Wikipedia:Wikitreff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Wikitreffarkivet
Arkiv 1

Wikitreff er organiserte møter mellom wikipedianere. Som oftest er det bare angitt ett oppmøtested og en oppmøtetid. Dette er en «lillelørdagspils for wikipedianter». Ta med deg godt humør!

Neste dato for wikitreff er 12. september 2017. Påmelding nederst på siden. Legg inn nyere wikitreff på {{Wikitreff/Neste Wikitreff}}.

Det er også planlagt treff 9. mai. Se lenger ned på denne siden for info.

Treff 17. januar 2017[rediger kilde]

Nytt treff er planlagt tirsdag 17. januar 2017 kl 17.00-20.00 i Kverneland i Litteraturhuset i Oslo. Tema for kvelden er flere bidragsytere og bedre internt miljø. Innledere er blant annet Espen Andersen, bidragsyter og førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI og Tarjei Mo, bidragsyter og elev i videregående. Etter dette åpnes det for diskusjon om hvordan Wikipedia kan få et bedre miljø og hvordan vi med små økonomiske midler kan rekruttere flere bidragsytere.

Denne videoen med utdanningsforsker Marte Blikstad-Balas blir nok også aktuell. Det blir enkel servering av baguetter, kaffe/te/mineralvann. Arrangementet er gratis, og åpent for alle! Det er mulig å ta med egen PC, strøm og internett finnes, men med mindre noen melder behov for det så setter vi kun opp stolrader - ikke bord. Etter treffet blir det en sosial samling i Kafe Oslo som er på bakkeplan i Litteraturhuset.

Påmelding løpende under her. Om du tar med PC, sett navnet ditt i kursiv.

Tarjeimo, Ulf Larsen, Telaneo, Ole, Frankemann, Kjetil_r, Ofrim, LocalNet, Jorid Martinsen (WMNO), Trygve Nodeland, Tore Sætre, PeterFisk, Bergenga, Sabinitus, Finn Bjørklid, Migrant,----

Diskusjon/innlegg

Bor du utenfor Oslo, men vil delta? Wikimedia Norge kan dekke reiseutgifter. Ta kontakt med meg, astrid@wikimedia.no. --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 24. okt. 2016 kl. 17:57 (CEST)

Hei! Jeg håper det er greit at jeg skriver her. Jeg heter Christian, bor i Norge, men redigerer bare på engelske Wikipedia, der jeg har bidratt mye. Jeg har veldig lyst til å møte andre som redigerer Wikipedia, men jeg kjenner jo ikke til den norske utgaven. Derfor kan det være forskjeller mellom norske og engelske Wikipedia som jeg ikke kjenner til. Hadde allikevel vært veldig interessant å treffe andre, men jeg lurer på om det er greit at jeg kommer på wikitreffet 17. januar selv om jeg ikke er kjent med norske versjonen? Hilsen Christian / LocalNet

