Wikipedia:Wikitreff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Wikitreffarkivet
Arkiv 1

Wikitreff er organiserte møter mellom wikipedianere. Som oftest er det bare angitt ett oppmøtested og en oppmøtetid. Dette er en «lillelørdagspils for wikipedianter». Ta med deg godt humør!

Neste dato for wikitreff er Wikidagene 24.–25. mars, Trondheim
Årsmøte WMNO, 25. mars, Trondheim
. Påmelding nederst på siden. Legg inn nyere wikitreff på {{Wikitreff/Neste Wikitreff}}.

Sted og form fremtidige workshop[rediger kilde]

Etter noen møter synes jeg sted, frekvens og form for videre workshop bør vurderes. Er Litteraturhuset å foretrekke, eller bør vi gå tilbake til Oslo S? Hva med møtelokaler hos Wikimedia Norge, bør det også prøves? Er to ganger i halvåret passe, eller bør vi ha mer/mindre? Hva med ukedag eller helg, er sistnevnte utelukket? Er 3 timer, med etterfølgende sosial samling ok, eller bør det være kortere/lengre? Hva med formen, er workshop (skrivestue) ok, eller bør det legges opp på en annen måte?

Det er bra om lokale kan bestilles tidlig, så jeg håper vi relativt raskt kan få en slags konklusjon på de punktene jeg legger frem, så kan jeg avtale leie av lokale i etterkant. Jeg legger inn varsling til de som har møtt så langt, men tråden er selvfølgelig åpen for alle - også de utenfor Oslo. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 3. mai 2016 kl. 10:27 (CEST)

VinguruTelaneoOfrimFinn BjørklidBergengaMigrantKjetil_rTrygve NodelandFrankemannProfoss - Peter Fisk - Hogne - Kimsaka - Ole Anders - Haros - Toreau - Kaitil - Astrid - ~ trudebm - Tarjeimo

Prøver på ny - nå med ping...: @Vinguru:@Telaneo:@Anne-Sophie Ofrim:@Finn Bjørklid:@Bergenga:@Migrant:@Kjetil r:@Trygve W Nodeland:@Frankemann:@Profoss: - @PeterFisk: - @Hogne: - @Kimsaka: - @Ooo86: - @Haros: - @Toreau: - @Kaitil: - @WMNOastrid: - @Trudebm: - @Tarjeimo:


Innlegg til diskusjon under her.

Jeg tror 3 timer med noe sosialt i etterkant tror jeg er passe, hvis vi har workshops som er lengre så vil nok noe av engasjementet dappe av etter hvert. Litteraturhuset var mye bedre rommessig enn Oslo S, nå gikk det an å bevege seg litt rundt! Vi kan nok også vurdere Frivillighetshuset, eventuelle andre steder vi kan være uten at det koster alt for mye. Helger er ikke utelukket for meg, må bare vite om workshoppet i god tid.--Telaneo (Diskusjonsside) 3. mai 2016 kl. 10:34 (CEST)

Jeg aner ingenting om leiepriser og den slags, men kan bekrefte at Litteraturhuset funker utmerket, kanskje også til litt mer enn de 15 Ulf antyder. For meg hjelper det også at det er nær jobb og krypinn, men om nødvendig klarer jeg å karre meg til andre steder også. -- Vinguru (diskusjon) 3. mai 2016 kl. 19:35 (CEST)
Enig med vurderingene over. Oslo S er et stressende sted, mens Litteraturhuset har god karma. For meg passer de fleste dager, men ikke torsdager, faktisk vil lørdag formiddag også være bra. Jeg tror slike arbeidsmøter fire ganger i året kan være passe; vi har jo hatt nok å diskuttere de (få) gangene jeg har vært med. Tror også at formen på møtene er fornuftig, altså diskusjoner rundt ett tema eller aktuelt problem. Om mulig kan det jo holdes innlegg/presentasjoner som folk utenfor vår krets holder. Holdes arrangementet på en ukedag, skal det vel godt gjøres å holde folks oppmerksomhet i mer enn tre timer, men satser vi på en lørdag formiddag kan sikkert både fire og fem timer være mulig.--Frankemann (diskusjon) 3. mai 2016 kl. 22:45 (CEST)
Litteraturhuset fungerte veldig bra, selv om lokalene på Oslo S er ok etter min mening. Jeg synes at restauranten vi har brukt på Oslo S er et «reir», liker meg ikke der. Slik sett er den på Litteraturhuset bedre. To ganger i halvåret er passe, ukedag er best. Vi kan sikkert også prøve å ha workshop hos WMNO, men det er ikke så sentralt og i tillegg må vel da Astrid være der for å låse oss inn osv., ikke sikkert det alltid passer. Pingingen over fungerte ikke. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 6. mai 2016 kl. 13:18 (CEST)
Forrige workshop kunne jeg ikke delta, men blir gjerne med igjen. For meg passer ikke helger, kun ukedager. Og to-tre ganger i halvåret høres passe ut. Plasseringen spiller ikke så stor rolle. -PeterFisk (diskusjon) 8. mai 2016 kl. 08:27 (CEST)
Har bare vært med på første workshop, men så sant jeg er i Oslo blir jeg gjerne med igjen, dette er et bra tiltak. Både ukedager og lørdag formiddag vil da passe bra. Litteraturhuset høres fornuftig ut, det samme gjør to arrangementer om våren og to om høsten. Hva med å opprette en egen side? F.eks. omtrent slik (flere ideer under Kurier/Termine) --Kaitil (diskusjon) 8. mai 2016 kl. 09:49 (CEST)
Litteraturhuset er sentralt i Oslo og raskt å gå til fra T-bane for oss som kommer utenfor Oslo. Frivillighetshuset blir mer kronglete å komme til, men enn ikke umulig. Oslo S var greit for meg, men selve lokalet var trangt. --Finn Bjørklid (diskusjon) 8. mai 2016 kl. 12:16 (CEST)
Oslo S var veldig greit å komme til med kollektivtrafikk utenfra, men som det har blitt nevnt så var ikke lokalene der egentlig så veldig gode. Jeg var i utgangspunktet skeptisk til Litteraturhuset fordi det er lenger fra knutepunktene, men det viste seg jo egentlig at det var en helt grei gåtur fra Nationaltheatret, hvor tross alt de fleste av NSBs tog stopper. Lokalet der var også mye bedre, både for selve workshopen og for det sosiale etterpå. Jeg tror Litteraturhuset vil være det beste alternativet. Var tidligere veldig skeptisk til Tøyen, for jeg tenkte at jeg ville måtte løse ny billett for å komme meg dit, men sjekka på kart nå og ser at det også er i gangavstand fra Oslo S/bussterminalen. Likevel er nok Litteraturhuset mer kjent blant folk flest, og sånn sett lettere å få med folk som ikke er i Wikipedia-miljøet fra før av. Tror vi holdt på passe lenge, og å treffes et par ganger i halvåret virker greit. Vi kan for min del gjerne prøve helger også, men som med hverdager kan det jo være at man skal noe annet.
Vi har en side, Wikipedia:Wikitreff, fra sånn ca. forhistorisk tid som ikke er i bruk lenger, men artikkelnavnet kunne jo være greit å gjenbruke som en oppslagstavle for alle mulige aktiviteter relatert til Wikipedia. Jeg kjenner ikke til koden, men har tenkt at kanskje deler av koden som brukes til systemet for ukens konkurranse kunne gjenbrukes til dette, i hvert fall det med oversikt over arrangementene i en "forslagsliste". Største forskjellen er kanskje at de kommer på relativt vilkårlige datoer i motsetning til faste intervaller som i UK. Bergenga (diskusjon) 8. mai 2016 kl. 15:57 (CEST)
Jeg er for at det er litt trangt og dårlig. Oslo S er derfor greit for meg. Jeg synes at «pub»-preget rundt det sosiale er bedre der enn på det litt pretensiøse Litteraturhuset. Men kanskje vi skal prøve oss «hjemme» hos Wikimedia Norge? Et par ganger i semesteret er fint som frekvens.--Trygve Nodeland (diskusjon) 8. mai 2016 kl. 21:15 (CEST)
Lokaler hos Wikimedia Norge, Frivillighetshuset, kan gjerne lånes. Konferansesalen som noen av dere kjenner fra årsmøte kan kanskje være grei å bruke? Bare gi meg beskjed, så kan jeg reservere den. --WMNOastrid (diskusjon) 9. mai 2016 kl. 09:49 (CEST)
Nåe jeg holdt på med treff så fant vi ut at hver 5-10min gangtid halverte antall fremmøtte. Måtte en skifte kollektivtransport så var det tilnærmet fullt frafall. Ble dagene endret så var det helt andre folk som kom. — Jeblad 9. mai 2016 kl. 10:27 (CEST)

