Liste over tildelinger av Medaljen for edel dåd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Båndstripe for Medaljen for edel dåd

Liste over tildelinger av Medaljen for edel dåd omfatter mottagere av Medaljen for edel dåd, en norsk utmerkelse for redningsdåd innstiftet i 1885. Listen dekker tildelinger siden 1905 og er ikke komplett.

Oversikten er i hovedsak basert på informasjon trykket i Statskalenderen, der det varierer hva slags opplysninger som er tatt med. Utenlandske mottagere er ikke alltid oppgitt og listen er supplert med opplysninger fra pressen. Nasjonalitet er i noen tilfeller oppgitt i henhold til skipets hjemmehavn.

Fra 1966 oppgir ikke Statskalenderen medaljens valør. Det er antatt at disse tildelingene er i sølv. Fra 1976 rapporteres heller ikke de norske mottagernes navn i Statskalenderen, bare antall medaljer som er utdelt siden forrige utgave. For tildelingene i 1976, 1977 og 1983 er derfor opplysningene fra Statskalenderen supplert med navn som framkommer i medieomtale. Statskalenderen opplyser at det ble foretatt to tildelinger i 1977, men bare ett navn er identifisert ved medieomtale. Navnene på mottagerne i 2001 og 2012 er hentet fra kunngjøringer i «Offisielt fra statsråd» på regjeringen.no, den norske regjeringens offisielle nettsted, supplert med andre kilder.

Medaljen for edel dåd er en annen utmerkelse enn Forsvarets medalje for edel dåd (innstiftet 1982) og Medaljen for redningsdåd til sjøs (innstiftet 1978). Listen omfatter ikke tildelinger av disse andre medaljene.

Mottagere siden 1905[rediger | rediger kilde]

I 1905 ble medaljens inndeling omgjort fra tre til to trinn, gull og sølv.

1905–1909[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
1905 Nicolay Mangor Gull Norge Inspektør
1906 Carl Gustav Jacobsen Sølv Norge Styrmann
1906 Wilhelm Hansen Sølv Norge Disponent
1906 Arthur Jacobsen Sølv Norge Styrmann
1906 H. J. Andersen Sølv Norge Styrmann
1906 J. H. Thomassen Sølv Norge Stuert
1906 Sjerulf Fløstad Sølv Norge Matros
1906 Severin Pedersen Sølv Norge Matros
1906 Peder Johannes Wold Sølv Norge Skipsfører
1906 Georg Brandtzæg Sølv Norge Handelsmann
1906 Nils Sand Sølv Norge Dampskipsfører
1906 Dagny Bang Sølv Norge Frk.
1906 E. Leonhard Hasvold Sølv Norge Kontorsjef
1906 Thomas Atkinson Sølv Storbritannia Styrmann
1906 George Smith Sølv Storbritannia Sjømann
1906 David Dane Sølv Storbritannia Sjømann
1906 W. Hannon Sølv Storbritannia Sjømann
1906 Søren H. Sørensen Sølv Danmark Styrmann
1906 Mathias Pedersen Sølv Danmark Matros
1906 Peder Nicolai Hansen Sølv Danmark Matros
1906 Christian Nielsen Sølv Danmark Matros
1906 Emil Jensen Sølv Danmark Matros
1906 J. E. Lovehuck Sølv Storbritannia Styrmann
1906 Arthur Jackson Sølv Storbritannia Styrmann
1906 Georg Wienburg Sølv Storbritannia Sjømann
1906 Arthur Timgale Sølv Storbritannia Sjømann
1906 P. H. Rimmen Sølv Danmark Redningsbåtfører
1906 Senius Grønhøi Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1906 Chr. Løth Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1906 Gottfred Berg Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1906 Peder Hougaard Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1906 Peder Ravndrup Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1906 Severin Thomsen Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1906 Martin Mikkelsen Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1906 Jørgen Heilesen Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1906 Chr. Nielsen Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1906 Bertel Nielsen Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1906 Jens Gaardbo Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1906 C. Amburgher Sølv Storbritannia Styrmann
1906 H. O. Griffiths Sølv Storbritannia Styrmann
1906 C. W. Taylor Sølv Storbritannia Matros
1906 D. Jones Sølv Storbritannia Matros
1906 J. Thomsen Sølv Storbritannia Matros
1906 J. Williams Sølv Storbritannia Styrmann
1906 Eugene Hodge Sølv Storbritannia Matros
1906 Michael Murphy Sølv Storbritannia Matros
1906 John McCormick Sølv Storbritannia Matros
1906 William Harries Sølv Storbritannia Matros
1906 Charles Jackson Sølv Storbritannia Matros
1906 J. Attwood Sølv Storbritannia Styrmann
1906 J. Weeles Sølv Storbritannia Sjømann
1906 G. Winter Sølv Storbritannia Sjømann
1906 W. Henry Sølv Storbritannia Sjømann
1906 J. Killy Sølv Storbritannia Sjømann
1906 W. H. Cannon Sølv Storbritannia Sjømann
1906 R. T. May Sølv Storbritannia Sjømann
1906 J. Wood Sølv Storbritannia Sjømann
1906 A. Brailey Sølv Storbritannia Sjømann
1906 Christian Lorentzen Sølv Tyskland Styrmann
1906 Johan Otto Sølv Tyskland Båtsmann
1906 Karl Hansen Sølv Tyskland Matros
1906 Oscar Lantzendorfer Sølv Tyskland Matros
1906 Jogn Sjøstrand Sølv Tyskland Matros
1907 Johan Christensen Løcken Gull Norge Fyrbøter,
DS «Lindholmen»
1907 Carl Lund Sølv Norge Styrmann
1907 Sigurd A. Brækhus Sølv Norge Kaptein i marinen
1907 Peder Tunstad Sølv Norge Høvedsmann
1907 Ole Andersen Sølv Norge Telegrafbud
1907 Nils Emanuel Hansen Haue Sølv Norge Gårdbruker
1907 Klaus Andreas Andreassen Torp Sølv Norge
1907 N. A. Vogt Sølv Norge Distriktslege
1907 Henrik Platou Sølv Norge Kontorist
1907 Thorvald Johansen Sølv Norge Båtsmann
1907 H. Antonsen Sølv Norge Matros
1907 Lauris Jonson Vaksvær Sølv Norge Fisker
1907 Kristofer Kristofersen Vaksvær Sølv Norge Fisker
1907 Jens Ludvig Jensen Vaksvær Sølv Norge Fisker
1907 J. Torkildsen Sølv Norge Overrettssakfører
1907 Martin Næss Sølv Norge Dampskipsfører
1907 Gustaf F. Härstedt Sølv Sverige Styrmann
1907 Hans Peter Israelsen Sølv Sverige Styrmann
1907 Bror Erik Göransson Sølv Sverige Matros
1907 Justus Petersson Sølv Sverige Matros
1907 E. F. N. Cook Sølv Storbritannia Maskinist
1907 Arthur Blowes Sølv Storbritannia Sjømann
1907 C. N. Miller Sølv Storbritannia Styrmann
1907 J. Sinnot Sølv Storbritannia Matros
1907 J. Benson Sølv Storbritannia Matros
1907 E. Edge Sølv Storbritannia Matros
1907 W. Mitchell Sølv Storbritannia Matros
1907 Ino. Flemming Sølv Storbritannia Matros
1907 Peter Kenndy Sølv Storbritannia Matros
1907 Thos. Jones Sølv Storbritannia Matros
1907 Oscar Huldtgren Sølv Sverige Styrmann
1907 Agne Stenberg Sølv Sverige Dampskipsmaskinist
1907 Karl Ahlblad Sølv Sverige Matros
1907 Wolfrid Petterson Sølv Sverige Matros
1907 Erik Ström Sølv Sverige Fyrbøter
1907 J. Grimes Sølv Storbritannia Styrmann
1907 J. Sneller Sølv Storbritannia Matros
1907 A. Loft Sølv Storbritannia Matros
1907 J. Brown Sølv Storbritannia Styrmann
1907 Arthur William Moore Sølv Storbritannia Båtsmann
1907 W. Havercroft Sølv Storbritannia Styrmann
1907 Robert Anthony Ferns Sølv Storbritannia Styrmann
1907 Pedro Artegas Sølv Storbritannia Matros
1907 Luciano Lopez Sølv Storbritannia Matros
1907 Gregorio Uriarte Sølv Storbritannia Matros
1907 Ventura Pensado Sølv Storbritannia Matros
1907 José M. Barco Sølv Storbritannia Matros
1907 Adolfo Garcia Sølv Storbritannia Matros
1907 Leon Novoblanco Sølv Storbritannia Matros
1907 Carlos Sejades Sølv Storbritannia Matros
1908 Andreas Ellingsen Seisaas Sølv Norge Fisker
1908 Peter Nikolai Brandt Scherffenberg Sølv Norge
1908 Alfred Olsen Sandø Sølv Norge
1908 Hans Knutsen Rødal Sølv Norge
1908 Johan Albert Andersen Sølv Norge
1908 Thomas Torstensen Sætervik Sølv Norge
1908 Oluf Eriksen Nerland Sølv Norge
1908 Oscar Ingebrigtsen Sylte Sølv Norge
1908 Edvart Erlandsen Utheim Sølv Norge
1908 Axel Carlsen Sølv Norge Kjøpmann
1908 Karl Jensen Stave Sølv Norge
1908 Hagbart Jensen Stave Sølv Norge
1908 Andreas Martinussen Stave Sølv Norge
1908 Christian Gerhard Sundt Saxlund Sølv Norge Student
1908 Alf Bonnevie Bryn Sølv Norge Tekniker
1908 O. J. Berge Sølv Norge Gårdbruker
1908 T. F. Schjeldrup Sølv Norge Høyesterettsadvokat
1908 Carl Wilhelm Rubenson Sølv Norge Student
1908 Bjarne Kroepelien Sølv Norge
1908 Alf Helmer Sølv Norge Dampskipsfører
1908 A. Arnesen Sølv Norge Dampskipsekspeditør
1908 Thorvald Isdahl Sølv Norge Kjøpmann
1908 Robert George Sølv Storbritannia Styrmann
1908 Sam Seddon Sølv Storbritannia Maskinist
1908 Robert Brown Sølv Newfoundland Fisker
1908 Lewis Little Sølv Newfoundland Fisker
1908 James Little Sølv Newfoundland Fisker
1908 Wn. Ford Sølv Newfoundland Fisker
1908 James Ford Sølv Newfoundland Fisker
1908 Eli Pauli Sølv Newfoundland Fisker
1908 E. Graese Sølv Tyskland Styrmann
1908 E. Bandes Sølv Tyskland Tømmermann
1908 F. Hakala Sølv Tyskland Matros
1908 O. Wolffs Sølv Tyskland Matros
1908 A. Fütterer Sølv Tyskland Matros
1908 J. Walker Sølv Storbritannia Styrmann
1908 M. Dalton Sølv Storbritannia Matros
1908 MacLoughlen Sølv Storbritannia Matros
1908 D. Evens Sølv Storbritannia Matros
1908 G. Wheller Sølv Storbritannia Matros
1908 Willie Crawford Sølv Storbritannia Smedlærling
1908 James Robson Sølv Storbritannia Befalingsmann på redningsbåt
1908 William Gates Sølv Storbritannia Styrmann
1908 Charles Bütcher Sølv Storbritannia Kvartermester
1908 Albert Hogben Sølv Storbritannia Matros
1908 Frank Lawrenson Sølv Storbritannia Matros
1908 Thomas Bowling Sølv Storbritannia Matros
1909 J. A. Matheson Sølv Norge Sanitetskaptein
1909 Blanka Thinn Sølv Norge Frk.
1909 Sigurd Buschmann Nilsen Sølv Norge Gymnasiast
1909 Ingvald Jensen Sølv Norge Malerlærling
1909 Charlotte Næss Sølv Norge Frk.
1909 Ernst Vollmer Sølv Tyskland Styrmann
1909 Herman Brüllan Sølv Tyskland Styrmann
1909 Max Fabritz Sølv Tyskland Båtsmann
1909 Wilh. Dirsnæs Sølv Tyskland Matros
1909 Richard Feidler Sølv Tyskland Matros
1909 Fritz Poppe Sølv Tyskland Matros
1909 Gottlieb Ran Sølv Tyskland Matros
1909 Fritz Scheerpeltz Sølv Tyskland Matros
1909 Joseph Branson Sølv Storbritannia Styrmann
1909 George Stacey Sølv Storbritannia Sjømann
1909 Peter Muraay Sølv Storbritannia Sjømann
1909 Edward G. Fox Sølv Storbritannia Matros

