Bonnie Raitt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bonnie Raitt
Født8. nov. 1949[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (74 år)
Burbank
BeskjeftigelseSanger, sanger og låtskriver, komponist, gitarist, plateprodusent, pianist, filmskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedRadcliffe College
Harvard University
Oakwood Friends School
EktefelleMichael O'Keefe (19911999)
FarJohn Raitt
NasjonalitetUSA
UtmerkelserMusiCares Person of the Year (1992)
Americana Lifetime Achievement Award for Performance (2012)[5]
Stjerne på Hollywood Walk of Fame
Æresdoktor ved Berklee College of Music[6]
Grammy Award for årets sang (2003) (for: Just Like That)
Musikalsk karriere
SjangerBlues, americana, folkrock[7]
InstrumentGitar,[8] piano, vokal[8]
Aktive år1971
PlateselskapWarner Bros. Records, Capitol Records, Warner Records
Nettstedhttps://www.bonnieraitt.com/
IMDbIMDb
Signatur
Bonnie Raitts signatur

Bonnie Lynn Raitt (født 8. november 1949) er en amerikansk bluessanger, gitarist, låtskriver og aktivist. I løpet av 1970-tallet ga Raitt ut en serie roots-påvirkede album som inkluderte elementer fra blues, rock, folk og country. I 1989, etter flere år med kritikerrost men liten kommersiell suksess, hadde hun en hit med albumet Nick of Time. De følgende to albumene, Luck of the Draw (1991) og Longing in Their Hearts (1994), genererte flere hitsingler, inkludert «Something to Talk About», «Love Sneakin 'Up On You» og balladen «I Can't Make You Love Me» (med Bruce Hornsby på piano).

Hun er en regnes som en god vokalist og låtskriver, men hun er også regnet som en meget dyktig gitarist.

Raitt har mottatt tretten Grammy-priser fram til 2023. Hun er oppført som nummer 50 på Rolling Stones liste over de «100 største sangere gjennom tidene» og nummer 89 på bladets liste over de «100 største gitarister gjennom tidene».

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Bonnie Lynn Raitt ble født 8. november 1949 i Burbank, California. Moren, Marge Goddard (født Haydock), var pianist, mens faren, John Raitt, var skuespiller i musikalske produksjoner som Oklahoma! og The Pajama Game. Hun hadde to brødre, Steve og David og i barndommen ville hun gjerne spille med sine brødre. Hun oppfatet seg selv som en "tomboy". Raitts musikkinteresserte foreldre hadde sterk innflytelse på livet hennes. Fra en ung alder ble hun og hennes to brødre oppfordret til å spille musikk. Først spilte Raitt piano, men ble skremt av morens talent. Hun begynte i stedet å spille en Stella-gitar (et amerikansk gitar-merke som var eid av the Oscar Schmidt Company, og som hun fikk i julegave i 1957 i en alder av åtte. Raitt tok ingen undervisningstimer i gitarspill. Isteden ble hun inspirert tilbakekomsten av amerikansk folk music på 1950-tallet.

Hun var også inspirert av the beatnikbevegelsen, og uttalte: "It represented my whole belief ... I'd grow my hair real long so I looked like a beatnik."

I alderen åtte til femten, besøkte Raitt og hennes brødre en sommerleir i Adirondack-fjellene kalt "Camp Regis". Det var der Raitt lærte at hun hadde et musikalsk talent, når leir-lederen spurte om hun kunne spille en konsert for de andre leirdeltakerne. Læring om hvordan å spille låter fra "folk music" album, ble dermed en hobby for Raitt. Som tenåring, ble Raitt opptatt av sin egen vekt og sine fregner, og anså musikk som en mulighet til å komme unna virkeligheten. "That was my saving grace. I just sat in my room and played my guitar,” sa Raitt.

Etter å ha tatt eksamen på Oakwood Friends School i Poughkeepsie, New York i 1967, begynte Raitt på Radcliffe College ved Harvard University, der hun avla eksamen i "Social Relations" of afrikanske studier. Hun uttalte at hennes plan var å reise til Tanzania, "der President Julius Nyerere lagde en regjering basert på demokrati og sosialisme". Hun var hovedsangeren i et studentorkester kalt "The Revolutionary Music Collective" dannet av låtskriveren Bob Telson som spilte for streikende Harvard studenter under the studentstreiken i 1970. Raitt befriended blues-promotoren Dick Waterman. I hennes andre år på colleget, forlot Raitt skolen og flyttet til Philadelphia sammen med Waterman og noen andre lokale musikere. Raitt uttalte at det var "en mulighet som forandret alt".

Karriere[rediger | rediger kilde]

1970–1988[rediger | rediger kilde]

1977

Sommeren 1970 spilte hun på Mississippi Fred McDowell på Philly Folk Festival samt åpning av en kafé i New York. Hun aksepterte et tilbud fra Warner Bros., som snart ga ut debutalbumet, Bonnie Raitt, i 1971. Albumet ble hjertelig mottatt av musikkpressen, og mange hyllet hennes ferdigheter som låtskriver og som flaskehals-gitarist, på den tiden hadde få kvinner i populærmusikk sterke anseelser som gitarister.

Raitt ble beundret av de som så henne opptre, men fikk lite offentlig anerkjennelse for sitt arbeid, så platesalget forble beskjedent. Hennes andre album, Give It Up, ble gitt ut i 1972 med positive anmeldelser. Takin 'My Time fra 1973 ble også møtt med gode kritikker, men dette ble ikke matchet av salget. Med Streetlights fra 1974 ble anmeldelser for hennes arbeid stadig mer blandet. Men Raitt begynte å få større pressedekning, inkludert et omslagsbilde og en større artikkel fra 1975 i Rolling Stone. I 1976 opptrådte Raitt på Warren Zevons Eponyme-album.

