Wikipedia:Wikitreff

Fra Wikipedia, den frie encyklopediWikitreffarkivet
Arkiv 1

Wikitreff er organiserte møter mellom wikipedianere. Som oftest er det bare angitt et oppmøtested og en oppmøtetid. Dette er en «lillelørdagspils for wikipedianter». Ta med deg godt humør!

Neste wikitreff er Ikke satt opp. Påmelding nederst på siden. Legg inn nyere wikitreff på {{Wikitreff/Neste Wikitreff}}.

📅 Legg til i kalender

For å legge til wikitreffene i kalenderen din kan du kopiere eller laste ned følgende lenke …
https://calendar.google.com/calendar/ical/c_n3cg22qseghp79gabh3jdu8v0k%40group.calendar.google.com/public/basic.ics

… og legge den inn i din favorittkalenderapplikasjon. I Google Kalender legger man inn kalenderen ved å trykke på plusstegnet ved siden av «Andre kalendere», og så velge «Fra nettadresse». Man slår på varsler for kalenderen ved å trykke på menyen ved siden av den, så «Innstillinger» og så «Legg til et varsel» under «Aktivitetsvarsler».


Kommende wikitreff[rediger kilde]

Starthjelp onsdag 6. desember[rediger kilde]

Velkommen til Starthjelp! Dette er et tilbud til ferske brukere som ønsker å komme i gang med Wikipedia. Åpent for alle, uansett nivå. Starthjelp foregår digitalt fra kl. 19 til 20 den første onsdagen hver måned.

Ingen påmelding, bare klikk deg inn på treffet. Vel møtt!

Elisabeth Carrera (WMNO) (diskusjon) 22. nov. 2023 kl. 14:26 (CET)Svar[svar]

WMNOs julebord torsdag 7. desember[rediger kilde]

WMNO-medlemmer og alle andre som ønsker Wikimedia-prosjektene vel, er hjertelig velkommen på julebord! Meld deg på middagen som starter kl. 17, eller møt opp uten påmelding hvis du bare vil være med på quizen som starter kl. 19. Bli med, da vel!

Tid: Middag kl. 17 og quiz kl. 19
Sted: Dattera til Hagen på Grønland i Oslo

Den enkelte dekker mat og drikke av egen lomme. Opplegget forventes å bli identisk som i fjor – inkludert seier i husets quiz! Elisabeth Carrera (WMNO) (diskusjon) 22. nov. 2023 kl. 14:26 (CET)Svar[svar]

Nylig avholdte wikitreff[rediger kilde]

Wikilunsj torsdag 2. november, 12:00–13:00[rediger kilde]

Wikilunsj et sted vi kan prate om løst og fast innen wikiverdenen, redigere sammen og gi hverandre teknisk hjelp om det trengs. Kanskje du har noen ideer du vil lufte med andre?

Ta med matpakke og humør, få kaffe og godt selskap! Kom raskt innom, eller sett av hele timen.

Sentralen ligger i Øvre slottsgate 3. Vi holder til i fjerde etasje, ring oss på 48 92 48 92 om du ikke finner fram. Man kan også delta digitalt på https://wikitreff.wikimedia.no/ . Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 26. okt. 2023 kl. 10:58 (CEST)Svar[svar]

På torsdag håper jeg på en liten innspillsøkt! Styret i WMNO skal snart jobbe med forslag til årsplan og budsjett for 2024-25, som skal behandles på årsmøtet 10. februar (info vil bli sendt alle medlemmer i god tid, etter vanlig prosedyre). Her er planen vi jobber etter i inneværende periode. Bli gjerne med på lunsjen og del tanker om arbeid vi er i gang med, eller ideer for fremtiden, så tar vi momentene med til styret. Velkommen til kontoret eller digitalt! Elisabeth Carrera (WMNO) (diskusjon) 30. okt. 2023 kl. 12:12 (CET)Svar[svar]

Starthjelp onsdag 1. november[rediger kilde]

Onsdag 1. november er det en ny runde med Wikipedia:Starthjelp. Dette er et tilbud til ferske brukere som ønsker å komme i gang med Wikipedia. Åpent for alle, uansett nivå. Starthjelp forgår digitalt fra kl. 19 til 20 den første onsdagen i måneden.

Tips gjerne folk du kjenner som har lyst til å bidra men ikke helt vet hvordan de skal starte! Delta via Google Meet

Administratortreff 28.–29. oktober[rediger kilde]

Helga 28.–29. oktober inviterer Wikimedia Norge alle administratorer og faddere på Wikimedia-prosjektene på bokmål, nynorsk og nordsamisk til en samling i Oslo. Vi har sendt ut e-postinvitasjon til alle administratorer og faddere, og Wikimedia Norge dekker deltagernes reisekostnader og opphold.