1910–1914[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
1910 Hans Lorentsen Sølv Norge Fisker
1910 Lorents M. Lorentsen Sølv Norge Sjømann
1910 Jakob S. Høgenæs Sølv Norge Sjømann
1910 Birger Bjerkevold Sølv Norge
1910 L. Ellingsen Sølv Norge Redningsbåtfører
1910 J. Palmstrøm Sølv Norge Styrmann
1910 O. Goderstad Sølv Norge Styrmann
1910 Lars Dalland Sølv Norge Tømmermann
1910 Nikolai Norman Sølv Norge Matros
1910 Ingvald Johansen Sølv Norge Matros
1910 Sverre Zakariassen Sølv Norge Matros
1910 Marius Susæg Sølv Norge Matros
1910 Johannes Hansen Sølv Norge Matros
1910 Thoralf Sørlie Sølv Norge Skipsfører
1910 Johan Martinsen Grorud Sølv Norge Arbeider
1910 Edouard Henri Joseph Brunet Sølv Frankrike Matros
1910 Emil Henri Joseph Brunet Sølv Frankrike Matros
1910 Joseph Jules Alfred Hannequin Sølv Frankrike Matros
1910 Charles August Leprêtre Sølv Frankrike Matros
1910 Pierre Auguste Fournier Sølv Frankrike Matros
1910 Louis Hyppolute Savayen Sølv Frankrike Matros
1910 Pierre Alfred Wadoux Sølv Frankrike Matros
1910 Joseph Eugen Lemaire Sølv Frankrike Matros
1910 Pierre François Leprêtre Narcisse-Fironen Sølv Frankrike Matros
1910 Adolphe Dufoure Sølv Frankrike Matros
1910 Jean François Agly Sølv Frankrike Matros
1910 Hans Weingartner Sølv Tyskland Reserveløytnant
1910 Antonio Nunez Garcia Sølv Spania Arbeider
1910 van der Haagen Sølv Nederland Matros
1910 A. Jørgensen Mørch Sølv Danmark Redningsbåtfører
1910 Oskar Lund Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1910 Henrik Thomsen Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1910 Christen Thomsen Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1910 Valdemar Sørensen Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1910 Peter Christensen Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1910 Palle Amundsen Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1910 Søren Isaksen Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1910 Chr. Isaksen Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1910 Johannes Strøm Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1910 Valentin Laulund Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1910 Hinnemand Isaksen Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1910 Viggo Huttel Sølv Danmark Mannskap på redningsbåt
1910 Joseph Julien Lepretre Sølv Frankrike Matros
1911 Hans Nikolaysen Sølv Norge Skipstømmermann
1911 Albert Hansen Sølv Norge Matros
1911 Karl Jørgensen Sølv Norge Matros
1911 Linas Ellingsen Selstad Sølv Norge Fiskeskøytefører
1911 Adolf Ellingsen Selstad Sølv Norge Fiskeskøytemannskap
1911 Kornelius Kristiansen Aamnæs Sølv Norge Fiskeskøytemannskap
1911 Martin Nilsen Vaaga Sølv Norge Fiskeskøytemannskap
1911 Albert Andreassen Vaaga Sølv Norge Fiskeskøytemannskap
1911 Sofie Andreasdatter Onsagerbraaten Sølv Norge Frk.
1911 Kristian Paulsen Sølv Norge Fisker
1911 Johannes Jørgensen Sølv Norge Fisker
1911 T. A. Knudsen Sølv Norge Tollkontrollør
1911 August Petersen (Sulen) Sølv Norge Fisker
1911 Adolf Bækken (Sulen) Sølv Norge Fisker
1911 Arthur Edvardsen (Sulen) Sølv Norge Fisker
1911 Peder Andersen Skjævling Sølv Norge
1911 Thora Hoel Sølv Norge Frk.
1911 Kolbein Joakimsen Magerø Sølv Norge
1911 Rasmus Nilsen Magerø Sølv Norge
1911 Nils Nilsen Magerø Sølv Norge
1911 Andreas Pedersen Lønes Sølv Norge Gårdbruker
1911 Olav Eriksen Sølv Norge Kaptein
1911 Jean Million Sølv Frankrike Los
1911 J. B. Saubaber Sølv Frankrike Redningsbåtfører
1911 M. King Sølv Storbritannia Andrestyrmann,
DS «Inyati»
1911 I. Clark Sølv Storbritannia Matros,
DS «Inyati»
1911 G. H. Berchall Sølv Storbritannia Matros,
DS «Inyati»
1911 W. H. Redman Sølv Storbritannia Matros,
DS «Inyati»
1911 A. Stanley Sølv Storbritannia Matros,
DS «Inyati»
1911 A. C. Donis Sølv Storbritannia Matros,
DS «Inyati»
1911 John B. Allen Sølv Storbritannia Styrmann,
DS «Hargrove»
1911 J. Young Sølv Storbritannia Matros,
DS «Hargrove»
1911 Cathol McLeod Sølv Storbritannia Matros,
DS «Hargrove»
1911 Donald Macivier Sølv Storbritannia Matros,
DS «Hargrove»
1911 J. J. Lennard Sølv Storbritannia Matros,
DS «Hargrove»
1911 Ch. Sterrick Sølv Storbritannia Matros,
DS «Hargrove»
1911 N. Corkum Sølv Canada Fører av fiskemotorbåt
1911 W. Corkum Sølv Canada Mannskap på fiskemotorbåt
1911 J. Corkum Sølv Canada Mannskap på fiskemotorbåt
1911 L. Kaiser Sølv Canada Mannskap på fiskemotorbåt
1911 S. Holm Sørensen Sølv Danmark Andrestyrmann
1911 William Jensen Sølv Danmark Matros
1911 Alfred Rasmussen Sølv Chile Skipsfører,
DS «Moullin»
1911 Moises Figueroa Sølv Chile Styrmann,
DS «Moullin»
1911 Armando Cardenas Sølv Chile Båtsmann,
DS «Moullin»
1911 José Julianse Sølv Chile Matros,
DS «Moullin»
1911 Amador Navarrete Sølv Chile Matros,
DS «Moullin»
1911 Juan Carrera Sølv Chile Matros,
DS «Moullin»
1911 George Gill Sølv Storbritannia Dampskipsfører,
DS «Newton Hall»
1911 M. D. Jones Sølv Storbritannia Styrmann,
DS «Newton Hall»
1911 A. C. Borthwick Sølv Storbritannia Styrmann,
DS «Newton Hall»
1911 J. Jones Sølv Storbritannia Båtsmann,
DS «Newton Hall»
1911 J. Ellison Sølv Storbritannia Matros,
DS «Newton Hall»
1911 H. Hansen Sølv Storbritannia Matros,
DS «Newton Hall»
1911 J. Stefferson Sølv Storbritannia Matros,
DS «Newton Hall»
1911 J. Lyderson Sølv Storbritannia Matros,
DS «Newton Hall»
1911 F. Mathews Sølv Storbritannia Matros,
DS «Newton Hall»
1911 A. Smith Sølv Storbritannia Skipsgutt,
DS «Newton Hall»
1911 D. Baker Sølv Storbritannia Skipsgutt,
DS «Newton Hall»
1911 John Bell Sølv Storbritannia Styrmann,
DS «Poplar Branch»
1911 William Shepherd Sølv Storbritannia Styrmann,
DS «Poplar Branch»
1911 Edward Nash Sølv Storbritannia Styrmann,
DS «Poplar Branch»
1911 Daniel McDonald Sølv Storbritannia Båtsmann,
DS «Poplar Branch»
1911 John Morley Sølv Storbritannia Matros,
DS «Poplar Branch»
1911 William Douglas Sølv Storbritannia Matros,
DS «Poplar Branch»
1911 Edward Worthy Sølv Storbritannia Matros,
DS «Poplar Branch»
1911 David Wallace Sølv Storbritannia Matros,
DS «Poplar Branch»
1911 Nils Sørensen Sølv Storbritannia Matros,
DS «Poplar Branch»
1911 Fred. Heberle Sølv Storbritannia Matros,
DS «Poplar Branch»
1911 Angel Armas Alvarez Sølv Spania
1912 G. A. Haraldsen Gull Norge Fyrvokter
1912 Hans Christian Hansen Sølv Norge Styrmann
1912 Emil Heggeviken Sølv Norge Arbeider
1912 Leif Sunde Sølv Norge Styrmann
1912 E. K. Gidløf Sølv Norge Seilmaker
1912 Jeremias Hansen Sølv Norge Matros
1912 Viktor Lockmann Sølv Norge Matros
1912 Arne Solberg Sølv Norge Redning av kamerat fra å drukne[1]
1912 Eaphriane Marryatt Sølv Canada Fisker
1912 Samuel Marryatt Sølv Canada Fisker
1912 Hiram Marryatt Sølv Canada Fisker
1912 Charles Somers Sølv Canada Fisker
1912 Arthur Marryatt Sølv Canada Fisker
1912 George Fink Sølv Canada Fisker
1912 Edward Marryatt Sølv Canada Fisker
1911 T. K. Hamberg Sølv Sverige Loslærling
1912 J. T. Martell Sølv Canada Kaptein på redningsbåt
1912 W. A. Martell Sølv Canada Mannskap på redningsbåt
1912 George Harris Sølv Canada Mannskap på redningsbåt
1912 John Wadden Sølv Canada Mannskap på redningsbåt
1912 P. Wadden Sølv Canada Mannskap på redningsbåt
1912 R. Parsons Sølv Canada Mannskap på redningsbåt
1912 J. Trim Sølv Canada Mannskap på redningsbåt
1912 G. Hyde Sølv Canada Mannskap på redningsbåt
1912 W. Spencer Sølv Canada Mannskap på redningsbåt
1912 E. Davis Sølv Storbritannia Chief coast guard officer
1912 A. Haslar Sølv Storbritannia Høvedsmann
1912 J. Gillings Sølv Storbritannia
1912 Burton Truefitt Sølv Storbritannia Fører,
fiskedampskip «Heortnesse»
1912 J. W. Truefitt Sølv Storbritannia Styrmann,
fiskedampskip «Heortnesse»
1912 G. Brodie Sølv Storbritannia Tredjestyrmann,
fiskedampskip «Heortnesse»
1912 S. Gosling Sølv Storbritannia Matros,
fiskedampskip «Heortnesse»
1912 G. Forder Sølv Storbritannia Matros,
fiskedampskip «Heortnesse»
1912 J. Palliser Sølv Storbritannia Kokk,
fiskedampskip «Heortnesse»
1912 A. Plant Sølv Storbritannia Maskinist,
fiskedampskip «Heortnesse»
1912 H. W. Jefferson Sølv Storbritannia Andremaskinist,
fiskedampskip «Heortnesse»
1912 J. Birch Sølv Storbritannia Fyrbøter,
fiskedampskip «Heortnesse»
1912 T. R. Bowen Sølv Storbritannia Styrmann,
DS «Dungeness»
1912 T. Collins Sølv Storbritannia Matros,
DS «Dungeness»
1912 W. A. Wood Sølv Storbritannia Matros,
DS «Dungeness»
1912 J. I. W. Stone Sølv Storbritannia Matros,
DS «Dungeness»
1912 W. J. Lambert Sølv Storbritannia Matros,
DS «Dungeness»
1912 Chr. Jensen Sølv Storbritannia Matros,
DS «Dungeness»
1912 F. Hinsch Sølv Tyskland Førstestyrmann,
DS «Chemnitz»
1912 E. Müller Sølv Tyskland Tredjestyrmann,
DS «Chemnitz»
1912 H. Kokulinsky Sølv Tyskland Førstebåtsmann,
DS «Chemnitz»
1912 M. Schunkel Sølv Tyskland Andrebåtsmann,
DS «Chemnitz»
1912 E. Muleist Sølv Tyskland Styrer,
DS «Chemnitz»
1912 E. Stoll Sølv Tyskland Styrer,
DS «Chemnitz»
1912 I. Kranz Sølv Tyskland Oppvarter,
DS «Chemnitz»
1912 I. Macholl Sølv Tyskland Styrer,
DS «Chemnitz»
1912 I. Malischnoski Sølv Tyskland Matros,
DS «Chemnitz»
1912 Weichbrodt Sølv Tyskland Fyrbøter,
DS «Chemnitz»
1912 K. Walter Sølv Tyskland Fyrbøter,
DS «Chemnitz»
1912 E. Døhler Sølv Tyskland Trimmer,
DS «Chemnitz»
1912 Charles Smith Sølv Storbritannia Førstestyrmann,
DS «Grampion Range»
1912 Thomas Bruce Sølv Storbritannia Mannskap,
DS «Grampion Range»
1912 Robert Gunn Sølv Storbritannia Mannskap,
DS «Grampion Range»
1912 Olof Harthus Sølv Storbritannia Mannskap,
DS «Grampion Range»
1912 J. Cummings Sølv Storbritannia Mannskap,
DS «Grampion Range»
1912 J. Stoltz Sølv Storbritannia Mannskap,
DS «Grampion Range»
1912 Duncan Campbell Sølv Storbritannia Redning av besetningen på «Ena» ved forlis 21. oktober 1911[1]
1912 Guilherme Pacheco Sølv Portugal Sjømann Redning av besetningen på fregatten «Sterling» ved forlis 14. februar 1912[1]
1912 Antonio Da Costa Sølv Portugal Sjømann Redning av besetningen på fregatten «Sterling» ved forlis 14. februar 1912[1]
1912 Antonio Ferreira Sølv Portugal Sjømann Redning av besetningen på fregatten «Sterling» ved forlis 14. februar 1912[1]
1912 Francisco Dias Sølv Portugal Sjømann Redning av besetningen på fregatten «Sterling» ved forlis 14. februar 1912[1]
1912 Antonio da Costa Casaca Sølv Portugal Sjømann Redning av besetningen på fregatten «Sterling» ved forlis 14. februar 1912[1]
1913 Karl Martin Thomassen Fjeld Sølv Norge Skipsfører,
fiskedampskipet «Njørd»
Redning av fem mann på «Njørd» fra å drukne 7. januar 1913[2]
1913 Sofie Olsen Sølv Norge Bestyrerinne Redning av to jenter fra å drukne 1. mars 1913[3]
1913 Louise Svarstad Sølv Norge Frk.
1913 A. Oya Sølv Spania Kaptein,
DS «Felisa»
1913 S. R. Garrido Sølv Spania Høybåtsmann,
DS «Felisa»
1913 A. Alsina Sølv Spania Høvedsmann,
DS «Felisa»
1913 M. C. Cosais Sølv Spania Fisker
1913 J. C. Costa Sølv Spania Fisker
1913 L. C. Costa Sølv Spania Fisker
1913 F. Lago Sølv Spania Fisker
1913 R. H. Grice Sølv Storbritannia Styrmann,
fiskerioppsynsskipet «Protector»
1913 A. Himsworth Sølv Storbritannia Sjømann,
fiskerioppsynsskipet «Protector»
1913 A. Mitcham Sølv Storbritannia Sjømann,
fiskerioppsynsskipet «Protector»
1913 N. Craska Sølv Storbritannia Sjømann,
fiskerioppsynsskipet «Protector»
1914 Johannes Gottschalck Gull Norge Ingeniør Redning av arbeider ved ulykke på Union-fabrikken i Skien[4]
1914 Ole Albrigtsen Ulversøen Sølv Norge
1914 S. I. Inch Sølv Storbritannia Styrmann,
fiskedampskipet «Halycon»
1914 W. Dennis Sølv Storbritannia Sjømann,
fiskedampskipet «Halycon»
1914 J. Siemens Sølv Tyskland Styrmann,
DS «Knock»
1914 A. Müller Sølv Tyskland Reservelos,
DS «Knock»
1914 S. Gerwien Sølv Tyskland Reservelos,
DS «Knock»
1914 A. Haitsch Sølv Storbritannia Sjømann,
DS «Alnwick Castle»
«De britiske sjømænd Angusius Haitsch og T. S. Newton af besætningen paa britisk dampskib "Alnwick Castle" er tilstået medaljen for ædel daad i sølv som anerkjendelse for redning af menneskeliv.»[5]
1914 T. S. Newton Sølv Storbritannia Sjømann,
DS «Alnwick Castle»
«De britiske sjømænd Angusius Haitsch og T. S. Newton af besætningen paa britisk dampskib "Alnwick Castle" er tilstået medaljen for ædel daad i sølv som anerkjendelse for redning af menneskeliv.»[5]
1914 J. Macnamara Sølv Storbritannia Sjømann på redningsbåt
1914 G. Crumpton Sølv Storbritannia Sjømann på redningsbåt
1914 J. Kelly Sølv Storbritannia Sjømann på redningsbåt
1914 G. Handrick Sølv Storbritannia Sjømann på redningsbåt
1914 R. Burd Sølv Storbritannia Sjømann på redningsbåt
1914 T. Holmes Sølv Storbritannia Livbåtinspektør
1914 W. Power Sølv Storbritannia Coxwain på redningsbåt
1914 E. Wickham Sølv Storbritannia Coxwain på redningsbåt
1914 J. Wickham Sølv Storbritannia Sjømann på redningsbåt
1914 W. Duggan Sølv Storbritannia Sjømann på redningsbåt
1914 E. G. Enright Sølv Storbritannia Styrmann,
DS «Petroleum»
1914 J. McKlean Sølv Storbritannia Sjømann,
DS «Petroleum»
1914 M. Smith Sølv Storbritannia Sjømann,
DS «Petroleum»
1914 P. Kavanagh Sølv Storbritannia Sjømann,
DS «Petroleum»
1914 S. A. Bryans Sølv Storbritannia Sjømann,
DS «Petroleum»
1914 E. Burt Sølv Storbritannia Sjømann,
DS «Petroleum»
1914 S. B. Avery Sølv Storbritannia Sjømann,
DS «Petroleum»
1914 O. P. Norkus Sølv Tyskland Førstemaskinist,
fiskedampskipet «Oevelgönne»
1914 H. P. Rickmers Sølv Tyskland Styrmann,
fiskedampskipet «Oevelgönne»
1914 W.F. Naujoks Sølv Tyskland Matros,
fiskedampskipet «Oevelgönne»
1914 E.F.R. Schweminski Sølv Tyskland Matros,
fiskedampskipet «Oevelgönne»
1914 K.F. Heidrich Sølv Tyskland Matros,
fiskedampskipet «Oevelgönne»
1914 K. Berg Sølv Sverige Sjømann,
barken «Hebe»
1914 Y. Kervian Sølv Frankrike Brooppsynsmann