Albumet Sweet Forgiveness fra 1977 ga Raitt det første kommersielle gjennombruddet med en hit-singel i hennes nyinnspilling av «Runaway». Omarbeidet som en tung rhythm and blues-utgave basert på et rytmisk spor inspirert av Al Green, ble Raitts versjon av «Runaway» ikke så godt mottatt av noen av kritikerne. Imidlertid førte sangens kommersielle suksess til tilbud fra Warner Bros. og Columbia Records.

Warner Brothers hadde høye forventninger til Raitt sitt neste album, The Glow, i 1979, men albumet fikk dårlige anmeldelser så vel som beskjedent salg. Raitt hadde en kommersiell suksess i 1979 da hun var med på å organisere de fem United for Safe Energy (MUSE)-konsertene på Madison Square Garden i New York City. Konsertene fikk gullpate for albumet No Nukes, samt en Warner Brothers film med samme navn. Showene var med stifterne av MUSE Jackson Browne, Graham Nash, John Hall og Raitt, samt Bruce Springsteen, Tom Petty and the Heartbreakers, Doobie Brothers, Carly Simon, James Taylor, Gil Scott-Heron og mange andre.

I 1980 dukket hun opp som seg selv i Paramount-filmen Urban Cowboy hvor hun sang «Don't It Make You Wanna Dance».

På sin neste plate, Green Light fra 1982, gjorde Raitt et bevisst forsøk på å fornye lyden i forhold til sine tidligere plater. Til hennes overraskelse sammenlignet imidlertid mange av hennes fans og media hennes nye lyd med den spirende New wave-bevegelsen. Albumet fikk de beste anmeldelsene på flere år, men salget ble ikke bedre, og dette hadde en alvorlig innvirkning på forholdet til Warner Brothers.

I 1983 var Raitt ferdig med arbeidet med sitt oppfølgingsalbum, Tongue and Groove. Dagen etter at albumet var ferdig droppet plateselskapet Raitt. Albumet ble skrinlagt og ikke gitt ut, og Raitt satt igjen uten platekontrakt. På dette tidspunktet slet Raitt også med alkohol- og narkotikamisbruk.

Til tross for sine personlige og profesjonelle problemer fortsatte Raitt å turnere og delta i politisk aktivisme. I 1985 sang og var hun med i videoen til «Sun City», anti-apartheid sangen skrevet og produsert av gitaristen Steven Van Zandt. Hun deltok også i Farm Aid og Amnesty International konserter. Raitt reiste til Moskva, Russland i 1987 for å delta i den første felles sovjetisk / amerikanske fredskonserten. I 1987 organiserte Raitt en konsert i Los Angeles for Countdown '87 for å stoppe Contra Aid. Hun opptrådte sammen med Don Henley, Herbie Hancock og flere andre.

To år etter å ha blitt droppet fra Warner Brothers Records, varslet de Raitt om planene om å gi ut Tongue and Groove albumet. Hun mente det ikke var riktig, så de ble enige om å la henne omgjøre halvparten av albumet, og det kom ut som Nine Lives. En kritisk og kommersiell skuffelse, Nine Lives, utgitt i 1986, var Raitts siste for Warner Brothers.

I slutten av 1987 ble Raitt med sangere k.d. lang og Jennifer Warnes som kvinnelige vokalister for Roy Orbisons TV-spesial, Roy Orbison and Friends, A Black and White Night. Etter dette begynte Raitt å jobbe med nytt materiale. Da var hun ren og edru, etter å ha løst problemene med alkohol- og rusmisbruk. Etter Stevie Ray Vaughans død i 1990, krediterte hun ham for hans hjelp med alkohol- og rusproblemene hennes.

Hun begynte å spille inn en bluesaktig blanding av pop- og rockelåter under produksjonsveiledningen av Don WasCapitol Records. Raitt hadde møtt Was gjennom Hal Wilner, som satt sammen Stay Awake, et hyllestalbum til Disney-musikk for A&M. Was og Wilner ønsket begge at Raitt skulle synge på «Baby Mine», vuggesang fra Dumbo. Raitt var fornøyd med øktene, og hun ba Was om å produsere sitt neste album.

1989–1999: Kommersielt gjennombrudd[rediger | rediger kilde]

Raitt ble signert for Capitol, og etter nesten tjue år i virksomheten, oppnådde Raitt kommersiell suksess med Nick of Time, hennes tiende album i karrieren, som ble utgitt våren 1989. Nick of Time nådde nummer én på den amerikanske albumlisten etter at Raitt fikk flere Grammyer tidlig på 1990-tallet. Dette albumet har også blitt kåret til nummer 230 på Rolling Stone-listen over «500 Greatest Albums of All Time». Raitt uttalte senere at hennes tiende forsøk var «mitt første nykterne album».

Raitt mottok også en Grammy for sin duett «I'm in the Mood» med John Lee Hooker på albumet hans The Healer. Nick of Time var også den første av mange av innspillingene med hennes mangeårige rytmeseksjon av Ricky Fataar og James «Hutch» Hutchinson. Begge fortsatte å spille og turnere med henne. Siden utgivelsen i 1989 har Nick of Time solgt over fem millioner eksemplarer bare i USA.

Raitt fulgte opp denne suksessen med tre nye Grammy-priser for sitt neste album, Luck of the Draw fra 1991, som har solgt syv millioner eksemplarer i USA. Tre år senere, i 1994, la hun til to Grammy-er med albumet Longing in Their Hearts, sitt andre nr. 1-album, som har solgt to millioner eksemplarer i USA. Raitts samarbeid med Don Was ble avsluttet med 1995s liveutgivelse Road Tested. Det ble utgitt til solide anmeldelser og det ble gullplate i USA.

«Rock Steady» var en hit skrevet av Bryan Adams og Gretchen Peters i 1995. Sangen ble skrevet som en duett med Bryan Adams og Bonnie Raitt for hennes Road Tested-turné, som også ble et av hennes albumene. Den originale demoversjonen av sangen er på Adams' singel fra 1996, «Let's Make a Night to Remember».

Til sitt neste studioalbum hyret Raitt Mitchell Froom og Tchad Blake som. Arbeidet førte til Fundamental i 1998.