Foreløpig program
Lørdag
 • 14:00–15:00: Introduksjon og bli kjent-runde
 • 15:00–16:00: Universal Code of Conduct v/Jon Harald Søby
 • 16:00–17:00: Konflikthåndtering v/Asaf Bartov fra Wikimedia Foundation
 • 17:00–17:45: Hvordan gjøre Wikipedia dårligere?
 • 18:00– Middag på Villa Paradiso, som også er åpen for alle WMNO-medlemmer. Info og påmelding på wikimedia.no.
Søndag

Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 15. sep. 2023 kl. 15:42 (CEST)Svar[svar]

@Jon Harald Søby (WMNO): På hjemmesiden deres står det at alle WMNO-medlemmer er invitert til middag lørdag 28. oktober i forbindelse med admin.treffet. Burde ikke det stå her et sted slik at folk kan se det? Det er jo også lenke til påmelding.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 17. okt. 2023 kl. 16:48 (CEST)Svar[svar]

Wikinobel fredag 6. oktober, 10:30–13:00[rediger kilde]

Wikinobel
Wikinobel

Fredag 6. oktober kunngjøres årets mottaker av Nobels fredspris. Det skjer kl 11. Som tidligere år vil en gjeng være samlet og oppdatere Wikipedia, Wikidata og andre Wikimedia-prosjekter så fort som mulig når informasjonen om vinneren/vinnerne kommer. Vi skal være i Produksjonsrom 2 i etasje 4+ på Sentralen, Øvre slottsgate 3 i Oslo. Vi er der fra kl. 10.30–13 og streamer fra arrangementet kl. 10.50-11.30. Du kan delta fysisk eller digitalt. Les alt om arrangementet på Wikimedia Norges nettside. Bilder fra tidligere #wikinobel kan sees her.

Wikimedia Norge kan dekke reisekostnader for de som trenger det; ta kontakt med Jon Harald eller Elisabeth for mer informasjon. Vel møtt!

Skriv deg gjerne på her om du kommer

Jon Harald Søby (WMNO), Elisabeth Carrera (WMNO), Løken, Telaneo

Starthjelp onsdag 4. oktober[rediger kilde]

Onsdag 4. oktober er det en ny runde med Wikipedia:Starthjelp. Dette er et tilbud til ferske brukere som ønsker å komme i gang med Wikipedia. Åpent for alle, uansett nivå. Starthjelp forgår digitalt fra kl. 19 til 20 den første onsdagen i måneden.

Tips gjerne folk du kjenner som har lyst til å bidra men ikke helt vet hvordan de skal starte! Delta via Google Meet

Wikilunsj torsdag 7. september, kl. 12–13[rediger kilde]

Under wikilunsjen torsdag 7. september vil Haros snakke litt om hvordan vi «automatisk» kan inkludere kart i kulturminnelister på Wikipedia. Vi håper på ideer om hvordan listene kan bli mer brukervennlige, f.eks. når de vises til under den norske delen av Wiki Loves Monuments (i år med tittel "Kulturarv 2023"). Denne torsdagens wikilunsj er også en god anledning til å hilse på en av Wikimedia Norges nye ansatte, Bjarne Bjørnevik. Hjertelig velkommen!

Ta med matpakke og humør, få kaffe og godt selskap! Kom raskt innom, eller sett av hele timen. Sentralen ligger i Øvre slottsgate 3. Vi holder til i fjerde etasje, ring oss på 48 92 48 92 om du ikke finner fram. Man kan også delta digitalt på https://wikitreff.wikimedia.no/

Starthjelp onsdag 6. september, kl. 19–20[rediger kilde]

Onsdag 6. september er det en ny runde med Wikipedia:Starthjelp. Dette er et tilbud til ferske brukere som ønsker å komme i gang med Wikipedia. Åpent for alle, uansett nivå. Starthjelp forgår digitalt fra kl. 19 til 20 den første onsdagen i måneden.

Tips gjerne folk du kjenner som har lyst til å bidra men ikke helt vet hvordan de skal starte! Delta via Google Meet

Medlemsmøte digitalt/fysisk lørdag 19. august[rediger kilde]

Lørdag 19. august er det fysisk/digitalt medlemsmøte i Wikimedia Norge. 13:00 til 15:00. Delta fysisk i 4. etasje på Sentralen i Oslo, eller klikk deg inn på Zoom (bruk evt. møte-ID 890 7944 7845). Opptak av møtet vil være tilgjengelig på Wikimedia Norges YouTube-kanal i 14 dager.

Gikk du glipp av møtet? Se det på YouTube frem til 4. september: youtu.be/Ziz3RboVxkg. Klipp og lim lenketeksten, plattformen blokkerer innsetting av lenke. Elisabeth Carrera (WMNO) (diskusjon) 20. aug. 2023 kl. 13:51 (CEST)Svar[svar]

Wiki-middag lørdag 19. august kl. 17[rediger kilde]

Lørdag 19. august er det medlemsmøte i Wikimedia Norge, etterfulgt av middag for alle som liker en hyggelig wiki-prat. Venner som ikke er kjent med wiki fra før, er også velkommen!