Det skal da være helt uproblematisk. Kanskje resten av oss blir mer kjent med den engelske? :P --Telaneo (Diskusjonsside) 20. nov. 2016 kl. 15:58 (CET)
LocalNet Det hadde vært veldig hyggelig. Kanskje du kan tipse noen flere norske som redigerer på enwp om treffet også. Jeg har alltid sett på enwp som noe stort og vanskelig, så hadde vært interessant å se hva som foregår "på andre siden" ;) --Tarjeimo (diskusjon) 20. nov. 2016 kl. 16:16 (CET)
Takk for positiv respons fra dere begge! Da kommer jeg! :D Tarjeimo, jeg har bare sett noen veldig få norske som redigerer engelske Wikipedia, og jeg husker dessverre ikke deres brukernavn, så jeg får dessverre ikke tipset de, men hvis jeg ser noen andre før wikitreffet skal jeg tipse :) Og når det gjelder det siste du nevnte, så syntes jeg også at det så stort og vanskelig ut før, men jeg "studerte" Wikipedia over en periode og opparbeidet meg en del kunnskap om hvordan det gjøres, og har redigert aktivt, både smått og stort, siden april 2016. Jeg kan nok si en del om mine erfaringer på den engelske siden, også er jeg nysgjerrig på hvordan det er på den norske siden. Gleder meg til å møte dere! :) (P.S. Herregud så pinlig at jeg glemte å signere min første kommentar her. Uff, sorry, dårlig start. Jeg liker å følge regler på Wikipedia, så beklager det altså. Signerer nå i hvert fall, hehe) LocalNet (diskusjon) 20. nov. 2016 kl. 16:45 (CET)
Til LocalNet: Treffet er absolutt åpent for alle med interesse for Wikipedia og den sosiale samlingen etterpå synes å fungere bra for å lufte saker som ikke har vært oppe på selve møtet. Så velkommen skal du være! Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 21. nov. 2016 kl. 10:23 (CET)
Er det noen påmeldingsfrist? Vurderer å dra, men tror neppe jeg får bestemt meg helt før over nyåret. --TorbjørnS (ʦ) 1. des. 2016 kl. 14:41 (CET)
Håper da alle er velkomne enten de melder seg på eller ikke. Håper du finner tid TorbjørnS. ツDyveldi ☯ prat ✉ post 1. des. 2016 kl. 20:38 (CET)
Det måtte være på grunn av eventuell plassmangel da, ettersom det ihvertfall foreløpig er satt opp som et treff i et innendørsrom men det er ihvertfall meget god plass i kaféen etter treffet i allefall. Du kan jo se omtale av tidligere treff med bilder fra Litteraturhuset og gjøre deg opp en mening om hvor mange som får plass og hvor mange som har meldt seg på. Jeg tror kanskje at jeg kommer på treffet også, men må se det an litt til om jeg kan den dagen. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 1. des. 2016 kl. 20:56 (CET)
Til TorbjørnS: Det er ingen påmeldingsfrist og påmeldingene her er kun for å få en oversikt over hvor mange som har tenkt å komme. Arrangementet er åpent for alle og det er informasjon om det på Litteraturhusets nettsider, noe som også gjør at vi får en gunstig pris. Vær oppmerksom på at Wikimedia Norge kan dekke reiseutgifter for deltakere utenfor Oslo.
Så langt synes disse samlingene å ha fungert bra, det pleier også å bli god stemning etterpå under sosialt samvær i Kafe Oslo i Litteraturhusets første etasje. I tillegg til det som blir kveldens hovedpunkt så kan deltakerne også komme med spørsmål om andre saker vedrørende Wikipedia, så får vi i fellesskap prøve å få de besvart så godt som mulig. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 3. des. 2016 kl. 11:00 (CET)

Klokken 18:00 samme dag er det et annet arrangement ved Litteraturhuset, der vi har muligheten til å skaffe bilder av Finn Skårderud og Bente Sommerfeldt. (Bildet i førstnevnte artikkel har tvilsom lisensstatus, sistnevnte får vi sikkert artikkel om på et eller annet tidspunkt). Hvem har lyst til å ta med speilrefleks og stikke over på naborommet i fem minutter? Face-smile.svgKjetil_r 29. des. 2016 kl. 18:31 (CET)