1915–1919[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
1915 Syvert Mikkelsen Sølv Norge Båtsmann,
barken «Elim»
Redning av mannskapet på barken «Elim»[6]
1915 Harald Eugen Amundsen Sølv Norge Mekanikersersjant,
Hærens flyvevesen
Utført motorreparasjon på fly i luften[7]
1915 Charles Maynard Wray Gull Storbritannia Løytnant,
hjelpekrysseren «Hilary»
1915 D. M. Salomon Sølv Storbritannia Styrmann,
DS «Cymrian»
1915 D. J. Davies Sølv Storbritannia Sjømann,
DS «Cymrian»
1915 W. N. Jones Sølv Storbritannia Sjømann,
DS «Cymrian»
1915 E. Ottavio Sølv Storbritannia Sjømann,
DS «Cymrian»
1915 E. J. Phillips Sølv Storbritannia Sjømann,
DS «Cymrian»
1915 E. Fischer Sølv Tyskland Overbåtmannsmat,
regjeringsdamperen «Henriette»
1915 O. Warkall Sølv Tyskland Oversignalgast,
regjeringsdamperen «Henriette»
1915 O. Oest Sølv Tyskland Overbåtmannsmat,
regjeringsdamperen «Henriette»
1915 W. Kinkel Sølv Tyskland Båtmannsmat,
regjeringsdamperen «Henriette»
1915 D. Kretzner Sølv Tyskland Overmatros,
regjeringsdamperen «Henriette»
1915 O. Haardt Sølv Tyskland Overmaskinistmat,
regjeringsdamperen «Henriette»
1915 O. Westermann Sølv Tyskland Maskinistmat,
regjeringsdamperen «Henriette»
1915 E. Lücke Sølv Tyskland Båtmannsmat,
regjeringsdamperen «Henriette»
1915 A. Laubinger Sølv Tyskland Maskinistmat,
regjeringsdamperen «Henriette»
1915 T. C. Mold Sølv Storbritannia Styrmann,
DS «Balmore»
Redning av mannskapet på barken «Elim»[6]
1915 J. R. Adams Sølv Storbritannia Andrestyrmann,
DS «Balmore»
Redning av mannskapet på barken «Elim»[6]
1915 A. Williamson Sølv Storbritannia Tredjestyrmann,
DS «Balmore»
Redning av mannskapet på barken «Elim»[6]
1915 O. Masonparry Sølv Storbritannia Maskinist,
DS «Balmore»
Redning av mannskapet på barken «Elim»[6]
1915 H. Joy Sølv Storbritannia Båtsmann,
DS «Balmore»
Redning av mannskapet på barken «Elim»[6]
1915 J. Ingram Sølv Storbritannia Stuert,
DS «Balmore»
Redning av mannskapet på barken «Elim»[6]
1915 J. Sharpe Sølv Storbritannia Kokk,
DS «Balmore»
Redning av mannskapet på barken «Elim»[6]
1915 J. Perry Sølv Storbritannia Matros,
DS «Balmore»
Redning av mannskapet på barken «Elim»[6]
1915 J. Davies Sølv Storbritannia Matros,
DS «Balmore»
Redning av mannskapet på barken «Elim»[6]
1915 J. Denny Sølv Storbritannia Fyrbøter,
DS «Balmore»
Redning av mannskapet på barken «Elim»[6]
1915 C. H. Gillingham Sølv Storbritannia Passasjer,
DS «Balmore»
Redning av mannskapet på barken «Elim»[6]
1915 C. S. Murrish Sølv Matros,
DS «Cloch»
1915 J. J. Whitehead Sølv Storbritannia Styrmann,
DS «Horngarth»
1915 F. C. Schaaf Sølv Storbritannia Tømmermann,
DS «Horngarth»
1915 T. Davies Sølv Storbritannia Matros,
DS «Horngarth»
1915 H. Collins Sølv Storbritannia Matros,
DS «Horngarth»
1915 M. Delaney Sølv Storbritannia Matros,
DS «Horngarth»
1915 P. Hallenberg Sølv Storbritannia Matros,
DS «Horngarth»
1915 A. McMichael Sølv Storbritannia Styrmann,
DS «Lorchmore»
1915 N. Jørgensen Sølv Storbritannia Tømmermann,
DS «Lorchmore»
1915 F. Loeser Sølv Storbritannia Båtsmann,
DS «Lorchmore»
1915 O. Hansen Sølv Storbritannia Båtsmann,
DS «Lorchmore»
1915 A. Nyman Sølv Storbritannia Båtsmann,
DS «Lorchmore»
1915 Mathews Grunnill Sølv Storbritannia Høvedsmann,
redningsbåt
1915 Montague Grunnill Sølv Storbritannia Andrehøvedsmann,
redningsbåt
1915 B. Squible Sølv Storbritannia Sjømann,
hjelpekrysseren «Hilary»
1915 L. Green Sølv Storbritannia Sjømann,
hjelpekrysseren «Hilary»
1915 H. Jones Sølv Storbritannia Sjømann,
hjelpekrysseren «Hilary»
1915 J. Newsham Sølv Storbritannia Sjømann,
hjelpekrysseren «Hilary»
1915 C. R. Vigus Sølv Storbritannia Sjømann,
hjelpekrysseren «Hilary»
1915 R. Jones Sølv Storbritannia Sjømann,
hjelpekrysseren «Hilary»
1915 A. J. Walker Sølv Storbritannia Sjømann,
hjelpekrysseren «Hilary»
1915 R. McGowan Sølv Storbritannia Sjømann,
hjelpekrysseren «Hilary»
1916 Valdemar Marcussen Gull Norge Førstestyrmann,
DS «Arendal»
Redning av besetningen på DS «Avis» ved forlis 1. januar 1916[8]
1916 Per Øien Gull Norge Fløter
1916 Per M. Vanglid Gull Norge Fløter
1916 Andreas Eeg Sølv Norge Båtsmann,
DS «Arendal»
Redning av besetningen på DS «Avis» ved forlis 1. januar 1916[8]
1916 Erik Olsen Økland Sølv Norge Matros,
DS «Arendal»
Redning av besetningen på DS «Avis» ved forlis 1. januar 1916[8]
1916 Caspar Fjeldanger Sølv Norge Matros,
DS «Arendal»
Redning av besetningen på DS «Avis» ved forlis 1. januar 1916[8]
1916 Andreas Nielsen Sølv Norge Matros,
DS «Arendal»
Redning av besetningen på DS «Avis» ved forlis 1. januar 1916[8]
1916 Johannes Pedersen Sølv Norge Båtsmann,
DS «Vinstra»
1916 John Karlsen Sølv Norge Matros,
DS «Cluden»
1916 E. I. Rees Sølv Storbritannia Styrmann,
DS «Napierian»
1916 T. R. Preswylfa Sølv Storbritannia Tømmermann,
DS «Napierian»
1916 J. Ericksen Sølv Storbritannia Båtsmann,
DS «Napierian»
1916 J. McGee Sølv Storbritannia Matros,
DS «Napierian»
1916 G. Gordon Sølv Storbritannia Matros,
DS «Napierian»
1916 W. McKay Sølv Storbritannia Matros,
DS «Napierian»
1916 W. Cooper Sølv Storbritannia Passasjer,
DS «Napierian»
1916 J. Maddock Sølv Storbritannia Styrmann,
DS «Cluden»
1916 W. Sheill Sølv Storbritannia Båtsmann,
DS «Cluden»
1916 T. Ikegawa Sølv Storbritannia Matros,
DS «Cluden»
1916 vom de Velde Sølv Storbritannia Matros,
DS «Cluden»
1916 T. Erickson Sølv Storbritannia Matros,
DS «Cluden»
1916 A. Johnston Sølv Storbritannia Matros,
DS «Cluden»
1916 Hugh Petterson Sølv Storbritannia Matros,
DS «Cluden»
1916 M. R. Sadd Sølv Storbritannia Matros,
DS «Cluden»
1916 L. Dykes Sølv Storbritannia Matros,
DS «Cluden»
1916 J. Richardson Sølv Storbritannia Matros,
DS «Cluden»
1916 J. B. Douglas Sølv Storbritannia Matros,
DS «Cluden»
1916 G. Mackwell Sølv Storbritannia Matros,
DS «Cluden»
1916 Rol. Roberston Sølv Storbritannia Matros,
DS «Cluden»
1916 Isaac Dixon Sølv Storbritannia Matros,
DS «Cluden»
1916 J. Fawcus Sølv Storbritannia Matros,
DS «Cluden»
1916 J. Hall Sølv Storbritannia Matros,
DS «Cluden»
1916 D. Mearns Sølv Storbritannia Matros,
DS «Cluden»
1916 W. E. Wedgewood Sølv Storbritannia Førstestyrmann,
DS «Copsewood»
1916 C. Johansson Sølv Storbritannia Andrestyrmann,
DS «Copsewood»
1916 W. Holmquist Sølv Storbritannia Sjømann,
DS «Copsewood»
1916 H. Laursen Sølv Storbritannia Sjømann,
DS «Copsewood»
1916 G. Atherfold Sølv Storbritannia Sjømann,
DS «Copsewood»
1916 A. Ashby Sølv Storbritannia Sjømann,
DS «Copsewood»
1917 Charles Maynard Gull Storbritannia Løytnant,
hjelpekrysseren «Hilary»
1917 Célestin Devaud Gull Frankrike Redningsbåtsjef
1917 Carl Ermshaus Sølv Norge Sjåfør
1917 Hans Hesle Sølv Norge Lettmatros
1917 Edvard Gottleib Foss Olsen Sølv Norge Bestemann,
«Hero»
1917 P. Giraid Sølv Frankrike Redningsbåtmannskap
1917 A. Gouillet Sølv Frankrike Redningsbåtmannskap
1917 O. Plesses Sølv Frankrike Redningsbåtmannskap
1917 E. Turbe Sølv Frankrike Redningsbåtmannskap
1917 J. Tonnel Sølv Frankrike Redningsbåtmannskap
1917 J. Marie Sølv Frankrike Redningsbåtmannskap
1917 Le Bail Sølv Frankrike Lossjef
1917 W. Steven Sølv Storbritannia Redningsbåtmannskap
1917 G. Pert Sølv Storbritannia Redningsbåtmannskap
1917 A. Findlay Sølv Storbritannia Redningsbåtmannskap
1917 J. Coull Sølv Storbritannia Redningsbåtmannskap
1917 W. Coul Sølv Storbritannia Redningsbåtmannskap
1917 D. West Sølv Storbritannia Redningsbåtmannskap
1917 D. Watt Sølv Storbritannia Redningsbåtmannskap
1917 W. Anderson Sølv Storbritannia Redningsbåtmannskap
1917 G. Paton Sølv Storbritannia Redningsbåtmannskap
1917 J. Mearns Sølv Storbritannia Redningsbåtmannskap
1917 A. Stewart Sølv Storbritannia Redningsbåtmannskap
1917 T. Mearns Sølv Storbritannia Redningsbåtmannskap
1917 J. Anderson Sølv Storbritannia Redningsbåtmannskap
1917 Levesque Sølv Tyskland Obermatros,
hjelpekrysseren «Berlin»
1917 J. Semtur Sølv Styrmann,
DS «Cundor»
1917 H. Strasdin Sølv Styrmann,
DS «Cundor»
1917 M. Kaup Sølv Matros,
DS «Cundor»
1917 H. Peldeots Sølv Bestmann,
DS «Cundor»
1917 A. Briqueville Sølv Frankrike Fører,
fiskemakken «Alma Jeanne»
1917 H. Wilson Sølv Storbritannia Ass. førstestyrmann<,/br>DS «Rothlin Head»
1917 I. Sloan Sølv Storbritannia Andrestyrmann,
DS «Rothlin Head»
1917 J. Lavery Sølv Storbritannia Tømmermann,
DS «Rothlin Head»
1917 M. Tolberton Sølv Storbritannia Båtsmann,
DS «Rothlin Head»
1917 H. Humberson Sølv Storbritannia Matros,
DS «Rothlin Head»
1917 H. Magne Sølv Storbritannia Matros,
DS «Rothlin Head»
1917 A. McFall Sølv Storbritannia Matros,
DS «Rothlin Head»
1917 J. S. Brownlee Sølv Storbritannia Sjømann
1917 W. Millard Sølv Storbritannia Sjømann
1917 J. Cummings Sølv Storbritannia Sjømann
1917 A. Craig Sølv Storbritannia Sjømann
1917 J. Boyle Sølv Storbritannia Sjømann
1917 R. Brown Sølv Storbritannia Sjømann
1917 F. J. Hamilton Sølv Storbritannia Sjømann
1917 F. W. G. Smith Sølv Storbritannia Sjømann
1917 J. Blair Sølv Storbritannia Sjømann
1917 E. C. Burn Sølv Storbritannia Sjømann
1917 A. Purvis Sølv Storbritannia Sjømann
1917 I. Hey Sølv Storbritannia Sjømann
1917 T. H. Purvis Sølv Storbritannia Sjømann
1917 J. W. Marshall Sølv Storbritannia Sjømann
1917 A. Ramsay Sølv Storbritannia Sjømann
1917 R. Ramsay jr. Sølv Storbritannia Sjømann
1917 J. Marshall Sølv Storbritannia Sjømann
1917 W. O. Purvis Sølv Storbritannia Sjømann
1917 C. Purvis Sølv Storbritannia Sjømann
1917 W. Purvis sr. Sølv Storbritannia Sjømann
1917 R. Sloan Sølv Storbritannia Sjømann
1917 A. Young Sølv Storbritannia Sjømann
1917 R. Cowell sr. Sølv Storbritannia Sjømann
1917 R. Duncan jr. Sølv Storbritannia Sjømann
1917 J. J. Duncan Sølv Storbritannia Sjømann
1917 J. Harrsion Sølv Storbritannia Sjømann
1917 G. Ayre Sølv Storbritannia Sjømann
1917 G. W. Purvis Sølv Storbritannia Sjømann
1917 R. W. Purvis Sølv Storbritannia Sjømann
1917 T. Young Sølv Storbritannia Sjømann
1918 Einar Olaisen Hillersø Sølv Norge
1918 Hans Olaisen Hillersø Sølv Norge
1918 Nikolai Andreassen Tistel Sølv Norge
1918 Anders Andreassen Nordstrand Sølv Norge
1918 Johan Karlsen Kjæmpenæs Sølv Norge
1918 Knut Knutsen Gjørø Sølv Norge
1918 Mathias Mathiassen Gjørø Sølv Norge
1918 Vilhelm Mathiassen Gjørø Sølv Norge
1918 Petter Mathiassen Gjørø Sølv Norge
1918 Bernt Løland Sølv Norge
1918 Andreas Berntsen Tistel Sølv Norge
1918 Leonard Berntsen Tistel Sølv Norge
1918 Anton Karlsen Sandø Sølv Norge
1918 Kristoffer Knutsen Gillesø Sølv Norge
1918 Henrik Berg Sølv Norge
1918 Jørgen Edvardsen Fedø Sølv Norge
1918 Ole A. Aalhus Sølv Norge
1918 Arthur Tidemann Sølv Norge Styrmann,
DS «Tungus»
1918 Olaf Olafsen Sølv Norge Matros,
DS «Tungus»
1918 Peter Olaja Sølv Norge Fyrbøter,
DS «Tungus»
1918 Petter Pettersen Sølv Norge
1918 Adolf Johansen Sølv Norge Styrmann,
DS «Solskjel»
1918 Arthur Grønseth Sølv Norge Matros,
DS «Solskjel»
1918 Olaf Risnes Sølv Norge Matros,
DS «Solskjel»
1919 Trygve Bøhn Sølv Norge Førstestyrmann,
DS «Mexicano»
Redning av besetningen på barken «Musselerag» 19. november 1916[9]
1919 Trygve Stensvold Sølv Norge Tredjestyrmann,
DS «Mexicano»
Redning av besetningen på barken «Musselerag» 19. november 1916[9]
1919 Rolf Just Walther Sølv Norge Båtsmann,
DS «Mexicano»
Redning av besetningen på barken «Musselerag» 19. november 1916[9]
1919 Thor Elfstrøm Sølv Norge Matros,
DS «Mexicano»
Redning av besetningen på barken «Musselerag» 19. november 1916[9]
1919 Daniel Finøi Sølv Norge Lettmatros,
DS «Mexicano»
Redning av besetningen på barken «Musselerag» 19. november 1916[9]
1919 Herman Hermansen Sølv Norge Redning av menneskeliv 31. desember 1918[10]
1919 Ole Søvik Sølv Norge Fisker,
DS «Havmann»
Redning av besetning på MK «Fred» ved forlis 7. januar 1919[11]
1919 Karl Johnsen Sølv Norge Fisker,
DS «Havmann»
Redning av besetning på MK «Fred» ved forlis 7. januar 1919[11]
1919 Per Johansen Sølv Norge Fisker,
DS «Havmann»
Redning av besetning på MK «Fred» ved forlis 7. januar 1919[11]
1919 Curt Heller Sølv Norge Skøytefører

