The Fate of the Furious

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Fate of the Furious
Generell informasjon
FilmtypeSpillefilm
SjangerActionfilm
Utgivelsesår12. april 2017
Prod.landUSA
Lengde136 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiF. Gary Gray
ManusforfatterChris Morgan
Basert påThe Fast and the Furious
MusikkBrian Tyler
SjeffotografStephen F. Windon
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Fate of the Furious er den åttende spillefilmen i serien The Fast and the Furious. Filmen er regissert av F. Gary Gray og manusforfattet av Chris Morgan. De sentrale rollene i filmen er besatt av Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Michelle Rodríguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Nathalie Emmanuel, Kurt Russell, Charlize Theron og Helen Mirren.

Filmen hadde premiere 4. april 2017.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter det tidligere nederlaget til Deckard Shaw og Mose Jakande, er Dominic "Dom" Toretto (spilt av Vin Diesel) og Letty Ortiz på bryllupsreise til Havana. Men Dominics fetter Fernando får problemer, og skylder penger til en lokal racerbil-sjåfør Raldo - en lånehai. Dom utfordrer Raldo til et bil-løp. Etter å ha vunnet løpet så vidt, går Dom med på at Raldo får beholde bilen sin, mot at Doms fetter får tilbake hans egen bil. Dagen etter blir Dom tvunget av en unnvikende terrorist ved navn Cipher til å arbeide for henne, ved å vise ham et usett fotografi eller video på telefonen hennes.

Rett etterpå rekrutterer agent Luke Hobbs fra Diplomatic Security Service (DSS) Dom og hans gjeng, bestående av Letty, Roman Pearce, Tej Parker og Ramsey, for å få tak i en EMP-enhet som kan føre til elektromagnetisk puls og som befinner seg ved en militær utpost i Berlin. I løpet av flukten forsøker Dom å stjele enheten for Cipher. Hobbs blir arrestert og fengslet ved samme høysikkerhetsfengsel som også holder Deckard Shaw. Etter at Deckard og Hobbs begge unnslipper fengsel, rekrutterer etterretningsoperatør Mr. Nobody og hans protegé, Little Nobody, Deckard og Hobbs for å hjelpe dem med å finne Dom og få tak i Cipher.

Når Dom stiller spørsmål ved Cipher's motiver, avslører hun at hun også holder Doms tidligere kjæreste og DSS-agent Elena Neves, i tillegg til sønnen deres, hvis eksistens Dom ikke var klar over - fanget. Dom må blant annet infiltrere en militærbase i Russland for å bruke EMP-enheten for å deaktivere deres sikkerhet, og for å deaktivere en atomubåt, slik at Cipher kan kapre den og forsøke å bruke ubåtens arsenal for å utløse en atomkrig.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

 • Vin Diesel som Dominic Toretto. En tidligere kriminell som har trukket seg tilbake for å slå seg ned sammen med sin kone, Letty.
 • Dwayne Johnson som Luke Hobbs, en agent for Diplomatic Security Service, som allierer seg med Dom og teamet hans.
 • Jason Statham som Deckard Shaw. Tilhører de britiske spesialstyrkene. En morder som tidligere ble fengslet av Hobbs og DSS i Los Angeles.
 • Michelle Rodriguez som Letty Ortiz. Dom sin kone.
 • Tyrese Gibson som Roman Pearce. En tidligere kriminell, og medlem av Doms team.
 • Chris "Ludacris" Bridges som Tej Parker. Mekaniker fra Miami, og medlem av Doms team.
 • Scott Eastwood som Eric Reisner / Little Nobody. En advokat som arbeider under Mr. Nobody.
 • Nathalie Emmanuel som Ramsey. En data-hacker, og medlem av Doms team.
 • Elsa Pataky som Elena Neves. Moren til Doms barn og en tidligere politi-betjent i Rio de Janeiro, som deretter flyttet til USA.
 • Kurt Russell som Mr. Nobody. En etterretningsagent som tidligere hjalp Dom og hans team i Abu Dhabi.
 • Charlize Theron som Cipher. En kriminell mastermind, og cyber-terrorist som holder Elena og Doms sønn som gissel.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]