Wikipedia:Wikitreff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Wikitreffarkivet
Arkiv 1

Wikitreff er organiserte møter mellom wikipedianere. Som oftest er det bare angitt et oppmøtested og en oppmøtetid. Dette er en «lillelørdagspils for wikipedianter». Ta med deg godt humør!

Neste dato for wikitreff er 25. november 2020. Påmelding nederst på siden. Legg inn nyere wikitreff på {{Wikitreff/Neste Wikitreff}}.

📅 Legg til i kalender

For å legge til wikitreffene i kalenderen din kan du kopiere eller laste ned følgende lenke …
https://calendar.google.com/calendar/ical/c_n3cg22qseghp79gabh3jdu8v0k%40group.calendar.google.com/public/basic.ics

… og legge den inn i din favorittkalenderapplikasjon. I Google Kalender legger man inn kalenderen ved å trykke på plusstegnet ved siden av «Andre kalendere», og så velge «Fra nettadresse». Man slår på varsler for kalenderen ved å trykke på menyen ved siden av den, så «Innstillinger» og så «Legg til et varsel» under «Aktivitetsvarsler».


Wikitreff[rediger kilde]

Virtuelt wikitreff 25. november[rediger kilde]

Årets siste wikitreff vil finne sted onsdag 25. november. Temaet for wikitreffet er 2021 – vi ansatte i Wikimedia Norge vil presentere noen av planene vi har for året, og ønsker gjerne tilbakemeldinger, innspill og ideer på hvordan ting skal gjøres, og hvordan frivillige kan involvere seg i arbeidet. Blant planene kan nevnes feiringa av at Wikipedia blir 20 år, samiske stedsnavn på Wikidata og den internasjonale Wikimedia-språkkonferansen Arctic Knot som etter planen vil finne sted i Tromsø (med de vanlige forbehold…) og virtuelt 24.–25. juni.

Treffet vil som vanlig foregå på Google Meet (og ingen Google-konto, kamera eller mikrofon er nødvendig for å delta), på https://wikitreff.wikimedia.no/, fra kl. 17:00. Vi minner som vanlig om WMNOs retningslinjer for inkluderende møter. Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 16. nov. 2020 kl. 11:38 (CET)

Også blir det en wikiquiz siste halvdel av møte med finfine premier! Vel møtt--Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 18. nov. 2020 kl. 13:15 (CET)
og jeg foreslår, som vanlig, å legge denne meldingen på Torget også, gjerne med tips om å følge med på Wikitreff, hvis man er/har tenkt å bli interessert i å delta på treff. Kjersti L. (diskusjon) 16. nov. 2020 kl. 11:41 (CET)

Antu documentation.svg Varslet de som står på varslingslisten for wikitreff.

Godt poeng som vanlig, Kjersti! Har gjort det nå – og varsler samtidig de som har meldt seg på varslinga her nå, for de som liker å bli varsla i god tid. :-) Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 16. nov. 2020 kl. 12:57 (CET)

Vi har laget en etherpad vi alle kan bruke på wikitreffet på onsdag for notater. Der ser dere også hva vi fra WMNO har tenkt å presentere og gjerne vil ha innspill om. Vel møtt!--Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 23. nov. 2020 kl. 16:03 (CET)


Antu documentation.svg Varslet de som står på varslingslisten for wikitreff.

Årets siste wikitreff går av stabelen om to og en halv time (kl. 17.00)! Som nevnt av Astrid ovenfor blir det en Wikipedia-sentrert kviss (eller quiz om en vil), med premier til de tre som gjør det best: bokhandelgavekort på hhv. kr. 1000, 750 og 500. Kvissen vil foregå via Kahoot, som kanskje noen kjenner til, og det er enklest å bruke mobiltelefonen til å svare mens man har wikitreffet på på en dataskjerm/annen skjerm. Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 25. nov. 2020 kl. 14:29 (CET)

Virtuelt wikitreff 28. oktober[rediger kilde]

Det forrige wikitreffet 1. oktober var egentlig septemberwikitreffet, så da blir det neste onsdag 28. oktober. Vi tar gjerne mot forslag til tema – ett tema som har blitt foreslått er infobokser. Er det et greit tema? Trygve W Nodeland ytra ønske om gjentagelse av noen tidligere temaer under forrige wikitreff, så jeg lurer på om det er noe spesifikt han eller andre ønsker? Om ikke nå så kan vi ha det i mente til neste gang. Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 14. okt. 2020 kl. 12:09 (CEST)

