United States Military Academy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
United States Military Academy
U.S. Military Academy COA.png
Motto Duty – Honor – Country
Grunnlagt 16. mars 1802
Fylke Orange
Tettsted West Point
Eier U.S. Army
Rektor Generalløytnant Robert L. Caslen USMA '75
Klasser 4
Elever 4 624
Lærere 580
Målform Engelsk
Nettsted Offisielt nettsted
Oversiktsbilde av skoleområdet
«Cadet Honor Code»-monumentet på West Point

Koordinater: 41°23′34″N 73°57′30″V U.S. Military Academy (USMA), også kjent som West Point, er krigsskolen i den amerikanske hæren, grunnlagt i 1802. Skolens campus ligger ved elva Hudson i West Point i New York og dekker et område på hele 65 km², som inkluderer et skianlegg, en liten atomreaktor og et artilleriskytefelt, i tillegg til de vanlige akademiske bygningene.

USMA utdanner offiserer til den amerikanske hæren. Det er 4 231 kadetter ved USMA i 2006. Elevene, kalt kadetter, blir tildelt en Bachelorgrad i Science og utskrives som sekondløytnant i hæren. De forplikter seg til minst fem års aktiv tjeneste og tre år i arméreserven. USMAs mål er å utvikle kadetter i fire vitale områder: intellektuelt, fysisk, militært og moral-etikk. Denne fire år lange utdannelsen kalles «West Point-opplevelsen». Den etiske kodens fundament ved West Point er universitetets motto: «Plikt, ære, fedreland».

Kadettene utvikler sine etiske verdier på skolen ved å forplikte seg til å følge «Cadet Honor Code», utviklet av den første lederen av skolen etter andre verdenskrig, Maxwell D. Taylor, og som sier: «En kadett skal ikke lyve, jukse, stjele eller tolerere de som gjør det.» De over 4 000 kadettene ved USMA representerer hver enkelt stat og flere andre land. Omtrent 1 200 nye kadetter kommer til universitetet på Reception Day (Graduation).

Etter US Military Academy kan offiserer kvalifisere seg til Hærens Stabsskole, og deretter til US Army War College i Pennsylvania.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]