Wikipedia:Wikitreff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Wikitreffarkivet
Arkiv 1

Wikitreff er organiserte møter mellom wikipedianere. Som oftest er det bare angitt ett oppmøtested og en oppmøtetid. Dette er en «lillelørdagspils for wikipedianter». Ta med deg godt humør!

Neste dato for wikitreff er 15. mai 2018 – Wikitreff på Litteraturhuset i Oslo!. Påmelding nederst på siden. Legg inn nyere wikitreff på {{Wikitreff/Neste Wikitreff}}.

Workshop 18. november – Wikidata-verktøy[rediger kilde]

Workshoppen holdes på kafeen til Tøyen Startup Village ved Tøyen Torg i Oslo. (Se i Google Maps)

Lørdag 18. november fra 12:00 til 16:00 arrangerer Wikimedia Norge workshop for wikipedianere om mange av de tilgjengelige Wikidata-verktøyene og hvordan man kan bruke dem til å redigere Wikidata og også hvordan de kan brukes i samband med Wikipedia. Wikimedia Norge kan dekke reisekostnader for de som trenger det, ta kontakt med Jon Harald eller Astrid for mer informasjon. Man bør ta med seg egen datamaskin (ikke nettbrett), men vi har et par maskiner som kan lånes om det ikke lar seg gjøre å ta med.

Verktøy vi vil gå gjennom

Si fra om det er noe annet du synes vi bør gå gjennom også, og ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål i forkant. Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 18. sep. 2017 kl. 12:11 (CEST)

Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

Jon Harald Søby, Danmichaelo, Profoss, Kjetil_r, Telaneo, pmt, Migrant, aso, Ooo86, TommyG, Bergenga, Haros


Takk til alle deltagerne for vel overstått workshop! Som jeg lovte har jeg nå posta lenker til noen av spørringene vi gikk gjennom, samt ei liste over tilleggsfunksjoner og skript som er kjekke å ha på Bruker:Jon Harald Søby (WMNO)/Wikidata. Om noen trenger hjelp med spørringer eller andre ting er det bare å spørre meg! Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 23. nov. 2017 kl. 09:44 (CET)

Wikitreff 16. januar – Thomas Hylland Eriksen innleder[rediger kilde]

Fra Wikitreff i januar 2018. Thomas Hylland Eriksen innleder

Tirsdag 16. januar 2018, fra klokken 1700, blir det Wikitreff, Amalie Skram-salen på Litteraturhuset i Oslo. Thomas Hylland Eriksen innleder. Møtet er gratis, og åpent for alle. Innleder Thomas Hylland Eriksens beskrivelse av tema for møtet er som følger:

Selv om mennesker har mye felles med sine nære primatslektninger, er det lite sannsynlig at en sjimpanse noen gang har undret seg over at alt er så merkelig på denne kloden. Vi er derimot nysgjerrighetsdrevne vesener, og denne egenskapen har gitt frukt i rikt monn. Wikipedia kan brukes som eksempel på mye, også menneskets enestående trang til kunnskap og innsikt. Imidlertid er det skjær i sjøen, blant annet monopolisering, relevans, fagidioti og kunnskapsfiendtlighet. I en slik verden er en institusjon som Wikipedia viktigere enn noensinne.

Som ved tidligere møter er det Wikimedia Norge som arrangerer, de er også åpne for å støtte utenbysboende som kan tenke seg å delta.

Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

Ulf Larsen, Finn Bjørklid, Telaneo, Frankemann, Trygve Nodeland, Hogne, Ofrim, Ole, Andewa, Sabinitus, Haros, Kjetil_r, Anette Faksnes, Bergenga, Toresetre


 Fullt på Litteraturhuset! Thomas taler, Finn lytter - og omvendt. Fullt på Litteraturhuset! Thomas taler, Finn lytter - og omvendt.
Fullt på Litteraturhuset! Thomas taler, Finn lytter - og omvendt.

Håper dette er en innleder og et tema som kan interessere mange, både de som bidrar til Wikipedia og de som kanskje kan tenke seg å begynne med det. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 21. jun. 2017 kl. 13:59 (CEST)

Da har omtale av arrangementet blitt lagt ut på Litteraturhusets nettsider. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 19. des. 2017 kl. 13:26 (CET)

På grunn av nattens snøfall blir jeg hjemme men hadde vurdert å komme men blir altså hjemme ikveld. Lykke til på litteraturhuset. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 16. jan. 2018 kl. 13:23 (CET)

Jeg tok noen bilder under arrangementet og disse ligger nå på Commons. Toresetre (diskusjon) 19. jan. 2018 kl. 02:01 (CET)

Wikitreff helgen 2. til 4. mars[rediger kilde]

I tilknytning til årsmøtet i Wikimedia Norge arrangeres det helgen 2. til 4. mars flere wikitreff som er åpne og interessante for alle.

 • Fredag 2. mars kl. 18.00-21.00:

Wikitreff. Wikitreff på Samisk hus med servering. Styret i Wikimedia Norge deler ut Årets Wikipedianer-pris og en ansatt fra Samisk hus vil fortelle oss litt om huset og arbeidet som skjer der.

 • Lørdag 3. mars, ettermiddag (etter årsmøte i WMNO)

Dronesafari planlegges.

 • Søndag 4. mars kl. 12-16

Wikidata-workshop med nyttige verktøy (Wikidata Query (SPARQL), PetScan, QuickStatements, Mix-n-Match, wikidata-cli og nyttige tilleggsfunksjoner og brukerskript på Wikidata (og Wikipedia))


Påmelding og mer detaljert informasjon finnes her: Årsmøte 2018 - påmelding sosiale treff


Wikitreff 15. mai – Silvija Seres innleder[rediger kilde]

Klokken 17, tirsdag 15. mai 2018 blir det Wikitreff, Amalie Skram-salen på Litteraturhuset og Silvija Seres innleder. Flere detaljer kommer etterhvert. Ulf Larsen (diskusjon) 12. sep. 2017 kl. 10:08 (CEST)

Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

 1. Ulf Larsen,
 2. Hogne (diskusjon) 18. jan. 2018 kl. 08:48 (CET)
 3. Trygve Nodeland (diskusjon) 2. feb. 2018 kl. 14:59 (CET)
 4. Ole Anders Flatmo
 5. Frankemann kommer, det er selvsagt!
 6. Nox60
 7. Jorid Martinsen (WMNO) (diskusjon) 11. apr. 2018 kl. 10:36 (CEST)
 8. Tanjasimone (diskusjon) 24. apr. 2018 kl. 07:30 (CEST)