Vi har reservert bord på Kafé Celsius i Oslo sentrum kl. 17. Påmelding her, eller per e-post til post@wikimedia.no, slik at vi er sikre på at alle får stol:

 1. Elisabeth Carrera (WMNO) (diskusjon) 17. aug. 2023 kl. 18:06 (CEST)Svar[svar]

Per 18.08: Fem deltagere bekreftet så langt, så vi blir en fin, liten gjeng. Elisabeth Carrera (WMNO) (diskusjon) 18. aug. 2023 kl. 17:28 (CEST)Svar[svar]

Starthjelp tirsdag 1. august[rediger kilde]

Tirsdag 1. august er det en ny runde med Wikipedia:Starthjelp. Dette er et tilbud til ferske brukere som ønsker å komme i gang med Wikipedia. Åpent for alle, uansett nivå. Starthjelp forgår digitalt fra kl. 19 til 20 den første onsdagen i måneden.

Tips gjerne folk du kjenner som har lyst til å bidra men ikke helt vet hvordan de skal starte! Delta via Google Meet

Starthjelp onsdag 5. juli[rediger kilde]

Onsdag 5. juli er det en ny runde med Wikipedia:Starthjelp. Dette er et tilbud til ferske brukere som ønsker å komme i gang med Wikipedia. Åpent for alle, uansett nivå. Starthjelp forgår digitalt fra kl. 19 til 20 den første onsdagen i måneden.

Tips gjerne folk du kjenner som har lyst til å bidra men ikke helt vet hvordan de skal starte! Delta via Google Meet

Wikilunsj onsdag 7. juni, 12:00-13:00[rediger kilde]

Wikilunsj et sted vi kan prate om løst og fast innen wikiverdenen, redigere sammen og gi hverandre teknisk hjelp om det trengs. Kanskje du har noen ideer du vil lufte med andre?

Ta med matpakke og humør, få kaffe og godt selskap! Kom raskt innom, eller sett av hele timen.

Sentralen ligger i Øvre slottsgate 3. Vi holder til i fjerde etasje, ring oss på 48 92 48 92 om du ikke finner fram. Man kan også delta digitalt på https://wikitreff.wikimedia.no/

Vi er jo i gang med Wiki Loves Living Heritage, og et knippe kulturvernorganisasjoner er interessert i samarbeid. Kan vi bruke litt tid på lunsjen til å snakke om hvordan vi kan legge bedre til rette for opplastinger til Commons? Både enkeltfiler og større import-jobber. Vi har også fagfolk innen folkedans, folkemusikk, skipsfart/bevaringsarbeid og arbeid med verdensarvstedene som kan tenke seg å bidra på Wikipedia. Hvordan berede grunnen for dem? Kan vi f.eks. rydde opp litt i kategorier og Wikidata-elementer? Håper på input under lunsjen : ) Elisabeth Carrera (WMNO) (diskusjon) 6. jun. 2023 kl. 10:37 (CEST)Svar[svar]
@Elisabeth Carrera (WMNO): Oppdaget denne først nå, er interessert i å vite hvilke bidragsytere (brukere) som ønsker å arbeide med tema skipsfart, så kan jeg følge litt med og komme med eventuelle tips. Mvh Vasmar1 (diskusjon) 6. aug. 2023 kl. 16:02 (CEST)Svar[svar]
@Vasmar1: Supert! Ta en titt på dashboardet som vi tester ut. Det har f.eks. kommet fine bilder og artikler om bygging av trebåter. I tillegg kjører vi fysiske kulturminner (Wiki Loves Monuments) + levende kulturarv som tema i månedens konkurranse i september (jobber med å sy sammen info). Så flott om du vil følge opp bidragsytere der også. Hilsen Elisabeth Elisabeth Carrera (WMNO) (diskusjon) 7. aug. 2023 kl. 12:14 (CEST)Svar[svar]

Starthjelp onsdag 7. juni[rediger kilde]

Onsdag 7. juni er det en ny runde med Wikipedia:Starthjelp. Dette er et tilbud til ferske brukere som ønsker å komme i gang med Wikipedia. Åpent for alle, uansett nivå. Starthjelp forgår digitalt fra kl. 19 til 20 den første onsdagen i måneden.

Tips gjerne folk du kjenner som har lyst til å bidra men ikke helt vet hvordan de skal starte! Delta via Google Meet

Wikitreff i Trondheim, fredag 5. mai[rediger kilde]

Det blir wikitreff på Habitat i Trondheim fra klokka 18.00. Nye og erfarne bidragsytere til Wikipedia eller andre Wikiprosjekter er hjertelig velkomne til en god prat.