Hva med om Kjetil_r tar noen bilder? Vi trenger også noen fra vårt eget arrangement. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 7. jan. 2017 kl. 23:39 (CET)
Jeg kan dessverre ikke komme på wikitreffet likevel, jeg er ikke i Oslo den dagen. Da må nok noe andre heller ta bildene. Hilsen Kjetil_r 7. jan. 2017 kl. 23:45 (CET)
Kanskje den meget solide bidragsyter Tore Sætre kan ta ballen, dvs. både ta bilde av Finn Skårderud, men også noen bilder av vår egen samling, så vi kan dokumentere at vi har brukt pengene fra WMF på noe fornuftig. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 14. jan. 2017 kl. 14:23 (CET)
Hyggelig at tankene gikk der Ulf. Jeg kommer rett fra kundemøte på tirsdag, så jeg må se an om det praktisk lar seg gjøre å ta med fotoapperat. Men uansett kan jeg få tatt noen mobilbilder for dokumentasjonens del. Toresetre (diskusjon) 15. jan. 2017 kl. 16:32 (CET)
Jeg skal ta med et bra kamera. Med felles innsats kan vi sikkert greie å få til noen gode bilder. --Finn Bjørklid (diskusjon) 17. jan. 2017 kl. 12:25 (CET)
Vil det komme noen oppsummeringer, eller noe, av hva man har diskutert på møtet? Det hadde vært litt interessant å vite hva som kom frem. mvh --TorbjørnS (ʦ) 18. jan. 2017 kl. 00:26 (CET)
Syns å huske at noen skulle skrive et referat. Uansett: Bra wikitreff! God stemning, bra diskusjon, om ikke en del uenigheter. Telaneo (Diskusjonsside) 18. jan. 2017 kl. 00:27 (CET)
Ok... ja det var sikkert et bra treff, og jeg har hatt lyst til å dra på det i mange måneder (både på grunn av temaet og for å møte andre fra Wikipedia)... men jeg kom vel til slutt frem til at det ikke egentlig er fornuftig å reise så langt, til så store kostnader, "bare" for dette... (med minst fire hotellnetter for å kombinere det med en oslohelgetur)... :( Kanskje en gang møtet er lagt til en fredag... --TorbjørnS (ʦ) 18. jan. 2017 kl. 00:43 (CET)
Det neste «møtet» er vel årsmøtet i Trondheim (som det også skal være noen greier rundt) 25. mars(?), i tillegg så syns jeg jeg hørte at Ulf skulle arrangere nytt treff i Oslo i mai, så det kommer flere muligheter til å møtes! Telaneo (Diskusjonsside) 18. jan. 2017 kl. 00:47 (CET)
Til TorbjørnS: Det kommer en oppsummering av møtet, både som en dokumentasjon for Wikimedia Foundation (WMF) som betaler kalaset, men også for å informere interesserte her. Og som Telaneo nevner så blir det også en samling i mai, tema da blir anbefalte og utmerkede artikler. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 18. jan. 2017 kl. 01:02 (CET)
Ble det noe av den oppsummeringen? -PeterFisk (diskusjon) 17. feb. 2017 kl. 08:34 (CET)
Til PeterFisk: Det ble lagt ut på sidene til Wikimedia Norge, se denne lenken, jeg legger også en kopi av det under her. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 17. feb. 2017 kl. 20:03 (CET)

WIKITREFF ONSDAG 17. JANUAR – TEMA: FLERE BIDRAGSYTERE OG BEDRE INTERNT MILJØ

22. januar 2017

Skrevet av Sabine Rønsen, praksisstudent hos Wikimedia Norge

Onsdag 17. januar var det duket for nok et wikitreff på Litteraturhuset i Oslo. Wikitreff holdes med jevne mellomrom av og for frivillige på Wikipedia for å diskutere aktuelle problemstillinger. Denne gangen var tema for møtet: hvordan få flere bidragsytere og et bedre internt miljø på Wikipedia. I løpet av møtet ble det også lagt vekt på viktigheten av å holde på de bidragsyterne vi allerede har.

Ulf Larsen åpnet møtet med å snakke om nedgangen i nye brukere og hva som kan gjøres for å hindre denne utviklingen. Det ble påpekt at for strenge tilbakemeldinger kan være med på å skremme nye brukere fra å bidra, og at en vennligere tone og bedre oppfølging kan få de til å ville bli.

Espen Andersen, bidragsyter og førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, holdt et innlegg hvor han snakket om de forskjellige vekstfasene Wikipedia har vært igjennom, og hvordan Wikipedia nå er inne i en modningsfase. Andersen pekte på en mer komplisert infrastruktur og en diskusjonskultur som kan oppleves som krevende, som to av flere mulige årsaker til at nybegynnere gir seg.

