Khrono

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Khrono er en nettavis som utgis av Oslomet – storbyuniversitetet og som dekker høyere utdanning og forskning i Norge, med hovedvekt på aktiviteter ved og rundt Oslomet – storbyuniversitetet. Den opplyser at den er redigert etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten, og er medlem av Fagpressen.[1] Hovedmålgruppe er ansatte i universitets- og høgskolesektoren.

Ansvarlig redaktør er Tove Lie. Avisen har også en egen studentredaksjon, bestående av studenter fra Oslomet og Universitetet i Oslo, ettersom den har som mål å også dekke studentstoff.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Sammenslåingen av de to høgskolene, Høgskolen i Oslo og Høgskolen i Akershus, og etableringen av nye nettsider med hovedvekt på rekruttering av studenter, anskueliggjorde behov for formidling av nyheter og debattstoff som omhandler Høgskolen i Oslo og Akershus. I 2012 vedtok styret for høgskolen ved å etablere en uavhengig nettavis, redigert etter Redaktørplakaten.

Fire andre institusjoner i UH-sektoren, Universitetet i Oslo, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Høgskolen i Molde [2]og Universitetet i Bergen, har tilsvarende aviser.

Priser og utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Avisen vant Fagpresseprisen i 2014 og har fått priser for god avisdesign fra Society for News Design Scandinavia.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ nettavis ved HiOA Arkivert 1. juli 2017 hos Wayback Machine.
  2. ^ «Om nettavisen Panorama». Besøkt 03.04.2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]