Hopp til innhold

Wikipedia:Tinget

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Wikipedia:T»)
Arkiv
Arkiv
Tidligere arkiv

Før 2007, 2007, 2008, 2009
2010, 2011, 2012, 2013
2014, 2015, 2016, 2017
2018, 2019, 2020, 2021
2022, 2023

2024

januar, februar, mars, april
mai, juni, juli, august
september, oktober, november

Ukentlige og månedlige konkurranser – en slags oppsummering før det er omme

[rediger kilde]

Takk til alle som deltok (og deltar) i ukeskonkurransene i november! Dette var noe jeg ville forsøke for å få en slags følelse for hvordan det å delta i og arrangere ukentlige konkurranser igjen. Byttet fra ukesmessige til månedsmessige konkurranser var noe som skjedde før jeg registrerte meg, men jeg kjente et ønske om å ha snevrere temaer i konkurransene – noe som tilsynelatende ikke var mulig i månedsfrekvensene. Konkurransen for barne- og ungdomslitteratur pågår fortsatt, der bidrag til artikler og kategorier telles i skrivende stund.

For å delvis konkludere mitt «eksperiment», så har det vært variabel deltagelse gjennom de fem ukene. De omfatter fem emner – følelser, USAs politikk, insekter, forskere og professorer og barne- og ungdomslitteratur. Disse emnene er i forhold til de gjennomsnittlige månedstemaene nokså spesifikke. Det ble spesielt bidratt til insekter på enaresamisk, men USAs politikk ble jevnere bidratt til av flere bidragsytere – da i samsvar med landets presidentvalg.

I de konkluderte konkurransene ble det sammensatt bidratt 113 kilobyte, oppretta 20 artikler og lagt til 138 kilder. Disse tallene inkluderer ikke den pågående konkurransen om barne- og ungdomslitteratur. Sammen med de pågående Fiks det!-konkurransene, kunne man dyppe i både dem og ukeskonkurransene med tillegg av kilder til kildeløse artikler innafor kategoriene.

Selv om deltagelse var litt magert, mener jeg det var en god sjanse til å fokusere på spesifikke emner som ellers går litt i glemmeboka. Mange av våre konkurranser ender opp med ganske store bidrag innen sport, musikk og politikk. Jeg mener derfor det er bra å kunne løfte opp og legge blikket på de mer oversette kategoritrærne. Temaene jeg valgte for de fem ukeskonkurransene ble valgt på flere grunnlag – jeg så et behov for å løfte opp disse kategoriene både på denne wikien og på de tre andre som konkurransene teller for (nynorsk, nordsamisk og enaresamisk), kategoriene var stort sett tilgjengelige på de gjeldende prosjektene, at de var forskjellige og det var variabel bredde i dem.

Framtidige konkurranser kunne vært enda mer spesifikke eller snålere, men behøver kanskje mer eksperimentering med konkurranseroboten. Jeg og Yupik har samlet en liste over 100 mulige temaer, og jeg ville personlig likt å se et tak på vår ønskeliste, som krever en liten gjennomtenking av hvordan andre prosjekter inkluderes. De månedlige temaene er såpass åpne at om en f.eks. ikke interesserer seg for sport, kan en bidra innenfor en nasjonalitet eller lignende. I motsetning, om et ukentlig tema ikke er interesserende, får en heller stå over en uke. Det kan også utfordre en til å ta en titt på artikler man ellers ikke hadde fått med seg.

Å arrangere konkurransene var ganske ålreit. Jeg fikk hjelp av Jon Harald, som håndterte robotens konfigurering. Et lite problem ble løst i første uke, men jeg har fått inntrykk av at det har vært ganske lite å følge med på. En bekymring som ble delt var at det var styr å arrangere ukentlige konkurranser. Dette har jeg ikke fått inntrykk av. Et vanlig problem med månedskonkurransene er at roboten stopper opp på grunn av for mange bidrag – dette har naturligvis ikke vært et stort hinder for de ukentlige konkurransene.

