Wikipedia:Wikitreff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Wikitreffarkivet
Arkiv 1

Wikitreff er organiserte møter mellom wikipedianere. Som oftest er det bare angitt ett oppmøtested og en oppmøtetid. Dette er en «lillelørdagspils for wikipedianter». Ta med deg godt humør!

Neste dato for wikitreff er Wikitreff helgen 2. til 4. mars. Påmelding nederst på siden. Legg inn nyere wikitreff på {{Wikitreff/Neste Wikitreff}}.


Wikitreff 12. september – om referanser[rediger kilde]

Ole Bjørn Rekdal holdt foredrag om akademisk referansebruk.
Det var rundt 20 personer som hørte på, og Rekdals foredrag ble godt mottatt av Wikipedia-skribentene.

Mitt ønske for wikitreff til høsten, det vil vel si august-september, er at vi snakker om referanser. Jeg har tentativt spurt Ole Bjørn Rekdal om han kan tenke seg å foredra for oss. Jeg har hørt ham og han er ikke bare informativ, han kan en masse om referanser, hvordan de skal brukes, hvordan de blir brukt og han er også underholdende, se bare hva han skriver om referanser i mulige og umulige fasonger her. Han trenger å få dekket reise fra Bergen og jeg håper WMNO kan stille opp. Forøvrig snakker han gratis og sier «Hvis dette blir noe av skal jeg ikke ha noe honorar. Wikipedia er et flott dugnadsprosjekt.» Går dette i orden må møtetidspunkt tilpasses hans timeplan, men det klarer vi vel? --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 19. feb. 2017 kl. 22:20 (CET)

Dette er et tema jeg også godt kan tenke meg å få tatt opp i forskjellige former, også på mer uformelt plan i form av diskusjoner innen områder man arbeider med. Det og innledninger utelukker på ingen måte hverandre, så kjør på! — Vinguru (diskusjon) 19. feb. 2017 kl. 22:33 (CET)
Høres ut som et veldig godt forslag. Støttes! Mvh. Kjetil_r 19. feb. 2017 kl. 22:52 (CET)
For min del er det viktigste at vi møtes jevnlig og at emnet er interessant for flere. Jeg har forhørt meg med Anne-Sophie Ofrim og hun synes også det er en god ide å ta en samling om dette emnet. Det har også kommet et forslag fra Finn Bjørklid om et møte med Thomas Hylland Eriksen, men om vi tar et møte om dette i september, så har vi god tid på å planlegge et møte med Thomas Hylland Eriksen i januar 2018.
Hvis Dyveldi tar kontakt med foreslåtte innleder Ole Bjørn Rekdal og gir han min e-post, så kan jeg forsøke å sy sammen et opplegg. Jeg regner med at Wikimedia Norge dekker hans reise/opphold, skal sjekke det med Astrid Carlsen. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 21. feb. 2017 kl. 21:06 (CET)
Godt forslag og bra initiativ! Reise dekkes for Rekdal av Wikimedia Norge! --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 21. feb. 2017 kl. 21:39 (CET)
Jeg skal sørge for kontakt. Kan Astrid Carlsen (WMNO) sende meg en epost slik at jeg får epost-adressen din? På HiOA holdt han et foredrag på 2 timer og nesten en times paneldebatt med lærerne på høgskolen etterpå. Jeg fikk en samling på 66 foiler etterpå (etter at copyrightbeskyttet materiale var fjernet) så det hele var omfangsrikt og innholdsrikt. Han hadde mye å si både på en morsom og underholdende måte, men først og fremst veldig nyttig og lærerikt. Veldig hyggelig at dere likte idéen. Dette hadde jeg slik lyst til å dele. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 21. feb. 2017 kl. 21:51 (CET)
E-post sendt. --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 21. feb. 2017 kl. 22:06 (CET)
Ole Bjørn Rekdal høres ut som veldig bra forslag fra Dyveldi. Kanskje jeg kan klare å lure med noen kolleger også med et slikt trekkplaster. --Finn Bjørklid (diskusjon) 21. feb. 2017 kl. 23:28 (CET)

