Pharrell Williams

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pharrell Williams
N.E.R.D @ Pori Jazz 2010 - Pharrell Williams 1.jpg
Født5. april 1973 (45 år)
Virginia Beach
Ektefelle Helen Lasichanh (2013–)
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Sanger, sanger-låtskriver, komponist, rapper, plateprodusent, produsent
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Grammy Award for Best Pop Solo Performance (2015), Grammy Award for Best Urban Contemporary Album (2015), Grammy Award for Best Music Video (2015)
Musikalsk karriere
Sjangersoul, Hiphop, R&B, funk
Instrumenttangentinstrument, gitar, trommesett, trommer, piano
Stemmetypekontratenor
Aktive år1992
PlateselskapStar Trak Entertainment, Columbia
Nettstedhttp://www.pharrellwilliams.com/

Pharrell Williams (født 5. april 1973 i Virginia, USA) er en amerikansk rapper, sanger, produsent og låtskriver. Han er også den ene halvdelen av produksjonsselskapet og låtskriverduetten The Neptunes (partneren hans er Chad Hugo). Pharrell har produsert flere hits for større stjerner som Mystikal, JAY Z, *NSYNC, Britney Spears, Ludacris, Nelly, og Robin Thicke.

For Nelly produserte han sangen «Hot in Here» som ble en stor hit i USA. Pharrell har også lagd sanger hvor han selv er med som på for eksempel «Drop It Like it's Hot» med Snoop Dogg, «Can I Have It Like That» med Gwen Stefani. Pharrell har produsert flere store hits i USA og har utmerket seg som en produsent.

Han var også med på å lage Justin Timberlakes sang «Senoritá». I tillegg til musikkproduksjon, står han også bak designprosjekter som klær og sko sammen med Nigo, mannen bak det japanske kultmerket A Bathing Ape. De har startet klesmerket BBC («Billionaire Boys Club») og designet sko for Reebok under navnet Ice Cream.

Pharrells debut som soloartist var med albumet In My dreams 24. juli 2006. I Norge var albumet ikke spesielt godt mottatt med bare tre uker på VG-lista Topp 40, der den beste plasseringen var #9. Fra dette albumet har det hittil kommet ut tre singler, «Can I Have It Like That», en duett med Gwen Stefani, «Angel» og «Number 1» som er enda en duett, denne gangen med Kanye West. Albumet har også mange andre gjesteopptredener med andre kjente musikere.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]