Infobokser er et greit tema, men hvordan er det tenkt? Skal noen holde et innledende innlegg, eller skal vi bare sette i gang og "synse" for og imot fra hver vår kant? Kjersti L. (diskusjon) 14. okt. 2020 kl. 12:21 (CEST)
Jeg synes vi skal få litt infoboksinfo først, hvilke vi har, hvor enkelte av dem henter sin informasjon fra, problemer med lokal "overstyring", utseendet på referanser, standardisering etc. Skulle være nok, i og for seg. Vet ikke hvem som vil røpe sin stemme i eteren, Premeditated?--Trygve Nodeland (diskusjon) 14. okt. 2020 kl. 21:43 (CEST)
Ja, det kan jeg sikkert bli en del av. Kanskje også Haros kan bli med i "eteren". Har lagt til en Etherpad link over kommentarene. Tenkte at det er noe vi kan prøve, slik at de som ikke ønsker å delta også kan få et innblikk i møtets innhold. - Premeditated (diskusjon) 14. okt. 2020 kl. 22:30 (CEST)
Jeg skulle gjerne vært med i eteren jeg, men min laptop ble ikke kjøpt med tanke på hverken mikrofon eller kamera. Haros (diskusjon) 15. okt. 2020 kl. 11:07 (CEST)
Infobokser høres ut som et greit tema, og jeg skal prøve å få med meg dette treffet. Vinguru (diskusjon) 20. okt. 2020 kl. 12:07 (CEST)
Etter å ha vært innom no.wikimedia.org – og Torget (søkte t.o.m. i arkivet), googlet jeg og fant dagens treff HER! Hva med en aldri så liten påminnelse på Torget dagen før/samme dag som treffene avholdes? Det kan jo være noen som ønsker å delta, men som ikke abonnerer på varsler? 28. okt. 2020 kl. 08:59 (CET)
Dere opererer med en ikke eksisterende kombinasjon dato/dag, både i det tilsendte nyhetsbrevet om dagens(?) wikitreff og på forsiden (wikimedia.no) under Arrangementer. "Neste virtuelle wikitreff blir onsdag 29. oktober". 29. oktober er en torsdag, dermed er altså onsdag ... den 28.10.! :D Kjersti L. (diskusjon) 28. okt. 2020 kl. 10:07 (CET)
@Kjersti Lie: Ja, det er altså i dag – vi har blingsa med datoen rett og slett. Varsel kommer nedenfor. Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 28. okt. 2020 kl. 12:29 (CET)

Antu documentation.svg Varslet de som står på varslingslisten for wikitreff.

Vil minne om dagens wikitreff som går av stabelen kl. 17. Vi hadde skrevet feil i nyhetsbrevet (og på nettsida vår tydeligvis), men det er altså i dag. Håper vi ses! Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 28. okt. 2020 kl. 12:29 (CET)

Som jeg skrev ovenfor: Jeg synes det er synd at bare de som abonnerer på nyhetsbrevet, eller roter seg inn på dette nettstedet, får vite om treffet. Kjersti L. (diskusjon) 28. okt. 2020 kl. 13:28 (CET)
Vi skal passe på å annonsere bredre og tidligere ved de neste treffene, Kjersti L. Takk for innspill! --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 29. okt. 2020 kl. 17:02 (CET)

I etterkant av treffet i oktober[rediger kilde]

Jeg prøvde som tidligere antydet å delta via jobb-PC, men opplevde å bli kastet ut pga. brannmurinnstillinger. Disse kunne jeg naturligvis ikke endre, så da ble det privat-PC uten kamera. Der kunne jeg høre hva folk sa på møtet, men fikk ikke mikrofonen knyttet til ørepluggene til å fungere. Det er første gang jeg opplever at noe slikt skjer. Jeg måtte derfor chatte for selv å komme med innspill. Det hadde vært interessant å høre om andres erfaringer med systemet (programvaren). Vinguru (diskusjon) 16. nov. 2020 kl. 11:48 (CET)

@Vinguru: Jeg har opplevd slike problemer et par ganger. I tillegg til innstillingene på datamaskinen er det egne innstillinger i Google Meet for hvilken høyttaler/mikrofon som skal brukes, som kan være litt kronglete å finne. Det er under de tre prikkene nederst til høyre, og så innstillinger, der kan man velge hva som skal brukes. Jeg er tilgjengelig de fleste ukedager (utenom fredag) hvis du har lyst til å teste det i 5 minutter – bare send en epost. Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 16. nov. 2020 kl. 12:37 (CET)

Temaforslag[rediger kilde]

Vi vil gjerne ha innspill til temaer (og ev. gjestetalere) for framtidige wikitreff. Skriv gjerne inn forslag nedenfor! Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 25. nov. 2020 kl. 09:32 (CET)

  • "Slik skriver du gode leksikonartikler". Kanskje kan man invitere en av de som er mest opptatt av dette på SNL. Se deres forfatterveiledning. Så kan vi ha en opponent som er godt vant med Wikipediastilen. Morten kan ha begge rollene, eller bare en av dem. --Trygve Nodeland (diskusjon) 26. nov. 2020 kl. 15:58 (CET)
  • forslag ...
  • forslag ...