Tarjei Mo, aktiv bidragsyter og videreskoleelev, kom med sine betraktninger om hvordan ungdommer forholder seg til og bruker Wikipedia. Han snakket også litt om lærernes syn på Wikipedia og om egne erfaringer fra tiden han selv var ny bruker.

I etterkant ble det diskutert hvordan man kan gå frem for å bedre det interne miljøet, og hvilke virkemidler man kan bruke for å få nye brukere til å føle seg velkomne. Mer personlige velkomsthilsener og oppfølging ble foreslått. Å se forskjell på brukere som driver åpenbart hærverk og brukere som gjør ærlige feil, var et tema som ble diskutert, i tillegg til hvordan wikipedianere selv må være mer forsiktig med bruken av ord som «trolling» og «vandalisme». Flere detaljer rundt forslagene finner du på Tinget på Wikpedia. Bli gjerne med på diskusjonen der.

I uke 46-49 hadde Wikimedia Norge og Wikimedia Armenia en felles skrivekonkurranse, med oppgave å skrive på hhv. de norske Wikipediane om Armenia og på armensk Wikipedia om Norge. Vinneren av konkurransen ble annonsert og prisen gikk til brukeren Telaneo for sitt bidrag Levon Ter-Petrosian! Juryens begrunnelser finner du her.

Etter wikitreffet samlet flere av møtedeltakerne seg i Litteraturhusets kafé i samme bygg. Praten skal ha gått til over midnatt!

Vi vil gjerne fortsette å være med på å arrangere slike wikitreff, de er gratis og åpent for alle. Ta gjerne kontakt med Astrid i Wikimedia Norge, astrid@wikimedia.no, for å få refundert eventuelle reiseutgifter eller om du ønsker å arrangere wikitreff på ditt hjemsted.

Håper å se deg på neste treff!


Wikitreff 9. mai 2017[rediger kilde]

Det blir et nytt Wikitreff på Litteraturhuset i Oslo tirsdag 9. mai, lokale er Kjelleren (som ganske riktig er et rom i kjelleren) og tidspunkt er fra 1700 til 2000, med etterfølgende sosial samling. Tema for samlingen blir Wikipedia på sitt beste, samarbeid om gode artikler. Det blir innledning av Morten Olsen Haugen (her kjent som Orland).

Arrangementet er gratis og åpent, dvs. at hvem som helst kan komme. Det betyr også at vi får omtale i Litteraturhusets programkatalog og på deres nettsider + at leien blir rimeligere. Som ved foregående arrangement blir det baguetter, kaffe/te/mineralvann, mens eventuell mat og drikke under den påfølgende sosiale samlingen må den enkelte selv dekke. Arrangementet støttes av Wikimedia Norge (WMNO) og i følge daglig leder Astrid Carlsen er de også åpne for å dekke reise/opphold for eventuelle interesserte utenfor Oslo.

En utfyllende tekst, som dessverre ble for lang for Litteraturhusets program, er denne:

Wikipedia inneholder mange typer tekster; noen banale, noen misvisende, noen ujevne og noen glitrende. Hva er det som kjennetegner de beste artiklene og de beste prosessene?
Wikipedias samarbeidsprosjekt Kandidatsider innebærer både et krevende, kritisk blikk på artikler, og et samarbeid om å gjøre artikler bedre. Begge deler er en del av Wikipedias egenart.
Målgruppe er bidragsytere på Wikipedia og andre som ønsker innsyn i hvor Wikipedias bidragsytere tenker og arbeider.
Innleder Morten Olsen Haugen (f 1966) er bibliotekar, faglitterær forfatter og litteraturkritiker.
Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

