Wikipedia:Wikitreff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Wikitreff er organiserte møter mellom wikipedianere. Mindre sosiale treff på kafeer, såkalt wikikafé, avholdes i Oslo. De større treffene kan ha foredrag mens de mindre er uformelle sosiale treff mellom wikipedianere. Som oftest er det bare angitt ett oppmøtested og en oppmøtetid. Dette er en «lillelørdagspils for wikipedianter». Ta med deg godt humør!

Wikikafé i Oslo[rediger kilde]

Treffsted på nyåret blir etter avtale da det skal bli kjøpesenter der Presseklubben holder til. Litteraturhuset er det mest aktuelle stedet for større møter når en trenger eget møterom. Andre steder som er aktuelle for treff over en halvliter er Kristiania, Stopp Pressen, Per på hjørnet, Belfry, Ved Broen,…

Ved broen[rediger kilde]

Opprinnelige eiere har solgt stedet.

Kaféen «Ved broen» (nettside, kart) er et utested i Vika, bak Vika Atrium i det som kalles Vestbanealléen. Gateadressen er Løkkegangen 1. Se etter de gamle broene inne i kvartalene.

Litteraturhuset[rediger kilde]

Bransjespesifikt utested i Wergelandsveien 29 i Oslo (nettside, kart). Dette er rett ved siden av Kunstnernes hus. Fra Karl Johan tar en til høyre gjennom parken i retning Majorstua. Du vil da enten komme til Wergelandsveien eller Parkveien. I det første tilfellet skal du over på andre siden av gata. I det siste tilfellet tar du til høre og krysser gata i lyskrysset. Gata som kommer opp fra sentrum er Wergelandsveien. På andre siden av gata er Litteraturhuset med stort skilt på forsiden.

Kommer du med bil så er det enklest å følge indre ring og så ta opp ved universitetet. Det finnes noe gateparkering i området. Kommer du med tog eller bane så er det enkleste å gå gjennom parken fra Nasjonalteateret stasjon.

Stedet er et allbrukshus for litteraturinteresserte, med egne møterom og med kafe i første etasje. Stedet har WLAN og passord fås i ekspedisjonen. Det er også mulighet for kontorplass for de som er i Oslo en kortere periode.

Presseklubben[rediger kilde]

Fra uteserveringen til Presseklubben
Presseklubben i sin nåværende form er nedlagt

Utested i Oslo på Egertorget (nettside, kart), ganske nøyaktig midt på Karl Johan, på toppen av kulen. Stedet holdt tidligere til i det som var kjent som Tostrupkjelleren [1].

Kommer du med bil så er enkleste parkering i Ibsenhuset. Når du kommer opp heisen og går ut så tar du til venstre, følger gata (den dreier mot venstre) til du treffer Akersgata. Da tar du til høyre ned gata til du ser Stortinget, og da er Egertorget plassen til venstre.

Kommer du med tog så kjør til Oslo S eller Nasjonalteateret og gå til toppen av Karl Johan, det tar 5-10 minutter.

Kommer du med T-bane så kjør til Stortinget og følg skiltingen opp til Egertorget. Oppgangen er midt på torget. Til høyre har du en uteservering om sommeren,rett foran Ark Køhn, der er Presseklubben.

Stedet er et lukket utested for journalister og andre i mediebransjen, ofte omtalt som et bransjested. Stedet ønsker en liste over de som ønsker å stå på en gjesteliste, men for Wikipedias del melder vi fra om at vi kommer og hvem som er kontaktperson. Den som er kontaktperson må stå på stedets faste gjesteliste, og når kontaktpersonen forlater stedet må gjenværende personer være oppført på stedets gjesteliste.

Stedet har kjøkken, bar, uteservering, WLAN, PC-er tilkoblet internett, osv.

Det er et generelt fotoforbud på bransjestedet og det henstilles til gjester å overholde dette.