Påmelding:

 1. Slangore (diskusjon) 16. apr. 2023 kl. 09:50 (CEST)Svar[svar]
 2. Jon Harald Søby (WMNO) 19. apr. 2023 kl. 10:10 (CEST)Svar[svar]
 3. Elisabeth Carrera (WMNO) 19. apr. 2023 kl. 10:10 (CEST)Svar[svar]
 4. --Kjersti L. (diskusjon) 28. apr. 2023 kl. 20:31 (CEST)Svar[svar]
 5. Erik F. 29. apr. 2023 kl. 15:50 (CEST)Svar[svar]

Art+Feminism skriveverksted ved Kunsthall Trondheim/Folkebiblioteket, lørdag 6. mai,[rediger kilde]

Bli med på panelsamtale, lunsj og skriveverksted på dette arrangementet som er et samarbeid mellom Norske Kunsthåndverkere, Kunsthall Trondheim og Wikimedia Norge.
Program for dagen
11–12 Panelsamtale mellom kunstner Veslemøy Lilleengen og direktør av Nordenfjeldske kunstindustrimuseum Ingrid Lunnan Nødseth. 12–13 Lunsj 13–16 Opplæring i Wikipedia og arbeid med artikler, med fokus på kunsthåndverkere, materialbaserte kunstnere og duojárat. Vi håper på en blanding av erfarne og nye bidragsytere.
Arrangementet er gratis og foregår på Kunsthall Trondheim/ Folkebiblioteket.

Wikilunsj onsdag 3. mai, 12:00-13:00[rediger kilde]

Wikilunsj et sted vi kan prate om løst og fast innen wikiverdenen, redigere sammen og gi hverandre teknisk hjelp om det trengs. Kanskje du har noen ideer du vil lufte med andre? kom gjerne med forslag til tema her.

Ta med matpakke og humør, få kaffe og godt selskap! Kom raskt innom, eller sett av hele timen. Sentralen ligger i Øvre slottsgate 3. Vi holder til i fjerde etasje, ring oss på 48 92 48 92 om du ikke finner fram. Man kan også delta digitalt på https://wikitreff.wikimedia.no/

Starthjelp onsdag 3. mai[rediger kilde]

Onsdag 3. mai er det en ny runde med Wikipedia:Starthjelp. Dette er et tilbud til ferske brukere som ønsker å komme i gang med Wikipedia. Åpent for alle, uansett nivå. Starthjelp forgår digitalt fra kl. 19 til 20 den første onsdagen i måneden.

Tips gjerne folk du kjenner som har lyst til å bidra men ikke helt vet hvordan de skal starte! Delta via Google Meet

Wikilunsj onsdag 12. april 12:00-13:00 i WMNOs lokaler på Sentralen[rediger kilde]

Wikilunsj er et sted vi kan snakke om løst og fast av wiki-relaterte ting. Vi serverer kaffe og te, ta gjerne med matpakken din! Denne dagen kommer det bidragsytere fra Lokalhistoriewiki. Velkommen til en spennende samtale om Lokalhistoriewiki og Wikipedia.

Sentralen ligger i Øvre slottsgate 3. Vi holder til i fjerde etasje, ring oss på 48 92 48 92 om du ikke finner fram. Man kan også delta digitalt på https://wikitreff.wikimedia.no/

Starthjelp onsdag 12. april[rediger kilde]

Onsdag 12. april er det en ny runde med Wikipedia:Starthjelp. Dette er et tilbud til ferske brukere som ønsker å komme i gang med Wikipedia. Åpent for alle, uansett nivå. Starthjelp forgår digitalt fra kl. 19 til 20 den første onsdagen i måneden.

Tips gjerne folk du kjenner som har lyst til å bidra men ikke helt vet hvordan de skal starte! Delta via Google Meet

Workshop på Deichmann Bjørvika, tirsdag 21. mars, 17:00-20:00[rediger kilde]

Deichmann Bjørvika

Deichmann Bjørvika

Det blir workshop på Deichmann Bjørvika, tirsdag 21. mars, klokken 17:00-20:00, i møterom Kampen, 4. etasje. Se lenke til møterom. Det er plass til 12 personer, og de som har meldt seg på her har prioritet. Tema er Wikipedia, og tilknyttede prosjekter.

Som en fast post vil vi invitere hver enkelt i møtet til å fortelle om løpende prosjekter vedkommende driver med. Som et deltema vil vi oppfordre deltakerne om å ytre seg om Wikimedia Norges handlingsplan for 2023-2024. Er den relevant for Wikipedia? Hva bør prioriteres og hva mangler?

Etter avsluttet workshop går vi pøbben Døgnvill i Operagata 6, fra klokken 20 til 22, hvor samtalene kan fortsette over en kaffe eller noe annet. Arrangementet er gratis. Det blir ingen servering av mat, jeg ordner noe kaffe og te. Mvh. Ulflarsen (diskusjon) 7. feb. 2023 kl. 16:32 (CET)Svar[svar]

