Vysshaya Liga

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vysshaya Liga
Land Hviterussland Hviterussland
Region UEFA
Forbund BFF
Grunnlagt 1992
Antall klubber 12
Nedrykk til Pershaya Liha
Nasjonal cup Den hviterussiske fotballcupen
Turneringer Mesterligaen
Europaligaen
Flest titler FK BATE Borisov (15)
Regjerende mester FK BATE Borisov (2018)

Vysshaya Liga er den høyeste divisjonen for fotball i Hviterussland. Divisjonen ble dannet i 1992, samme år som landet fikk sin uavhengighet fra Sovjetunionen og tre år før dannelsen av Belaruskaja Federazyja Futbola (BFF). Vysshaya Liga er en fotballserie med 12 klubber som spiller 33 serierunder med tre innbyrdes møter, fra april til november. Mestvinnende lag er FK BATE Borisov, som per 2011 stod med åtte nasjonale mesterskapstitler.

Klubben som vinner Vysshaya Liga blir nasjonal seriemester, og får muligheten til å representere Hviterussland i Mesterligaen gjennom at laget går inn i andre kvalifiseringsrunde. Med grunnlag i Hviterusslands UEFA-ranking får ikke sølvvinneren en kvalifiseringsplass i Mesterligaen, men klubbene som ender på henholdsvis andre- og tredjelass i serien går automatisk til kvalifiseringsspill (første og andre runde) i Europaligaen.

Det siste laget ved seriens slutt blir degradert til nivå to (Pershaya Liha) og erstattes med denne seriens divisjonsvinner, mens nest siste klubb går ut i playoffspill med beste lag fra nivå to.

Vinnere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]