1920–1924[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
1920 Hanna Lien Sølv Norge Redning av menneskeliv 3. mars 1920[12]
1920 Lavira Lien Sølv Norge Redning av menneskeliv 3. mars 1920[12]
1921 Peder Færø Sølv Norge Styrmann
1921 Nils Bakke Sølv Norge Matros
1921 Georg Tangenes Sølv Norge Matros
1921 Sverre Taraldsen Sølv Norge Matros
1921 Ole Larsen Sandblaast Sølv Norge Fisker
1921 Peder Arntsen Silseth Sølv Norge Fisker
1921 Johnny Styrkersen Sandvik Sølv Norge Fisker
1921 Hans Larsen Sandblaast Sølv Norge Fisker
1921 Hans Nilsen Krokholm Sølv Norge Fisker
1921 Knut Marthinussen Teistklub Sølv Norge Fisker
1922 Hans Martinius Christensen Sølv Norge Stuert Innsats ved MS «Nordberg»s forlis 8. januar 1922[13]
1922 Frithjof Pedersen Sølv Norge Trafikkelev Redning av eldre dame fra å bli påkjørt av tog ved Minde stasjon[14]
1922 Sivert Pedersen Sølv Norge Kystlos Redning av besetningen på MS «Klinker» 19. september 1922[15]
1922 Peder Siverset Sølv Norge Kystlos Redning av besetningen på MS «Klinker» 19. september 1922[15]
1922 Reinert Konradsen Sølv Norge Kystlos Redning av besetningen på MS «Klinker» 19. september 1922[15]
1922 Gustav Reinertsen Sølv Norge Kystlos Redning av besetningen på MS «Klinker» 19. september 1922[15]
1923 Gustav Klem Sølv Norge Andrestyrmann,
DS «Midnatsol»
Redning av sinnssyk mann som hoppet over bord på Hustadvika[16]
1924 Margarethe Mæhlum Sølv Norge Frk.

1925–1929[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
1925 Lincoln Ellsworth Gull USA Redning av Leif Ragnar Dietrichson og Oskar Omdal da de gikk gjennom isen under Roald Amundsens ekspedisjon til Nordpolen[17]
1925 Arthur Frithjof Olsen Sølv Norge Soldat
1926 C. Christensen Gull Belgia Førstestyrmann,
DS «Arminco»
Redning av besetningen på DS «Johanne Dybwad» 1. februar 1926[18]
1926 Warren A. Woodman Gull USA Andrestyrmann,
«American Trader»
Redning av besetningen på DS «Elven» ved forlis 26. oktober 1925[19]
1926 Kristoffer Singstad Sølv Norge Soldat
1926 August Carlsen Hellos Sølv Norge Arbeider
1926 H. P. Kesteloot Sølv Belgia Båtsmann,
DS «Arminco»
Redning av besetningen på DS «Johanne Dybwad» 1. februar 1926[18]
1926 E. Moriarty Sølv Belgia Matros,
DS «Arminco»
Redning av besetningen på DS «Johanne Dybwad» 1. februar 1926[18]
1926 A. D. Fritschke Sølv Belgia Matros,
DS «Arminco»
Redning av besetningen på DS «Johanne Dybwad» 1. februar 1926[18]
1926 M. I. Lehouck Sølv Belgia Matros,
DS «Arminco»
Redning av besetningen på DS «Johanne Dybwad» 1. februar 1926[18]
1926 H. de Boek Sølv Belgia Matros,
DS «Arminco»
Redning av besetningen på DS «Johanne Dybwad» 1. februar 1926[18]
1926 R. Senta Sølv USA Matros,
«American Trader»
Redning av besetningen på DS «Elven» ved forlis 26. oktober 1925[19]
1926 J. Pouchane Sølv USA Matros,
«American Trader»
Redning av besetningen på DS «Elven» ved forlis 26. oktober 1925[19]
1926 F. Maurer Sølv USA Matros,
«American Trader»
Redning av besetningen på DS «Elven» ved forlis 26. oktober 1925[19]
1926 J. Kelleker Sølv USA Matros,
«American Trader»
Redning av besetningen på DS «Elven» ved forlis 26. oktober 1925[19]
1926 M. Niklauski Sølv USA Matros,
«American Trader»
Redning av besetningen på DS «Elven» ved forlis 26. oktober 1925[19]
1926 Th. Cannon Sølv USA Matros,
«American Trader»
Redning av besetningen på DS «Elven» ved forlis 26. oktober 1925[19]
1926 G. Taylor Sølv USA Matros,
«American Trader»
Redning av besetningen på DS «Elven» ved forlis 26. oktober 1925[19]
1927 K. Baardsen Sølv Norge Maskinassistent
1927 B. Berg Sølv Norge Maskinist
1927 M. Eilertsen Sølv Norge Matros
1927 O. Ellingsen Sølv Norge Styrmann
1927 C. J. Haagaard Sølv Norge Landhandler
1927 K. Hansen Sølv Norge Tømmermann
1927 O. Høglo Sølv Norge Oppsynsmann
1927 I. Karlsen Sølv Norge Matros
1927 A. Liaaen Sølv Norge
1927 A. Monsen Sølv Norge Matros
1927 James H. Garrish Sølv USA USAs kystvakt Redning av besetningen på DS «Cibao» ved grunnstøting 4. desember 1927[20]
1927 Bernice R. Ballance Sølv USA USAs kystvakt Redning av besetningen på DS «Cibao» ved grunnstøting 4. desember 1927[20]
1927 Thomas Barnett Sølv USA USAs kystvakt Redning av besetningen på DS «Cibao» ved grunnstøting 4. desember 1927[20]
1927 William H. Barnett Sølv USA USAs kystvakt Redning av besetningen på DS «Cibao» ved grunnstøting 4. desember 1927[20]
1927 Frank W. Miller Sølv USA USAs kystvakt Redning av besetningen på DS «Cibao» ved grunnstøting 4. desember 1927[20]
1927 Charles O. Peel Sølv USA USAs kystvakt Redning av besetningen på DS «Cibao» ved grunnstøting 4. desember 1927[20]
1927 Benjamin I. Garrish Sølv USA USAs kystvakt Redning av besetningen på DS «Cibao» ved grunnstøting 4. desember 1927[20]
1927 Dallas Williams Sølv USA USAs kystvakt Redning av besetningen på DS «Cibao» ved grunnstøting 4. desember 1927[20]
1927 John S. Austin Sølv USA USAs kystvakt Redning av besetningen på DS «Cibao» ved grunnstøting 4. desember 1927[20]
1928 T. Vaagen Sølv Norge Stud. theol.
1929 O. A. Børresen Sølv Norge Styrmann,DS «Baltique»
1929 Anders L. Andersen Sølv Norge Båtsmann Redningsdåd ved DS «Haakon VII»s forlis[21]
1929 Julius Hansen Sølv Danmark Redning av mannskapet på DS «Skolma» etter stranding på Bornholm[22]
1929 Johs. Andersen Sølv Danmark Redning av mannskapet på DS «Skolma» etter stranding på Bornholm[22]
1929 Etlar Hansen Sølv Danmark Redning av mannskapet på DS «Skolma» etter stranding på Bornholm[22]
1929 C. Thibauden Sølv Frankrike Redning av besetningen på «N. 34» etter flystyrt i Calais[22]
1929 M. Gauvelard Sølv Frankrike Redning av besetningen på «N. 34» etter flystyrt i Calais[22]
1929 F. Diot Sølv Frankrike Redning av besetningen på «N. 34» etter flystyrt i Calais[22]
1929 Robinson Sølv Storbritannia Redning av besetningen på «N. 34» etter flystyrt i Calais[22]