Gjort Bord bestilt på Døgnvill til klokken 2015.--Trygve Nodeland (diskusjon) 17. mar. 2023 kl. 11:15 (CET)Svar[svar]
Men først synes jeg vi skulle diskutere hva ChatGPT er for noe.--Trygve Nodeland (diskusjon) 27. feb. 2023 kl. 09:45 (CET)Svar[svar]
Til orientering: ChatGPT er en mester i pisspreik. Det hadde vært fint om noen kunne møte opp som visste noe om dette. Kan du noe om dette Jon Harald? ChatGPT, altså. Jeg vil tro det.--Trygve Nodeland (diskusjon) 5. mar. 2023 kl. 08:19 (CET)Svar[svar]
Mer om ChatGPG: «ChatGPT skaper hodebry for lærestedene – nasjonale retningslinjer kan bli en realitet», fra NRK. Ulflarsen (diskusjon) 12. mar. 2023 kl. 23:18 (CET)Svar[svar]
Vi har også dette - «Users, advertisers – we are all trapped in the ‘enshittification’ of the internet» - som Wikipedia er motpolen til. Ulflarsen (diskusjon) 11. mar. 2023 kl. 22:34 (CET)Svar[svar]
Relevant digitalt foredrag i dag kl. 16-17 Tema: “Do meetups help Wikimedia projects grow?" Bygger på denne rapporten. Elisabeth Carrera (WMNO) (diskusjon) 17. mar. 2023 kl. 13:39 (CET)Svar[svar]
Påmelding
 1. Ulf Larsen
 2. Trygve Nodeland
 3. Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 8. feb. 2023 kl. 15:47 (CET)Svar[svar]
 4. Frankemann
 5. Kjetil_r
 6. Toresetre (diskusjon) 27. feb. 2023 kl. 11:08 (CET)Svar[svar]
 7. Elisabeth Carrera (WMNO) (diskusjon) 1. mar. 2023 kl. 11:08 (CET)Svar[svar]
 8. Telaneo (Diskusjonsside) 13. mar. 2023 kl. 14:53 (CET)Svar[svar]
 9. Haros (diskusjon) 17. mar. 2023 kl. 10:02 (CET)Svar[svar]

Referat[rediger kilde]

Det tre timer lange møtet ble brukt til at hver av deltakerne fortalte om sine prosjekter, stadig avbrutt av de øvrige med ulike spørsmål. I pausene ble det tatt opp temaer en til en. Ingen av de øvrige sakene ble behandlet. Et godt møte. --Trygve Nodeland (diskusjon) 23. mar. 2023 kl. 10:12 (CET)Svar[svar]

Botkjøringsworkshop, lørdag 11. mars, 14:00–18:00[rediger kilde]

Pywikibots logo
Pywikibots logo

Lørdag 11. mars blir det en ny botkjøringsworkshop. Har du lyst til å lære hvordan man kan gjøre botredigeringer på Wikipedia? Bli med, da vel! Vi vil gå gjennom hvordan man kjører det mest populære botrammeverket, Pywikibot, på PAWS (Python as a Web Service). Man trenger ingen store forkunnskaper for å kunne ha nytte av dette – det viktigste er at man har god kjennskap til hvordan wikitekst virker, utenom det blir det meste forklart under workshoppen. Ingen tidligere kjennskap til Python er nødvendig.

Workshoppen vil foregå digitalt på https://wikitreff.wikimedia.no/.

Meld deg på her, eller ved å sende en epost til meg på jhsoby@wikimedia.no.

Påmelding
 1. Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 8. feb. 2023 kl. 15:47 (CET)Svar[svar]
 2. Fra 15. --- Løken (diskusjon) 27. feb. 2023 kl. 15:17 (CET)Svar[svar]
 3. Jah! Dette trenger jeg! Magne Flåten (diskusjon) 3. mar. 2023 kl. 14:27 (CET)Svar[svar]
  @Magnefl: Hvis det passer for deg så kan vi utsette starten til kl. 15, så @Løken kan få med seg alt? Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 10. mar. 2023 kl. 12:09 (CET)Svar[svar]
Sorry, jeg må melde avbud på grunn av jobb. --- Løken (diskusjon) 10. mar. 2023 kl. 15:34 (CET)Svar[svar]
Det er selvfølgelig helt i orden å utsette starten hvis nødvendig, men nå går det kanskje som planlagt?. Magne Flåten (diskusjon) 10. mar. 2023 kl. 20:59 (CET)Svar[svar]
@Magnefl: Ja, da kjører vi på som planlagt med kl. 14:00. :-) Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 11. mar. 2023 kl. 01:36 (CET)Svar[svar]

Wikilunsj onsdag 1.mars, 12:00-14:00[rediger kilde]

Wikilunsj et sted vi kan prate om løst og fast innen wikiverdenen, og denne gangen blir det på Nasjonalbiblioteket. Sammen med årets studentgruppe fra OsloMet inviterer vi alle wikipedianere til å bli med å få et kurs i Nasjonalbibliotekets digitale samlinger. Dette blir en fin mulighet til å lære litt mer om hvordan du får tilgang på NBs digitale arkiv hjemmefra, og hvordan man gjøre gode søk for å finne fram i de digitale krokene.

Har du et prosjekt du jobber med og kanskje trenger litt ekstra hjelp for å finne fram kilder, så kan dette være en god anledning til å få hjelp av en ekspert!

Vi møtes hos Nasjonalbiblioteket i Henrik Ibsens gate 110, Oslo.

Påmelding
 1. Mali Brødreskift (WMNO) (diskusjon)
 2. Elisabeth Carrera (WMNO) (diskusjon) 27. feb. 2023 kl. 10:47 (CET)Svar[svar]
 3. Telaneo (Diskusjonsside) 27. feb. 2023 kl. 16:09 (CET)Svar[svar]

Starthjelp onsdag 1. mars[rediger kilde]

Onsdag 1. mars er det en ny runde med Wikipedia:Starthjelp. Dette er et tilbud til ferske brukere som ønsker å komme i gang med Wikipedia. Åpent for alle, uansett nivå. Starthjelp forgår digitalt fra kl. 19 til 20 den første onsdagen i måneden.