Jeg vil gjerne fortsette å arrangere ukentlige konkurranser. Jeg tenker at det kan være litt mye å ha både ukentlige og månedlige konkurranser, spesielt med tillegg av Fiks det!-initiativet til WMNO, så det bør vel gjøres et valg. Jeg stiller spørsmål både til de som deltok/deltar i novemberkonkurransene og de som ikke deltok:

  1. Om du deltok nå eller har deltatt i ukentlige før 2020, liker du best å delta i månedlige eller ukentlige konkurranser, eller har det ikke noe å si hvilken frekvens de har?
  2. Om du ikke deltok, men pleier å delta i konkurransene: Hvorfor? Var det uinteressante emner eller var du bare skeptisk til ukesfrekvensen? Eller fikk du det bare ikke med deg?

Nå kommer vi til desember, så da starter den meget brede månedskonkurransen «Julenøtter» igjen, men ukentlige konkurranser kan kanskje påbegynnes i det nye året, om folk er interesserte? Det er for all del antageligvis mulig å ha både månedlige og ukentlige, men det blir som sagt kanskje litt vel mye sammen med Fiks det!, som varer gjennom det neste året. Jeg takker igjen for de som har vist engasjement i ukeskonkurransene jeg har holdt i november. Jeg vil også minne på at det fortsatt er én uke igjen, barne- og ungdomslitteratur.

Beklager at det ble et så langt innlegg, men jeg hadde mange tanker å dele! EdoAug (diskusjon) 27. nov. 2024 kl. 18:59 (CET)[svar]