Kristiania[rediger kilde]

Kristiania i sin nåværende form er iferd med å bli lagt ned.

Utested i Oslo på sørsiden i Østbanen (nettside, kart), omtrent midt på den gamle delen av fasaden.

Ved ankomst med tog kommer du til Oslo Sentralstasjon Inne i bygget går du til venstre når du kommer inn i bygget, ned rulletrappa, til høyre ned rullebåndet og du står i Østbanen. Hold deg langs veggen mot syd og du ser en dør inn til et eldre utested. Denne døren kan være litt vanskelig å se da den er bak de små bodene som er bygd inne i hallen. Kommer du til «Venterommet» har du gått for langt.

Kommer du med bil er det enklest (ikke billigst) å parkere i parkeringshuset hos Europark. Nedkjøringen er ved siden av Hotell Opera på sørsiden av Oslo S.

Kommer du med T-bane går du av på «Jernbanetorget», følger skilting inn i Oslo S, opp rulletrappene, går gjennom bygget, ned rulletrappa og til høyre ned rullebåndet.

Stedet er en brun pub med eget kjøkken. I bygget er det trådløst nett.

Stopp Pressen[rediger kilde]

Bransjespesifikt utested i Akersgata 55 i Oslo (nettside, kart), i nedre hjørne av VG-huset i Apotekergata.

Kommer du med bil så er enkleste parkering i Ibsenhuset. Når du kommer opp heisen og går ut så tar du til venstre, følger gata (den dreier mot venstre) til du passerer Tinghuset og tar til venstre. Utestedet er da rett på andre siden av neste gatekryss.

Kommer du med tog så kjør til Oslo S eller Nasjonalteateret og gå til toppen av Karl Johan. Der følger du Akersgata til du når VG-huset. Ta deretter ned gata til venstre. Stedet er da på hjørnet av bygget. Turen tar 10-15 minutter.

Kommer du med T-bane så kjør til Stortinget og følg skiltingen opp til Egertorget. Oppgangen er midt på torget. Mot slottet er Akersgata første gate som krysser Karl Johan.

Stedet markedsfører seg som nyhetskafè, men er åpent for alle.

Per på hjørnet[rediger kilde]

Utested (nettside, kart)

Belfry[rediger kilde]

Utested (nettside, kart)

Jaeger[rediger kilde]

Vanningshull i Grensen. Er iferd med å få meget raskt nettverk. Lite mat, men mye øl. (nettside, kart)

Wikikafé i Bergen[rediger kilde]

Åpen for forslag:)--Bjørn som tegner 26. jan 2007 kl. 12:51 (CET)

Du må gjerne foreså noe så ser vi hvor mange som er interessert. Jeg tror ikke jeg har anledning til å organisere treff nå, men å komme på dem er noe annet. --Nina 26. jan 2007 kl. 13:50 (CET)
Det dreier seg om sted og tid, altså. 1.Pub eller kafe? 2. Midt på dag eller kveld? Hverdag eller helg?--Bjørn som tegner 26. jan 2007 kl. 14:38 (CET)
For min del er pub eller kafé hipp som happ. Samme ang midt på dag eller kveld og hverdag eller helg, men jeg vil tippe det er flere som kan på kveldene og/eller i helgene. -- SLB (diskusjon) 7. feb 2007 kl. 13:52 (CET)
Jeg er 3 - 4 ukedager innom kafe Magdalena litt før kl 1500 (de har ofte stengetid da, så det er bare for en kaffe og en prat med han som maler, som ikke er meg p.t.) Spør etter Bjørn, hvis du ikke finner hatten min først (ikke han med den svarte, nei.) Videre drøftinger er ofte lettest «en face». Kafe er vel enklest, siden noen ellers kan bli helt ut pga. skjenkerettsregler og lign.--Bjørn som tegner 7. feb 2007 kl. 14:32 (CET)
Jeg synes det blir litt vagt, men det er et godt utgangspunkt. Om kaféen du nevner er et ok sted å sitte og prate er det flott (jeg har aldri vært der og vet ikke hvor det er), men jeg synes vi kan avtale en dato og tid. Gjerne litt fram i tid slik at folk rekker å få det med seg. -- SLB (diskusjon) 7. feb 2007 kl. 14:45 (CET)
Vi må ha et fast sted og med en adresse som alle kan finne frem til. Jeg vet heller ikke hvor kafe Magdalena er. Å koordinere treffene med de i Oslo kunne kanskje være en ide, men i første omgang foreslår jeg neste onsdag 14 februar kl. 18.00. Det bør være et sted hvor det er mulig å få kjøpt litt mat da jeg kan tenke meg at en del vil komme direkte fra jobb. Om vi ikke vil bruke kafe Magdalenea kunne vi jo ha treff på Wesselstuen. Kan Bjørn som tegner tenke og å ha ansvar for å annonsere treff og sette opp datoer ? --Nina 7. feb 2007 kl. 15:22 (CET)