Tips gjerne folk du kjenner som har lyst til å bidra men ikke helt vet hvordan de skal starte! Delta via Google Meet

Wikilunsj onsdag 1.februar, 12:00-13:00[rediger kilde]

Wikilunsj et sted vi kan prate om løst og fast innen wikiverdenen, redigere sammen og gi hverandre teknisk hjelp om det trengs. Kanskje du har noen ideer du vil lufte med andre? kom gjerne med forslag til tema her.

Ta med matpakke og humør, få kaffe og godt selskap! Kom raskt innom, eller sett av hele timen. Sentralen ligger i Øvre slottsgate 3. Vi holder til i fjerde etasje, ring oss på 48 92 48 92 om du ikke finner fram. Man kan også delta digitalt på https://wikitreff.wikimedia.no/

Potensielle wikipedianere fra kultursektoren har varslet at de blir med på dagens lunsj. Så vi tar en titt på artikler fra deres fagfelt, og jobber litt med tekst/bilder/referanser. Plass til alle interesserte - fysisk eller digitalt. Vel møtt! Hilsen Elisabeth Elisabeth Carrera (WMNO) (diskusjon) 1. feb. 2023 kl. 11:21 (CET)Svar[svar]

Starthjelp onsdag 1. februar[rediger kilde]

Onsdag 1. februar er det en ny runde med Wikipedia:Starthjelp. Dette er et tilbud til ferske brukere som ønsker å komme i gang med Wikipedia. Åpent for alle, uansett nivå. Starthjelp forgår digitalt fra kl. 19 til 20 den første onsdagen i måneden.

Tips gjerne folk du kjenner som har lyst til å bidra men ikke helt vet hvordan de skal starte! Delta via Google Meet

Wikilunsj onsdag 4.januar, 12:00-14:00[rediger kilde]

Start det nye året med wikilunsj i våre nye lokaler på Sentralen i Oslo! Denne gangen vil Jon Harald vise noen av funksjonene på de nye hjemmesidene som er tilgjengelige for alle brukere.

Som ellers så er wikilunsj et sted vi kan prate om løst og fast innen wikiverdenen, redigere sammen og gi hverandre teknisk hjelp om det trengs. Kanskje du har noen ideer du vil lufte med andre?

Ta med matpakke og humør, få kaffe og godt selskap! Kom raskt innom, eller sett av de to timene. Sentralen ligger i Øvre slottsgate 3. Vi holder til i fjerde etasje, ring oss på 48 92 48 92 om du ikke finner fram. Man kan også delta digitalt på https://wikitreff.wikimedia.no/

Starthjelp onsdag 4. januar[rediger kilde]

Onsdag 4.januar er det en ny runde med Wikipedia:Starthjelp. Dette er et tilbud til ferske brukere som ønsker å komme i gang med Wikipedia. Åpent for alle, uansett nivå. Starthjelp forgår digitalt fra kl. 19 til 20 den første onsdagen i måneden.

Tips gjerne folk du kjenner som har lyst til å bidra men ikke helt vet hvordan de skal starte! Delta via Google Meet

Temaforslag[rediger kilde]

Vi vil gjerne ha innspill til temaer (og ev. gjestetalere) for framtidige wikitreff. Skriv gjerne inn forslag nedenfor! Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 25. nov. 2020 kl. 09:32 (CET)Svar[svar]