Som nykommer har jeg lite kjennskap til hvordan deltakelsen har vært på konkurranser tidligere. Jeg syns både månedlige og ukentlige konkurranser er greit. Fordelen med ukentlige er at det blir større variasjon i tema, og hyppigere skifter, men sikkert greit med noen månedlige der man kan gå mer i dybden også. Jeg håper konkurransene nevnes på skrivekursene som Wikimedia Norge arrangerer rundt omkring da jeg tror deltakelse i konkurranser kan hjelpe mange nybegynnere til å komme i gang på Wikipedia. Takk til dere som arrangerer, nå skal jeg sjekke ut ønskelisten som du lenket til. KaZoria (diskusjon) 27. nov. 2024 kl. 19:44 (CET)[svar]
Slik jeg ser det, må konkurransen ta så lang tid som det er nødvendig for å oppnå formålet. Men spørsmålet man først bør stille seg er om det aktuelle formålet kan oppnås gjennom konkurranser. Den pågående Fiks det!-konkurransen har et klart definert formål som egner seg. Poengene oppnås hovedsakelig ved å fjerne særlig en bestemt tag som viser at hele artikkelen er uten kilder. Slikt krever minimal intellektuell innsats, men selvsagt må man være nøyaktig og samvittighetsfull og ikke jukse. Kanskje vil det være også annet vedlikeholdsarbeid som egner seg. Men går vi over på annen forbedring av artiklenes innhold, blir det vanskeligere. Det tar tid å skrive en kort, men god artikkel om et emne. I en konkurranse med tidsbegrensning har man som regel ikke tid nok. En uke er uansett for kort tid, slik jeg ser det. Den som vinner en ukeskonkurranse - og bidrar med et arbeid som har rimelig høy kvalitet - har begynt forberedelsene lenge før startskuddet går. --Trygve Nodeland (diskusjon) 28. nov. 2024 kl. 10:27 (CET)[svar]
@Trygve W Nodeland: Kommentaren din Den som vinner en ukeskonkurranse - og bidrar med et arbeid som har rimelig høy kvalitet - har begynt forberedelsene lenge før startskuddet går. er ugrunnet og uhøflige, noe som vil beholde til en dårlig atmosfære her som vi prøver å kvitte oss med. Hvis du har konkrete bevis på det du påstår, ville jeg satt pris på om du kunne dele dem tydeligere. Som vi snakket om på admintreffet i oktober: Hvordan kan vi gjøre [...] dugnad på Wikipedia positivt for alle? Det er viktig å ha konstruktive diskusjoner, og jeg tror vi kan gjøre det bedre enn å komme med antakelser og beskyldninger om hva andre bidragsytere gjør uten inget bevis. - Yupik (diskusjon) 1. des. 2024 kl. 15:37 (CET)[svar]
Dette forstår jeg ikke. Jeg har vel ikke beskyldt noen for noe? Det er vel ikke forbudt å forberede seg til en konkurranse når temaet er flagget flere uker i forveien? Jeg har ikke sagt at de artiklene som presenteres under en kortvarig konkurranse er at dårlig kvalitet. Dine artikler kan jeg dessverre ikke lese fordi jeg ikke forstår språket, men de er sikkert helt fine. Min erfaring med alt arbeid er imidlertid at jo kortere tid man har, desto vanskeligere er det produsere av høy kvalitet. Altså må man forberede seg i forveien. Jeg lager også enlinjers artikler om kommuner i Tyskland. Slike kan man lage i løpet av en time. Men jeg ser ikke noe behov for å få flest mulig av slike. De har objektivt sett, ikke særlig høy kvalitet. Vi kan tåle dem likevel, på grunn bidragene fra Wikidata, gjennom en infoboks. Her er det imidlertid som jeg har antydet i et innlegg nedenfor, kanskje ulike behov på de ulike språk. Trygve Nodeland (diskusjon) 1. des. 2024 kl. 16:05 (CET)[svar]
Du nevner at «konkurransen [må] ta så lang tid som det er nødvendig for å oppnå formålet.» Jeg tror vi har litt forskjellig oppfatning av hva de regulære konkurransene (ikke «Fiks det!») er til. Hva mener du er formålet med dem? Jeg ser også at du som regel ikke deltar i de vanlige konkurransene – er det noen spesiell grunn til det? Det er selvfølgelig helt lov å ikke være interessert, men jeg lurte bare siden du har svart på tråden.
Jeg kan for øvrig formidle at jeg ikke gjør særlig med forhåndsarbeid og at jeg ikke har noen forventning eller antagelse om at andre gjør det heller. Det er sikkert innafor, men jeg ser ikke hvorfor noen skulle gjøre det i de vanlige, nokså uformelle og upremierte konkurransene – om det så er ukentlig eller månedlig. Med mindre du også teller rødlenkelister, som jeg i ny og ne har oppretta for meg selv (som andre også kan se på og bidra med) i løpet av et konkurransetidsrom. EdoAug (diskusjon) 1. des. 2024 kl. 23:21 (CET)[svar]