Da har jeg fått avklart dato og lokale med involverte. Wikimøte med Ole Bjørn Rekdal blir tirsdag 12. september, klokken 1700-2000 på Litteraturhuset i Oslo, i salen Amalie Skram. Den er endel større enn den vi har brukt (dvs. salen Kverneland) og har plass til 120 personer:

http://www.litteraturhuset.no/utleie/romsaler.html

Jeg skal avklare navn osv. på samlingen så vi får det inn i Litteraturhusets katalag + på deres nettsider. Forhåpentligvis vil dette emnet både være interessant for både de som allerede bidrar, og andre. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 2. mar. 2017 kl. 09:00 (CET)

Lager en setning med signertdato slik at arkivboten skjønner at den skal vente med å arkivere til etter 12. september. Håper alle gleder seg. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 30. aug. 2017 kl. 18:14 (CEST)
Antar det blir mulighet for myldring og småprat i kafeen i etterkant av selve wikitreffet? Telaneo (Diskusjonsside) 30. aug. 2017 kl. 23:26 (CEST)
Til Telaneo: Det blir sosialt i kaféen etter møtet, som vi har gjort det tidligere. Jeg bestiller opp bord i barområdet, det har vel fungert greit å sitte der i og med at de færreste spiser etterpå. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 4. sep. 2017 kl. 22:12 (CEST)
For de som er interessert å se litt om hva Rekdal driver med så har han en blogg her hvor det ligger både videoer, vanlige artikler, forskningsartikler og skrivetips. Han har også en masse artikler på forskning.no.--ツDyveldi ☯ prat ✉ post 7. sep. 2017 kl. 19:14 (CEST)
Flott! Telaneo (Diskusjonsside) 4. sep. 2017 kl. 22:26 (CEST)


Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

Ulf Larsen, Telaneo, Ooo86, Frankemann, Finn Bjørklid, Danmichaelo, Trygve Nodeland, Ofrim, Astrid Carlsen (WMNO), Andreas Kolle, Jon Harald Søby (WMNO), Kjetil_r, Jorid Martinsen (WMNO), Bergenga, Migrant, PeterFisk


Workshop 18. november – Wikidata-verktøy[rediger kilde]

Workshoppen holdes på kafeen til Tøyen Startup Village ved Tøyen Torg i Oslo. (Se i Google Maps)

Lørdag 18. november fra 12:00 til 16:00 arrangerer Wikimedia Norge workshop for wikipedianere om mange av de tilgjengelige Wikidata-verktøyene og hvordan man kan bruke dem til å redigere Wikidata og også hvordan de kan brukes i samband med Wikipedia. Wikimedia Norge kan dekke reisekostnader for de som trenger det, ta kontakt med Jon Harald eller Astrid for mer informasjon. Man bør ta med seg egen datamaskin (ikke nettbrett), men vi har et par maskiner som kan lånes om det ikke lar seg gjøre å ta med.

Verktøy vi vil gå gjennom

Si fra om det er noe annet du synes vi bør gå gjennom også, og ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål i forkant. Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 18. sep. 2017 kl. 12:11 (CEST)

Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

Jon Harald Søby, Danmichaelo, Profoss, Kjetil_r, Telaneo, pmt, Migrant, aso, Ooo86, TommyG, Bergenga, Haros


Takk til alle deltagerne for vel overstått workshop! Som jeg lovte har jeg nå posta lenker til noen av spørringene vi gikk gjennom, samt ei liste over tilleggsfunksjoner og skript som er kjekke å ha på Bruker:Jon Harald Søby (WMNO)/Wikidata. Om noen trenger hjelp med spørringer eller andre ting er det bare å spørre meg! Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 23. nov. 2017 kl. 09:44 (CET)

Wikitreff 16. januar – Thomas Hylland Eriksen innleder[rediger kilde]

