INXS

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

INXS er et australsk rockband dannet 1977 av Michael Hutchence, Andrew Farriss, Garry Beers og Kirk Pengilly.

Populære over hele verden med albumet Kick og etter den første hitlåten Need You Tonight, skal Michael ha fått problemer med rikdom, damer, narkotika og alkohol.

Til slutt fikk den talentfulle artisten store problemer både i privatlivet og profesjonelt. Han forelsket seg i og ble sammen med Bob Geldofs kone, Paula Yates, men endte plutselig sitt eget liv 37 år gammel på et hotellrom i Sydney i 1997.

I 1997 ble vokalisten i bandet INXS, Michael Hutchence, funnet på Ritz Carlton Hotel i Sydney. Naken, hengende i sitt eget lærbelte fra et dørhåndtak på hotellrommet. Han hadde blåmerker i ansiktet, og den ene hånden var brukket. Sengetøy var spredd utover hele hotellrommet, sammen med antidepressiva-tablettene Prozac.

En offisiell rapport fra 1998 hevder at selvmordet skyldes asfyksi. Da er i så fall ikke Michael Hutchence alene. Asfyksi kan ligge bak så mange som 6,5 prosent av alle selvmord. Opptil 31 prosent av all død knyttet til hengninger, ifølge undersøkelsen «Eroticized Repetive Hangings», publisert i tidsskriftet American Journal of Psychotherapy.