Jeg så dessverre ikke før nå at spørsmålet ble stilt til meg. Til ditt spørsmål om hva formålet er med de enkelte, ordinære konkurransene er vel ikke jeg den rette å spørre. De som bør svare, er de som arrangerer dem. Det vil vel også kunne avleses på reglene for poenggivning i det enkelte tilfellet Det som gir mest poeng er det som prioriteres høyest. Det jeg mener er at konkurransene bør ha som formål, er å gjøre Wikipedia bedre på den måten de er egnet for det.
Konkurranser skjer innenfor en tidsfrist. Poengreglene styrer hvordan artikkelproduksjonen legges opp. Det ligger i sakens natur at det er mengde og ikke kvalitet som belønnes. Mens man i en AA eller UA-vurdering nærmest utelukkende er konsentrert om kvalitet, er det i en konkurranse mengdeproduksjon av det ene eller annet slag, som er det styrende. Og jeg kan ikke forstå annet, enn at jo kortere konkurransetid, desto mer press på å produsere mengde fremfor kvalitet. Ære være dem som klarer å produsere kvalitet på kort tid, det er bare helt umulig for meg. Under enhver omstendighet bør konkurranseformen brukes til de aktiviteter der den innholdsmessige kvalitet (språk, disposisjon, ingress etc.) ikke blir skadelidende. Fiks det!-kampanjen er innrettet slik at vi luker i bedet, vi planter ikke. Idag, i motsetning til slik det var for 20 år siden, er det innholdsmessig kvalitet som er det mest påtrengende behov, slik jeg ser det. Det finnes et stort vedlikeholds- og ikke minst opprustningsbehov. Det kan etter min vurdering ikke så lett løses gjennom konkurranser, men i forbedringsprosesser. Slike prosesser vil man få ved å opprette en ny kvalitetsterskel, tilsvarende den som kreves for å bli blant de som vises i Slik vokser leksikonet fram.
Så har du lagt merke til at det er noen aktiviteter jeg ikke deltar på, og ber meg forklare hvorfor. Jeg forstår ikke helt hvorfor et svar fra min side, skulle ha noen verdi i denne diskusjonen. Man kan vel mene noe om høner, selv om man selv ikke har lagt et eneste egg? Trygve Nodeland (diskusjon) 2. des. 2024 kl. 10:49 (CET)[svar]
Da vi sluttet med ukens konkurranse i 2019, var jo mye av begrunnelsen at konkurransene, spesielt mot slutten, hadde liten deltagelse. Jeg synes også å huske at det var så som så med både konkurranseforslag og gjennomføring av konkurransene i 2018/19. Nå det det jo ut til at de to siste problemene er borte, med EdoAug eller Yupik som arrangerer, og dere har jo allerede en lang liste med mulige temaer. Jeg synes det er bare å fortsette i samme stil, siden det er mulig å kjøre dette parallelt med Fiks det! Så spørsmålet er kanskje om det blir for mye å ha både månedens konkurranse og ukens konkurranse, altså tre parallelle konkurranser samtidig? Slangore (diskusjon) 30. nov. 2024 kl. 18:41 (CET)[svar]
Kanskje er det slik at behovet for konkurranser er forskjellig for de forskjellige språkversjoner? For bokmålsversjonen er nok kvalitetsheving av de snart 640 000 artiklene, et minst like stort behov som å øke antallet artikler. For å heve kvaliteten på artiklene på bokmål, tror jeg at middelet heller enn konkurranser, bør være å opprette en fast kvalitetsklassifisering, tilsvarende den som gjelder for å komme på skrytelisten Slik vokser leksikonet fram. En «God nok»-klasse, men ikke med så høye krav som AA/UA. Men det er en annen tråd. --Trygve Nodeland (diskusjon) 1. des. 2024 kl. 14:50 (CET)[svar]
Jeg ser helt klar behovet for kvalitetsheving, som ny ble jeg overrasket over hvor omfattende forbedringsbehovet er. Det er et meget høyt antall dårlige og/eller svært kortfattede artikler på nowiki, og det bør utbedres. Når det er sagt så håper jeg at de månedlige og ukentlige konkurransene også kan bidra til kvalitetsforbedring. Jeg har ikke oppfattet konkurransene som oppfordring til å opprette flest mulig nye artikler. Det gis godt med poeng også for utbedring av eksisterende artikler, som tilføying av bilder og referanser m.m. Jeg tror skrytelister og en «God nok»-klasse kan være god motivasjon for etablerte wikipedianere, for nybegynnere derimot tror jeg konkurranser, der de kan bidra med det da kan etter evne, er mer motiverende. Det tar tid å oppnå trygghet og mestringsfølelse på wikipedia, der er en enorm mengde informasjon man skal tilegne seg (stilmanualer, anbefalinger, hjelpesider m.m.). Skal vi få flere til å delta hadde det vært fint med noen lavterskel-arrangement man kan delta i, mens man jobber mot å bli «God nok» til at man kan se på skrytelister som et realistisk mål. KaZoria (diskusjon) 1. des. 2024 kl. 15:37 (CET)[svar]