Jeg tenkte at vi kunne nedsette oss selv som festkommite og drøfte saken, derfor min forening av vane og pådriving. Wessel kan tenkes, men jeg må innrømme jeg ikke har vært innom siden i 70-årene. Kjenner noen betjeningen der? (Magdalena er en del av Kirkens bymisjon, og har kaffe til kr.5,- per krus, men noe odde åpningstider, adressen er i Kong Oscarsgt, vis a vis Vågen Fetevarer og altså i Kjøttbasar-enden av gaten.)--Bjørn som tegner 7. feb 2007 kl. 15:37 (CET)PS: Mat = Zupperia?DS

Planlagte treff[rediger kilde]

Heisann, jeg heter Øystein og jobber for Dikterstuerne som driver Holbergstuen, Wesselstuen, Wessel Bar og LogeHaven. La merke til at dere diksuterte møtelokaler, og at Wesselstuen var vurdert. Hvis dere fortsatt trenger en fast samlingsplass, anbefaler jeg Wesselstuen og Holbergstuen på det varmeste. Lokalene er glimrende for møter ispedd noe sosialt. Ta gjerne kontakt om dere lurer på noe! - Ø

Vi har ennå ikke fått til treff i Bergen men det kommer nok engang. --Nina 4. apr 2007 kl. 13:22 (CEST)

Wikitreff i Stavanger[rediger kilde]

Det er planlagt treff i Stavanger lørdag 28. april klokken 1200. Oppmøtested er utenfor inngangen til Stavanger domkirke og vi finner et sted å slå oss ned på!

Wikitreff i Trondheim 28. januar 2009[rediger kilde]

Etter å snakket litt med Jon Harald Søby har vi sammen kommet frem til å gjøre et første forsøk med et wikitreff for wikipedianere og andre interesserte i «teknologibyen» Trondheim onsdag den 28. januar kl 1800. Møtested er inntil videre andre etasje på Mormors i Nedre Enkeltskillingveita i Midtbyen.[2] Og som seg hør og bør i en teknologibevisst by tilbys trådløs internettilgang gjennom Trådløse Trondheim for en billig penge ved å sende en SMS.[3] Bare ta kontakt med undertegnede hvis noe skulle være uklart. Vel møtt! Mvh Beagle84 19. jan 2009 kl. 00:24 (CET)

Deltakere

(Skriv deg opp om du vil, det er ingen tvang. Det er også oppretta et Facebook-arrangement.)

  1. Beagle84 19. jan 2009 kl. 00:24 (CET)
  2. Jon Harald Søby 19. jan 2009 kl. 18:29 (CET)

Wikitreff i Oslo 18. mai 2010[rediger kilde]

Den 18. mai er det wiki-treff på Lorry i Oslo fra 1900 og utover. Håper folk kan komme en tur å prates. -- Hans-Petter 25. apr 2010 kl. 19:13 (CEST)

Tidligere treff[rediger kilde]