, og sa: «Det er ikke mye, men Grusomme meg 3 er i det minste nok for den yngre fansen av serien.»[34] Peter Debruge av Variety skrev, «Grusomme meg 3 er uhåndterlig, men det meste fungerer som medregissør Pierre Coffin (som også gir sin stemme til Minons) og Kyle Balda som aldri mister av syne filmens emosjonelle sentrum, og pakker resten med så mye humor som de kan klare. Vitser kommer i et så raskt og rasende tempo at filmen med nød og neppe finner rom for Heitor Pereiras funky riff, og selv om Pharrell Williams har bidratt med fem nye sanger å selge som lydsporutgivelse (inkludert den søte There's Something Special), som filmen neppe er i behov av.»[35] Alonso Duralde fra TheWrap ga filmen en blandet vurdering, og uttalte: «Til syvende og sist, vil ingen av disse feilene ha noen innvirkning på mylderet av små barn som har gjort de forrige Grusomme meg-filmene (og den overlegne Minions spin-offen) til gigantiske globale hits.»[36]

Utmerkelser

[rediger | rediger kilde]
Pris Kategori Mottaker(e) Resultat
Golden Trailer Awards 2017[37] Best Animation/Family Grusomme meg 3 Nominert
Best Animation/Family Poster
Hollywood Music in Media Awards 2017[38] Best Original Song - Animated Film There's Something Special for Pharrell Williams Avventer
Nickelodeon Mexico Kids' Choice Awards 2017[39] Película favorita (favorittfilm) Grusomme meg 3 Vant
Nickelodeon Argentina Kids' Choice Awards 2017[40] Película favorita (favorittfilm) Nominert
Nickelodeon Colombia Kids' Choice Awards 2017[41] Película favorita (favorittfilm)

Oppfølger

[rediger | rediger kilde]

Illuminations administrerende direktør Chris Meledandri har uttalt i september 2017 at en fjerde Grusomme meg-film produseres.[42]