2000–2007[rediger | rediger kilde]

I mars 2000 ble Raitt innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i Cleveland, Ohio. Silver Lining ble utgitt i 2002. I USA nådde den nummer 13 på Billboard-listen og senere gullplate. Den inneholder singlene «I Can't Help You Now», «Time of Our Lives» og tittelsporet. Alle de tre singlene kom på topp 40 av US Adult Contemporary listen.

19. mars 2002 mottok Bonnie Raitt en stjerne på Hollywood Walk of Fame for sine bidrag til musikkindustrien, som ligger i N. Vine Street 1750. I 2003 ga Capitol Records ut albumet The Best of Bonnie Raitt. Den inneholder sanger fra hennes tidligere Capitol-album fra 1989 til 2002, inkludert Nick of Time, Luck of the Draw, Longing in Their Hearts, Road Tested, Fundamental og Silver Lining. Raitt spilte på albumet True Love av Toots and the Maytals, som vant Grammy-prisen i 2004 for beste Reggae-album.

Bonnie Raitt hadde konsert under Norwegian Wood i Oslo i 2004.

Souls Alike ble utgitt i september 2005. I USA nådde de topp 20 på Billboard-listen. Den inneholder singlene «I Will Not Be Broken» og «I Don't Want Anything to Change", som begge rangerte topp 40 på US Adult Contemporary-listen. I 2007 bidro Raitt til Goin 'Home: A Tribute to Fats Domino. Med Jon Cleary sang hun en medley av «I'm in Love Again» og «All by Myself» av Fats Domino.

2008 – til nå[rediger | rediger kilde]

I februar 2012 fremførte Raitt en duett med Alicia Keys på den 54. årlige Grammy Awards for å hedre Etta James. I april 2012 ga Raitt ut sitt første studioalbum siden 2005, med tittelen Slipstream. Den ble nummer 6 på Billboard 200-listen i USA, og markerte hennes første ti på topp album siden 1994. Albumet ble beskrevet som «en av de beste i hennes 40 år lange karriere» av American Songwriter magazine. I 2013 var hun med på Foy Vances album Joy of Nothing.

30. mai 2015 holdt Leon Russell, Bonnie Raitt og Ivan Neville en opptreden på The Canyon Club i Agoura Hills, California for å skaffe penger til Marty Grebb som kjempet mot kreft. Grebb hadde spilt på noen av albumene deres.

I februar 2016 ga Raitt ut sitt syttende studioalbum Dig in Deep. Albumet ble nummer 11 på den amerikanske Billboard 200-listen og fikk gunstige anmeldelser. Albumet inneholder singelen «Gypsy in Me» samt et cover av INXS-sangen «Need You Tonight».

Raitt fortsetter å turnere og var en av hovedattraksjonene på Notodden Blues Festival i 2018. «Bonnie Raitt har stått øverst på ønskelista vår i mange år, og endelig har vi lykkes», uttalte ledelsen. Konserten fikk bra omtale.

I 2022 kom nok et album fra Bonnie Raitt Just Like That...

Hun vant Grammy Lifetime Achievement Award i 2022. Hun er nominert til Grammy for Song of The Year i 2023 med «Just Like That», Best Americana Performance med «Made Up Mind» og Best American Roots Song med «Just Like That».

Sanger og gitarist David Crosby har sagt at Raitt er hans favorittsanger gjennom tidene og den australske countrymusikkene Graeme Connors har sagt: «Bonnie Raitt gjør noe med teksten som ingen andre kan, hun bøyer den og vrir den rett inn hjerte ditt».

Privatliv[rediger | rediger kilde]

Raitt brukte alkohol og dop, men begynte psykoterapi og ble medlem av Alcoholics Anonymous sent på 1980-tallet. "Jeg trodde jeg måtte ha en "party-livsstil" for å kunne bli autentisk" uttalte hun, "men om man holdt på for lenge, ble man helt fjern eller død." Hun ble helt avholds i 1987. Hun har uttalt at det var ved hjelp av Stevie Ray Vaughan klarte å slutte med stoffmisbruk, og uttalte at det som ga henne mot til å innrømme sitt alkoholmisbruk og å stoppe å drikke alkohol var det å oppleve at Stevie Ray Vaughan var en mye bedre musiker da han var edru. Hun har også uttalt at hun stoppet misbruket sitt fordi hun skjønte at det "sene kveldslivet" ikke gjorde noe som var bra for henne. I 1989 sa hun: "Nå føler jeg det som om det er noen engler som har båret meg rundt. Jeg har nå mer fokus og mer disiplin, og dermed mer selvrespekt".