Litteraturhust fungerer bra for meg. Men er enig med Jeblad i at det viktigste er at flest mulig møter. Vi kunne ha prøvd Frivillighetshuset (lokalene til Wikimedia Norge). Har man først vært der en gang så vet man at det er veldig enkelt å ta seg dit. Jeg tror vi kunne forsøkt oss med fire treff i året (september/oktober, november/desember, januar/februar og april/mai/juni) Hogne (diskusjon) 11. mai 2016 kl. 15:04 (CEST)

Og hva med dere som ikke kan ta tog eller båt til Oslo en ettermiddag, har dere også ønske om å møtes et sted nærmere dere? I Bergen, Trondheim, Tromsø? Husk at Wikimedia Norge kan være behjelpelige med å dekke leie av lokale og enkel bevertning! Hogne (diskusjon) 11. mai 2016 kl. 15:07 (CEST)

Takk for kommentarer så langt, skal tygge litt på det og så kommer jeg tilbake med et forslag til «høstens program»... :-) Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 16. mai 2016 kl. 20:08 (CEST)

Hva med et arrangement uke 37 (mandag 12. september til søndag 18.), om vi f.eks tar det torsdag 15. september? Ut fra tilbakemeldingene over synes jeg det kan være verd å fortsette med Litteraturhuset. En fordel der er at vi også har en mulighet for å tiltrekke oss interesserte utenfor vår egen snevre krets. Vi fikk ikke full effekt av det nå, men med et åpent arrangement så listes vi på nyhetsbrev og arrangementskalender. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 19. mai 2016 kl. 18:15 (CEST)

Hei, jeg kan alle dager den uken, unntagen torsdagen. Hilsen --Frankemann (diskusjon) 20. mai 2016 kl. 22:06 (CEST)
Vi kan godt ta en annen dag, mandag til onsdag (fredag er vel ikke så bra). Har Tarjeimo noen preferanser, mener å huske at han var interessert? Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 21. mai 2016 kl. 20:21 (CEST)
Hyggelig å bli husket! Nå aner ikke jeg hvordan timeplanen min ser ut til høsten, men tirsdager og torsdager pleier å være gode dager. Det hadde jo kanskje vært litt artig å hatt et slags seminar en gang, hvor vi har f eks tre kvelder på rad man møtes, eller en hel helg, evt bare en hel dag. Da kan man holde på med litt større ting også. --Tarjeimo (diskusjon) 21. mai 2016 kl. 21:21 (CEST)
Til Tarjeimo: Da synes jeg vi prøver tirsdag 13. september og for å sikre lokale på Litteraturhuset så bestiller jeg det i morgen.
Vedrørende form så var Anne-Sophie Ofrim og min tanke at korte møter, med praktisk innslag (altså workshop) hvor den enkelte kunne «slenge innom» uten særlige forberedelser kunne bidra til å styrke det det faglige og sosiale miljøet. Det er som du sier mulig å gjøre andre, og større samlinger, men med det arbeidet som da må legges i det blir prisen erfaringsmessig høy. Samtidig er det jo slik at Wikimedia Norge (WMNO) er svært åpen for forslag, de støtter opplegget med workshop og de er sikkert åpen for å diskutere andre typer samlinger om du eller andre har forslag. Tema for slike samlinger kunne f.eks spisses: seiling eller fly. En annen mulighet er samling for aldersgrupper, WMNO har støttet kurs og workshop for damer, eldre, så kanskje en ungdomssamling kan være noe å prøve?
For å runde av så synes blandingen praktisk og sosialt å fungere. Praktisk i den forstand at vi i fellesskap går gjennom ulike sider ved vårt dugnadsarbeide via skjermfrenviser, sosialt ved at vi samles etterpå for litt mat og drikke. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 22. mai 2016 kl. 14:42 (CEST)
Skyter inn en sen kommentar her: Alle dager uten om torsdager før 18:00 passer meg bra.--Telaneo (Diskusjonsside) 22. mai 2016 kl. 14:47 (CEST)