1930–1934[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
1930 Burton Truefitt Gull Storbritannia Kaptein,
DS «Ben Tarbert»
Redning av besetningen på MS «George» 21. desember 1929. Tildelt medaljen i sølv i 1912[23]
1930 I. A. O. Amdal Sølv Norge Minør,
torpedobåten «Teist»
1930 S. Davidsen Sølv Norge Fisker
1930 T. Davidsen Sølv Norge Fisker
1930 H. O. K. Olsen Sølv Norge Fyrbøter,
DS «Seirstad»
1930 K. Olsen Sølv Norge Fyrbøter
1930 L. Tønnessen Sølv Norge Fisker
1930 T. Tønnessen Sølv Norge Fisker
1930 A. S. Vraanes Sølv Norge Fisker
1930 S. S. Vraanes Sølv Norge Fisker
1930 Bert Truefitt Sølv Storbritannia Styrmann,
DS «Ben Tarbert»
Redning av besetningen på MS «George» 21. desember 1929[23]
1930 E. Hogg Sølv Storbritannia Førstemaskinist,
DS «Ben Tarbert»
Redning av besetningen på MS «George» 21. desember 1929[23]
1930 J. W. Blackburn Sølv Storbritannia Andremaskinist,
DS «Ben Tarbert»
Redning av besetningen på MS «George» 21. desember 1929[23]
1930 C. Smith Sølv Storbritannia Matros,
DS «Ben Tarbert»
Redning av besetningen på MS «George» 21. desember 1929[23]
1930 B. Towel Sølv Storbritannia Matros,
DS «Ben Tarbert»
Redning av besetningen på MS «George» 21. desember 1929[23]
1930 J. Gibson Sølv Storbritannia Matros,
DS «Ben Tarbert»
Redning av besetningen på MS «George» 21. desember 1929[23]
1930 W. Rogan Sølv Storbritannia Kokk,
DS «Ben Tarbert»
Redning av besetningen på MS «George» 21. desember 1929[23]
1930 J. Kelly Sølv Storbritannia Fyrbøter,
DS «Ben Tarbert»
Redning av besetningen på MS «George» 21. desember 1929[23]
1931 E. Ramm Gull Norge Styrmann,
DS «Hera»
Innsats ved eget skips forlis[24]
1931 T. Heitmann Sølv Norge Kontorist
1932 C. C. Bugge Sølv Norge
1932 Karl Magne Fiskaaen Sølv Norge Styrmann,
DS «Ruth»
Redning av førstestyrmannen på eget skip under uvær i Nordsjøen i desember 1930[25]
1932 L. Hagness Sølv Norge Styrmann
1933 L. E. Larsen Sølv Norge Matros
1933 Per Schencke Sølv Norge Student Redning av menneskeliv under Monte Carlo-løpet 1933[26]
1934 R. Ursin Sølv Norge Student
1934 Odd Lyngholm Sølv Norge Maskinist Innsats ved ulykke på hvalkokeriet «Suderøy» under reparasjon på verft i Haugesund 18. juli 1934[27]

1935–1939[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
1935 Alfred Wiesen Gull Tyskland Førstestyrmann,
DS «New York»
Redning av besetningen på «Sisto» 19. desember 1934[28]
1935 Edgar Eckermann Gull Tyskland Kvartermester,
DS «New York»
Redning av besetningen på «Sisto» 19. desember 1934[28]
1935 Adolf Hancke Gull Tyskland Matros,
DS «New York»
Redning av besetningen på «Sisto» 19. desember 1934[28]
1935 Gerhard Iwersen Gull Tyskland Styrmann,
DS «New York»
Redning av besetningen på «Sisto» 19. desember 1934[28]
1935 Frits Schnaperelle Gull Tyskland Offisersaspirant,
DS «New York»
Redning av besetningen på «Sisto» 19. desember 1934[28]
1935 Waldemar Böttcher Gull Tyskland Matros,
DS «New York»
Redning av besetningen på «Sisto» 19. desember 1934[28]
1935 Louis Hagen Gull Tyskland Lettmatros,
DS «New York»
Redning av besetningen på «Sisto» 19. desember 1934[28]
1935 Otto Kuelper Gull Tyskland Lettmatros,
DS «New York»
Redning av besetningen på «Sisto» 19. desember 1934[28]
1935 Erwin Johannsen Gull Tyskland Styrmann,
DS «New York»
Redning av besetningen på «Sisto» 19. desember 1934[28]
1935 Adolf Schaettiger Gull Tyskland Styrmann,
DS «New York»
Redning av besetningen på «Sisto» 19. desember 1934[28]
1935 Edvard Edvardsen Sølv Norge Fyrvokter Gjentatt redningsinnsats, redning av besetningen på «Speideren» etter forlis ved Tvestein fyr 13. november 1934[29]
1935 Samuel Olsen Sølv Norge Tømmermann,
MS «Brønnøy»
Redningsdåd i Garston Dock i Liverpool 4. februar 1935[30]
1935 Anton Timan Sølv Sovjetunionen DS «Sakko» Redning av mannskapet på DS «Fro» etter forlis 4. februar 1935[31]
1935 Matwej Kusik Sølv Sovjetunionen DS «Sakko» Redning av mannskapet på DS «Fro» etter forlis 4. februar 1935[31]
1935 Iwan Denissof Sølv Sovjetunionen DS «Sakko» Redning av mannskapet på DS «Fro» etter forlis 4. februar 1935[31]
1935 Nikolai Semljanischenko Sølv Sovjetunionen DS «Sakko» Redning av mannskapet på DS «Fro» etter forlis 4. februar 1935[31]
1935 Alexander Lobotchkin Sølv Sovjetunionen DS «Sakko» Redning av mannskapet på DS «Fro» etter forlis 4. februar 1935[31]
1935 Wladimir Elisaroff Sølv Sovjetunionen DS «Sakko» Redning av mannskapet på DS «Fro» etter forlis 4. februar 1935[31]
1935 Iwan Krassiwy Sølv Sovjetunionen DS «Sakko» Redning av mannskapet på DS «Fro» etter forlis 4. februar 1935[31]
1935 Wladimir Kalinin Sølv Sovjetunionen DS «Sakko» Redning av mannskapet på DS «Fro» etter forlis 4. februar 1935[31]
1935 Timofey Nikitjuk Sølv Sovjetunionen DS «Sakko» Redning av mannskapet på DS «Fro» etter forlis 4. februar 1935[31]
1936 Herman G. Heggenes Gull Norge Politikonstabel Innsats ved Havørn-ulykken[32]
1936 Bengt Porten Gull Norge Gårdbruker Innsats ved Havørn-ulykken[32]
1936 Boye Schlytter Gull Norge Disponent Innsats ved Havørn-ulykken[32]
1936 Henning Tønsberg Gull Norge Provisor Innsats ved Havørn-ulykken[32]
1936 Karsten Fjellstad Sølv Norge Sjømann,
motorskøyten «Svalen»
Redning av besetningen på DS «Forsete» ved forlis 26. februar 1936[33]
1936 Johannes Jensen Sølv Norge Sjømann,
motorskøyten «Svalen»
Redning av besetningen på DS «Forsete» ved forlis 26. februar 1936[33]
1936 Martin Johansen Sølv Norge Sjømann,
motorskøyten «Svalen»
Redning av besetningen på DS «Forsete» ved forlis 26. februar 1936[33]
1936 J. K. K. Wildhagen Sølv Norge Styrmann,
MS «Sommerville»
1935 Sølv Portugal Mannskap, redningsbåten
«Carvalho de Araujo»
Fem portugisere ble tildelt medaljen for redning av besetning og los på «Inga 1» etter stranding ved Porto 29. mars 1936[34]
1937 Rolf Andreassen Gull Norge Styrmann,
DS «Venus»
Innsats ved «Trym»s forlis i Nordsjøen[35]
1937 Leif Bessesen Gull Norge Styrmann,
DS «Leda»
Innsats ved «Karmt»s forlis i Nordsjøen[35]
1937 Bjarne Ellefsen Gull Norge Styrmann,
DS «Venus»
Innsats ved «Trym»s forlis i Nordsjøen[35]
1937 Vidkun Johan Ellingsen Gull Norge Lettmatros,
DS «Venus»
Innsats ved «Trym»s forlis i Nordsjøen[35]
1937 Harald Hansen Gull Norge Lettmatros,
«Kings County»
Redning av besetningen på eget skip ved stranding på kysten av New Brunswick 11. desember 1936[36]
1937 Johan Martin Hansen Gull Norge Lettmatros,
DS «Venus»
Innsats ved «Trym»s forlis i Nordsjøen[35]
1937 Aksel Johansen Gull Norge Fyrbøter,
DS «Leda»
Innsats ved «Karmt»s forlis i Nordsjøen[35]
1937 Simon Anfin Johannessen Kausland Gull Norge Båtsmann,
DS «Venus»
Innsats ved «Trym»s forlis i Nordsjøen[35]
1937 Isak Nikolai Jørgensen Knarrevik Gull Norge Dekksgutt,
DS «Venus»
Innsats ved «Trym»s forlis i Nordsjøen[35]
1937 Johan Landmark Gull Norge Styrmann,
DS «Leda»
Innsats ved «Karmt»s forlis i Nordsjøen[35]
1937 Ragnar Meyer Lie Gull Norge Lettmatros,
DS «Venus»
Innsats ved «Trym»s forlis i Nordsjøen[35]
1937 Knut Monsløp Gull Norge Matros,
DS «Leda»
Innsats ved «Karmt»s forlis i Nordsjøen[35]
1937 Kristian Netland Gull Norge Tømmermann,
DS «Leda»
Innsats ved «Karmt»s forlis i Nordsjøen[35]
1937 Perry Kasper K. Opsal Gull Norge Lettmatros,
«Trym»
Innsats ved eget skips forlis i Nordsjøen[35]
1937 Ingolf Andreassen Sandvik Gull Norge Jungmann,
DS «Venus»
Innsats ved «Trym»s forlis i Nordsjøen[35]
1937 Andreas Steinsnes Gull Norge Styrmann,
«Karmt»
Innsats ved eget skips forlis i Nordsjøen[35]
1937 Arne Stensland Gull Norge Fyrbøter,
DS «Leda»
Innsats ved «Karmt»s forlis i Nordsjøen[35]
1937 Thomas Thomassen Gull Norge Fyrbøter,
DS «Leda»
Innsats ved «Karmt»s forlis i Nordsjøen[35]
1937 Bjarne Larsen Ylvisaker Gull Norge Lettmatros,
DS «Venus»
Innsats ved «Trym»s forlis i Nordsjøen[35]
1937 Einar Henriksen Sølv Norge Matros,
MS «Aarsten»
Redning av besetningen på eget skip ved forlis i Nordsjøen 24. oktober 1937[37][38]
1937 D. Knotten Sølv Norge Styrmann,
MS «Aarsten»
Redning av besetningen på eget skip ved forlis i Nordsjøen 24. oktober 1937[38]
1937 M. Maltsand Sølv Frankrike Sjømann Redning av to gutter fra drukning i Haugesund havn 16. juli 1937[38]
1938 Lauritz Karenius Alexandersen Sølv Norge Fisker Redning av besetningen på motorskøyten «Bauta» ved forlis 22. mars 1938[39]
1938 Kåre Andersen Sølv Norge Fisker Redning av del av besetningen ved Rokta-forliset[40]
1938 Henry Hansen Sølv Norge Fisker Redning av besetningen på motorskøyten «Bauta» ved forlis 22. mars 1938[39]
1938 Johan Iversen Sølv Norge Fisker Redning av del av besetningen ved Rokta-forliset[40]
1938 Anfeldt Jacobsen Sølv Norge Fisker Redning av del av besetningen ved Rokta-forliset[40]
1938 Nicolay Jakobsen Sølv Norge Fisker Redning av del av besetningen ved Rokta-forliset[40]
1938 Arne Johansen Sølv Norge Matros,
MS «Ferncliff»
Redning av førstestyrmannen på eget skip under uvær i Nord-Atlanteren 7. november 1938[41]
1938 P. Nilsen Sølv Norge Arbeidsformann
1938 Georg Olsen Sølv Norge Fisker Redning av del av besetningen ved Rokta-forliset[40]
1938 Harry G. Olsen Sølv Norge Fabrikkarbeider Redning av tre mennesker ved brann i Kristiansand 8. mars 1938[42]
1938 Johan Bernhard Pedersen Sølv Norge Fisker Redning av del av besetningen ved Rokta-forliset[40]
1938 Johan J. Pedersen Sølv Norge Fisker Redning av del av besetningen ved Rokta-forliset[40]
1938 Arthur H. Rødal Sølv Norge Fisker Redning av del av besetningen ved Rokta-forliset[40]
1938 Peder Årsbog Sølv Norge Fisker Redning av del av besetningen ved Rokta-forliset[40]
1939 Bjarne Aas Sølv Norge Tredjestyrmann Innsats ved redning av mannskap på MS «Jaguar» i Atlanterhavet[43]
1939 Agnar Andersen Sølv Norge Lettmatros,
«Duala»
Innsats ved redning av mannskap forlis av «Jaguar»[44]
1939 Lauritz M. Brandal Sølv Norge Fangstmann,
«Polaris»
Innsats ved redning av mannskap på MK «Saltdalingen» i Nordatlanteren[45]
1939 Severin S. Brandal Sølv Norge Fangstmann,
«Polaris»
Innsats ved redning av mannskap på MK «Saltdalingen» i Nordatlanteren[45]
1939 Jon Egset Sølv Norge Fangstmann,
«Polarbjørn»
Innsats ved redning av mannskap på MK «Saltdalingen» i Nordatlanteren[45]
1939 Jens Eriksen Sølv Norge Elektriker,
«Duala»
Innsats ved redning av mannskap forlis av «Jaguar»[44]
1939 Knut Gabrielsen Sølv Norge Lettmatros,
«Duala»
Innsats ved redning av mannskap forlis av «Jaguar»[44]
1939 Ingvald Grav Sølv Norge Fisker Innsats ved redning av mannskap på havarert motorbåt[46]
1939 Per Grav Sølv Norge Fisker Innsats ved redning av mannskap på havarert motorbåt[46]
1939 Frithjof Guldbrandsen Sølv Norge Matros,
«Duala»
Innsats ved redning av mannskap forlis av «Jaguar»[44]
1939 Olav Halle Sølv Norge Andrestyrmann,
«Smaragd»
Innsats ved redning av besetningen på «Smaragd» ved forlis i Nordatlanteren[47]
1939 Arne Randers Heen Sølv Norge Redning av fjellklatrer i Dronninga[48]
1939 John Jensen Sølv Norge Smører,
«Duala»
Innsats ved redning av mannskap forlis av «Jaguar»[44]
1939 Knut Johannessen Sølv Norge Skytter,
«Polarbjørn»
Innsats ved redning av mannskap på MK «Saltdalingen» i Nordatlanteren[45]
1939 Olaf Johansen Sølv Norge Smører,
«Duala»
Innsats ved redning av mannskap forlis av «Jaguar»[44]
1939 Thorbjørn Krohn Sølv Norge Redning av fjellklatrer i Dronninga[48]
1939 Olav Kvalvik Sølv Norge Fisker Innsats ved redning av mannskap på havarert motorbåt[46]
1939 Einar Liavåg Sølv Norge Skytter,
«Polaris»
Innsats ved redning av mannskap på MK «Saltdalingen» i Nordatlanteren[45]
1939 Sverre Normann Sølv Norge Styrmann,
DS «Hammerø»
Innsats ved redning fra drukning
1939 Bernt Olsen Sølv Norge Fisker
1939 Karl Oshaug Sølv Norge Redning av fjellklatrer i Dronninga[48]
1939 Carl Paulsen Sølv Norge Oppsynsassistent
1939 Rasmus Rasmussen Sølv Norge Fisker Innsats ved redning av mannskap på havarert motorbåt[46]
1939 E. B. Rinderøy Sølv Norge Fisker
1939 Peder Runne Sølv Norge Fangstmann,
«Polarbjørn»
Innsats ved redning av mannskap på MK «Saltdalingen» i Nordatlanteren[45]
1939 Sverre Sande Sølv Norge Tømmermann,
«Duala»
Innsats ved redning av mannskap forlis av «Jaguar»[44]
1939 Ole Studanes Sølv Norge Fryseassistent,
«Duala»
Innsats ved redning av mannskap forlis av «Jaguar»[44]
1939 Ole Thommesen Sølv Norge Førstestyrmann,
«Duala»
Innsats ved redning av mannskap forlis av «Jaguar»[44] [44]
1939 Trygve Tjøme Sølv Norge Matros,
«Smaragd»
Innsats ved redning av øvrig mannskap[49]
1939 Jens Zetlitz-Larsen Sølv Norge Tredjestyrmann,
«Duala»
Innsats ved redning av mannskap forlis av «Jaguar»[44]
1939 Helge Hagen Sølv Norge Redning av fjellklatrer i Dronninga[48]
1939 Carl Bentsen Sølv USA Andrestyrmann,
DS «Schodack»
Innsats ved redning av besetningen på «Smaragd» ved forlis i Nordatlanteren[47]
1939 Andrew Roussous Sølv USA Båtsmann,
DS «Schodack»
Innsats ved redning av besetningen på «Smaragd» ved forlis i Nordatlanteren[47]
1939 Joe Lofthouse Sølv USA Matros,
DS «Schodack»
Innsats ved redning av besetningen på «Smaragd» ved forlis i Nordatlanteren[47]
1939 Edward Sturken Sølv USA Matros,
DS «Schodack»
Innsats ved redning av besetningen på «Smaragd» ved forlis i Nordatlanteren[47]
1939 Sølv Storbritannia Mannskap,
MS «Silveryew»
Ti briter ble tildelt medaljen for innsats ved redning av passasjerer på «Høegh Silvercrest» ved Filippinene[50]
1939 Sølv Sovjetunionen Nitten sovjetere fra «Turksib» ble tildelt medaljen for redning av mannskapet på DS «Bims» i Østersjøen 20. oktober 1938[51]