Raitt har tatt sabbatsperioder, inkludert etter at foreldrene, broren og bestevennen hennes døde. Hun har sagt «Da jeg gjennomgikk store tap, tok jeg en pause.» Raitt og skuespilleren Michael O'Keefe ble gift 27. april 1991. De kunngjorde skilsmissen 9. november 1999, med en årsaksfaktor var nok at karrierene deres ikke ga dem tid til å være sammen.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Grammy-priser
År Nominert/arbeid Tildeling Resultat
1980 «You're Gonna Get What's Coming» Best Female Rock Vocal Performance Nominert
1983 «Green Light» Nominert
1987 «No Way to Treat a Lady» Nominert
1990 Nick of Time Album of the Year Vant
Best Female Rock Vocal Performance Vant
«Nick of Time» Best Female Pop Vocal Performance Vant
«I'm in the Mood» (with John Lee Hooker) Best Traditional Blues Recording Vant
1992 Luck of the Draw Album of the Year Nominert
«Something to Talk About» Record of the Year Nominert
Best Female Pop Vocal Performance Vant
«Luck of the Draw» Best Rock Vocal Solo Performance Vant
«Good Man, Good Woman» Best Rock Performance by a Duo or Group With Vocal Vant
Bonnie Raitt MusiCares Person of the Yeardagger Vant
1995 Longing in Their Hearts Album of the Year Nominert
Best Pop Vocal Album Vant
«Love Sneakin' Up On You» Record of the Year Nominert
Best Female Pop Vocal Performance Nominert
Best Rock Vocal Solo Performance Nominert
1996 «You Got It» Best Female Pop Vocal Performance Nominert
1997 Road Tested Best Rock Album Nominert
«Burning Down the House» Best Female Rock Vocal Performance Nominert
«SRV Shuffle» Best Rock Instrumental Performance Vant
1999 «Kisses Sweeter Than Wine" (with Jackson Browne) Best Pop Collaboration with Vocals Nominert
2003 «Gnawin' on It» Best Female Rock Vocal Performance Nominert
2004 «Time of Our Lives» Nominert
2006 «I Will Not Be Broken» Nominert
2013 Slipstream Best Americana Album Vant
Americana Music Honors and Awards
År Nominert/arbeid Tildeling Resultat
2012 Personlig Lifetime Achievement Award for Performance Vant
2016 Personlig Artist of the Year Nominert
Rock and Roll Hall of Fame
År Nominert/arbeid Tildeling Resultat
2000 Personlig Hall of Fame induction Vant
Andre utmerkelser
 • I 1991 ble Raitt tildelt en æresdoktorgrad i musikk fra Berklee College of Music
 • I 1997 ble Raitt tildelt Harvard Arts Medal
 • I 2017 ble Raitt hedret med en Lifetime Achievement Award fra National Guitar Museum
 • I 2018 mottok Raitt People's Voice Award fra Folk Alliance International Awards som anerkjennelse for sin aktivisme.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

 • 1971: Bonnie Raitt
 • 1972: Give It Up
 • 1973: Takin' My Time
 • 1974: Streetlights
 • 1975: Home Plate
 • 1977: Sweet Forgiveness
 • 1979: The Glow
 • 1982: Green Light
 • 1986: Nine Lives
 • 1989: Nick of Time
 • 1991: Luck of the Draw
 • 1994: Longing in Their Hearts
 • 1998: Fundamental
 • 2002: Silver Lining
 • 2005: Souls Alike
 • 2012: Slipstream
 • 2016: Dig in Deep
 • 2022: Just Like That...

Singler (utvalg)[rediger | rediger kilde]

 • 1973: «You've Been in Love Too Long»
 • 1977: «Runaway»
 • 1979: «You're Gonna Get What's Coming»
 • 1982: «Keep This Heart in Mind»
 • 1990: «Have a Hear»
 • 1990: «Nick of Time»
 • 1991: «Something to Talk About»
 • 1991: «I Can't Make You Love Me»
 • 1992: «Not the Only One»
 • 1994: «Love Sneakin' Up On You»
 • 1995: «You Got It»
 • 1995: «Rock Steady» (med Bryan Adams)
 • 2004: «Poor Poor Pitiful Me» (med Jackson Browne)

Livealbum[rediger | rediger kilde]

 • 1995: Road Tested
 • 2006: Decades Rock Live: Bonnie Raitt and Friends
 • 2014: Ultrasonic Studios 1972 (med Lowell George)

Samlingsalbum[rediger | rediger kilde]

 • 1990: The Bonnie Raitt Collection
 • 2003: The Best of Bonnie Raitt
 • 2011: Opus Collection: Something to Talk About

Medvirking på album[rediger | rediger kilde]

2000 – til nå[rediger | rediger kilde]

Bonnie Raitt har medvirket på en lang rekke album med andre artister[9]