Har fått en hyggelig tilbakemelding fra Litteraturhuset, dessverre var det kun onsdag den uken som var ledig. Tirsdag i uken etter (dvs. 20. september) er ledig, foreslår derfor at vi takker ja til det. Noen som har noe mot det? Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 23. mai 2016 kl. 18:36 (CEST)

Sounds good!--Telaneo (Diskusjonsside) 23. mai 2016 kl. 18:50 (CEST)
Høres bra ut, uten at jeg er i stand til å planlegge så langt frem i kalenderen selv. Jeg synes det et poeng at det er litt tid uten fast program i løpet av seansen, slik at man kan utveksle råd og tips, få hjelp til konkrete spørsmål osv. -- Vinguru (diskusjon) 23. mai 2016 kl. 19:02 (CEST)
Til Vinguru: Det er min tanke at vi kun har et veiledende program, så det er god anledning til å ta opp ulike spørsmål som kommer opp. Ved å ha nett tilgjengelig og fremviser så kan vi vise og forhåpentligvis også løse saker i fellesskap der og da. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 6. jun. 2016 kl. 22:51 (CEST)
Datoen høres grei ut, i form av at det egentlig er altfor langt frem i tid til å si noe sikkert. Det hadde forøvrig vært greit å få i gang en egen side for treffene, for eksempel via tidligere nevnte Wikipedia:Wikitreff, for det kjennes som at både Tinget og Torget snart er på vei ut av overvåkingslista mi, og da er det jo greit å ikke gå glipp av sånt som dette. I tillegg er det jo nærmest en kamp mot arkivboten å holde kommende treff synlige. Torget egner seg ikke for langvarige oppslag, rett og slett. Bergenga (diskusjon) 16. jun. 2016 kl. 23:20 (CEST)
Til Bergenga: Enig med at vi gjerne må lage en egen sak for Wikitreff, men jeg er ikke i stand til å ordne noe slikt selv. Kanskje en av de unge og lovende kan fikse noe, som Telaneo eller Tarjeimo? Kanskje det kunne legges en lenke til en slik side fra siste endringer, boksen til høyre hvor det også står en del andre nyttige lenker? Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 18. jun. 2016 kl. 01:21 (CEST)

Og da var vi over her.--Telaneo (Diskusjonsside) 18. jun. 2016 kl. 13:14 (CEST)

Andre steder enn Oslo[rediger kilde]

Jeg har tidligere luftet interessen for slike treff i Bergen, da uten å få veldig gode resultater. Vi har tidligere hatt et Wikitreff i Bergen, noe jeg satte stor pris på. Av de som var der da, tror jeg bare det er meg og en til som fremdeles er aktive. Til tross for den labre interessen sist gang jeg prøvde, mener jeg fremdeles at det også bør være slike treff andre steder enn Oslo innimellom. I alle fall i Bergen, Trondheim og Stavanger/Sandnes bør det være «marked» for noe slikt. Det hadde vært fint om vi hadde klart å finne interesserte til slike treff også. Kanskje folk kan skrive seg på under, så får vi etterhvert en oversikt om noen vil forsøke å dra igang noe? 3s (diskusjon) 21. jun. 2016 kl. 20:53 (CEST)

  • Bergen
3s (diskusjon) 21. jun. 2016 kl. 20:53 (CEST)
--Bjørn som tegner (diskusjon) 21. jun. 2016 kl. 21:15 (CEST) (litt vanskelig for meg å arrangere, men deltar gjerne).
-- Løken (diskusjon) 12. sep. 2016 kl. 19:52 (CEST)
  • Trondheim
Jon Harald Søby (diskusjon) 14. sep. 2016 kl. 16:46 (CEST) (kan gjerne ta ansvar for å sette i gang, bare å ta kontakt)
  • Stavanger/Sandnes
  • Kristiansand
  • Bodø
  • Tromsø
Kunne godt tenkt med å delta på noe i Tromsø (eller Bodø). --TorbjørnS (ʦ) 28. jun. 2016 kl. 22:43 (CEST)
  • Andre steder

Diskusjon[rediger kilde]

Det har vært flere wikitreff i Bergen, blant annet et med Jimbo og Tron Øgrim (filmet foredrag på UiB), og et større Wikiakademi. — Jeblad 14. sep. 2016 kl. 17:38 (CEST)

Workshop (?) 20. september 2016[rediger kilde]

Ulf Larsen skal arrangere Wikitreff/Workshop/Skrivestue hos Litteraturhuset. Vi møtes der 17:00(?). Det er også mulig å lufte andre spørsmål der. Etter workshopet blir det et sosialt opplegg. (Ulf Larsen kan sikkert utdype her)

Det er ikke noe krav om å ha med egen PC, men fint om ihvertfall halvparten har det. --Telaneo (Diskusjonsside) 18. jun. 2016 kl. 13:14 (CEST)

Vedrørende sosialt opplegg så har Anne-Sophie Ofrim og jeg tenkt at vi samles i Kafe Oslo ved inngangspartiet etter vel overstått workshop, dvs. omtrent klokken 20. Jeg sender en bordbestilling mandag morgen, de som ønsker å sikre seg bør altså melde seg på før det.
Ellers så dekker Wikimedia Norge husleie og baguetter/kaffe/mineralvann ved selve workshopen, mens det som skjer etterpå i Kafe Oslo dekkes av den enkelte. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 10. sep. 2016 kl. 16:38 (CEST)

Her er Litteraturhusets melding om arrangementet, blir interessant å se hvor mange «nye ansikter» det blir å se. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 18. sep. 2016 kl. 15:42 (CEST)


Påmelding (skriv brukernavn fortløpende som vist under). De som tar med PC (laptop eller nettbrett) markerer det med kursiv.