Ulf Larsen, Telaneo, Frankemann, Ole, Trygve Nodeland, Ofrim, PeterFisk, Finn Bjørklid, Astrid Carlsen (WMNO), Runar Eggen, Hogne, Helge H, Andreas Kolle, Jon Harald Søby (WMNO), Mette Henriksen, Bergenga, TommyG, Haros, Migrant, Kjetil_rI tillegg til kveldens hovedemne blir det selvfølgelig også mulig å ta opp andre saker, gjerne praktiske spørsmål om redigering. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 8. feb. 2017 kl. 11:29 (CET)

Fra Wikitreff på Litteraturhuset i Oslo tirsdag 9. mai
Fra Wikitreff på Litteraturhuset i Oslo tirsdag 9. mai
Jeg kan ikke komme på treffet i morgen, og det synes jeg er ordentlig synd. Bruker:Orlands foredrag ser svært interessant ut, og jeg håper noen av de ivrige lytterne i morgen skriver ned kjernepunkter av det Morten har å si, og så deler det med oss andre her! Det er alltid gøy å se om man kan få gjort konkrete forbedringer til prosjektet som resultat av slike treff. God fornøyelse! --Tarjeimo (diskusjon) 8. mai 2017 kl. 23:01 (CEST)
Han holdt seg relativt godt til manuskriptet, til tross for at undertegnede kom med litt mange kommentarer. Her er manus. Andreas Kolle (diskusjon) 10. mai 2017 kl. 00:03 (CEST)
Og takksigelser til Bruker:Ulflarsen og Bruker:Anne-Sophie Ofrim for vel avviklet arrangement. Disse møtene blir bare bedre for hver gang. Morten sitt foredrag var godt planlagt, vel gjennomført og hadde en masse gode poeng samt plass til spørsmål underveis, stor takk!! Håper at alle som ikke befinner seg i nærheten av Oslo kontakter WMNO som en rekke ganger har sagt seg villig til å støtte arrrangementer andre steder i Norge. Ikke finn dere i at Wikitreff er Oslo, Wikipedia på Norsk er hele Norge og for alle som leser og skriver norsk. Skulle ønske dere alle kunne kommet og veldig hyggelig med de som fant tid og anledning til å komme. Face-smile.svgDyveldi ☯ prat ✉ post 10. mai 2017 kl. 00:36 (CEST)
Signerer Dyveldi her, spesielt angående treff utafor Oslo. Det hadde spesielt vært interessant med treff i Trondheim innen slutten av juni, for da flytter jeg til Fredrikstad, men jeg vil veldig gjerne få til et treff i Trondheim før det. Bare å ta kontakt for de som er interesserte! Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 10. mai 2017 kl. 00:51 (CEST)
Samme gjelder Bergen. --- Løken (diskusjon) 10. mai 2017 kl. 00:56 (CEST)
Symbol thumbs up.svg Interessant fra Bruker:Orland, og mange sidespor fra salen som kunne fylt 3 timer til med WP-prat. Artig at det blir stadig bedre oppmøte. mvh --Ooo86 (diskusjon) 10. mai 2017 kl. 01:06 (CEST)
Signerer dere andre. Interessant og hyggelig var det. Jeg har skrevet en kort sak på hjemmesiden vår. Sees 12. september, om ikke før! --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 12. mai 2017 kl. 12:57 (CEST)

Wikitreff 12. september - om referanser[rediger kilde]

Mitt ønske for wikitreff til høsten, det vil vel si august-september, er at vi snakker om referanser. Jeg har tentativt spurt Ole Bjørn Rekdal om han kan tenke seg å foredra for oss. Jeg har hørt ham og han er ikke bare informativ, han kan en masse om referanser, hvordan de skal brukes, hvordan de blir brukt og han er også underholdende, se bare hva han skriver om referanser i mulige og umulige fasonger her. Han trenger å få dekket reise fra Bergen og jeg håper WMNO kan stille opp. Forøvrig snakker han gratis og sier «Hvis dette blir noe av skal jeg ikke ha noe honorar. Wikipedia er et flott dugnadsprosjekt.» Går dette i orden må møtetidspunkt tilpasses hans timeplan, men det klarer vi vel? --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 19. feb. 2017 kl. 22:20 (CET)