ÅR ALBUM SANG MED SELSKAP
2019 If You're Going To The City: A Tribute to Mose Allison Everybody's Cryin' Mercy Recorded on tour June 3, 2017 Fat Possum Records
2019 Threads Live Wire Sheryl Crow (featuring Bonnie Raitt and Mavis Staples) Big Machine Records
2018 Call It Home Vol 1. & 2 Call It Home The California Honeydrops Tubtone Records
2015 A Fool to Care Hell To Pay Boz Scaggs 429 Records
2015 The Vicar Street Sessions V. 1 Not The Only One (Live); The World Is What You Make It (Live) Paul Brady Proper Records
2014 Ske-Dat-De-Dat… The Spirit of Satch I’ve Got The World On A String Dr. John Concord Records
2014 Link of Chain: A Songwriter's Tribute to Chris Smither Love Me Like A Man (live) Recorded on tour Oct. 12, 2012 Signature Sounds
2014 Looking Into You: A Tribute to Jackson Browne Everywhere I Go Bonnie Raitt & David Lindley Music Road Records
2013 Joy of Nothing You and I Foy Vance (feat. Bonnie Raitt) Glassnote Entertainment Group
2012 Occapella Lets Get Low Down Jon Cleary FHQ Records
2011 Patagonia Music Collective So Damn Good (live) Bonnie Raitt and Jon Cleary Patagonia, Inc.
2009 Coal Country Music Angel From Montgomery Bonnie Raitt (with John Prine) Heartwood
2009 Echo Death by Perfection Maia Sharp Crooked Crown Records
2008 Get Onboard If Our Hearts Ain’t In It Eric Bibb Telarc
2008 Yes We Can Yes We Can Can Maria Muldaur, Linda Tillery and the Women's Voices for Peace Choir Telarc
2007 Light Your Light Premature Toots & the Maytals Fantasy
2007 Solos, Sessions & Encores Texas Flood (Live from 1985) Stevie Ray Vaughan Sony/Legacy
2007 Lucky You OST Bartender’s Blues Bonnie Raitt Sony BMG Music Entertainment
2007 Give Us Your Poor: Help End Homelessness Walking the Dog Bonnie Raitt & Weepin' Willie Robinson Appleseed Recordings
2007 Songs of Mass Destruction Sing Annie Lennox and other guests Arista
2007 Jewels in the Crown: All-Star Duets with the Queen of Soul (You Make Me Feel) Like A Natural Woman Aretha Franklin feat. Bonnie Raitt and Gloria Estefan Arista
2007 Go Green (Greenpeace single) Go Green Dave Stewart, et al. Digital only
2007 Naughty, Bawdy & Blue Separation Blues Maria Muldaur with Bonnie Raitt Stony Plain Music
2007 Goin' Home: A Tribute to Fats Domino I’m In Love Again/All By Myself Bonnie Raitt and Jon Cleary Vanguard
2006 Intersections, 1985-2005 (Box Set) Rainbow's Cadillac Bruce Hornsby, Pat Metheny RCA
2006 Hooker (Box Set) I'm In the Mood John Lee Hooker Shout Factory
2006 These Days (Box set) The Rock Of Your Love Vince Gill MCA Nashville
2006 Cities 97 Sampler 18 I Will Not Be Broken 9/22/05 (live) Cities 97
2006 Live @ World Café, Vol. 22 Unnecessarily Mercenary 9/27/05 (live) WXPN
2006 California Music Project Benefit CD Love On One Condition Bonnie Raitt California Music Project
2006 XM Best Of Artist Confidential Rainy Day Man 6/3/04 (live) Starbucks
2006 Testimony v.1, Life & Relationships I Choose India.Arie UMVD Labels
2006 Taking The Long Way I Hope Dixie Chicks Open Wide/Columbia
2006 A Tribute To Nicolette Larson: Lotta Love Concert You've Got A Friend Ensemble Rhino
2006 A Tribute To Nicolette Larson: Lotta Love Concert Love Has No Pride David Crosby, Graham Nash, & Freebo Rhino
2006 A Tribute To Nicolette Larson: Lotta Love Concert Cold, Cold, Cold Little Feat Rhino
2006 A Tribute To Nicolette Larson: Lotta Love Concert Lotta Love Ensemble Rhino
2005 Hurricane Relief: Come Together Now I Will Not Be Broken 9/27/05 (live) RIAA
2005 On A Good Day Long Way Back Jude Johnstone Bojak Records
2005 On A Good Day Hard Lessons Jude Johnstone Bojak Records
2005 Make It Funky! (Concert Film) What Is Success Allen Toussaint Sony
2005 Hands Across The Water Be Still My Soul Beth Nielsen Chapman Compass Records
2005 A Time To Love Tell Your Heart I Love You Stevie Wonder Motown
2005 Say What You Feel Doin' It In The Dark Paul Brady Compass Records
2004 Enjoy Every Sandwich:

The Songs of Warren Zevon

Poor Poor Pitiful Me Jackson Browne with Bonnie Raitt Artemis Records
2004 Lightning in a Bottle OST Coming Home (live) Sony Legacy
2004 Home on the Range OST Will The Sun Ever Shine Again Walt Disney Records
2004 The Q People: A Tribute To NRBQ Me And The Boys Spirithouse Records
2004 For The Lady: Dedicated to Freeing Aung San Suu Kyi Angel From Montgomery (live) Rhino Records
2004 Mary Had A Little Amp (benefit for PFAW) Baby Mine Bonnie Raitt & Was (Not Was) Epic Records
2004 Wake Up Everybody (benefit for ACT) Hell To Pay Bungalo Records
2004 Genius Loves Company Do I Ever Cross Your Mind? Ray Charles & Bonnie Raitt Concord Records/Hear Music
2004 Texas Music Project Presents Don't Mess With Texas Music, Volume 2 Sugar Mama Texas Music Project
2004 Bridge To Havana La Brisa Azul with Pablo Menendez and Rey Guerra Pyramid Records
2004 Parkinsong Vol. 1: 38 Songs of Hope Fearless Love Parkinsong Foundation, Inc.
2004 True Love True Love Is Hard To Find Toots and the Maytals & Bonnie Raitt V2 Records
2004 Thirty Years of Maria Muldaur: I'm A Woman It's A Blessing Maria Muldaur Shout Factory/Rhino
2004 Even Kids Get The Blues I Wanna Be Bonnie Anneli Blume Re-Bop Record
2004 Soul Sherpa Lower Power Peter C. Johnson Hi-N-Dry Recordings
2003 Martin Scorcese Presents "The Soul Of A Man" Original Soundtrack Recording Devil Got My Woman Columbia/Legacy
2003 Martin Scorcese Presents Best of the Blues Box Set Round and Round Hip-O Records
2003 Martin Scorcese Presents Best of the Blues Box Set I'm In The Mood John Lee Hooker Hip-O Records
2003 Martin Scorcese Presents Best of the Blues Round and Round UTV Records
2003 Shout Sister Shout: A Tribute to Sister Rosetta Tharpe My Journey To The Sky Maria Muldaur & Bonnie Raitt M.C. Records
2003 Train Home Desolation Row Chris Smither Hightone Records
2003 Siete Estas Carlos Varela Graffiti Records
2003 Live at the W.C. Handy Blues Awards, Vol. 1 Three Time Loser (live 4/30/98) Tone Cool
2003 Live at the W.C. Handy Blues Awards, Vol. 1 Walking the Dog (live 4/30/98) Rufus Thomas Tone Cool
2003 Where We Live (benefit for Earthjustice) It's A Blessing Maria Muldaur Higher Octave/EMI
2003 It'll Come To You: The Songs of John Hiatt Thing Called Love Vanguard Records
2003 Heritage of the Blues: Mississippi Fred McDowell (liner notes) Hightone Records
2002 Ripe Tomatoes Vol. One Sailin' Shoes Little Feat Hot Tomato Records
2002 Ripe Tomatoes Vol. One Texas Rose Café Little Feat Hot Tomato Records
2002 Jon Cleary and the Absolute Monster Gentleman Just Kissed My Baby Jon Cleary Basin Street Records
2002 Jon Cleary and the Absolute Monster Gentleman Been and Gone Jon Cleary Basin Street Records
2002 Capitol Records 60th Anniversary I Can't Make You Love Me Capitol Records
2002 KBCO Studio C vol. 14 leman Fool's Game (live at Red Rocks 6/5/02) KBCO (Boulder)
2002 KGSR Broadcasts vol. 10 leman Fool's Game (live at Red Rocks 6/5/02) KGSR (Austin)
2002 The Country Bears (soundtrack) Straight to the Heart of Love Don Henley and John Hiatt
2002 The Country Bears (soundtrack) Can Love Stand the Test Don Henley
2002 Deeper Still Wait For The Way Beth Nielsen-Chapman Artemis Records
2002 Deeper Still Shake My Soul Beth Nielsen-Chapman Artemis Records
2002 Saturday Morning Music With You All Along Ivan Neville UPTOP Records
2002 Saturday Morning Music Before It's Gone Ivan Neville UPTOP Records
2002 Saturday Morning Music A Lil' Humanity Ivan Neville UPTOP Records
2002 Coming of Age Unchained Jude Johnstone Bojak Records
2002 Coming of Age Doesn't Anybody Know But Me Jude Johnstone Bojak Records
2002 Pump It Up The Truth Les McCann ESC Records (Germany)
2001 Richland Woman Blues It's A Blessing Maria Muldaur Stony Plains Records
2001 Utopia Compilation You Make Me Feel Like A Natural Woman Aretha Franklin and Gloria Estefan Centaur Entertainment
2001 Philly Folk Fest Kokomo Blues Sliced Bread Records
2001 Playin' With My Friends I Got a Right To Sing the Blues Tony Bennett RPM Records/Columbia
2001 Ashes Cry, Cry, Cry Cris Williamson Wolf Moon Records
2001 The Great Divide You Remain Willie Nelson Island/Def Jam Music
2001 Sao Vicente di Longe Crepuscular Solidao Cesaria Evora BMG France
2000 That's It Same Thing J. Thackery/D. Raitt Blues Rock'It Records
2000 That's It I'd Rather Be Blind, Crippled and Crazy J. Thackery/D. Raitt Blues Rock'It Records
2000 Move On Ladies Man Tracy Nelson Rounder Records
2000 Where the Heart Is (soundtrack) Shake My Soul Beth Neilsen Chapman/Annie Roboff RCA
2000 No Closing Chord: The Songs of Malvina Reynolds This World Rosalie Sorrels Red House Records
2000 Steal This Movie It's All Over Now Baby Blue Artemis Records
2000 Hot Cakes and Outtakes: 30 Years of Little Feat Hate To Lose Your Lovin' Little Feat Rhino/Warner Archives

