Hopp til innhold

The Twilight Saga – Eclipse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Twilight Saga – Eclipse
Generell informasjon
SjangerRomantisk drama / Eventyr
Utgivelsesår2010
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDavid Slade
ProdusentWyck Godfrey
Karen Rosenfelt
ManusforfatterMelissa Rosenberg
Basert påFormørkelsen 
av Stephenie Meyer
MusikkHoward Shore
SjeffotografJavier Aguirresarobe
KlippNancy Richardson[1]
Art Jones
Foran kamera
MedvirkendeKristen Stewart
Robert Pattinson
Taylor Lautner
Bryce Dallas Howard
Billy Burke
Dakota Fanning
Ashley Greene
Annen informasjon
BudsjettUSD 70,000,000[2]
Prod.selskapSummit Entertainment
Premiere30. juni 2010
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

The Twilight Saga – Eclipse er en amerikansk romantisk eventyrfilm fra 2010.[3] Den er basert på Stephenie Meyers Formørkelsen, og er den tredje i rekken av The Twilight Saga-filmene, etter filmene Evighetens kyss (2008) og New Moon (2009). Summit Entertainment greenlit filmen i februar 2009.[3] Regissert av David Slade, med Kristen Stewart, Robert Pattinson og Taylor Lautner i hovedrollene, som repeterer sine roller som Bella Swan, Edward Cullen og Jacob Black, henholdsvis.[4] Melissa Rosenberg vil være tilbake som manusforfatter.[5] Bryce Dallas Howard vil spille Victoria, og erstatte Rachelle Lefevre som tidligere spilte henne.[6] Det vil være den første Twilightfilmen som ble gitt ut i IMAX.[7]

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Victoria angriper Riley Biers, for å opprette en hær av nyfødte vampyrer sammen med ham for å ta hevn over Edward Cullen, fordi Edward tidligere drepte hennes store kjærlighet James. Tilbake i Forks diskuterer Edward og Bella Swan komplikasjonene ved å bli en udødelig vampyr. Bella er atten år gammel, ett år eldre enn da Edward var da han ble en vampyr. Lensmann Charlie Swan, Bellas far, undersøker forsvinningen av Riley Biers, og mistenker Edward for hans forsvinning.

Selv om Edward er redd for hennes sikkerhet, insisterer Bella på at Jacob Black og resten av varulv-stammen aldri kommer til å skade henne, men Edward er fremdeles ikke overbevist. Bella går for å møte Jacob, og returnerer uskadd hjem. Under ett av besøkene hennes, innrømmer Jacob at han er forelsket i Bella - og han kysser henne mot hennes vilje. Rasende slår hun ham, og Edward truer senere Jacob. Bella opphever til og med invitasjonene fra Jacob og hans flokk til en fest hun skal holde. Men når Jacob beklager oppførselen sin, tilgir Bella ham. I mellomtiden ser Alice en visjon om den nyfødte hæren som angriper Forks ledet av Riley Biers. Jacob, ledsaget av Quil og Embry, hører om planene. Noe som fører til en allianse mellom Cullen-familien og varulvene. Senere blir Cullen-familien og varulvene enige om et møtested og tid for å trene, og diskutere strategi. Til tross for hennes motvilje mot å gifte seg, innser Bella at å tilbringe evigheten sammen med Edward er viktigere for henne enn noe annet. Hun samtykker i å gifte seg med ham. Edward og Bella har en leir opp i fjellet for å skjule Bella fra den blodtørstige nyfødte vampyr-hæren.

I løpet av natten overhører Bella en samtale mellom Edward og Jacob, hvor de midlertidig legger deres hat mot hverandre til side. Neste morgen hører Jacob at Edward og Bella diskuterer sin forlovelse, og Jacob går sin vei. Bella er forelsket i Jacob. Men Edward blir ikke opprørt, ettersom Bella sier at hun elsker ham mer enn Jacob. Når Victoria dukker opp, dreper Edward henne og Seth dreper Riley. Cullen-familien og Quileute-ulvene ødelegger hele Victorias hær. Men Jakob blir skadd når han redder Leah Clearwater fra en vampyr. Flere medlemmer av vampyr-politiet, Volturi, ankommer for å håndtere hæren. De ser også at Cullens-familien tar vare på en nyfødt vampyr, Bree Tanner, som hadde nektet å kjempe mot dem og som overga seg til Carlisle.

Jane torturerer Bree for å få tak i informasjon, og instruerer deretter Felix å drepe henne - til tross for at Cullen-familien har forsøkt å skåne henne. Bella besøker den skadde Jacob og forteller at selv om hun er forelsket i ham, har hun valgt å være sammen med Edward. Trist over hennes valg, samtykker Jacob motvillig å ikke komme mellom henne og Edward. Bella ønsker å gifte seg, ha sex med Edward, og deretter bli forvandlet til en vampyr. Bella forklarer at hun aldri har vært normal, og aldri kommer til å være det. Hun har følt seg malplassert hele livet. Men når hun er i Edwards verden, føler hun seg sterkere og friere. Filmen ender med at Edward og Belle bestemmer seg for at de burde fortelle Bellas far, Charlie, sannheten om deres forhold.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nicole Sperling (2. mars 2010). «Summit replaces editor on 'The Twilight Saga: Eclipse'». Entertainment Weekly. Arkivert fra originalen 3. mars 2010. Besøkt 2. mars 2010.  «Arkivert kopi». Archived from the original on 3. mars 2010. Besøkt 4. april 2010. 
  2. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 6. mars 2010. Besøkt 4. april 2010. 
  3. ^ a b Joshua Rich (20. februar 2009). «'Twilight': Third film in series, 'Eclipse,' set for June 2010». Entertainment Weekly. Arkivert fra originalen 9. mars 2009. Besøkt 20. februar 2009. 
  4. ^ «Summit Entertainment Starts Production on The Twilight Saga: Eclipse» (pressemelding). Summit Entertainment. 18. august 2009. Besøkt 18. august 2009. 
  5. ^ Dave McNary (11. mars 2009). «Third 'Twilight' film finds director». Variety. Besøkt 12. mars 2009. 
  6. ^ The Twilight Saga Adds Actress Bryce Dallas Howard to Film Franchise (July 28, 2009, accessed July 30, 2009)
  7. ^ Dave McNary (9. desember 2009). «'Eclipse' sets IMAX release». Variety. Besøkt 31. desember 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]