Fandom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fandom
Fandom-2021.svg
Fandom (Wikia).png
Org.formEntreprise
Etablert18. oktober 2004[1]
Eier(e) Fandom, Inc.Rediger på Wikidata
Hovedkontor San Francisco, San MateoRediger på Wikidata
LandUSA
Grunnlegger(e)Jimmy Wales, Angela Beesley Starling
Daglig leder Craig L. PalmerRediger på Wikidata
Antall ansatte 160
Nettsted Offisielt nettsted (en)

Fandom, også kalt Wikia (spesielt før oktober 2016) og Wikicities før 2006, er et domene og en samling av wikier drevet av Wikia, Inc., et aksjeselskap grunnlagt av Wikipedias grunnlegger Jimmy Wales og Angela Beesley i oktober 2004 og styrt av Perkins Miller som CEO. Fandom bruker programvaren MediaWiki, det samme som blir brukt av Wikimedia Foundation. Wikia, Inc. får inntekter fra reklamering og solgt innhold, og publiserer mest brukerskapt tekst under copyleft-lisenser. Selskapet kjører også det tilknyttede Fandom-prosjektet, som gir popkultur- og gamingnyheter.

De fleste wikier nytter Domenet fandom.com. Mens fiksjonsunivers som er lisensfrie, bruker domenet wikia.org. Eksempelvis eier New Times Cinema og rowling-selskapene eierskap til Harry potter, som ville inkludert 'fandom.com' framfor wikia-endelsen.

Nettstedet har også sin egen søkemotor Wikia Search, som er en mer åpen søkemotor enn alternativene fra Google, Yahoo og Microsoft. I forbindelse med sitt fireårsjubileum som selskap i september 2008 ble Wikia Green lansert.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ about.fandom.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]