Takk for innspill! Jeg er også av tanken at konkurransene er en lavterskelsaktivitet som kan oppfordre til oppløfting av eksisterende artikler. Man får vel som regel kun et par ekstra poeng for å ha oppretta en ny artikkel – det meste kommer fra tillegg av tekst og referanser, som gagner eksisterende artikler like mye som nye! Det er også mulig å ha konkurranser som kun dekker eksisterende artikler, som WMNOs Fiks det!-initiativ gjør. EdoAug (diskusjon) 1. des. 2024 kl. 22:49 (CET)[svar]
Jeg er i alle fall villig til å fortsette! Jeg ser i tråden du viste til at det også var noen bekymringer angående at én uke var for raskt. Personlig liker jeg at det er hyppigere endring i snevrere emner, men det er jo kanskje ikke alle enige i! I forhold til de kommende månedene, kjenner jeg en bekymring om at konkurransene som er en blanding av et stort tema og et lite tema – at kun det større temaet blir fokusert på. Det har vi sett tidligere i konkurranser av disse typene (f.eks. april 2022). Det hadde jo for så vidt vært mulig å prøve en mellomting, som to-ukers-intervaller. Jeg ser ingen sterke motstillinger til ukentlige (kontra månedlige) konkurranser, men det er kun gått tre dager.
Jeg ser for øvrig at månedskonkurransen for desember er oppe, for de som er interessert i den! Der er det allerede i dag gjort en god håndfull bidrag i dens brede omfang. En grunn til at jeg liker mindre konkurranser, er at en ikke nødvendigvis må ha så store temaer. Vi får håpe at botten ikke stopper opp! EdoAug (diskusjon) 1. des. 2024 kl. 23:12 (CET)[svar]
Takk for kartlegging av konkurranser! For Wikimedia Norge er det viktig at muligheten for månedskonkurranser videreføres. Et par ganger i året har vi prosjekter eller kampanjer hvor Wikipedia-konkurranse inngår. Da er det gjerne flere aktiviteter som skal virke sammen, slik som under Kvinner i rødt i mars. Særlig når vi har kurs eller skriveverksteder bør konkurransen vare minst en måned for at deltagerne skal komme ordentlig i gang.
Samtidig har vi noen ganger behov for lengre forløp, som vi testet ut (uten særlig hell) med WLLH i et dashboard i fjor. Fiks det!-konkurransen går mye bedre, ikke minst fordi den er forankret hos bidragsytere og har velkjent format.
Flott om bidragsytere som ønsker hyppige, korte konkurranser får tilbud om det hver uke, men er det også fare for at det kan bli litt uoversiktlig eller overveldende (både for arrangører og deltagere) og svekke den totale oppslutningen om konkurranser?
UKBot: Vi har startet et lite prosjekt for å forbedre boten, slik at den kan håndtere både små og store konkurranser uten å krasje. @Jon Harald Søby (WMNO) gir mer info etter hvert. Elisabeth Carrera (WMNO) (diskusjon) 3. des. 2024 kl. 15:22 (CET)[svar]
Takk for svar, Elisabeth! Det er godt å høre deres perspektiv, også, ettersom dere håndterer et par viktige konkurranser i året. Jeg vil gjerne si ifra at det er mulig å ha lengre spesialkonkurranser med det ukentlige oppsettet, blant annet at man kan velge at konkurransen går over flere uker (dette ser ut til å ha blitt gjort tidligere).
Jeg tror også roboten allerede nå kan kjøre flere konkurranser samtidig. Jeg tror månedskonkurransen og den siste novemberkonkurransen overlappa med en dag før uka var omme – de vanligste problemene ser ut til å skje når én konkurranse får for mange bidrag. Likevel, virker det som om de andre konkurransene (bl.a. på finsk Wikipedia) fortsetter som forventa. Det hadde vært noe å vurdere om en kunne kjøre ukentlige og månedlige samtidig, men jeg tenker det blir litt vel mye med «Fiks det!» i tillegg. (Sistnevnte har nok også mer engasjement delvis på grunn av premiering.)
I forhold til det med at det er uoversiktlig, kan vi nok løse det på et vis ved å få opp en bedre prosjektportal, som jeg sakte arbeider meg til, og kanskje en bedre utlysing av pågående arrangementer og initiativ. Jeg setter pris på alle tilbakemeldinger om konkurransefrekvensen, spesielt fra de som deltar i dem. Inntil videre fortsetter den månedlige frekvensen i samløp med Fiks det! – om folk er interesserte, så kan jeg nok sette opp flere ukeskonkurranser, med eller uten månedskonkurranser i tillegg. EdoAug (diskusjon) 4. des. 2024 kl. 17:20 (CET)[svar]

