Gil Scott-Heron

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Scott-Heron i 2010

Gil Scott-Heron (født 1. april 1949 i Chicago, død 27. mai 2011) var en amerikansk poet, musiker og forfatter. Han blir av mange sett på som «hiphopens far». Scott-Heron er mest kjent for hans mange arbeider i samarbeid med musikeren Brian Jackson sent på 1970-og tidlig på 1980-tallet som inneholdt en musikalsk blanding av jazz, blues og soul-musikk.

Scott-Heron studerte ved Lincoln University i Pennsylvania og det var der han først møtte Brian Jackson som han senere grunnla bandet Black & Blues sammen med. I 2001 ble Gil Scott-Heron dømt til ett til tre års fengsel i New York State for besittelse av det narkotiske stoffet kokain. Mens han var ute av fengsel i 2002, dukket Scott-Heron opp med et nytt album. Scott-Heron ble løslatt på prøve i 2003. Den 5. juli 2006 ble Scott-Heron dømt til to til fire års fengsel i en New York State fengsel for brudd på hans reduserte straff etter en ny dom på narkotika-besittelse. Scott-Heron ble deretter innlagt på et rehabiliteringssenter.

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.