Wikipedia:Wikitreff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Wikitreffarkivet
Arkiv 1

Wikitreff er organiserte møter mellom wikipedianere. Som oftest er det bare angitt ett oppmøtested og en oppmøtetid. Dette er en «lillelørdagspils for wikipedianter». Ta med deg godt humør!

Neste dato for wikitreff er 18. oktober 2018 – 500 000 artikler! Velkommen til feiring på Skatten. Påmelding nederst på siden. Legg inn nyere wikitreff på {{Wikitreff/Neste Wikitreff}}.

Wikitreff 4. september – Anine Kierulf innleder[rediger kilde]

Anine Kierulf snakket om Grunnlovens paragraf 100.
Tilhørerne var som vanlig en god blanding av folk fra Wikipedia-miljøet og andre interesserte.

Tirsdag 4. september klokken 17:00 blir det Wikitreff, Nedjma-salen (3. etasje) på Litteraturhuset og Anine Kierulf innleder om Wikipedia og Grunnloven - om paragraf 100. Fra programteksten:

«Wikipedia er det suverent største og mest brukte leksikon i Norge, samtidig har det store mangler. Med Grunnlovens paragraf 100, (Det påligger statens myndigheter å legge forholdene til rette for en åpen og opplyst offentlig samtale), er dette en utfordring for myndighetene?» - lenke til omtale hos Litteraturhuset

Treffet er gratis, utgiftene dekkes av vår støtteforening Wikimedia Norge. Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet under, senest én uke før, dvs. mandag 27. august:

Ulf Larsen, Frankemann, Astrid Carlsen (WMNO), Kjetil_r, Haros, Jon Harald Søby (WMNO), Bergenga, Trygve Nodeland, AndreaHT

Takk for i går! Det var både interessant og hyggelig. Jeg gleder meg til neste treff. Kom gjerne med tips til innledere og tema til Anne-Sophie og Ulf. Det er flott at dere arrangerer dette på en så god måte. Kanskje er det andre som kan tenke seg å hjelpe til også? --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 5. sep. 2018 kl. 12:01 (CEST)
Stor takk til Ulf Larsen og Anne-Sophie Ofrim for nok et fint arrangement! Synes det er veldig viktig at vi har disse treffene. Vennlig hilsen --Frankemann (diskusjon) 6. sep. 2018 kl. 20:04 (CEST)


Feiring 18. oktober: 500 000 artikler! Velkommen til feiring på Skatten[rediger kilde]

I løpet av høsten runder Wikipedia på bokmål og riksmål 500 000 artikler. Det må markeres! Wikimedia Norge inviterer til uformell feiring på Skatten på Tøyen. Det blir buffetmat, alkoholfri drikke (men mulig å kjøpe alkohol i baren hvis man ønsker), og det blir kake og kaffe! Vi håper mange vil komme å feire dette fine, runde tallet og egen innsats på wiki. Vi har også besøk fra fire stykker fra Wikimedia Foundation den dagen som kommer til å delta.

  • Dato: 18. oktober
  • Klokkeslett: 18-20
  • Sted: Skatten på Tøyen, Det grønne rommet


Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under innen 11. oktober

Astrid Carlsen (WMNO), Jon Harald Søby, Tore Sætre, Kjetil_r, Ulf Larsen, Bergenga, Haros, Migrant, Ole

Merchandise[rediger kilde]

Blir det muligheter for kjøp av wikimedia-effekter ved arrangementet eller lignende også ? Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 14. okt. 2018 kl. 04:18 (CEST)

Vi har noen t-skjorter og klistremerker til å gi bort. Sees på torsdag!--Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 16. okt. 2018 kl. 10:27 (CEST)
Facebook like thumb.pngLiker Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 16. okt. 2018 kl. 18:21 (CEST)

Workshop 10. november – Wikidata-verktøy[rediger kilde]

Lørdag 10. november fra 12:00 til 16:00 arrangerer Wikimedia Norge workshop for wikipedianere om mange av de tilgjengelige Wikidata-verktøyene og hvordan man kan bruke dem til å redigere Wikidata og også hvordan de kan brukes i samband med Wikipedia. Wikimedia Norge kan dekke reisekostnader for de som trenger det, ta kontakt med Jon Harald eller Astrid for mer informasjon. Man bør ta med seg egen datamaskin (ikke nettbrett), men vi har et par maskiner som kan lånes om det ikke lar seg gjøre å ta med.

Sted: Samisk hus, Dronningens gate 8b, Oslo.

Verktøy vi vil gå gjennom

Si fra om det er noe annet du synes vi bør gå gjennom også, og ta gjerne kontakt med Jon Harald om du har noen spørsmål.

Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

PeterFisk, Kjetil_r, User:E tellus, Bergenga, Haros, Jorid Martinsen (WMNO)