Dette er et tema jeg også godt kan tenke meg å få tatt opp i forskjellige former, også på mer uformelt plan i form av diskusjoner innen områder man arbeider med. Det og innledninger utelukker på ingen måte hverandre, så kjør på! — Vinguru (diskusjon) 19. feb. 2017 kl. 22:33 (CET)
Høres ut som et veldig godt forslag. Støttes! Mvh. Kjetil_r 19. feb. 2017 kl. 22:52 (CET)
For min del er det viktigste at vi møtes jevnlig og at emnet er interessant for flere. Jeg har forhørt meg med Anne-Sophie Ofrim og hun synes også det er en god ide å ta en samling om dette emnet. Det har også kommet et forslag fra Finn Bjørklid om et møte med Thomas Hylland Eriksen, men om vi tar et møte om dette i september, så har vi god tid på å planlegge et møte med Thomas Hylland Eriksen i januar 2018.
Hvis Dyveldi tar kontakt med foreslåtte innleder Ole Bjørn Rekdal og gir han min e-post, så kan jeg forsøke å sy sammen et opplegg. Jeg regner med at Wikimedia Norge dekker hans reise/opphold, skal sjekke det med Astrid Carlsen. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 21. feb. 2017 kl. 21:06 (CET)
Godt forslag og bra initiativ! Reise dekkes for Rekdal av Wikimedia Norge! --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 21. feb. 2017 kl. 21:39 (CET)
Jeg skal sørge for kontakt. Kan Astrid Carlsen (WMNO) sende meg en epost slik at jeg får epost-adressen din? På HiOA holdt han et foredrag på 2 timer og nesten en times paneldebatt med lærerne på høgskolen etterpå. Jeg fikk en samling på 66 foiler etterpå (etter at copyrightbeskyttet materiale var fjernet) så det hele var omfangsrikt og innholdsrikt. Han hadde mye å si både på en morsom og underholdende måte, men først og fremst veldig nyttig og lærerikt. Veldig hyggelig at dere likte idéen. Dette hadde jeg slik lyst til å dele. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 21. feb. 2017 kl. 21:51 (CET)
E-post sendt. --Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 21. feb. 2017 kl. 22:06 (CET)
Ole Bjørn Rekdal høres ut som veldig bra forslag fra Dyveldi. Kanskje jeg kan klare å lure med noen kolleger også med et slikt trekkplaster. --Finn Bjørklid (diskusjon) 21. feb. 2017 kl. 23:28 (CET)

Da har jeg fått avklart dato og lokale med involverte. Wikimøte med Ole Bjørn Rekdal blir tirsdag 12. september, klokken 1700-2000 på Litteraturhuset i Oslo, i salen Amalie Skram. Den er endel større enn den vi har brukt (dvs. salen Kverneland) og har plass til 120 personer:

http://www.litteraturhuset.no/utleie/romsaler.html

Jeg skal avklare navn osv. på samlingen så vi får det inn i Litteraturhusets katalag + på deres nettsider. Forhåpentligvis vil dette emnet både være interessant for både de som allerede bidrar, og andre. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 2. mar. 2017 kl. 09:00 (CET)

Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

Ulf Larsen, Telaneo, Ooo86, Frankemann, Finn Bjørklid, Danmichaelo


Wikitreff 16. januar - Thomas Hylland Eriksen innleder[rediger kilde]

Klokken 17, tirsdag 16. januar 2018 blir det Wikitreff, Amalie Skram-salen på Litteraturhuset og Thomas Hylland Eriksen innleder. Flere detaljer kommer etterhvert. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 21. jun. 2017 kl. 13:59 (CEST)

Det er ikke noe krav om påmelding, men fint mht. bestilling av mat om de som har tenkt å komme setter navnet sitt under

Ulf Larsen, Finn Bjørklid, Telaneo, Frankemann