Reminder: Portalrydding

[rediger kilde]

For en god månede siden hadde vi diskusjon om portaler og jeg begynte på en liste over portaler som bør deaktiveres:

  • Portal:Tegneserie har stått stille i over 10 år. Det er over 100 inngående lenker så automatisert rydding er ønskelig.
  • Portal:Undergrunnsbane har stått stille i godt over 10 år. Der over 100 inngående lenker.
  • Portal:Antikkens Hellas har stått stille i godt over 10 år (til dels over 15 år), denne er overmoden for parkering. Fikset
  • Portal:Stavanger har stått stille i godt over 10 år (Torkelsen omtales som levende, han døde i 2021, ikke bra), denne er overmoden for parkering.
  • Portal:Oseania har stått stille i godt over 10 år, denne er overmoden for parkering.
  • Portal:Hunder har stått stille i godt over 10 år, denne kan parkerers selv om det er område der det ikke er så stort behov for oppdatering, godt over 100 inngående lenker.

En håndfull andre inaktive portaler har blitt parkert, når portalene ovenfor deaktiveres bør det samtidig avlenkes i artiklene - det er dette siste som er jobben, noen som kan hjelpe til med å automatisere? Hilsen Erik d.y. 30. nov. 2024 kl. 10:56 (CET)[svar]

Jeg begynte å fjerne portal antikkens Hellas fra artikle, men det er for tungvint å gjøre manuelt i mange artikler. Noen som har triks? Hilsen Erik d.y. 30. nov. 2024 kl. 11:42 (CET)[svar]
Jeg, Haros, Tholme og Løken (og sikkert flere andre) har botter som vi kan fjerne slikt enkelt med – ikke noen vits i å bruke tid på å gjøre sånt manuelt. (For akkurat Portal:Antikkens Hellas er det så få lenker igjen nå at jeg syns det er enklere å ta dem manuelt, men det kan jo være mye mer for de andre, uten at jeg har sjekka hver og en av dem. Jon Harald Søby (diskusjon) 3. des. 2024 kl. 11:02 (CET)[svar]
Takk. Jeg tok Antikkens Hellas manuelt og sjekket artiklene samtidig. Men for de med mange hundre lenker er bot tingen! Hilsen Erik d.y. 3. des. 2024 kl. 11:31 (CET)[svar]
PS: For Portal Færøyene er det flere hundre såvidt jeg kan se. Fint om en bottfører tar en runde! Hilsen Erik d.y. 3. des. 2024 kl. 11:32 (CET)[svar]

Kommentarer til nybegynner, @Bruker:1000mm

[rediger kilde]

Gikk til brukerdiskusjonen din for å spørre, men den er låst så da må det bli her. Du snakker med utropstegn til en bruker som ikke en gang har blitt ønsket velkommen med utropstegn i redigeringskommentaren. [https://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Therese_Aasvik&diff=24837204&oldid=24836789 diff]. Tror du virkelig at en nyregistrert som gjør feil følger med i redigeringskommentarene? Redigeringen du reagerer på er fra 17:23. Din med tilrettevisningen fra 22:04. Si meg, ønsker wikipedia flere nye brukere eller ikke? Og dersom nye brukere ønskes, hvordan hjelper denne type reaksjon på det? ~2024-23158 (diskusjon) 4. des. 2024 kl. 22:28 (CET)[svar]