Grusomme Meg 4 kommer ut 3. juli 2024

Referanser

[rediger | rediger kilde]
 1. ^ a b c Wolfe, Jennifer (3. april 2017). «Illumination’s ‘Despicable Me 3’ To Premiere at Annecy 2017». Animation World Network. Besøkt 30. april 2017. 
 2. ^ «Despicable Me 3». AMC Theatres. Besøkt 31. mai 2017. 
 3. ^ «Heitor Pereira to Return for ‘Despicable Me 3’». Film Music Reporter. 24. juni 2016. Besøkt 18. august 2016. 
 4. ^ «Despicable Me 3 (2017)». Box Office Mojo. Besøkt 8. oktober 2017. 
 5. ^ «Film releases». Variety Insight. Arkivert fra originalen 16. mai 2017. Besøkt 26. februar 2017. 
 6. ^ Donnelly, Matt (13. april 2016). «Trey Parker Joins Voice Cast of ‘Despicable Me 3’». The Wrap. Besøkt 19. juni 2016. 
 7. ^ Franich, Darren (13. april 2016). «Trey Parker Will Voice The Villain In Despicable Me 3». Entertainment Weekly. Besøkt 14. april 2016. 
 8. ^ Calvario, Liz (14. mars 2017). «‘Despicable Me 3’ Trailer Reunites Gru With His Long-Lost Twin Brother». Deadline (engelsk). 
 9. ^ Nequinto, Denise (30. september 2016). «'Despicable Me 3' 2017 Plot: Gru Experiences Sibling Rivalry, Faces New Villain». CitizenOracle. Arkivert fra originalen 10. oktober 2016. Besøkt 9. oktober 2016. 
 10. ^ Lesnick, Silas (14. desember 2016). «Gru is Back in the Despicable Me 3 Trailer!». ComingSoon.net. Besøkt 14. desember 2016. 
 11. ^ «Nev Scharrel Talks 'Despicable Me 3' In Exclusive Q&A!». popstaronline.com. 26. september 2016. Arkivert fra originalen . Besøkt 12. desember 2016.  «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 20. desember 2016. Besøkt 4. november 2017. 
 12. ^ Snetiker, Marc (19. mai 2017). «Despicable Me 3: Meet the mutinous new Minion». Entertainment Weekly. Besøkt 22. mai 2017. 
 13. ^ «Despicable Me 3». Universal Pictures. Arkivert fra originalen 30. desember 2016. Besøkt 29. desember 2016.  «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 30. desember 2016. Besøkt 4. november 2017. 
 14. ^ «Despicable Me 3 Trailer #2: Gru Meets Dru». Screen Rant (engelsk). 14. mars 2017. 
 15. ^ «When is Despicable Me 3 released in the UK and is there a trailer?». The Sun (engelsk). 14. juni 2017. 
 16. ^ «Miranda Cosgrove/Margo - 'Despicable 3': Meet the Voices Behind the Animated Characters». The Hollywood Reporter (engelsk). 
 17. ^ «Comcast's CEO Presents at Bank of America Merrill Lynch 2013 Media, Communications & Entertainment Conference (Transcript)». Seeking Alpha. 11. september 2013. Besøkt 12. september 2013. «One of the real gems inside our company is Illumination the animation studio led by Chris Meledandri and Despicable Me 2, which came out this summer is the most profitable film in the 100 year history of the Universal and there will obviously be another reopening a film called Minions, which are the minions from Despicable Me next Christmas and then there will be Despicable Me 3.» 
 18. ^ «‘Despicable Me’ Screenwriter Discusses Local Honor, Theme Park Attraction». Conejo Valley Happening. Arkivert fra originalen . Besøkt 24. juli 2015. «We just started writing Despicable Me 3,...»  «Arkivert kopi». Archived from the original on 24. juli 2015. Besøkt 4. november 2017. 
 19. ^ Reed, Ryan (9. juni 2017). «Hear Pharrell's Joyous New Song 'Yellow Light' From 'Despicable Me 3'». Rolling Stones. Arkivert fra originalen 13. juni 2017. Besøkt 15. juni 2017. 
 20. ^ «Despicable Me 3 and Dr. Seuss' How the Grinch Stole Christmas Set for 2017». ComingSoon.net. 15. januar 2014. Arkivert fra originalen 16. januar 2014. Besøkt 16. januar 2014. 
 21. ^ «Meet Gru's twin brother in new Despicable Me 3 trailer». Comingsoon.net. 14. mars 2017. Besøkt 14. mars 2017. 
 22. ^ Despicable Me 3 - In Theaters Jun 30 - TV Spot 3 (HD). Illumination Entertainment. 21. april 2017. Besøkt 25. april 2017. 
 23. ^ Despicable Me 3 - In Theaters June 30 - Official Trailer #3 (YouTube). Illumination Entertainment. 24. mai 2017. 
 24. ^ Thompson, James (13. september 2017). «Despicable Me 3 Home Entertainment Release Details». Filmoria. Besøkt 30. september 2017. 
 25. ^ «Despicable Me 3 DVD & Blu-ray Release Date». 3. oktober 2017. Besøkt 3. oktober 2017. 
 26. ^ «Box Office: 'Despicable Me 3' Is Summer's First And Last $1 Billion Hit». 
 27. ^ «‘Despicable Me 3’ To Own Crowded Independence Day Weekend Stretch – Box Office Preview». 
 28. ^ «'Despicable Me 3’ Now At $75M+; ‘Baby Driver’ Booms To $30M As ‘The House’ Goes Broke With $9M – July 4th Weekend B.O.». 
 29. ^ «Box Office: Despicable Me 3 Wins the Weekend». 
 30. ^ D'Alessandro, Anthony. «‘Spider-Man: Homecoming’ Still Swinging In As Sony’s Second Best Domestic Opening Ever With $116M-$118M». Deadline.com. Arkivert fra originalen 7. juli 2017. 
 31. ^ «‘Mummy’ Leads Overseas; ‘Wonder Woman’ Cuffs $572M WW; ‘Cars’, ‘Despicable Me’ 3s Hit International Box Office». Besøkt 18. juni 2017. 
 32. ^ «Despicable Me 3 (2017)». Rotten Tomatoes. Besøkt 6. september 2017. 
 33. ^ «Despicable Me 3 reviews». Metacritic. Besøkt 15. juli 2017. 
 34. ^ Welch, Alex (26. juni 2017). «Despicable Me 3 Review». 
 35. ^ Debruge, Peter (14. juni 2017). «Film Review: ‘Despicable Me 3’». Besøkt 20. juli 2017. 
 36. ^ Duralde, Alonso (29. juni 2017). «'Despicable Me 3' Review: This Time, Not Enough Minions and Too Many Subplots». Besøkt 20. juli 2017. 
 37. ^ Ceron, Ella. «Golden Trailer Awards: 'Lego Batman Movie' Leads With 11 Nominations». Besøkt 12. mai 2017. 
 38. ^ Pond, Steve. «Hollywood Music in Media Awards Announces Nominees in Film, TV, & Video Game Music». Shoot Online. Besøkt 26. oktober 2017. 
 39. ^ Pond, Steve. «Nickelodeon Mexico Kids' Choice Awards 2017 Nominees». The Wrap. Arkivert fra originalen 18. juli 2017. Besøkt 20. juli 2017. 
 40. ^ Pond, Steve. «Nickelodeon Argentina Kids' Choice Awards 2017 Nominees». The Wrap. Arkivert fra originalen 24. august 2017. Besøkt 20. juli 2017. 
 41. ^ Pond, Steve. «Nickelodeon Colombia Kids' Choice Awards 2017 Nominees». The Wrap. Arkivert fra originalen 16. august 2017. Besøkt 22. september 2017. 
 42. ^ Sakoui, Anousha. «In Dismal Summer, 'Despicable Me 3' Producer Delivers $1 Billion». Bloomberg. Besøkt 28. september 2017. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]