TelaneoOfrimDanmichaeloOleAinaliKjetil_rTrygveTommyGVinguruFrankemannBergengaJon Harald Søby (WMNO)MigrantKaitilHarosTarjeimoKimsakaTore Sætre


Diskusjon og tanker[rediger kilde]

Vet ikke ennå om jeg kan, men det åpner seg litt en mulighet, så jeg skal forsøke, men vil ikke melde meg på før jeg vet noe sikkert. Håper i såfall det er en stol ekstra :) Tar med PC om jeg kommer. --Tarjeimo (diskusjon) 14. sep. 2016 kl. 12:15 (CEST)

Bare kom om du kan, det er uansett et åpent arrangement. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 14. sep. 2016 kl. 17:38 (CEST)
Skal prøve å komme en tur jeg også... kanskje jeg blir noe forsinket men skal prøve å være til tiden, regner med å kjøre bil innover fra nordre Vestfold. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 16. sep. 2016 kl. 13:01 (CEST)

Jeg ser det står at det er mulig å lufte andre spørsmål der. Men hva er egentlig temaet for dette Wikitreffet/Workshop/Skrivestue ? Men det fant jeg visst ut av å gå til den ekstern lenken til Litteraturhuset som er lenket ovenfor. Så temaet denne gangen er : Hva er Wikidata? – «Bli med på workshop hvor vi sammen ser på hvordan Wikidata fungerer, og hva anbefalte artikler på Wikipedia er. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta, og alle nysgjerrige er velkommen! Ta gjerne med egen PC.» og møtestedet er visst: Tirsdag 20. september kl. 1700, Kverneland-rommet, Litteraturhuset. Håper vi sees der. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 18. sep. 2016 kl. 16:14 (CEST)

Tema er Wikidata og anbefalte (og utmerkede) artikler. Det er som ved tidligere workshops selvfølgelig mulig å lufte andre saker enn det som er hovedtema. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 18. sep. 2016 kl. 18:55 (CEST)
Gledelig å se at det er så mange påmeldte. Vinguru (diskusjon) 20. sep. 2016 kl. 14:11 (CEST)
Ja det gleder meg også, men må dessverre samtidig melde at jeg ikke rekker å komme til tida men kommer litt uti... men bare start for all del... jeg sniker meg inn... vi sees. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 20. sep. 2016 kl. 16:06 (CEST)

Takk for et interessant treff og hyggelig sosialt samvær etterpå :) TommyG (d^b) 20. sep. 2016 kl. 21:28 (CEST)

Takk for i kveld! Hyggelig å kunne sette ansikter til brukernavn og snakke litt wiki med folk som kan det! Også flott at det var så mange. --Tarjeimo (diskusjon) 20. sep. 2016 kl. 23:54 (CEST)
Kjempehyggelig kveld! Utrolig hvor mange som kom!--Telaneo (Diskusjonsside) 21. sep. 2016 kl. 11:00 (CEST)
Enig, det ble en veldig hyggelig kveld, stor takk til Anne-Sophie Ofrim og Ulf Larsen! Jeg kunne tenkt meg enda lengre Wikitreff. F.eks. klokken fem til ni, eller at vi forsøker å holde samlingen en lørdag. --Frankemann (diskusjon) 21. sep. 2016 kl. 18:39 (CEST)

Neste treff: Forslag tema og tidspunkt[rediger kilde]

Jeg foreslår kvalitet som tema for neste samling og at den avholdes i januar, på Litteraturhuset. Hva med f.eks tirsdag 17. januar, fra 1700 til 2000, med etterfølgende sosialt samvær i Kafe Oslo (første etasje, Litteraturhuset).

Jeg kan også tenke meg å foreslå at vi har flere innledere, f.eks 3 stk som hver får 45-50 minutter og hvor Anne-Sophie Ofrim og undertegnede tar oppgaven med å organisere og binde det hele sammen. Slik får vi en fordeling av innsatsen. Wikipedia og kvalitet gir jo mange muligheter for innledning; en er selvfølgelig anbefalte og utmerkede artikler, en annen er patruljering, en tredje er innlegging av gode bilder med ditto beskrivelser.

Dersom vi kan avklare dette så kan vi da få møtet inn på Litteraturhusets møtekatalog for våren. Ulf Larsen (diskusjon) 30. sep. 2016 kl. 09:17 (CEST)

@Ulflarsen: Foreslår at du i første omgang kontakter den/de du har i tankene som innleder/e, om den/de kan, har lyst og om datoen passer for dem. Så kan vi ta det derfra. Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 3. okt. 2016 kl. 10:33 (CEST)

Prøver på ny - nå med ping...: @Vinguru:@Telaneo:@Anne-Sophie Ofrim:@Finn Bjørklid:@Bergenga:@Migrant:@Kjetil r:@Trygve W Nodeland:@Frankemann:@Profoss: - @PeterFisk: - @Hogne: - @Kimsaka: - @Ooo86: - @Haros: - @Toreau: - @Kaitil: - @WMNOastrid: - @Trudebm: - @Tarjeimo: @Danmichaelo: @Ooo86: @Ainali: @TommyG: @Jon Harald Søby (WMNO): @Toresetre: @Dyveldi: @Orland: @Jeblad:

Hva om vi har neste samling med kvalitet og mangel på bidragsytere som tema? Hva med «Wikipedia - kvalitet og krise» som møtetittel? Med kvalitet tenker jeg på alt fra arbeidet med patruljering til arbeidet med anbefalte og utmerkede artikler, mens krise sikter til manglende tilsig av nye bidragsytere, som diskutert i denne tråden på Torget. I og for seg enig med Trygve Nodeland i at vår situasjon ikke kan kalles krise, men utviklingen i bidragsytere synes å gå feil vei. Vi bør også ha en kort tittel for oversikt over arrangement på Litteraturhuset.