 • "Slik skriver du gode leksikonartikler". Kanskje kan man invitere en av de som er mest opptatt av dette på SNL. Se deres forfatterveiledning. Så kan vi ha en opponent som er godt vant med Wikipediastilen. Morten kan ha begge rollene, eller bare en av dem. --Trygve Nodeland (diskusjon) 26. nov. 2020 kl. 15:58 (CET)Svar[svar]
 • Wikipedia på utflukt: «Denne gang besøker vi Commons, og lærer oss mer om hvilke regler som gjelder for opphavsrett, for eksempel disse: Hirtle chart, hvordan beskjære bilder med crop tools, og mange andre morsomme ting.»--Trygve Nodeland (diskusjon) 20. apr. 2021 kl. 21:05 (CEST)Svar[svar]
Tiltredes. (Men den lenken fungerer ikke helt.) Vinguru (diskusjon) 21. apr. 2021 kl. 13:09 (CEST)Svar[svar]
For å lenke til commons kan man gjøre det slik [[commons:commons:Hirtle_chart]] som gir commons:commons:Hirtle_chart. Det å ta noe omkring bilder og lisenser er forøvrig en god ide. Haros (diskusjon) 21. apr. 2021 kl. 14:43 (CEST)Svar[svar]
 • Wikidata generell bruk, men gjerne litt om hvordan konvertere infobokser til bruk av data derfra også. Flums (diskusjon) 5. sep. 2022 kl. 11:58 (CEST)Svar[svar]
Godt forslag. Wikidata på elementært nivå bør vi ha, og vi bør sikkert også gjenta det flere ganger. --Haros (diskusjon) 5. sep. 2022 kl. 12:34 (CEST)Svar[svar]
 • forslag ...
 • foreslår wikitreff et sted nord for Polarsirkelen :) Det er nok ikke alle som kan dra til Oslo på disse. mvh --TorbjørnS (ʦ) 23. nov. 2022 kl. 21:32 (CET)Svar[svar]
  God ide. Det er svært nyttig å treffes. Trygve Nodeland (diskusjon) 23. nov. 2022 kl. 22:04 (CET)Svar[svar]
  Absolutt. Longyearbyen kunne fristet en del av oss ville jeg tro. Kanskje ikke bare fra Oslo heller. Men enten det ble der eller Bodø eller et sted imellom, måtte det nok mere til enn et treff på noen få timer. Haros (diskusjon) 23. nov. 2022 kl. 23:17 (CET)Svar[svar]
  Hehe... Longyearbyen, ja. Nå må man vel via Oslo for å komme dit uansett fra Nord-Norge, men frister gjør det med en tur dit. :) --TorbjørnS (ʦ) 23. nov. 2022 kl. 23:28 (CET)Svar[svar]
 • Malsnekkring: oppretting, vedlikehold, dokumentasjon, 'good practices', standardisering, WD-integrering. Infobokser, navigasjonsmaler, andre vanlige gjengangere. Telaneo (Diskusjonsside) 27. okt. 2023 kl. 05:47 (CEST)Svar[svar]
  • Modulsnekkring som eget treff er kanskje for snevert? Det er vel ikke veldig mange blant oss som aktivt driver på i det navnerommet, men vi trenger ærlig talt flere, siden det er mye godt som kan hentes inn der. Telaneo (Diskusjonsside) 27. okt. 2023 kl. 05:47 (CEST)Svar[svar]
 • Verden utenfor nowiki, hvordan funker den, har vi noe vi kan lære av, eller er det noe vi burde følge bedre med på for å ikke bli rasket over av noe som plutselig kommer ovenfra? Meta-Wiki, WMF, VRT, byråkrati/prosedyrer på andre wikier og sammenligning med våre egne, regelverk på WD for å best mulig tilpasse hva som er riktig der til bruk her, fremfor å justere ting der for at de skal fungere spesifikt for oss. Telaneo (Diskusjonsside) 27. okt. 2023 kl. 05:47 (CEST)Svar[svar]

Om wikitreff og folk utenfor storbyene[rediger kilde]

TorbjørnS - og andre før ham - ønsker seg wikitreff utenfor Oslo-gryta. Et høyst berettiget ønske. Men vyer av typen Longyearbyen, Arctic knott ol. blir ofte omstendelige, tidkrevende, dyre - og derfor ofte heller ikke realisert... Min erfaring med wikitreff er dessuten at utbyttet nesten er omvendt proposjonalt med ambisjonene. Ofte er en uformell prat et par-tre-fire-fem wikipedianere imellom noe av det mest lærerike (og hyggelige!).

Det er det ekstremt enkelt å «arrangere»: Bestem tid på en pub i nærmeste by der du vet/tror/håper det er aktive WP-bidragsytere. Legg beskjed om at du sitter der og leser avis/tar en øl/kaffe for eksempel fra 18.00 på den og den dato - og legg meldinga her på Wikitreff-siden. Kommer det en eller to andre wikipedianere kan jeg garantere at dere finner noe vettugt å snakke om! (Og ellers får du jo slappet av med pils og avis)

Mine bekjente i «utkanten» drar uansett innom nærmeste by, nærmeste storby, sågar innom Oslo av og til. Bruk en slik anledningen, og inviter til et «mini-wikitreff» der du er...

PS: Om TorbjørnS råker innom Oslo noen gang, så ping meg, og gi beskjed om hvor du sitter :-) Kimsaka (diskusjon) 24. nov. 2022 kl. 00:14 (CET)Svar[svar]

