Universal Studios

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Universal Studios
Universal-Pictures-Logo.svg
Universal Studios Singapore (5559170576).jpg
Org.formAksjeselskap
BransjeFilmproduksjon
Etablert30. april 1912
Eier(e) ComcastRediger på Wikidata
Morselskap NBCUniversalRediger på Wikidata
Datterselskap
9 oppføringer
Universal Subscription, Focus Features, Universal Animation Studios, Illumination Entertainment, Universal Studios Home Entertainment, Working Title Films, Back Lot Music, NBCUniversal Entertainment Japan LLC, Universal NewsreelRediger på Wikidata
Eierandel i
6 oppføringer
Illumination Entertainment, Amblimation, Working Title Films, Universal Animation Studios, Illumination Studios Paris, DreamWorks AnimationRediger på Wikidata
Hovedkontor Universal CityRediger på Wikidata
LandUSA
Produkt(er) FilmRediger på Wikidata
Grunnlegger(e)Carl Laemmle, Pat Powers, Jules Brulatour, David Horsley, Charles O. Baumann
Nettsted Offisielt nettsted (en)

Universal Studios er et amerikansk filmselskap. Selskapet ble grunnlagt i 1912 og er en del av mediakonglomeratet NBCUniversal som er et resultat av sammenslåing av selskapene NBC og Vivendi Universal i mai 2004.

Filmproduksjonen foregår i Universal City ved Los Angeles i California og i Orlando i Florida, mens distribusjon og administrasjon er basert i New York.

Selskapet eier Universal Studios Hollywood, som er et filmstudio med tilhørende temapark i Universal City i San Fernando Valley.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Video-x-generic.svgDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.