1940–1944[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
1940 Reidar Frantzen Sølv Norge Mannskap,
«Hval III»
Redning av to barn i Tønsberg havn 22. januar 1940
1940 Anders Kristian Tollefsen Sølv Norge Mannskap,
«Hval III»
Redning av to barn i Tønsberg havn 22. januar 1940
1942 Hans Lennart Andersen Sølv Norge Messegutt
1942 Ragnvald Haugland Sølv Norge Lettmatros
1942 Thorleif Smithaug Sølv Norge Soldat
1943 Thorbjørn Andersen Sølv Norge Matros
1943 Georg Aschehoug Sølv Norge Tredjestyrmann
1943 Trygve Willy Heisholt Sølv Norge Andrestyrmann
1943 Frank Mohn Sølv Norge Verksbestyrer
1943 David Severud Sølv Norge Båtsmann
1943 Engel Thuen Sølv Norge Andrestyrmann
1944 John Kristiansen Sølv Norge Matros
1944 Boy Rist Sølv Norge Utskrevet kvartermester Redning av dekksmann som falt over bord fra korvett ved St. Johns i Canada[52]

1945–1949[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
1945 Jack Hagen Bakke Sølv Norge
1945 Eric Gardmer Sølv Storbritannia Sjømann
1945 Dagfin Nordlie Sølv Norge
1945 Keith Powell Sølv Storbritannia Sjømann
1946 Emanuel Andersen Sølv Danmark Innsats ved redning av mannskapet på SS «Raufoss» ved krigsforlis utenfor Korsør 3. mai 1945[53]
1946 E. Selby Davidson Sølv Storbritannia Innsats ved redning av 21 mann fra MS «Oslofjord» ved krigsforlis utenfor Tynemouth 8. desember 1940[54]
1946 Arne Five Sølv Norge Sersjant Redning av mann fra drukning i Sandnessjøen havn 8. november 1945[55]
1946 W. Johnson Sølv Storbritannia Chief mechanic Innsats ved redning av 21 mann fra MS «Oslofjord» ved krigsforlis utenfor Tynemouth 8. desember 1940[54]
1946 Nils Josef Jørgensen Sølv Danmark Innsats ved redning av mannskapet på SS «Raufoss» ved krigsforlis utenfor Korsør 3. mai 1945[53]
1946 George Lisle Sølv Storbritannia Coxwain Innsats ved redning av 21 mann fra MS «Oslofjord» ved krigsforlis utenfor Tynemouth 8. desember 1940[54]
1946 Bart Taylor Sølv Storbritannia Innsats ved redning av 21 mann fra MS «Oslofjord» ved krigsforlis utenfor Tynemouth 8. desember 1940[54]
1947 Magnar Molnes[56] Sølv Norge Redning av fyrassistent fra Storholmen fyr 16. februar 1939[57]
1947 Olav Roaldsand[56] Sølv Norge Postfører Redning av fyrassistent fra Storholmen fyr 16. februar 1939[57]
1947 Martin Røkke[56] Sølv Norge Baneformann Redning ved ras på jernbanelinjen mellom Drevja og Toven[58]
1947 Tore Sanderud[56] Sølv Norge Cand.jur. Redning av to skadde kolleger ved flyhavari ved Kinnekulle i Sverige 28. august 1944[59]
1947 Poul Bernhard Larsen Sølv Danmark Styrmann,
MS «Moonia»
Redning av dekksmann fra DS «Alek» ved forlis utenfor Farsund 19. september 1946[57]
1947 Henry Johannes Andersen Sølv Danmark Styrmann,
MS «Moonia»
Redning av dekksmann fra DS «Alek» ved forlis utenfor Farsund 19. september 1946[57]
1947 Leif Martin Bjørner Sølv Danmark Tømmermann,
MS «Moonia»
Redning av dekksmann fra DS «Alek» ved forlis utenfor Farsund 19. september 1946[57]
1947 Erik Nilsen Kjær Sølv Danmark Matros,
MS «Moonia»
Redning av dekksmann fra DS «Alek» ved forlis utenfor Farsund 19. september 1946[57]
1947 Laurids Christian Lauridsen Sølv Danmark Matros,
MS «Moonia»
Redning av dekksmann fra DS «Alek» ved forlis utenfor Farsund 19. september 1946[57]
1947 Erik Stengård Sølv Danmark Matros,
MS «Moonia»
Redning av dekksmann fra DS «Alek» ved forlis utenfor Farsund 19. september 1946[57]
1947 Kaj Nielsen Sølv Danmark Matros,
MS «Moonia»
Redning av dekksmann fra DS «Alek» ved forlis utenfor Farsund 19. september 1946[57]
1947 Erik Jonny Knudsen Sølv Danmark Lettmatros,
MS «Moonia»
Redning av dekksmann fra DS «Alek» ved forlis utenfor Farsund 19. september 1946[57]
1947 Saul Gilson Sølv USA Sanitetskaptein Redning av lettmatros ved ulykke om bord på MS «Cypria» i Atlanterhavet 10. juli 1947[60]
1947 Josephine Fries Sølv USA Sanitetsløytnant Redning av lettmatros ved ulykke om bord på MS «Cypria» i Atlanterhavet 10. juli 1947[60]
1947 John A. Wacber Sølv USA Løytnant Redning av lettmatros ved ulykke om bord på MS «Cypria» i Atlanterhavet 10. juli 1947[60]
1947 Gert Johan Botterweg Sølv Nederland Innsats ved redning av åtte av mannskap på MT «Kongsgaard» etter torpedering ved Curaçao 21. februar 1942[59][61]
1947 Kommer Visser Sølv Nederland Innsats ved redning av åtte av mannskap på MT «Kongsgaard» etter torpedering ved Curaçao 21. februar 1942[59][61]
1947 Leendert Hendrik 'tHart Sølv Nederland Innsats ved redning av åtte av mannskap på MT «Kongsgaard» etter torpedering ved Curaçao 21. februar 1942[59][61]
1947 Gijsbertus van Schaik Sølv Nederland Innsats ved redning av åtte av mannskap på MT «Kongsgaard» etter torpedering ved Curaçao 21. februar 1942[59][61]
1947 Adrianus van der Waal Sølv Nederland Innsats ved redning av åtte av mannskap på MT «Kongsgaard» etter torpedering ved Curaçao 21. februar 1942[59][61]
1947 Adam Willhelm Thomas Sølv Nederland Innsats ved redning av åtte av mannskap på MT «Kongsgaard» etter torpedering ved Curaçao 21. februar 1942[59][61]
1947 Johan Margaritha Sølv Nederland Innsats ved redning av åtte av mannskap på MT «Kongsgaard» etter torpedering ved Curaçao 21. februar 1942[59][61]
1947 Juvenal Mejias Sølv Nederland Innsats ved redning av åtte av mannskap på MT «Kongsgaard» etter torpedering ved Curaçao 21. februar 1942[59][61]
1947 Joest Thode Sølv Nederland Innsats ved redning av åtte av mannskap på MT «Kongsgaard» etter torpedering ved Curaçao 21. februar 1942[59][61]
1947 Thomas Fransina Sølv Nederland Innsats ved redning av åtte av mannskap på MT «Kongsgaard» etter torpedering ved Curaçao 21. februar 1942[59][61]
1948 Kåre Knævelsrud Sølv Norge Sersjant Redning av flygeløytnant under kampene i Norge i 1940[62]
1948 Thorleif Lunderød Sølv Norge Lettmatros Redning av kollega som falt i sjøen[63]
1948 Christian Singsaasmo Sølv Norge Anleggsarbeider Redning av tre kolleger fra å bli påkjørt av jernbanevogner[64]
1948 Johan Wikstrøm Sølv Norge Redning av mann fra å drukne i Elvåga 17. desember 1944[62]
1948 Leon Cadron Sølv Frankrike Kaptein Innsats ved redning av mannskapet på DS «Komet» ved krigsforlis utenfor kysten av Frankrike 17. juni 1940
1948 Gustav Andersson Sølv Sverige Fisker Redning av besetningen på MS «Vaagar» ved forlis i Göteborgs skjærgård 24. november 1947[65]
1948 Erik Bryngelsson Sølv Sverige Fisker Redning av besetningen på MS «Vaagar» ved forlis i Göteborgs skjærgård 24. november 1947[65]
1948 Bror Elis Johansson Sølv Sverige Fisker Redning av besetningen på MS «Vaagar» ved forlis i Göteborgs skjærgård 24. november 1947[65]
1948 Oscar Strömberg Sølv Sverige Los Redning av mannskapet på DS «Goma» ved forlis ved Tylöns fyrplats ved Halmstad 10. september 1947[65]
1948 Sven Olof Adrian Brandt Sølv Sverige Los Redning av mannskapet på DS «Goma» ved forlis ved Tylöns fyrplats ved Halmstad 10. september 1947[65]
1948 O. H. Karlsson Sølv Sverige Ekstralos Redning av mannskapet på DS «Goma» ved forlis ved Tylöns fyrplats ved Halmstad 10. september 1947[65]
1948 Karl Bertil Bengtsson Sølv Sverige Båtsmann Redning av mannskapet på DS «Goma» ved forlis ved Tylöns fyrplats ved Halmstad 10. september 1947[65]
1949 Kaj Einer Nielsen Sølv Danmark Førstestyrmann,
«Eduard Suenson»
Innsats ved redningsforsøk ved MS «Trappes» havari i Nordsjøen 26.–27. februar 1949[66]
1949 Osvald Evald Jensen Sølv Danmark Båtsmann,
«Eduard Suenson»
Innsats ved redningsforsøk ved MS «Trappes» havari i Nordsjøen 26.–27. februar 1949[66]
1949 Anders V. Olesen Sølv Danmark Båtsmann,
«Eduard Suenson»
Innsats ved redningsforsøk ved MS «Trappes» havari i Nordsjøen 26.–27. februar 1949[66]
1949 Peter Christensen Sølv Danmark Matros,
«Eduard Suenson»
Innsats ved redningsforsøk ved MS «Trappes» havari i Nordsjøen 26.–27. februar 1949[66]
1949 Karl Kristian Jørgensen Sølv Danmark Matros,
«Eduard Suenson»
Innsats ved redningsforsøk ved MS «Trappes» havari i Nordsjøen 26.–27. februar 1949[66]
1949 Frede Jul Rasmussen Sølv Danmark Matros,
«Eduard Suenson»
Innsats ved redningsforsøk ved MS «Trappes» havari i Nordsjøen 26.–27. februar 1949[66]
1949 Villy Rønn Sølv Danmark Lettmatros,
«Eduard Suenson»
Innsats ved redningsforsøk ved MS «Trappes» havari i Nordsjøen 26.–27. februar 1949[66]
1949 Holger Gunner Christensen Sølv Danmark Lettmatros,
«Eduard Suenson»
Innsats ved redningsforsøk ved MS «Trappes» havari i Nordsjøen 26.–27. februar 1949[66]