Om du ser på de 400+ nyeste brukerdiskusjonene opprettet av meg de siste tre månedene, så ser du at å rette spørsmålet «Si meg, ønsker wikipedia flere nye brukere eller ikke?» til meg er skivebom faller på sin egen urimelighet. Ja, vi ønsker nye brukere. Ja, det kan glippe i redigeringskommentar noen gangen. Når det gjelder slike – merknad om fjerning av vedlikeholdsmaler og om eksterne lenker i løpende tekst skriver jeg alltid det med utropstegn, uansett hvem det er til. Der gjør jeg ikke forskjell på kong Salomo og Jørgen Hattemaker. ///Mvh. 1000mm (diskusjon) 4. des. 2024 kl. 22:45 (CET)[svar]
(Ekstra innrykk p.g.a. redigeringskollisjon:) Hei, fra sidelinjen: hvis du @~2024-23158 er identisk med brukeren @Taasvik, så er det beklagelig at du opplever møtet med Wikipedia så negativt. Jeg ser av historikken til bidragsyteren "Taasvik" at vedkommende hittil har gjort i alt tre redigeringer i artikler på Wikipedia: to ganger i 2019 og en gang kl. 17.23. i dag - alle tre i artikkelen Therese Aasvik. Vedkommende bidragsyter har ikke aktivert sin diskusjonsside, og det har (som du påpeker) heller ikke blitt lagt inn noen velkomsthilsen der av andre bidragsytere. Alle slike velkomsthilsener blir lagt inn av frivillige bidragsytere, og er (som alt annet på Wikipedia) et resultat av dugnadsarbeid. Derfor kan det nok skje at ingen av de frivillige fanger opp "nyregistrerte" og ønsker dem velkommen. (Dette er en mal alle kan legge inn på en brukerside, men jeg er blant dem som veldig sjelden tenker på å gjøre dét - og nå venter litt med å legge inn velkomsthilsen på siden til brukeren Taasvik, for å "fryse" status quo for at denne tråden fortsatt skal kunne gi andre et bilde av bakgrunnen for det du skriver.) Jeg forstår, på bakgrunn av at Taasvik ikke hadde en aktiv brukerside/diskusjonsside, godt at @1000mm brukte redigeringsforklaringsfeltet til å forklare hvorfor h*n endret det du hadde gjort. Endringene som @1000mm gjorde, er også adekvate. Man kan kanskje si at dette var et tilfelle som viste hvorfor man bør være tilbakeholden med å bruke utropstegn: redigeringskommentaren kan oppleves mer aggressiv/irettesettende enn den kanskje var ment. La meg tilføye at dersom du, @~2024-23158/Taasvik har et ønske om å bidra på Wikipedia fremover, også i andre leksikonartikler enn den om Therese Aasvik, er du selvfølgelig hjertelig velkommen som en del av det frivillige fellesskapet her inne! Mvh Annelingua (diskusjon) 4. des. 2024 kl. 22:48 (CET)[svar]
@1000mm om du ser på TS' innlegg virker det for meg å være innlysende at det ikke er samme bruker som den du valgte å ikke ønske velkommen, men bare å gi tilsnakk i redigeringskommentaren. Jeg vil også påpeke at kvantitet ikke nødvendigvis har noe med kvalitet å gjøre, og for meg ser det ut til at det er nettopp kvaliteten iflg TS reagerer på. Skjønner at du «bare må» forsvare deg, men her burde du trolig heller tatt ansvar og lært av det enn å snakke om urimelig og skivebom. Det forsvaret er mildest talt tynt og tafatt. Jeg vil tro at du kommer lengre med kommunikasjon med nye brukere enn med tilrettevisning.
@Annelingua: Skal jeg nå regne med at du/dere også vil rette meg for Tasvik siden det er din hovedpåstand? Gjør det 1000mms oppførsel bedre? Skal jeg da på min side undres på om du er den samme som 1000mm - eller kanskje Ulf Larsen? Det vil jo være like plausibelt. Når ble kravet om opprettet brukerside eller brukerdiskusjonsside satt som et krav for at en bruker skulle ønskes velkommen? Jeg håper at du @Annelingua/1000mm (for å fortsatt bruke ditt retoriske grep) kan se lengre enn nesen er, og kommunisere bedre neste gang. Om administratorene er seg selv tro, vil jeg spå at dette innlegget blir fjernet som lite konstruktivt, mens din mistenkeliggjøring av det som trolig er to ulike brukere ansees være meget konstruktivt og får bli stående. ~2024-23562 (diskusjon) 5. des. 2024 kl. 16:16 (CET)[svar]
Jeg har hverken trodd eller gitt uttrykk for at jeg trodde trådstarter og Tasvik var samme person. ///Mvh. 1000mm (diskusjon) 5. des. 2024 kl. 17:15 (CET)[svar]
Nei, @1000mm - det angrepet hadde meg som adresse! Det var jeg som lurte på om den uregistrerte og Taasvik var samme bidragsyter. Som svar til det seneste uinnloggede angrepet: Nei, det er ikke noe krav om å være registrert for å bidra på Wikipedia, men ved å la være velge seg et brukernavn og poste&redigere under det brukernavnet, gjør man enhver diskusjon mer uoversiktlig enn nødvendig - for alle andre enn seg selv. Nå kan jeg ganske riktig ikke vite om Taasvik, ~2024-23158 og ~2024-23562 er én, to eller tre bidragsytere, men jeg registrerer at de to uregistrerte er i angrepsmodus, og at begge de to uregistrerte innleggene tar alle utsagn fra andre i verste mening. Jeg ønsker å vite hvor mange jeg skal forholde meg til en diskusjon, og hvis en bidragsyter velger å unndra seg fra å bli identifisert under et selvvalgt, men permanent brukernavn, betakker jeg meg for å delta i diskusjonen videre. Annelingua (diskusjon) 5. des. 2024 kl. 17:27 (CET)[svar]
@Annelingua jeg ble også tillagt den meningen i første setning. «@1000mm om du ser på TS' innlegg virker det for meg å være innlysende at det ikke er samme bruker som den du valgte å ikke ønske velkommen,»
I likhet med deg synes jeg det er håpløst med IP-adresse/midlertidig brukernavn i diskusjoner.
De midlertidige brukernavnene fungerer ikke særlig godt, for jeg har i den tiden de har vært i bruk patruljert endringer fra en rekke forskjellige siffernavn som åpenbart er en og samme bruker. Ved å slette cookies fra nettleser, eller bruke nettleserens inkognitomodus, vil man få nytt midlertidig brukernavn neste gang man redigerer.
Ja, det er fullt tillatt å være anonym når man redigerer, og det skal vi respektere. I en diskusjon blir det noe annet, da det er umulig å vite om man diskuterer med en og samme person under forskjellige identiteter eller ikke. Det grenser mot ikke akseptabel bruk av sokkedukker. ///Mvh. 1000mm (diskusjon) 5. des. 2024 kl. 17:45 (CET)[svar]
@1000mm: åja, nå ser jeg det: du også fikk strekk for sammenblanding av bidragsytere. Jeg har også registrert at de uregistrerte sifferkombinasjonene ser ut til å endre seg fra døgn til døgn, eller i alle fall at det ser ut til at en og samme langtids-redigeringsøkt utføres av samme person under skiftende sifferkombinasjonsidentitet. Ordet "sokkedukke" har meldt seg i min bevissthet også, som en ikke-tilsiktet mulig konsekvens av endringen bort fra IP-adresser. Annelingua (diskusjon) 5. des. 2024 kl. 18:23 (CET)[svar]