Hva med f.eks tirsdag 17. januar, fra 1700 til 2000, med etterfølgende sosialt samvær i Kafe Oslo (første etasje, Litteraturhuset)? Passer dette eller bør vi ha andre tema og/eller datoer? Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 14. okt. 2016 kl. 18:13 (CEST)

Høres greit ut for meg, både tid og innhold. Selv om det er altfor langt fram i tid til at jeg vet noe om mulighetene mine for å komme. Uansett greit å ha det på plass i den uskrevne kalenderen. I mitt hode er det kanskje litt "tabloid" å ha krise i tittelen, men det er bare en bitteliten subjektiv synsing fra min side. (Jeg ser også fordelen med en tabloid tittel ...) Bergenga (diskusjon) 14. okt. 2016 kl. 19:07 (CEST)
Viktig tema, og ganske sikker på at datoen passer for meg.--Telaneo (Diskusjonsside) 14. okt. 2016 kl. 22:16 (CEST)
Jeg kommer. Det hadde vært fint om også Hogne og Astrid, eventuelt de øvrige ansatte kunne kommer. Så kan vi få vite hva de allerede gjør for å øke antallet brukere, som ikke er så rent lite. Som en med gode synspunkter «utenfra», nevner jeg en dame (akademikus) som foreleste på jubileet. Hun vil nok også kunne ha synspunkter på temaet. Men det krever kanskje et budsjett.--Trygve Nodeland (diskusjon) 15. okt. 2016 kl. 11:42 (CEST)
Jeg håper vi kan avlyse krisen (vi trenger ikke slike spissformuleringer) og snakke om kvalitet, som for eksempel problemer forbundet med referanser. Det blir vi ikke ferdig med på en kveld så et utvalg bør gjøres. Videre så er jeg enig i at opplæring og formidling for nybegynnere (både off-Wiki og on-Wiki) er et fint tema. To tema tror jeg er passe for ett møte. Budjett kan WMNO uttale seg om, de har fått penger til arrangementet i omtrent samme størrelsesorden som sist slik at Oslo ikke skal komme til fortrengsel for hva andre steder i Norge måtte trenge. Vi trenger at dato avklares med aktuelle foredragsholdere. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 15. okt. 2016 kl. 12:04 (CEST)
Jeg blir gjerne med på et treff. Temaet om rekruttering og bidragsytere er relevant og bra. Toresetre (diskusjon) 15. okt. 2016 kl. 13:05 (CEST)
Passer sikkert greit det, regner med at jeg kommer. Hilsen Kjetil_r 15. okt. 2016 kl. 17:03 (CEST)
Jeg er som vanlig avventende til det nærmer seg og jeg vet hva jeg har anledning til, men jeg er i utgangspunktet interessert. — Vinguru (diskusjon) 16. okt. 2016 kl. 10:29 (CEST)
Jeg kommer gjerne den 17. januar kl 1700. Synes alle nevnte temaer er relevante. Vennlig hilsen --Frankemann (diskusjon) 17. okt. 2016 kl. 20:30 (CEST)
Dette virker bra, jeg kommer gjerne. Vil presisere at jeg gjerne ønsker at det kun skal handle om bidragsytere og rekruttering av disse. Skal man begynne å se på kvalitet samtidig er jeg redd vi får for lite tid til det andre temaet jeg mener er viktigere og mer interessant. Jeg kan sikkert hjelpe med organisering og innspill på området om det er ønskelig. --Tarjeimo (diskusjon) 17. okt. 2016 kl. 20:36 (CEST)
Til Tarjeimo: Det hadde vært fint om du som ung og relativt ny bidragsyter kunne innlede med det perspektivet. Altså - hvorfor begynte du, hva er det som fungerer dårlig for å rekruttere nye bidragsytere og beholde de og gjerne noen tanker om målgruppen du tilhører. Hva kan vi gjøre for å få de med oss? Ikke nødvendigvis snevert mht. artikkelskriving, men vandalismebekjempelse, patruljering, Wikidata, bilder osv. osv.
Jeg ser for meg tre innledninger, hver seg 15-20 minutter og deretter diskusjon i 20-30 minutter, før vi tar pause. Og NB - enig i at vi konsentrerer oss om kun dette temaet bidragsytere og rekruttering. Vi har nok mer enn nok stoff til å fylle en kveld med det. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 18. okt. 2016 kl. 13:34 (CEST)
Det kan jeg gjerne gjøre, Ulf. --Tarjeimo (diskusjon) 18. okt. 2016 kl. 13:44 (CEST)

Jeg har sendt følgende e-post til Litteraturhuset:


Hei, jeg er Ulf Larsen, frivillig bidragsyter til Wikipedia. Vi har to ganger i år leid rommet Kverneland og det har fungert bra.

Om mulig vil vi leie det igjen, tirsdag 17. januar 2017 fra klokken 1700 til 2000.

Oppsettet blir med stolrader, i tillegg trenger vi et bord helt foran i rommet, for innleders PC.

Det blir et åpent, gratis arrangement, enkel matservering (baguetter, kaffe/te/mineralvann) og jeg går ut fra at det da kan legges inn på oversikt over arrangement. Tittel på arrangementet blir som følger:

Wikipedia: flere bidragsytere og bedre internt miljø!

Introduksjonstekst:

Wikipedia er blant de ti mest besøkte nettsteder i Norge, og for elever/studenter utklasser det alle andre nettsteder. Utdanningsforsker Marte Blikstad Balas sier det så sterkt at "det er verdens mest brukte nettsted i skolesammenheng". Samtidig har Wikipedia på norsk (samisk, nynorsk og bokmål/riksmål) fremdeles store mangler, både i kvantitet og kvalitet.

Det trengs derfor flere frivillige til kunnskapsdugnaden, men for å unngå at de får et dårlig førsteinntrykk og "snur i døra" må det interne miljøet forbedres.

Innledninger ved blant annet Tarjei Mo, bidragsyter og elev i videregående og Espen Andersen, også bidragsyter og førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI. Det blir også en innledning om rekruttering.

Etter innledningene blir det diskusjon om hvordan Wikipedia kan få et bedre miljø og hvordan vi med våre beskjedne økonomiske midler kan rekruttere flere bidragsytere til kunnskapsdugnaden.

Etter møtet blir det sosialt samvær i baren i Kafe Oslo i Litteraturhusets første etasje.

Arrangør: Wikimedia Norge

Jeg håper at rommet Kverneland er tilgjengelig på det tidspunktet, da vi har god erfaring med det fra de to foregående møtene. Om det er noe ved teksten som bør presiseres så si i fra og jeg skal se på det.