1990-tallet[rediger | rediger kilde]

ÅR ALBUM SANG MED SELSKAP
1999 Smooth Sailin' Soul Mate Marty Grebb Telarc
1999 Tears of Stone A Str Mo Chro The Chieftans RCA
1999 Lilith Fair, Vol. 3 Spit of Love Arista
1999 Sing Out for Seva Shadow of Doubt Arista
1999 Somewhere Between Heaven and Earth I Gotta Believe In Something Cindy Bullens Blue Lobster Records
1999 Another Sky The Verdant Braes of Screen Altan Narada World
1999 Children's Promise Charity Single It's Only Rock N Roll various artists
1999 Clap Your Hands and Stomp Your Feet Don't Make A Fool Out Of Me Jon Cleary Virgin
1998 Best of Friends I'm In the Mood John Lee Hooker Virgin
1998 Rock and Roll Doctor- Lowell George Tribute Cold, Cold, Cold Little Feat CMC International
1998 Tell It Like It Is Tell It Like It Is Neville Brothers Music Club
1998 Confessions of a Blues Singer Rambling On My Mind Rory Block Rounder
1998 Farmers In A Changing World Linda Lou The Tractors Arista Nashville
1998 Farmers In A Changing World The Poor Boy Shuffle The Tractors Arista Nashville
1998 Where Have All the Flowers Gone (Pete Seeger Tribute) Kisses Sweeter Than Wine Jackson Browne Smithsonian/Folkways
1997 R+B=Ruth Brown I'm Gonna Move to the Outskirts of Town Ruth Brown Bullseye Blues
1997 The Bridge School Concerts, V The Road's My Middle Name Reprise
1997 Huckleberry House Love Sneakin' Up on You Benefit CD HYP
1997 The End of the Beginning How Do I Say Goodbye Freebo Bassline Records
1997 Deuces Wild Baby I Love You BB King MCA
1997 Pete Seeger Tribute Kisses Sweeter Than Wine Jackson Browne
1997 Lowell George Tribute Cold, Cold, Cold Little Feat Kaigan Ent.
1997 Sand and Water Heads Up For The Wrecking Ball Beth Neilsen Chapman Reprise
1997 Great Guitars Vol 1 Low Down Dirty Blues Joe Louis Walker Verve/Bates
1997 Bullseye Blues I'm Gonna Move to the Outskirts of town Ruth Brown Rounder/Bleseye Blues
1997 The Charity Of Night The Whole Night Sky Bruce Cockburn True North/Rycodisc
1997 MICHAEL soundtrack Feels Like Home Revolution
1996 Heavenly Knockin' On Heavens Door Ladysmith Black Mambazo Shanachie Recs.
1996 Fender 50th Anniv. Guitar Legends Something To Talk About Virgin/PointBlank Records
1996 A Tribute To Stevie Ray Vaughan Pride & Joy Epic
1996 Looking East Baby How Long Jackson Browne Elektra
1996 Honor The Earth Benefit Home Dave Grisman Daemon Records
1996 Tracy Nelson Ladies Man Tracy Nelson Rounder Records
1996 Fanning The Flames Somebody Was Watching Over Me Maria Muldaur TelArc
1996 Phantom Blues I Need Your Loving Taj Mahal Private Music
1996 Just Like You Just Like You Keb'Mo OKeh/Epic/Sony Music
1996 Primitive Streak Too Soon To Tell the subdudes High Street/Windham Hill
1995 Heart Of The World Chimayo Pamela Polland Ivory Moon Recordings
1995 Take A Chance Visions of You David Raitt (New Mendo All-Stars) Green Wave Prods.
1995 Take A Chance Homeless David Raitt (New Mendo All-Stars) Green Wave Prods.
1995 The Sky Is Not The Limit Good Days, Bad Days Gary Nicholson ARDEO Records
1995 Broadway Legend Hey There John Raitt Angel Records
1995 Broadway Legend Anything You Can Do John Raitt Angel Records
1995 Broadway Legend They Say It's Wonderful John Raitt Angel Records
1995 Walk On I Can't Wait John Hiatt CAPITOL
1995 Faust Feels Like Home Randy Newman REPRISE
1995 Faust Life Has Been Good To Me Randy Newman REPRISE
1995 Everybody's Gettin' Some Everybody's Gettin' Some Junior Wells Telarc
1995 Right On Time Help Yourself Stephen Bruton DOS Records
1995 The Grammy's CD-ROM Thing Called Love, 1990 UniDisc
1995 1995 The Grammy Nominees Love Sneakin'... & Longing... Sony Music
1995 BOYS ON THE SIDE OST You Got It Arista
1995 THANKS Don't Cry Now Ivan Neville Iguana/ISM Entertainment
1994 Vince Gill and Friends Let's Do Something Vince Gill RCA
1994 Greatest Hits 1980-1994 You Make Me Feel Aretha Frnaklin Arista
1994 The Tractors The Little Man The Tractors Arista
1994 The Tractors The Tulsa Shuffle The Tractors Arista
1994 EARTHRISE/The Rainforest Album Spirit of the Forest b/g vox w/ many others Pyramid Recs./RHINO
1994 Edge of the Forest Beans & Rice, Homeless New Mendocino All Stars Green Wave Prods.
1994 Exception to the Rule Soul Searchin' Arnold McCuller Coyote Recs.
1994 Beat the Retreat(Richard Thompson Tribute) When The Spell Is Broken BR & Five Blind Boys of Alabama Capitol
1993 Even Cowgirls Get the Blues Born to Love You James Lee Stanley Beachwood
1993 Feels Like Rain Feels Like Rain Buddy Guy Silvertone
1993 Great Days: The John Prine Anthology Angel From Montgomery (live) John Prine Rhino
1993 Great Days: The John Prine Anthology Come Back to Us Barbara Lewis John Prine Rhino
1993 Duets Straight From The Heart Elton John MCA
1993 Duets Love Letters Elton John MCA
1993 Harbor Lights The Tide Will Rise Bruce Hornsby RCA
1993 Harbor Lights Rainbow's Cadillac Bruce Hornsby RCA
1993 Across the Borderline Getting Over You Willie Nelson Columbia
1993 Stephen Bruton Too Many Memories Stephen Bruton Dos Records
1993 The Rainy Season The Rainy Season Marc Cohn Atlantic
1992 With Friends In Texas Merle's Boogie Woogie Ray Campi Flying Fish
1992 Someone To Love Someone To Love Charles Brown Bullseye Blues
1992 Never Been Rocked Enough Good Man, Good Woman Delbert McClinton Curb
1992 Never Been Rocked Enough Everytime I Roll The Dice Delbert McClinton Curb
1992 Great Days Angel From Montgomery John Prine Rhino
1992 Peace To The Neighborhood World In Motion Pops Staples Pointblank/Charisma
1992 B.B. King, King of the Blues Go On B.B. King MCA
1992 Feels Like Rain Feels Like Rain Buddy Guy Silvertone
1992 Sampler For AIDS Relief Nick of Time
1992 The Ultimate Collection'48-'90 I'm in the Mood John Lee Hooker Rhino
1992 A Very Special Christmas Merry Christmas Baby Charles Brown A&M
1991 Allen Toussaint Collection Night People Allen Toussaint Reprise
1991 Allen Toussaint Collection Viva La Money Allen Toussaint Reprise
1991 Allen Toussaint Collection With You In Mind Allen Toussaint Reprise
1991 Allen Toussaint Collection Motion Allen Toussaint Reprise
1991 Missing Years Unlonely John Prine Oh Boy Records
1991 Give Peace A Chance Give Peace A Chance Peace Choir
1991 Trick or Treat Trick or Treat Paul Brady Fontana (Phonogram)
1990 Rock Guitar Legends Thing Called Love Knight Records
1990 Sudden Stop Give It Up Colin James Virgin
1990 Love Can Build a Bridge Rompin', Stompin' Blues The Judds RCA
1990 Air America (soundtrack) Right Place Wrong Time B.B. King MCA
1990 Free To BeA Family I'm Never Afraid (To Say What's On My Mind) Marlo Thomas A&M

1980-tallet[rediger | rediger kilde]

