Wonder Woman (2017)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wonder Woman
Generell informasjon
SjangerAction
Utgivelsesår2017
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiPatty Jenkins
Basert påWonder Woman
MusikkRupert Gregson-Williams
SjeffotografMatthew Jensen
KlippMartin Walsh
Foran kamera
Hovedrolle(r)Gal Gadot
Prod.selskapDC Entertainment
Warner Bros. Pictures
Premiere1. juni 2017 (USA)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Wonder Woman er en amerikansk eventyr- og superheltfilm fra 2017 regissert av Patty Jenkins. Den er basert på tegneseriefiguren Wonder Woman av William Moulton Marston og DC Comics. Tittelrollen spilles av Gal Gadot.[1] Andre sentrale roller innehas av Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright, Lucy Davis og Lisa Loven Kongsli.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I nåtidens Paris mottar Diana Prince et fotografi fra Wayne Enterprises (ledsaget av et brev fra Bruce Wayne) av seg selv og fire menn tatt under første verdenskrig, noe som får Diana til å huske fortiden hennes. Datteren til dronning Hippolyta, Diana, er oppvokst på den skjulte øya Themyscira, hjemmet til amazonene, fryktinngytende kvinnelige krigere skapt av de olympiske gudene for å beskytte hele menneskeheten.

Hippolyta forklarer Diana sin historie, inkludert hvordan Ares ble misunnelig på menneskeheten og orkestrerte ødeleggelsen av verden. Da de andre gudene forsøkte å stoppe ham, drepte Ares alle bortsett fra Zeus - som brukte det aller siste av sin makt til å skade Ares og tvinge ham på retrett. Før han dør gir Zeus et våpen til Amazonene som kalles for "Godkiller" for å forberede dem i tilfelle Ares kommer tilbake. Hippolyta samtykker motvillig i å la søsteren, general Antiope, trene Diana som kriger.

I 1918 redder Diana, nå en ung kvinne, en amerikansk pilot kaptein Steve Trevor (spilt av Chris Pine) når flyet hans krasj-lander utenfor kysten av Themysciran. Hele øya blir snart invadert av tyske soldater, som hadde fulgt etter Steve. Amazonene dreper mannskapet, men Antiope ofrer seg selv for å redde Diana. Steve blir forhørt av Lasso of Hestia og avslører at en stor krig fortærer omverdenen, og at han er en hemmelig spion. Han har stjålet en notatbok fra en tysk kjemiker, Dr. Isabel Maru, som planlegger å konstruere en dødeligere sennepsgass etter ordre fra general Erich Ludendorff.

I London leverer de Dr. Marus notatbok til Supreme War Council, hvor Sir Patrick Morgan prøver å forhandle frem en varig våpenhvile med Tyskland. Diana oversetter notater fra Dr. Maru, og avslører at tyskerne planlegger å bruke den dødelige gassen ved vestfronten. Steve rekrutterer i hemmelighet spionen Sameer fra Marokko, den skotske snikskytteren Charlie og den indianske smugler-høvdingen Napi for å forhindre at gassen blir brukt. De reiser først til Belgia. Diana går alene gjennom fiendens område, og frigjør landsbyen Veld ved hjelp av allierte styrker. Laget feirer og tar et fotografi i landsbyen, hvor Diana og Steve blir forelsket.

Laget oppdager at det skal holdes en galla for den tyske overkommandoen. Steve og Diana infiltrerer hver for seg festen. Steve har til hensikt å finne gassen, og ødelegge den. Men dette mislykkes, og general Ludendorff slipper løs gassen på Veld og alle dreper innbyggerne. Diana følger etter Ludendorff til en tysk base hvor gassen blir lastet i et bombefly med kurs mot London. Diana forsøker å drepe generalen. Men blir forvirret og desillusjonert når hans død ikke stopper konflikten.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Gal Gadot

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Coggan, Devan (7. mars 2016). «Gal Gadot opens up about why she loves Wonder Woman» (engelsk). Entertainment Weekly. Besøkt 20. november 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]