Med vennlig hilsen

Ulf Larsen, frivillig bidragsyter til Wikipedia


Jeg fikk et raskt svar og vi får salen den dagen, så om noen kvikke hoder nå kan lage et oppslag på det her (f.eks Telaneo) så er det fint. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 24. okt. 2016 kl. 16:45 (CEST)

Pictogram voting keep-green.svg Gjort Flott, Ulf! Jeg har satt opp påmelding og info under. --Tarjeimo (diskusjon) 24. okt. 2016 kl. 17:06 (CEST)

Treff 17. januar 2017[rediger kilde]

Nytt treff er planlagt tirsdag 17. januar 2017 kl 17.00-20.00 i Kverneland i Litteraturhuset i Oslo. Tema for kvelden er flere bidragsytere og bedre internt miljø. Innledere er blant annet Espen Andersen, bidragsyter og førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI og Tarjei Mo, bidragsyter og elev i videregående. Etter dette åpnes det for diskusjon om hvordan Wikipedia kan få et bedre miljø og hvordan vi med små økonomiske midler kan rekruttere flere bidragsytere.

Denne videoen med utdanningsforsker Marte Blikstad-Balas blir nok også aktuell. Det blir enkel servering av baguetter, kaffe/te/mineralvann. Arrangementet er gratis, og åpent for alle! Det er mulig å ta med egen PC, strøm og internett finnes, men med mindre noen melder behov for det så setter vi kun opp stolrader - ikke bord. Etter treffet blir det en sosial samling i Kafe Oslo som er på bakkeplan i Litteraturhuset.

Påmelding løpende under her. Om du tar med PC, sett navnet ditt i kursiv.

Tarjeimo, Ulf Larsen, Telaneo, Ole, Frankemann, Kjetil_r, Ofrim, LocalNet, Jorid Martinsen (WMNO), Trygve Nodeland, Tore Sætre, PeterFisk, Bergenga, Sabinitus, Finn Bjørklid, Migrant


Diskusjon/innlegg

Bor du utenfor Oslo, men vil delta? Wikimedia Norge kan dekke reiseutgifter. Ta kontakt med meg, astrid@wikimedia.no. --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 24. okt. 2016 kl. 17:57 (CEST)

Hei! Jeg håper det er greit at jeg skriver her. Jeg heter Christian, bor i Norge, men redigerer bare på engelske Wikipedia, der jeg har bidratt mye. Jeg har veldig lyst til å møte andre som redigerer Wikipedia, men jeg kjenner jo ikke til den norske utgaven. Derfor kan det være forskjeller mellom norske og engelske Wikipedia som jeg ikke kjenner til. Hadde allikevel vært veldig interessant å treffe andre, men jeg lurer på om det er greit at jeg kommer på wikitreffet 17. januar selv om jeg ikke er kjent med norske versjonen? Hilsen Christian / LocalNet

Det skal da være helt uproblematisk. Kanskje resten av oss blir mer kjent med den engelske? :P --Telaneo (Diskusjonsside) 20. nov. 2016 kl. 15:58 (CET)
LocalNet Det hadde vært veldig hyggelig. Kanskje du kan tipse noen flere norske som redigerer på enwp om treffet også. Jeg har alltid sett på enwp som noe stort og vanskelig, så hadde vært interessant å se hva som foregår "på andre siden" ;) --Tarjeimo (diskusjon) 20. nov. 2016 kl. 16:16 (CET)
Takk for positiv respons fra dere begge! Da kommer jeg! :D Tarjeimo, jeg har bare sett noen veldig få norske som redigerer engelske Wikipedia, og jeg husker dessverre ikke deres brukernavn, så jeg får dessverre ikke tipset de, men hvis jeg ser noen andre før wikitreffet skal jeg tipse :) Og når det gjelder det siste du nevnte, så syntes jeg også at det så stort og vanskelig ut før, men jeg "studerte" Wikipedia over en periode og opparbeidet meg en del kunnskap om hvordan det gjøres, og har redigert aktivt, både smått og stort, siden april 2016. Jeg kan nok si en del om mine erfaringer på den engelske siden, også er jeg nysgjerrig på hvordan det er på den norske siden. Gleder meg til å møte dere! :) (P.S. Herregud så pinlig at jeg glemte å signere min første kommentar her. Uff, sorry, dårlig start. Jeg liker å følge regler på Wikipedia, så beklager det altså. Signerer nå i hvert fall, hehe) LocalNet (diskusjon) 20. nov. 2016 kl. 16:45 (CET)
Til LocalNet: Treffet er absolutt åpent for alle med interesse for Wikipedia og den sosiale samlingen etterpå synes å fungere bra for å lufte saker som ikke har vært oppe på selve møtet. Så velkommen skal du være! Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 21. nov. 2016 kl. 10:23 (CET)
Er det noen påmeldingsfrist? Vurderer å dra, men tror neppe jeg får bestemt meg helt før over nyåret. --TorbjørnS (ʦ) 1. des. 2016 kl. 14:41 (CET)
Håper da alle er velkomne enten de melder seg på eller ikke. Håper du finner tid TorbjørnS. ツDyveldi ☯ prat ✉ post 1. des. 2016 kl. 20:38 (CET)
Det måtte være på grunn av eventuell plassmangel da, ettersom det ihvertfall foreløpig er satt opp som et treff i et innendørsrom men det er ihvertfall meget god plass i kaféen etter treffet i allefall. Du kan jo se omtale av tidligere treff med bilder fra Litteraturhuset og gjøre deg opp en mening om hvor mange som får plass og hvor mange som har meldt seg på. Jeg tror kanskje at jeg kommer på treffet også, men må se det an litt til om jeg kan den dagen. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 1. des. 2016 kl. 20:56 (CET)
Til TorbjørnS: Det er ingen påmeldingsfrist og påmeldingene her er kun for å få en oversikt over hvor mange som har tenkt å komme. Arrangementet er åpent for alle og det er informasjon om det på Litteraturhusets nettsider, noe som også gjør at vi får en gunstig pris. Vær oppmerksom på at Wikimedia Norge kan dekke reiseutgifter for deltakere utenfor Oslo.
Så langt synes disse samlingene å ha fungert bra, det pleier også å bli god stemning etterpå under sosialt samvær i Kafe Oslo i Litteraturhusets første etasje. I tillegg til det som blir kveldens hovedpunkt så kan deltakerne også komme med spørsmål om andre saker vedrørende Wikipedia, så får vi i fellesskap prøve å få de besvart så godt som mulig. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 3. des. 2016 kl. 11:00 (CET)