Liste over norske kjøpesentre

[rediger kilde]

Denne lista over norske kjøpesentre inneholder informasjon som er flere år gammelt. Dermed har de aller fleste kjøpesenterne på denne lista bl.a. fått flere/færre butikker og mer/mindre omsetning etter den tida infoen er henta fra. Noen av senterne har også fått endra areal etter oppussing. Men jeg har verken tid eller motivasjon til å oppdatere informasjonen til alle kjøpesenterne på denne lista. Så da lurer jeg på om noen her som har tid og motivasjon, eller som eier boter som utfører listevedlikehold, kan oppdatere denne lista og informasjon til 2024 eller nærmeste år for alle kjøpesenterne? Det hadde blitt satt stor pris på! Karamellpudding er digg (🍮) 6. des. 2024 kl. 10:29 (CET)[svar]

En av mange lister som har uklar definisjon og helt umuliig å vedlikeholde. Bør slettes. mvh ~2024-23784 (diskusjon) 6. des. 2024 kl. 10:32 (CET)[svar]
Siden dette innlegget er på vår diskusjonsside for mer prinsipielle spørsmål, så fordrer det et svar på linje med det.
Først: har jeg tid og motivasjon for å arbeide med denne listen? Nei. Blir det satt stor pris på om noen andre gjør det? Nei, ikke for min del. Bør listen slettes? Nei.
Det siste krever en begrunnelse. Min prinsipielle holdning er at så lenge noe kan belegges med kilder, så kan det legges inn på Wikipedia på bokmål. Denne siden har fragmenter av kilder, følgelig bør den beholdes. En eller annen har også brukt en del tid på å utarbeide den, også et argument for å beholde denne listen. Vi har ikke mangel på plass, listen har kilder, og den er neppe hverken skadelig eller støtende for noen, derimot er det mulig at en eller annen i en fjern fremtid vil utvikle den, belegge den med flere og bedre kilder, bilder osv. Ergo bør denne listen, og tilsvarende, beholdes. Ulflarsen (diskusjon) 6. des. 2024 kl. 11:26 (CET)[svar]
Nja. Det er ikke bare sletting som bør begrunnes, det bør (skal) også være en grunn til å ha en artikkel som dette. Et vesentlig krav (eller ønske i det minste) er at listen er eller kan gjøres fullstendig. Uklart avgrensede lister eller potensielt ubegrensede lister er problematiske. Lister som egentlig bare dupliserer kategorisystemet er dessuten overflødige. I så måte er ikke denne listen så verst blant annet ved at den har med en definisjon (rettnok hjemmesnekret?). Et vesentlig problem med denne listen er at den krever mye vedlikehold og oppdatert informasjonen finnes to steder, både i artikkel om det enkelte kjøpesenter og i listen (slik duplisering bør vi generelt unngå). Hilsen Erik d.y. 6. des. 2024 kl. 12:47 (CET)[svar]