Jeg er helt enig med Kimsaka her. Haros (diskusjon) 24. nov. 2022 kl. 00:46 (CET)Svar[svar]
Den uformelle praten er nok ganske fin, ja, kanskje den beste. Men det kan være nyttig å vite at det uformelle ofte er svært godt planlagt og gjennomtenkt. Det trengs et møterom og en kafe. I møterommet bør man kunne koble en pc til en skjerm på veggen. Møterommene på Deichman i Oslo er fantastiske. Luften er like god etter tre timer som da man begynte. Og etter klokken 17 er de gratis! Ulflarsens opplegg for møtene (han kommer med tog til Oslo fra Moss eller Fredrikstad eller "nedi der et sted"), tror jeg dessuten er hentet fra wikitreff i Stockholm. Som et fast opplegg bes alle om å redegjøre for sine planer og prosjekter. Det tar mye lengre å gå runden enn man tror! Samtlige deltakere vil nemlig uvegerlig enten bli avbrutt med spørsmål, eller avbryte seg selv ved å vise noe på skjermen av felles interesse. En meget lett møteledelse sørger for at vi faktisk går kysten rundt, og ikke stopper opp ved en deltaker. Med sju deltakere forleden, brukte vi to timer på en slik runde. Deretter fulgte et par generelle spørsmål, som også var satt opp på forhånd. Med en erfaren wikitreff-leder og aller helst en "teknisk" kunnig person til stede, eller stand by, behøver dette ikke å bli så dyrt. Folk i Finnmark er vant til å reise, så de ville komme til Vadsø, Hammerfest eller Alta. Men også mindre sentrale steder som Trondheim eller Bergen ville kunne samle folk, det er jeg sikker på. Trygve Nodeland (diskusjon) 24. nov. 2022 kl. 10:28 (CET)Svar[svar]
Enig med Trygve! Men det er kanskje lettere å fikse alt slikt om man først har knyttet litt kontakter med andre wikipedianere «lokalt». Og da tror jeg det er viktig med lavest mulig terskel for å sette i gang. Kimsaka (diskusjon) 24. nov. 2022 kl. 13:05 (CET)Svar[svar]
Ja, og her jeg mener WMNO bør kunne spille en rolle, for eksempel ved å blinke ut Wiki-ambassadører fra landsende til landsende. Vi har en i Oslo, så hvorfor ikke i andre byer og tettsteder? En man kan ta kontakt med. Men det glir ofte lettere når det er et (uformelt og planlagt) møte. En ressurs som Jon Harald kan være med når det blir møter med flere, fysisk eller på nett. Begynn ett sted (til), så følger de andre etter. Finnes det wikipedianere i Trondheims-området? Det er vel ikke sikkert. Trygve Nodeland (diskusjon) 24. nov. 2022 kl. 14:23 (CET)Svar[svar]
Ja, WMNO vil veldig gjerne støtte opp om initiativer til wikitreff andre steder også, enten økonomisk eller med å finne folk, eller hva det skulle være. Og jeg er helt enig i det du sier, Trygve, med at uformelle enkle wikitreff ofte er minst like fruktbare som de «mer omstendelige».
Etter å ha lest gjennom denne tråden tror jeg den største feilen «distriktswikipedianere» kan gjøre er å vente - på WMNO eller annet fra oven. Sats heller på Nikes WP-parole. Kimsaka (diskusjon) 29. nov. 2022 kl. 09:30 (CET)Svar[svar]
Når vi har arrangert treff utafor Oslo har jeg ofte gått aktivt ut til folk som skriver at de bor på det stedet på brukersida si – i og med at de fleste treffa som kunngjøres her er i Oslo er jo sannsynligheten for at folk utafor Oslo følger med her ganske liten. Metoden jeg har brukt da er å gå til Spesial:Lenker hit/Trondheim (f.eks.), begrensa til brukersider, og sjekka om brukeren som lenker til Trondheim faktisk har oppgitt at hen bor der (i motsetning til at hen har besøkt en gang, f.eks.), samt sjekke når brukeren sist var aktiv (ikke så mye poeng å poste til folk som ikke har redigert på 10 år…). Det kan være litt tidkrevende, men jeg kan gjerne hjelpe til med både det og å skrive meldinger til de som burde få meldinger.
Idéen om wikiambassadører er heller ikke dum, den bør vi også ta videre.
Jeg liker veldig godt historien om hvordan «skrivestuene» i Göteborg kom til: Det begynte med at én person (jeg tror det var Lennart Guldbrandsson, men det kan hende jeg husker feil) sa «Jeg kommer til å sitte på dette stedet fra 17 til 19 den første onsdagen hver måned, de som vil kan komme og bli med». I begynnelsen var det ofte ingen andre som kom, eller én annen person om man var heldig, men så har det utvikla seg til å bli et fast treff med mange deltakere. Hvis det er noen som kunne tenke seg å gjøre noe sånt utafor Oslo så hadde det vært veldig positivt – trikset virker å være standhaftighet, at man ikke gir opp selv om det ikke kommer noen andre de første gangene. Så jeg vil veldig gjerne oppfordre til at man prøver det ut om man er interessert – og som sagt kan WMNO hjelpe til med ting ved behov. Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 24. nov. 2022 kl. 14:47 (CET)Svar[svar]
Interessant. Dersom WMNO klarer å etablere skrivestuer i ti av Norges største byer, spredt over hele landet, får dere nok raskt ti ganger så mange medlemmer som dere har i dag! Trygve Nodeland (diskusjon) 24. nov. 2022 kl. 17:37 (CET)Svar[svar]
I Trondheim kunne jeg finne på å møte, selv om jeg bor et stykke unna. Sør for Trondheim er også interessant, men trolig mindre realistisk å få gjennomført da det blir på tettsted/liten by. Kan kanskje gjennomføres om en finner ut det er en liten gjeng som alle er innafor et visst geografisk område sør for Bartebyen. ///Mvh. 1000mm (diskusjon) 21. mar. 2023 kl. 13:28 (CET)Svar[svar]