Klokken 18:00 samme dag er det et annet arrangement ved Litteraturhuset, der vi har muligheten til å skaffe bilder av Finn Skårderud og Bente Sommerfeldt. (Bildet i førstnevnte artikkel har tvilsom lisensstatus, sistnevnte får vi sikkert artikkel om på et eller annet tidspunkt). Hvem har lyst til å ta med speilrefleks og stikke over på naborommet i fem minutter? Face-smile.svgKjetil_r 29. des. 2016 kl. 18:31 (CET)

Hva med om Kjetil_r tar noen bilder? Vi trenger også noen fra vårt eget arrangement. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 7. jan. 2017 kl. 23:39 (CET)
Jeg kan dessverre ikke komme på wikitreffet likevel, jeg er ikke i Oslo den dagen. Da må nok noe andre heller ta bildene. Hilsen Kjetil_r 7. jan. 2017 kl. 23:45 (CET)
Kanskje den meget solide bidragsyter Tore Sætre kan ta ballen, dvs. både ta bilde av Finn Skårderud, men også noen bilder av vår egen samling, så vi kan dokumentere at vi har brukt pengene fra WMF på noe fornuftig. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 14. jan. 2017 kl. 14:23 (CET)
Hyggelig at tankene gikk der Ulf. Jeg kommer rett fra kundemøte på tirsdag, så jeg må se an om det praktisk lar seg gjøre å ta med fotoapperat. Men uansett kan jeg få tatt noen mobilbilder for dokumentasjonens del. Toresetre (diskusjon) 15. jan. 2017 kl. 16:32 (CET)
Jeg skal ta med et bra kamera. Med felles innsats kan vi sikkert greie å få til noen gode bilder. --Finn Bjørklid (diskusjon) 17. jan. 2017 kl. 12:25 (CET)
Vil det komme noen oppsummeringer, eller noe, av hva man har diskutert på møtet? Det hadde vært litt interessant å vite hva som kom frem. mvh --TorbjørnS (ʦ) 18. jan. 2017 kl. 00:26 (CET)
Syns å huske at noen skulle skrive et referat. Uansett: Bra wikitreff! God stemning, bra diskusjon, om ikke en del uenigheter. Telaneo (Diskusjonsside) 18. jan. 2017 kl. 00:27 (CET)
Ok... ja det var sikkert et bra treff, og jeg har hatt lyst til å dra på det i mange måneder (både på grunn av temaet og for å møte andre fra Wikipedia)... men jeg kom vel til slutt frem til at det ikke egentlig er fornuftig å reise så langt, til så store kostnader, "bare" for dette... (med minst fire hotellnetter for å kombinere det med en oslohelgetur)... :( Kanskje en gang møtet er lagt til en fredag... --TorbjørnS (ʦ) 18. jan. 2017 kl. 00:43 (CET)
Det neste «møtet» er vel årsmøtet i Trondheim (som det også skal være noen greier rundt) 25. mars(?), i tillegg så syns jeg jeg hørte at Ulf skulle arrangere nytt treff i Oslo i mai, så det kommer flere muligheter til å møtes! Telaneo (Diskusjonsside) 18. jan. 2017 kl. 00:47 (CET)
Til TorbjørnS: Det kommer en oppsummering av møtet, både som en dokumentasjon for Wikimedia Foundation (WMF) som betaler kalaset, men også for å informere interesserte her. Og som Telaneo nevner så blir det også en samling i mai, tema da blir anbefalte og utmerkede artikler. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 18. jan. 2017 kl. 01:02 (CET)
Ble det noe av den oppsummeringen? -PeterFisk (diskusjon) 17. feb. 2017 kl. 08:34 (CET)
Til PeterFisk: Det ble lagt ut på sidene til Wikimedia Norge, se denne lenken, jeg legger også en kopi av det under her. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 17. feb. 2017 kl. 20:03 (CET)

WIKITREFF ONSDAG 17. JANUAR – TEMA: FLERE BIDRAGSYTERE OG BEDRE INTERNT MILJØ

22. januar 2017

Skrevet av Sabine Rønsen, praksisstudent hos Wikimedia Norge

Onsdag 17. januar var det duket for nok et wikitreff på Litteraturhuset i Oslo. Wikitreff holdes med jevne mellomrom av og for frivillige på Wikipedia for å diskutere aktuelle problemstillinger. Denne gangen var tema for møtet: hvordan få flere bidragsytere og et bedre internt miljø på Wikipedia. I løpet av møtet ble det også lagt vekt på viktigheten av å holde på de bidragsyterne vi allerede har.

Ulf Larsen åpnet møtet med å snakke om nedgangen i nye brukere og hva som kan gjøres for å hindre denne utviklingen. Det ble påpekt at for strenge tilbakemeldinger kan være med på å skremme nye brukere fra å bidra, og at en vennligere tone og bedre oppfølging kan få de til å ville bli.

Espen Andersen, bidragsyter og førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, holdt et innlegg hvor han snakket om de forskjellige vekstfasene Wikipedia har vært igjennom, og hvordan Wikipedia nå er inne i en modningsfase. Andersen pekte på en mer komplisert infrastruktur og en diskusjonskultur som kan oppleves som krevende, som to av flere mulige årsaker til at nybegynnere gir seg.

Tarjei Mo, aktiv bidragsyter og videreskoleelev, kom med sine betraktninger om hvordan ungdommer forholder seg til og bruker Wikipedia. Han snakket også litt om lærernes syn på Wikipedia og om egne erfaringer fra tiden han selv var ny bruker.

I etterkant ble det diskutert hvordan man kan gå frem for å bedre det interne miljøet, og hvilke virkemidler man kan bruke for å få nye brukere til å føle seg velkomne. Mer personlige velkomsthilsener og oppfølging ble foreslått. Å se forskjell på brukere som driver åpenbart hærverk og brukere som gjør ærlige feil, var et tema som ble diskutert, i tillegg til hvordan wikipedianere selv må være mer forsiktig med bruken av ord som «trolling» og «vandalisme». Flere detaljer rundt forslagene finner du på Tinget på Wikpedia. Bli gjerne med på diskusjonen der.