Fra Wikitreff i januar 2018. Thomas Hylland Eriksen innleder

Tirsdag 16. januar 2018, fra klokken 1700, blir det Wikitreff, Amalie Skram-salen på Litteraturhuset i Oslo. Thomas Hylland Eriksen innleder. Møtet er gratis, og åpent for alle. Innleder Thomas Hylland Eriksens beskrivelse av tema for møtet er som følger:

Selv om mennesker har mye felles med sine nære primatslektninger, er det lite sannsynlig at en sjimpanse noen gang har undret seg over at alt er så merkelig på denne kloden. Vi er derimot nysgjerrighetsdrevne vesener, og denne egenskapen har gitt frukt i rikt monn. Wikipedia kan brukes som eksempel på mye, også menneskets enestående trang til kunnskap og innsikt. Imidlertid er det skjær i sjøen, blant annet monopolisering, relevans, fagidioti og kunnskapsfiendtlighet. I en slik verden er en institusjon som Wikipedia viktigere enn noensinne.

Som ved tidligere møter er det Wikimedia Norge som arrangerer, de er også åpne for å støtte utenbysboende som kan tenke seg å delta.

Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

Ulf Larsen, Finn Bjørklid, Telaneo, Frankemann, Trygve Nodeland, Hogne, Ofrim, Ole, Andewa, Sabinitus, Haros, Kjetil_r, Anette Faksnes, Bergenga, Toresetre


 Fullt på Litteraturhuset! Thomas taler, Finn lytter - og omvendt.  Fullt på Litteraturhuset! Thomas taler, Finn lytter - og omvendt.
Fullt på Litteraturhuset! Thomas taler, Finn lytter - og omvendt.

Håper dette er en innleder og et tema som kan interessere mange, både de som bidrar til Wikipedia og de som kanskje kan tenke seg å begynne med det. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 21. jun. 2017 kl. 13:59 (CEST)

Da har omtale av arrangementet blitt lagt ut på Litteraturhusets nettsider. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 19. des. 2017 kl. 13:26 (CET)

På grunn av nattens snøfall blir jeg hjemme men hadde vurdert å komme men blir altså hjemme ikveld. Lykke til på litteraturhuset. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 16. jan. 2018 kl. 13:23 (CET)

Jeg tok noen bilder under arrangementet og disse ligger nå på Commons. Toresetre (diskusjon) 19. jan. 2018 kl. 02:01 (CET)

Wikitreff helgen 2. til 4. mars[rediger kilde]

I tilknytning til årsmøtet i Wikimedia Norge arrangeres det helgen 2. til 4. mars flere wikitreff som er åpne og interessante for alle.

  • Fredag 2. mars kl. 18.00-21.00:

Wikitreff. Wikitreff på Samisk hus med servering. Styret i Wikimedia Norge deler ut Årets Wikipedianer-pris og en ansatt fra Samisk hus vil fortelle oss litt om huset og arbeidet som skjer der.

  • Lørdag 3. mars, ettermiddag (etter årsmøte i WMNO)

Dronesafari planlegges.

  • Søndag 4. mars kl. 12-16

Wikidata-workshop med nyttige verktøy (Wikidata Query (SPARQL), PetScan, QuickStatements, Mix-n-Match, wikidata-cli og nyttige tilleggsfunksjoner og brukerskript på Wikidata (og Wikipedia))


Påmelding og mer detaljert informasjon finnes her: Årsmøte 2018 - påmelding sosiale treff


Wikitreff 15. mai – Silvija Seres innleder[rediger kilde]

Klokken 17, tirsdag 15. mai 2018 blir det Wikitreff, Amalie Skram-salen på Litteraturhuset og Silvija Seres innleder. Flere detaljer kommer etterhvert. Ulf Larsen (diskusjon) 12. sep. 2017 kl. 10:08 (CEST)

Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

  1. Ulf Larsen,
  2. Hogne (diskusjon) 18. jan. 2018 kl. 08:48 (CET)
  3. Trygve Nodeland (diskusjon) 2. feb. 2018 kl. 14:59 (CET)