ÅR ALBUM SANG MED SELSKAP
1989 The Best of Vince Gill Let's Do Something Vince Gill RCA
1989 A Black and White Night Live (background vocals throughout) Roy Orbison and Friends Virgin
1989 Mardi Gras in New Orleans Tell It Like It Is The Neville Brothers A & M
1989 Healer I'm in the Mood John Lee Hooker Chameleon
1989 Oh Yes I Can Lady of the Harbor David Crosby A&M
1989 World In Motion World In Motion Jackson Browne Elektra
1988 Little World David Raitt
1988 King of the Blues Go On B.B. King MCA
1988 If My Ancestors Could See Me Now Falling Out of Love Ivan Neville Polydor
1988 Beneath the Texas Moon Livin' For The Fire J.C. Crowley RCA
1988 One More Story Save Me Peter Cetera Warner Bros.
1988 John Prine Live Angel From Montgomery John Prine Oh Boy Records
1988 Stay Awake (Disney Film music) Baby Mine Was (Not Was) A&M
1988 Bull Durham (soundtrack) Love Ain't No Triple Play Dr. John Capitol
1988 Line of Vision Worth The Wait Caroline Aiken Glutton for Publishment Music
1988 Line of Vision Up Until Now Caroline Aiken Glutton for Publishment Music
1988 Hey You Big House Doug Legacy Some Pun'kins
1988 Mr. Mature Only Love Willie Murphy Atomic Theory
1988 Bluebird Icy Blue Heart Emmylou Harris Warner/Reprise
1988 Let It Roll Hate to Lose Your Lovin' Little Feat Warner Bros.
1988 The Swamp Boogie Queen On the Run Katie Webster Alligator
1988 The Swamp Boogie Queen Somebody's on your Case Katie Webster Alligator
1987 The Way Back Home Let's Do Something Vince Gill RCA
1987 Carasmatic Girlfriends Irene Cara Elektra
1987 Don't Hold Back Crushed Holly Near Redwood
1987 Rock & Roll is After You Do It Again (And This Time Do It Right) Marc Hansen Redbeard Records
1987 Rock & Roll is After You Don't You Think You Marc Hansen Redbeard Records
1987 The Way Back Home Let's Do Something Vince Gill RCA
1987 I'm in the Wrong Business This Little Voice A.C. Reed Alligator
1987 I'm in the Wrong Business She's Fine A.C. Reed Alligator
1986 Heartbeat Lost In Your Eyes Don Johnson Epic
1986 Lives In the Balance Candy Jackson Browne Asylum
1985 Sun City Artists Against Apartheid Sun City Sun City Artists Against Apartheid Manhattan Records
1985 Tribute to Steve Goodman Angel From Montgomery John Prine Red Pajamas Records
1985 Prairie Fire Man Camp Cris Williamson Olivia Records
1983 Rose Rosemary Butler
1982 Objects of Desire Ladies Nite Michael Franks
1982 Sippie Suitcase Blues Sippie Wallace Atlantic
1982 Sippie Mama's Gone Goodbye Sippie Wallace Atlantic
1982 Sippie Women Be Wise Sippie Wallace Atlantic
1982 The Distance Makin' Thunderbirds Bob Seger & the Silver Bullet Band Capitol
1982 Blue Rider Lucille Cris Williamson Olivia Records
1981 This Time Pain and Paradise Bluesbusters Landslide
1981 This Time It Comes from the Heart Bluesbusters Landslide
1980 Midnight Radio Born To Love You James Lee Stanley Regency Beachwood
1980 Urban Cowboy (soundtrack) Darlin' Elektra
1980 Urban Cowboy (soundtrack) Don't It Make You Want to Dance Elektra
1980 Coast to Coast (soundtrack) Once in a Lifetime Warner Bros.

1970-tallet[rediger | rediger kilde]

ÅR ALBUM SANG MED SELSKAP
1979 Thanks I'll Eat It Here Lowell George Warner Bros.
1979 Down on the Farm Perfect Imperfection Little Feat Warner Bros.
1979 One For The Road Trouble In Mind Willie Nelson/Leon Russell Columbia
1979 No Nukes Angel From Montgomery Elektra/Asylum
1979 No Nukes Runaway Elektra/Asylum
1978 John Hall Break of Day John Hall Asylum
1978 Strange Paradise When Anger Takes the Wheel Cris Williamson Olivia Records
1978 Motion Viva La Money Allen Toussaint Warner Bros.
1978 Motion With You In Mind Allen Toussaint Warner Bros.
1978 Motion Motion Allen Toussaint Warner Bros.
1978 Motion Night People Allen Toussaint Warner Bros.
1978 Motion Declaration of Love Allen Toussaint Warner Bros.
1976 Warren Zevon Join Me in L.A. Warren Zevon Asylum
1976 Prime Prine Come Back To Us Barbara Lewis Hare Krishna Beauregard John Prine Atlantic
1976 Motion Since I've Been With You Babe Geoff Muldaur Reprise
1976 In the Pocket Family Man James Taylor Warner Bros.
1976 The Pretender Here Come Those Tears Again Jackson Browne Asylum
1975 Common Sense Come Back To Us Barbara Lewis Hare Krishna Beauregard John Prine Atlantic
1975 Soap Opera's It's All Over Now Catfish Hodge Westbound 20th Century
1975 Soap Opera's Aint It A Shame Catfish Hodge Westbound 20th Century
1975 Soap Opera's Take A Look In The Mirror Catfish Hodge Westbound 20th Century
1975 Soap Opera's Keep Driving Me Crazy Catfish Hodge Westbound 20th Century
1974 Refugees (on dobro) Rachel Faro
1974 That's A Plenty Grinnin' In Your Face The Pointer Sisters Blue Thumb
1974 Feats Don't Fail Me Now Oh Atlanta Little Feat Warner Bros.
1974 Walking Man Walking Man James Taylor Warner Bros.
1973 If You're Lonely Temptation Took Control of Me Eric Kaz Atlantic
1973 Tret Fure Holy Roll Toledo Tret Fure UNI
1973 Dixie Chicken Dixie Chicken Little Feat Warner Bros.
1973 For Everyman The Times You've Come Jackson Browne Asylum
1972 Don't Drag It On Down In The Flood Chris Smither Poppy
1972 Ann Arbor Blues & Jazz Festival 1972 Kokomo Blues Atlantic
1972 Ann Arbor Blues & Jazz Festival 1972 Women Be Wise Sippie Wallace Atlantic

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Bonnie-Raitt, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
 2. ^ The International Who's Who of Women 2006[Hentet fra Wikidata]
 3. ^ FemBio-Datenbank, oppført som Bonnie Lynn Raitt, FemBio-ID 22697, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
 4. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6vm58g8, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
 5. ^ americanamusic.org, besøkt 22. juni 2020[Hentet fra Wikidata]
 6. ^ offisielt nettsted college.berklee.edu[Hentet fra Wikidata]
 7. ^ Montreux Jazz Festival Database, Wikidata Q99181182 
 8. ^ a b Montreux Jazz Festival Database, Montreux Jazz Festival konsert ID 532, Wikidata Q99181182 
 9. ^ «Bonnie Raitt hjemmeside». Arkivert fra originalen 27. oktober 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]