Wikipedia:Wikitreff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Wikitreffarkivet
Arkiv 1

Wikitreff er organiserte møter mellom wikipedianere. Som oftest er det bare angitt ett oppmøtested og en oppmøtetid. Dette er en «lillelørdagspils for wikipedianter». Ta med deg godt humør!

Neste dato for wikitreff er Wikidata-workshop 29. september. Påmelding nederst på siden. Legg inn nyere wikitreff på {{Wikitreff/Neste Wikitreff}}.

Wikidata-workshop 29. september[rediger kilde]

Samisk hus i Oslo

I samarbeid med Samisk hus inviterer Wikimedia Norge igjen til Wikidata-workshop i deres lokaler (Dronningens gate 8B) i Oslo. Workshoppen vil vare fra kl. 14 til 18. Workshoppen er for wikipedianere og Wikidata-brukere som har lyst til å lære mer om hvordan Wikidata fungerer, med fokus på å effektivisere bidrag til Wikidata, samt strukturerte data på Commons. I oktober har månedens konkurranse samiske emner som tema, og på workshoppen kan man få hjelp til bidrag til denne konkurransen. Redigeringer på Wikidata teller med i konkurransen.

Wikimedia Norge kan dekke reisekostnader for de som trenger det, ta kontakt med Jon Harald eller Astrid for mer informasjon.

Temaer vi vil gå gjennom

@Jon Harald Søby (WMNO): Jeg mener det er et verktøy på WD som kopierer referanser fra et element til et annet. Er det noe som evt. kan bli tatt opp på workshoppen ?--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 10. sep. 2019 kl. 12:46 (CEST)

@ Anne-Sophie Ofrim Det finnes. Har en beskrivelse langt nede på min brukerside. Er forøvrig en god ide å ta opp. Haros (diskusjon) 10. sep. 2019 kl. 13:03 (CEST)
@Haros: Ja, nå har jeg lest beskrivelsen hos deg, men du holder navnet på verktøyet hemmelig, forstår jeg. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 10. sep. 2019 kl. 14:25 (CEST)
Er det denne du/dere tenker på : Wikidata:Innstillinger / Tilleggsfunksjoner / Wikidata-centric – Kopier referanser: Legger til ei lenke for å kopiere referanser og legge dem til på andre egenskaper i samme element.
Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 10. sep. 2019 kl. 18:46 (CEST)
@Migrant: Ja, det er den. Må komme med en tilståelse; har den haket av, ser jeg, har vel bare ikke forstått hvordan få den til å virke. Den bruker jeg stadig vekk. Jeg mener et verktøy som kopierer referanser fra et element til et annet. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 10. sep. 2019 kl. 18:58 (CEST)
Tja, om du nylig selv har lagt til en referanse så kan det hende at man må last inn siden på nytt for å kunne kopiere denne referansen, men om det allerede ligger en referanse der som du vil gjenbruke så bare kopierer du den. Men du må nok se referansen og ikke bare referanse-linjen for å kunne kopiere. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 10. sep. 2019 kl. 19:04 (CEST)
Hmm, nei den har jeg ikke sett, så der bruker jeg to stk. vinduer og copy-paste'r referanseinnholdets i så tilfelle. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 10. sep. 2019 kl. 20:53 (CEST)
@ Anne-Sophie Ofrim Nå så jeg at det var til et nytt element. Det kan den ikke, men det finnes en tillegsfunksjon som kan flytte en påstand til et annet element. Men det kan jo tenkes være i overkant. Jo, jeg skulle også kunnet ønske meg å kopiere noe på den måten. Eksempel - hvis noen har referanse på hvem som er vedkommendes far. Den referansen kan jo også benyttes motsatt vei. Haros (diskusjon) 10. sep. 2019 kl. 21:46 (CEST)


Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

Jon Harald Søby (WMNO), Premeditated, Haros, Anne-Sophie Ofrim (ant.),


#wikinobel 11. oktober[rediger kilde]

Nobels fredssenter i Oslo

11. oktober kunngjøres årets mottaker av Nobels fredspris. Det skjer kl 11. Som tidligere vil vi sitte en gjeng i kafeen i Nobels fredssenter (til venstre med en gang man kommer inn) og oppdatere Wikipedia, Wikidata og andre Wikimedia-prosjekter så fort som mulig og med en gang informasjonen kommer. Vi er der fra kl 10–14. Ansatte fra Nobels Fredssenter pleier å komme innom oss for å se oppdateringer på Wikipedia. Bilder fra tidligere #wikinobel kan sees her.

Wikimedia Norge kan dekke reisekostnader for de som trenger det, ta kontakt med Jon Harald eller Astrid for mer informasjon. Vel møtt!

Skriv deg gjerne på her om du kommer

Sabine Rønsen (WMNO), Jon Harald Søby (WMNO), Løken


Wikitreff 28. november. Men hvem er gjest?[rediger kilde]

Takk til alle som kom på forrige wikitreff med faktisk.no. Hvem skal vi invitere neste gang? Kom med forslag, jo flere, desto bedre! Takk! --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 3. jun. 2019 kl. 15:56 (CEST)

Temaet bruk av kart på WP kan kanskje være noe? Open street map er på full fart inn hos oss... Kanskje Haros kan orientere, han har gjort en imponerende innsats med dette? Evt med en eller annen OSM-bidragsyter? Kimsaka (diskusjon) 3. jun. 2019 kl. 18:07 (CEST)
Veldig bra forslag!--Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 4. jun. 2019 kl. 11:25 (CEST)