Solihull

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Solihull
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktSolihull
Admin. grevskapWest Midlands
Seremon. grevskapWest Midlands
StatusBy (town)
Retningsnummer0121
Befolkning206 700 (2011)
Kart
Solihull
52°24′47″N 1°46′19″V

Solihull er en stor by i det seremonielle grevskapet West Midlands (og i regionen av samme navn) i England. Den ligger 14,5 km sørøst for Birminghams sentrum, og er en del av regionens konurbasjon (storbyområde) og utgjør sammen med Birmingham, Wolverhampton og Black Country Englands nest største urbaniserte område. I henhold til folketellingen i 2011 har den en befolkning på 206 700 innbyggere.[1] Byen er adminstrasjonsenter for den større distriktet Solihull.

Før 1974 var Solihull en valgkrets (borough) alene, men det året ble byen slått sammen med området rundt Meridien til en større valgkrets. Denne inkluderer også distriktene Shirley og Castle Bromwich. Solihull er en av de mest framgangsrike byene i Midlands.[2] I november 2013 navnga uSwitchs indeks for livskvalitet Solihull som «beste stedet å leve» i Storbritannia.[3][4]

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

The Old Manor House, i Tudorstil

Solihull er nå hovedsakelig en forstad til Birmingham, som den har vokst sammen med. Byen er kjent for sin historiske arkitektur, blant annet flere bindingsverkshus i Tudorstil. En skolebygning i sentrum er fra 1560. Det er et populært handlested, med en sentral handlesplass fra 1960-årene. Et moderne kjøpesenter, Touchwood Centre, ble åpnet av dronning Elisabeth II 2. juli 2002, under hennes jubileumsferd.

En av de største bedriftene er Land Rover, som har sitt hovedkontor i byen. Andre viktige industriprodukter er kjemikalier og verktøy.

Det nasjonale utstillingssenter, som svært mange tror ligger i Birmingham, ligger i Solihull. Det gjør også det meste av Birmingham internasjonale flyplass.

Naturreservatet og parken Elmdon Park ligger i Elmdon, Solihull.

Vennskapsbyer[rediger | rediger kilde]

Hovedgaten

Solihull har følgende vennskapsbyer[5]:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ««Local Authority population 2011»». Arkivert fra originalen 23. desember 2015. Besøkt 9. februar 2016. 
  2. ^ «B91 1JS within neighbourhood Solihull 016A». Neighbourhood Statistics, Office for National Statistics
  3. ^ «uSwitch News: Solihull ‘best place to live’ in UK Quality of Life Index». Uswitch.com.
  4. ^ Heather Saul (14. november 2013): «Ten best places to live in the UK: Solihull comes top». The Independent (London)
  5. ^ «Twin towns». www.solihull.gov.uk. Besøkt 26. januar 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]