I uke 46-49 hadde Wikimedia Norge og Wikimedia Armenia en felles skrivekonkurranse, med oppgave å skrive på hhv. de norske Wikipediane om Armenia og på armensk Wikipedia om Norge. Vinneren av konkurransen ble annonsert og prisen gikk til brukeren Telaneo for sitt bidrag Levon Ter-Petrosian! Juryens begrunnelser finner du her.

Etter wikitreffet samlet flere av møtedeltakerne seg i Litteraturhusets kafé i samme bygg. Praten skal ha gått til over midnatt!

Vi vil gjerne fortsette å være med på å arrangere slike wikitreff, de er gratis og åpent for alle. Ta gjerne kontakt med Astrid i Wikimedia Norge, astrid@wikimedia.no, for å få refundert eventuelle reiseutgifter eller om du ønsker å arrangere wikitreff på ditt hjemsted.

Håper å se deg på neste treff!


Wikitreff 9. mai 2017[rediger kilde]

Det blir et nytt Wikitreff på Litteraturhuset i Oslo tirsdag 9. mai, lokale er Kjelleren (som ganske riktig er et rom i kjelleren) og tidspunkt er fra 1700 til 2000, med etterfølgende sosial samling. Tema for samlingen blir Wikipedia på sitt beste, samarbeid om gode artikler. Det blir innledning av Morten Olsen Haugen (her kjent som Orland).

Arrangementet er gratis og åpent, dvs. at hvem som helst kan komme. Det betyr også at vi får omtale i Litteraturhusets programkatalog og på deres nettsider + at leien blir rimeligere. Som ved foregående arrangement blir det baguetter, kaffe/te/mineralvann, mens eventuell mat og drikke under den påfølgende sosiale samlingen må den enkelte selv dekke. Arrangementet støttes av Wikimedia Norge (WMNO) og i følge daglig leder Astrid Carlsen er de også åpne for å dekke reise/opphold for eventuelle interesserte utenfor Oslo.

En utfyllende tekst, som dessverre ble for lang for Litteraturhusets program, er denne:

Wikipedia inneholder mange typer tekster; noen banale, noen misvisende, noen ujevne og noen glitrende. Hva er det som kjennetegner de beste artiklene og de beste prosessene?
Wikipedias samarbeidsprosjekt Kandidatsider innebærer både et krevende, kritisk blikk på artikler, og et samarbeid om å gjøre artikler bedre. Begge deler er en del av Wikipedias egenart.
Målgruppe er bidragsytere på Wikipedia og andre som ønsker innsyn i hvor Wikipedias bidragsytere tenker og arbeider.
Innleder Morten Olsen Haugen (f 1966) er bibliotekar, faglitterær forfatter og litteraturkritiker.
Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

Ulf Larsen, Telaneo, Frankemann, Ole, Trygve Nodeland, Ofrim, PeterFisk, Finn Bjørklid, Astrid Carlsen (WMNO)


I tillegg til kveldens hovedemne blir det selvfølgelig også mulig å ta opp andre saker, gjerne praktiske spørsmål om redigering. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 8. feb. 2017 kl. 11:29 (CET)

Wikitreff - august - september - om referanser[rediger kilde]

Mitt ønske for wikitreff til høsten, det vil vel si august-september, er at vi snakker om referanser. Jeg har tentativt spurt Ole Bjørn Rekdal om han kan tenke seg å foredra for oss. Jeg har hørt ham og han er ikke bare informativ, han kan en masse om referanser, hvordan de skal brukes, hvordan de blir brukt og han er også underholdende, se bare hva han skriver om referanser i mulige og umulige fasonger her. Han trenger å få dekket reise fra Bergen og jeg håper WMNO kan stille opp. Forøvrig snakker han gratis og sier «Hvis dette blir noe av skal jeg ikke ha noe honorar. Wikipedia er et flott dugnadsprosjekt.» Går dette i orden må møtetidspunkt tilpasses hans timeplan, men det klarer vi vel? --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 19. feb. 2017 kl. 22:20 (CET)

Dette er et tema jeg også godt kan tenke meg å få tatt opp i forskjellige former, også på mer uformelt plan i form av diskusjoner innen områder man arbeider med. Det og innledninger utelukker på ingen måte hverandre, så kjør på! — Vinguru (diskusjon) 19. feb. 2017 kl. 22:33 (CET)
Høres ut som et veldig godt forslag. Støttes! Mvh. Kjetil_r 19. feb. 2017 kl. 22:52 (CET)
For min del er det viktigste at vi møtes jevnlig og at emnet er interessant for flere. Jeg har forhørt meg med Anne-Sophie Ofrim og hun synes også det er en god ide å ta en samling om dette emnet. Det har også kommet et forslag fra Finn Bjørklid om et møte med Thomas Hylland Eriksen, men om vi tar et møte om dette i september, så har vi god tid på å planlegge et møte med Thomas Hylland Eriksen i januar 2018.
Hvis Dyveldi tar kontakt med foreslåtte innleder Ole Bjørn Rekdal og gir han min e-post, så kan jeg forsøke å sy sammen et opplegg. Jeg regner med at Wikimedia Norge dekker hans reise/opphold, skal sjekke det med Astrid Carlsen. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 21. feb. 2017 kl. 21:06 (CET)
Godt forslag og bra initiativ! Reise dekkes for Rekdal av Wikimedia Norge! --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 21. feb. 2017 kl. 21:39 (CET)
Jeg skal sørge for kontakt. Kan Astrid Carlsen (WMNO) sende meg en epost slik at jeg får epost-adressen din? På HiOA holdt han et foredrag på 2 timer og nesten en times paneldebatt med lærerne på høgskolen etterpå. Jeg fikk en samling på 66 foiler etterpå (etter at copyrightbeskyttet materiale var fjernet) så det hele var omfangsrikt og innholdsrikt. Han hadde mye å si både på en morsom og underholdende måte, men først og fremst veldig nyttig og lærerikt. Veldig hyggelig at dere likte idéen. Dette hadde jeg slik lyst til å dele. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 21. feb. 2017 kl. 21:51 (CET)
E-post sendt. --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 21. feb. 2017 kl. 22:06 (CET)
Ole Bjørn Rekdal høres ut som veldig bra forslag fra Dyveldi. Kanskje jeg kan klare å lure med noen kolleger også med et slikt trekkplaster. --Finn Bjørklid (diskusjon) 21. feb. 2017 kl. 23:28 (CET)