1950–1954[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
1950 Leif Rust Sølv Norge Flysoldat Redning av to soldater ved ulykke på Gardermoen flystasjon i 1949[67]
1950 Knut Garsjø Sølv Norge Flysoldat Redning av to soldater ved ulykke på Gardermoen flystasjon i 1949[68]
1950 Nils Bjørnvik Sølv Norge Gruveingeniør Innsats ved redningsforsøk under gruveulykke på Svalbard 4. desember 1948[69]
1950 John Lyngen Sølv Norge Stiger Innsats ved redningsforsøk under gruveulykke på Svalbard 4. desember 1948[69]
1950 Alf Myhrvold Sølv Norge Gruvearbeider Innsats ved redningsforsøk under gruveulykke på Svalbard 4. desember 1948[69]
1950 Magnar Stensli Sølv Norge Gruvearbeider Innsats ved redningsforsøk under gruveulykke på Svalbard 4. desember 1948[69]
1950 Leif Kvæl Sølv Norge Gruvearbeider Innsats ved redningsforsøk under gruveulykke på Svalbard 4. desember 1948[69]
1950 Arthur Øverli Sølv Norge Gruvearbeider Innsats ved redningsforsøk under gruveulykke på Svalbard 4. desember 1948[69]
1950 John Otnes Sølv Norge Gruvearbeider Innsats ved redningsforsøk under gruveulykke på Svalbard 4. desember 1948[69]
1950 Per Sletten Sølv Norge Gruvearbeider Innsats ved redningsforsøk under gruveulykke på Svalbard 4. desember 1948[69]
1950 Peder Løberg Sølv Norge Snekker Innsats ved redningsforsøk under gruveulykke på Svalbard 4. desember 1948[69]
1951 Ivar Riise Sølv Norge Andrestyrmann Innsats ved redning av kolleger på DS «Marga» ved havari i Biscayabukta 21. februar 1951[70]
1951 Martin Mathiesen Sølv Norge Båtsmann Innsats ved redning av kolleger på DS «Marga» ved havari i Biscayabukta 21. februar 1951[70]
1951 Arnold Dybdahl Sølv Norge Lettmatros Redningsforsøk ved drukningsulykke[71]
1951 Sølv Nederland Sju nederlendere, besetningsmedlemmer på værvarslingsskipet DS «Cumulus», ble tildelt medaljen for innsats ved redning av mannskap på DS «Marga» ved havari i Biscayabukta 21. februar 1951[72]
1951 Per Persson Sølv Sverige Skipper, redningsskøyten «Helge Ax:son Johnson» Redning av 19 personer fra lasteskipet «Kul» ved forlis i svensk farvann 21. november 1950[73]
1951 Sture Lundberg Sølv Sverige Motormann, redningsskøyten «Helge Ax:son Johnson» Redning av 19 personer fra lasteskipet «Kul» ved forlis i svensk farvann 21. november 1950[73]
1951 Halvor Ahlman Sølv Sverige Fisker Redning av 19 personer fra lasteskipet «Kul» ved forlis i svensk farvann 21. november 1950[73]
1951 Olle Nyberg Sølv Sverige Fisker Redning av 19 personer fra lasteskipet «Kul» ved forlis i svensk farvann 21. november 1950[73]
1952 Adolf Johannessen Sølv Norge Kokk Redning fra drukning i North Shields[74]
1953 Alfred Fingann Sølv Norge Disponent Redning av kvinne ved industribrann ved Bergen 21. august 1953[75]
1954 Paul Remi Langlier Sølv USA Sanitetsmajor Redning av norsk sjømann 10. september 1953[76]
1954 Carl Mitchell Turbyfill Sølv USA Flykaptein Redning av norsk sjømann 10. september 1953[76]
1954 Johan Lunde Sølv Norge Korporal,
333 skvadron
Fikk slokket brann ved lekkasje i surstofflaske på Sola lufthavn[77]

1955–1959[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
1955 Sigmund Agdestein Sølv Norge Marinekonstabel Innsats i redningsarbeid ved DS «Nordstjernen»s forlis i Raftsundet 22. september 1954[78][79]
1955 Haavard Engen Sølv Norge Fenrik Innsats under ulykke ved øvelseskyting med granater på Heistadmoen 7. august 1953[80]
1955 Tove Borgersen Sølv Norge Frøken Redning av jente fra å drukne etter brann i en fritidsbåt[81]
1957 Hans Petter Haugland Sølv Norge Innsats ved helikopterhavari ved Soløyvatnet 27. desember 1956[82]
1957 Richard Harold Williams Sølv Storbritannia Senior Com. Pilot, Royal Navy Innsats ved redning av elleve sjøfolk fra TS «Dovrefjell» etter grunnstøting ved Pentland Skerries 3. februar 1955[83]
1957 Vincent Joseph Kyrke-Smith Sølv Storbritannia Flight Sergent Innsats ved redning av elleve sjøfolk fra TS «Dovrefjell» etter grunnstøting ved Pentland Skerries 3. februar 1956[84]
1957 Ronald Walter Robert Griggs Sølv Storbritannia Flight Sergent Innsats ved redning av elleve sjøfolk fra TS «Dovrefjell» etter grunnstøting ved Pentland Skerries 3. februar 1956[83]
1957 Roy Kenneth Moneypenny Sølv Storbritannia Aircrewman Telegraphist Innsats ved redning av elleve sjøfolk fra TS «Dovrefjell» etter grunnstøting ved Pentland Skerries 3. februar 1956[83]
1957 Alexander Japp Sølv Storbritannia Aircrewman 1st Class Innsats ved redning av elleve sjøfolk fra TS «Dovrefjell» etter grunnstøting ved Pentland Skerries 3. februar 1956[83]
1957 B. Kirkpatrick Sølv Storbritannia Coxswain Innsats ved redning av elleve sjøfolk fra TS «Dovrefjell» etter grunnstøting ved Pentland Skerries 3. februar 1956[83]
1957 Neil Stewart Sølv Storbritannia Coxswain Innsats ved redning av elleve sjøfolk fra TS «Dovrefjell» etter grunnstøting ved Pentland Skerries 3. februar 1956[83]

1960–1964[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
1960 Ivar Kjell Johansen Sølv Norge Bilmekaniker Redning av fisker fra å drukne ved Kuskjær i Fjellskilen 23. februar 1958[85]
1960 Per Knut Wærn Hansen Sølv Norge Sersjant Redningsinnsats ved brann i Oslo 1. oktober 1958[85]
1960 Oskar Tonby Sølv Norge Politibetjent Redningsinnsats ved brann på Kongsberg gamlehjem 19. mai 1959[86]
1960 Magnus Skare Sølv Norge Kontorfullmektig Redning av tre personer fra bil som kjørte på sjøen 17. mai 1960[87]
1960 Vigdis Andersen Sølv Norge Redning av gutt som falt ned i silo med kokende potetensilasje[88]
1960 Dundar Altinay Sølv Matros Redning av norsk båtsmann i Norfolk havn 6. mars 1959[85]
1960 Elek Bella Sølv Andrekokk Redning av norsk båtsmann i Norfolk havn 6. mars 1959[85]
1960 Elroy M. Lewis Sølv Major Redning av mannskapet på «Polarbjørn» ved forlis ved Nordøst-Grønland 28.–29. august 1957[85]
1960 L. D. Williams Sølv Kaptein Redning av mannskapet på «Polarbjørn» ved forlis ved Nordøst-Grønland 28.-29. august 1957[85]
1960 Dale L. Nitzel Sølv Løytnant Redning av mannskapet på «Polarbjørn» ved forlis ved Nordøst-Grønland 28.-29. august 1957[85]
1960 Travis P. Hyde Sølv Løytnant Redning av mannskapet på «Polarbjørn» ved forlis ved Nordøst-Grønland 28.-29. august 1957[85]
1960 H. R. Cody Sølv Løytnant Redning av mannskapet på «Polarbjørn» ved forlis ved Nordøst-Grønland 28.-29. august 1957[85]
1960 J. E. Huggins Sølv Løytnant Redning av mannskapet på «Polarbjørn» ved forlis ved Nordøst-Grønland 28.-29. august 1957[85]
1960 H. C. McKee Sølv Løytnant Redning av mannskapet på «Polarbjørn» ved forlis ved Nordøst-Grønland 28.-29. august 1957[85]
1960 J. E. Charlton Sølv Sersjant Redning av mannskapet på «Polarbjørn» ved forlis ved Nordøst-Grønland 28.-29. august 1957[85]
1960 I. E. Davis Sølv Sersjant Redning av mannskapet på «Polarbjørn» ved forlis ved Nordøst-Grønland 28.-29. august 1957[85]
1960 R. C. Cole Sølv Sersjant Redning av mannskapet på «Polarbjørn» ved forlis ved Nordøst-Grønland 28.-29. august 1957[85]
1960 C. M. Harris Sølv Sersjant Redning av mannskapet på «Polarbjørn» ved forlis ved Nordøst-Grønland 28.-29. august 1957[85]
1961 Nils Nilsen Sølv Norge Anleggsarbeider Redning av kollega ved sprengningsulykke i Søve gruver 29. november 1960[89]
1961 Vilhelm Mannes Sølv Norge Fiskeskipper Redning av besetningen på MS «Platina» ved havsnød 28. juni 1961[90]
1961 Paul Mannes Sølv Norge Fisker Redning av besetningen på MS «Platina» ved havsnød 28. juni 1961[90]
1961 Magne Tjønsvold Sølv Norge Fisker Redning av besetningen på MS «Platina» ved havsnød 28. juni 1961[90]
1962 Einar Josefsen Sølv Norge Sersjant Slukket brann i fly på Bodø flystasjon 3. mars 1961[91]

1965–1969[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
1966 Izaak de Vrijer Sølv Nederland Mannskap på havnebåt i Rotterdam Redning av norsk lettmatros på «Norse Variant» fra å drukne 7. mars 1966[92]
1966 Rolf Kalmo Hansen Sølv Norge Reperatør Redning av kapteinen på DS «Lionne» fra å drukne i Nord-Atlanteren 21. mai 1965[93]
1967 Inge Ola Fagerbakke Sølv Norge Fisker Innsats da MS «Skomvær» kantret i Nordsjøen 14. august 1966[94]
1967 Skjalg Mjaanes Sølv Norge Løytnant,
Luftforsvaret
Redningsinnsats med helikopter i Trolltindene 20. august 1966[95]
1967 Torger Fosse Sølv Norge Herr Redningsinnsats med helikopter i Trolltindene 20. august 1966[94]
1967 Bent Rasmussen Sølv Danmark Oversergent Innsats ved MF «Skagerak»s forlis ved Hirtshals 7. september 1966[94]
1967 Per Svendsen Sølv Danmark Oversergent Innsats ved MF «Skagerak»s forlis ved Hirtshals 7. september 1966[94]
1967 Carl Christian Juul Rasmussen Sølv Danmark Seniorsergent af 2. grad Innsats ved MF «Skagerak»s forlis ved Hirtshals 7. september 1966[94]
1967 Kurt Verner Klintebæk Sølv Danmark Flyverkonstabel Innsats ved MF «Skagerak»s forlis ved Hirtshals 7. september 1966[94]

1970–1979[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
1972 Raymond Smirk Sølv Storbritannia
1972 John Franklin Sølv Storbritannia
1976 Einar Andersen Sølv Norge Vernepliktig froskemann,
KV «Andenes»
Redning av mannskap på to på sjarken «Prøven» etter brann om bord utenfor Båtsfjord 23. november 1975[96]
1976 John Einar Møller Sølv Norge Vernepliktig froskemann,
KV «Andenes»
Redning av mannskap på to på sjarken «Prøven» etter brann om bord utenfor Båtsfjord 23. november 1975[96]
1977 Alexander Marejev Sølv Sovjetunionen Matros Redning av norsk sjømann fra «Raknes» i Klaipėda[97]

1980–1989[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
1983 Svenn Erik Pedersen Sølv Norge Overstyrmann Redningsinnsats ved Alexander L. Kielland-ulykken[98]
1983 Wilfred Ramstad Sølv Norge Korporal Redningsinnsats ved Alexander L. Kielland-ulykken[98]
1983 Charles Michael Yarwood Sølv Storbritannia Helikopterflyger,
RAF
Redningsinnsats ved Alexander L. Kielland-ulykken[98]

2000–2009[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
2001 Ben Stephenson Sølv Storbritannia Redningsinnsats ved Åsta-ulykken[99]
2001 Richard Stephenson Sølv Storbritannia Redningsinnsats ved Åsta-ulykken[100]
2001 Nicholas McWilliams Sølv Storbritannia Redningsinnsats ved Åsta-ulykken[100]

2010–[rediger | rediger kilde]

År Navn Valør Nasjonalitet Stilling, grad Hendelse, merknad
2012 Oddvar Hansen Gull Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Otto Kristian Løvik Gull Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Lill Hege Nilsen Gull Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Jørn Øverby Gull Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Erik Martinsen Øvergaard Gull Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Lise Berit Aronsen Sølv Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Thomas Cordtsen Sølv Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Kjersti Buer Dolve Sølv Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Sjur Harald Dolve Sølv Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Marcel Gleffe Sølv Tyskland Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Bjørn Kasper Ilaug Sølv Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Allan Søndergaard Jensen Sølv Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Bjørn Juvet Sølv Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Terje Bergan Lien Sølv Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Christer Lillestrøm Sølv Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Sissel Martinsen Sølv Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Ole Johan Simonsen Sølv Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Julien Lucien Bernard Sué Sølv Norge (fra Frankrike) Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 Helge Gjerløw Wettre Sølv Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[101]
2012 André Skeie Sølv Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[102][103][104]
2012 Jon Steffensrud Sølv Norge Redningsinnsats ved Utøya 22. juli 2011[102][103][104]
2012 Espen Naumann Sølv Norge Redningsinnsats i regjeringskvartalet 22. juli 2011[102][103][104]

Se også[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Norges Statskalender, årgangene fra 1906 og framover

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g Aftenposten, aftenutgaven 27. september 1912, s. 4.
  2. ^ Aftenposten, aftenutgaven 6. mars 1913, s. 1.
  3. ^ Aftenposten, aftenutgaven 17. april 1913, s. 2.
  4. ^ «Dødsfall», 'Aftenposten, aftenutgaven 24. februar 1947, s. 2.
  5. ^ a b Aftenposten, aftennummeret 3. april 1914, s. 4.
  6. ^ a b c d e f g h i j k l Aftenposten, morgenutgaven 1. juni 1915, s. 5.
  7. ^ «Medaljen for ædel daad. En snarraadig flyvemekaniker. Reparerede motoren i 1275 meters høide», Aftenposten, 5. november 1915, s. 2.
  8. ^ a b c d e Aftenposten, aftenutgaven 11. februar 1916, s. 3.
  9. ^ a b c d e Aftenposten, aftenutgaven 3. januar 1919, s. 1.
  10. ^ Aftenposten, morgenutgaven 15. februar 1919, s. 6.
  11. ^ a b c Aftenposten, morgenutgaven 26. mai 1919, s. 5.
  12. ^ a b Aftenposten, aftenutgaven 17. desember 1920, s. 1.
  13. ^ Aftenposten, morgenutgaven 28. juli 1922, s. 3.
  14. ^ Aftenposten, aftenutgaven 4. desember 1922, s. 5.
  15. ^ a b c d Aftenposten, morgenutgaven 8. desember 1922, s. 2.
  16. ^ «En kjæk redningsdaad», Aftenposten, aftenutgaven 6. april 1923, s. 1.
  17. ^ «Elsworth tildeles medaljen for ædel daad i guld», Aftenposten, aftenutgaven 10. juli 1925, s. 1.
  18. ^ a b c d e f «Seks belgiske sjømæand faar medaljen for ædel daad», Aftenposten, aftenutgaven 11. desember 1926, s. 2.
  19. ^ a b c d e f g h «Redningen av "Elven"s besætning. De amerikanske sjømænd faar redningsmedaljen», Aftenposten, morgenutgaven 16. februar 1926, s. 5.
  20. ^ a b c d e f g h i Aftenposten, morgenutgaven 18. juni 1928, s. 11.
  21. ^ Aftenposten, morgenutgaven 18. november 1929, s. 3.
  22. ^ a b c d e f g Aftenposten, aftenutgaven 7. juni 1929, s. 1.
  23. ^ a b c d e f g h i Engelske sjømenn belønnes med redningsmedalje, Aftenposten, 14. februar 1930, s. 4.
  24. ^ «Medaljen for edel dåd i gull til styrmann Ramm», Aftenposten, aftenutgaven 27. mars 1931, s. 1.
  25. ^ «Tapper norsk styrmann får redningsmedaljen», Aftenposten, aftenutgaven 17. juni 1932, s. 1.
  26. ^ «Schencke fikk medaljen for edel dåd. For redning av Bjarne Thorstensen i Gjersjøen», Aftenposten, aftenutgaven Aftenposten 10. mars 1933, s. 3.
  27. ^ «Maskinist Lyngholm tildelt medaljen for edel dåd. For tapper redningsdåd om bord i "Suderøy"», Aftenposten, aftenutgaven 28. september 1934, s. 8.
  28. ^ a b c d e f g h i j 'NewYork's kaptein blir kommandør av St Olav. Gullmedaljer til redningsbåtens besetning, Aftenposten, 4. januar 1935, s. 2.
  29. ^ Aftenposten, morgenutgaven 11. mars 1935, s. 5.
  30. ^ Aftenposten, aftenutgaven 16. mars 1935, s. 5.
  31. ^ a b c d e f g h i «Medaljen for edel dåd til de russiske redningsmenn», Aftenposten, aftenutgaven 15. februar 1935, s. 2.
  32. ^ a b c d «Lifjell-heltene belønnet med medaljen for edel dåd», Aftenposten, 21. august 1936, s. 1.
  33. ^ a b c Aftenposten, aftenutgaven 17. april 1936, s. 1.
  34. ^ «Portugisiske redningsmenn får medaljen for edel dåd», Aftenposten, morgenutgaven 4. mai 1936, s. 8.
  35. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r «Medaljen for edel dåd i gull til atten mann fra 'Venus' og 'Leda'», Aftenposten, aftenutgaven 5. februar 1937, s. 1.
  36. ^ «Harald Hansen tildelt medaljen for edel dåd i gull», Aftenposten, aftenutgaven 29. januar 1937, s. 1.
  37. ^ Kurt Stangeby: «Dramaet i Nordsjøen i 1937», Lillesands-Posten, 19. oktober 2012, s. 22–23.
  38. ^ a b c Aftenposten, aftenutgaven 23. desember 1937, s. 2.
  39. ^ a b Aftenposten, 19. august 1938, s. 2.
  40. ^ a b c d e f g h i «Redningsmennene fra Hustadvika belønnes. Ni medaljer for edel dåd», Aftenposten, aftenutgaven 6. mai 1938, s. 5.
  41. ^ Aftenposten, aftenutgaven 9. mars 1938, s. 4.
  42. ^ «Ung redningsmann hedres», Aftenposten, aftenutgaven 17. september 1938, s. 3.
  43. ^ Aftenposten, aftenutgaven 3. oktober 1939, s. 5.
  44. ^ a b c d e f g h i j k Aftenposten, morgenutgaven 8. juni 1939, s. 11.
  45. ^ a b c d e f Aftenposten, aftenutgaven 23. juni 1939, s. 2.
  46. ^ a b c d Aftenposten, aftenutgaven 22. desember 1939, s.7.
  47. ^ a b c d e Aftenposten, morgenutgaven 28. januar 1939, s. 6.
  48. ^ a b c d Aftenposten, aftenutgaven 15. desember 1939, s. 2.
  49. ^ Aftenposten, morgenutgaven 2. februar 1939, s. 5.
  50. ^ «Norske redningsbelønninger til britiske sjøfolk», Aftenposten, morgenutgaven 1. april 1939, s. 6.
  51. ^ «Medaljen for edel dåd til 19 russere», Aftenposten, aftenutgaven 17. mars 1939, s. 2.
  52. ^ «Admiral Horve overrekker ung handelsskoleelev fire militære utmerkelser», Aftenposten, morgenutgaven 24. mai 1946, s. 6.
  53. ^ a b VG, 4. november 1946, s. 6.
  54. ^ a b c d VG, 21. september 1946, s. 4.
  55. ^ «Offisielt fra statsråd i går», Aftenposten, morgenutgaven 12. april 1946, s. 2.
  56. ^ a b c d Norges Statskalender 1948, s. 1135–1136.
  57. ^ a b c d e f g h i j VG, 20. juni 1947, s. 4.
  58. ^ VG, 29. november 1947, s. 2.
  59. ^ a b c d e f g h i j k VG, 1. november 1947, s. 8.
  60. ^ a b c VG, 22. november 1947, s. 2.
  61. ^ a b c d e f g h i j «Offisielt fra statsråd torsdag», Aftenposten, morgennummeret 1. november 1947, s. 7.
  62. ^ a b «Offisielt fra statsråd i går», Aftenposten, morgenutgaven 13. mars 1948, s. 2.
  63. ^ VG, 24. april 1948, s. 2.
  64. ^ VG, 24. juli 1948, s. 2.
  65. ^ a b c d e f g «Offisielt fra statsråd i går», Aftenposten, morgenutgaven 17. januar 1948, s. 2.
  66. ^ a b c d e f g h VG, 13. august 1949, s. 2.
  67. ^ «Medaljen for edel dåd til to unge flysoldater», Aftenposten, aftenutgaven 8. mai 1950, s. 2.
  68. ^ «Medaljen for edel dåd til to unge flysoldater», Aftenposten, aftenutgaven 8. mai 1950, s. 2.
  69. ^ a b c d e f g h i VG, 17. juni 1950, s. 6.
  70. ^ a b VG, 26. mai 1951, s. 2.
  71. ^ VG, 11. august 1951, s. 2.
  72. ^ VG, 21. april 1951, s. 2.
  73. ^ a b c d «Kong Haakons medalje til svenske sjømenn», Aftenposten, morgenutgaven 12. februar 1951, s. 6.
  74. ^ VG, 23. februar 1952, s. 2.
  75. ^ Aftenposten, aftenutgaven 12. desember 1953, s. 2.
  76. ^ a b «Offisielt fra statsråd», Aftenposten, morgenutgaven 6. mars 1954, s. 11.
  77. ^ VG, 2. oktober 1954, s. 8.
  78. ^ VG, 12. mars 1955, s. 12.
  79. ^ «Helten fra "Nordstjernen"», Bergens Tidende, 22. september 1999, s. 33.
  80. ^ VG, 26. mars 1955, s. 16.
  81. ^ «Medaljen for edel dåd til en 16 års pike», Aftenposten, morgenutgaven 22. desember 1953, s. 1 og 3.
  82. ^ Aftenposten, morgenutgaven 16. mars 1957, s. 5.
  83. ^ a b c d e f Aftenposten, morgenutgaven 16. februar 1957, s. 9.
  84. ^ VG, 4. mai 1957, s. 9.
  85. ^ a b c d e f g h i j k l m n o «Offisielt fra statsråd», Aftenposten, morgenutgaven 5. mars 1960, s. 11.
  86. ^ «Offisielt fra statsråd», Aftenposten, morgenutgaven 14. mai 1960, s. 76.
  87. ^ «Medalje for edel dåd – reddet tre fra drukningsdød», Aftenposten, morgenutgaven 22. oktober 1960, s. 1.
  88. ^ «Lille Vigdis har fått sin medalje», Aftenposten, morgenutgaven 29. november 1960, s. 10.
  89. ^ «Heder til modig anleggsarbeider», Aftenposten, morgenutgaven 14. januar 1961, «»s. 1.
  90. ^ a b c Aftenposten, 16. desember 1961, s. 14.
  91. ^ Stavanger Aftenblad, 22. desember 1962, s. 4
  92. ^ VG, 4. mai 1957, s. 18.
  93. ^ Aftenposten, aftenutgaven 11. juni 1966, s. 4.
  94. ^ a b c d e f Aftenposten, morgenutgaven 18. mars 1967, s. 11.
  95. ^ Aftenposten, morgenutgaven 25. mai 1967, s. 4.
  96. ^ a b «Medalje for edel dåd til to soldater», Aftenposten, morgenutgaven 28. juni 1976, s. 8.
  97. ^ «Offisielt fra statsråd», Aftenposten, 23. april 1977, s. 20.
  98. ^ a b c «Efter Kielland-katastrofen: Tre medaljer for edel dåd», Aftenposten, aftenutgaven 11. mars 1983, s. 12.
  99. ^ Offisielt fra statsråd, 20. april 2001, regjeringen.no.
  100. ^ a b Offisielt fra statsråd, 26. januar 2001, regjeringen.no.
  101. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s «Offisielt frå statsrådet 15. juni 2012», regjeringen.no, besøkt 15. juni 2012.
  102. ^ a b c «Offisielt fra statsråd 28. september 2012», regjeringen.no, besøkt 28. september 2012.
  103. ^ a b c «Medalje for innsats ved Pumpehuset og Regjeringskvartalet», NRK, 28. september 2012, besøkt 28. september 2012.
  104. ^ a b c Medaljen for edel dåd – Innstilling fra Sjøfartsdirektoratet, dokument gjort tilgjengelig av NRK, besøkt 28. september 2012.