Vidar Austvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vidar Austvik
Født12. okt. 1956Rediger på Wikidata (67 år)
BeskjeftigelseMusiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Vidar Austvik (født 12. oktober 1956 i Bergen) er en norsk fløytist og i en årrekke solofløytist i Stavanger Symfoniorkester.

Han vokste opp i Bergen og på Tysnes i Sunnhordland, tok examen artium ved musikklinjen på U. Phils skole, Bergen (1976) og diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole, Oslo (1983). Han studerte fløyte med Hans Stenseth, Ørnulf Gulbransen og Per Øien. Debuten fant sted i Universitetets Aula i (1983). Han har deltatt på masterclasser med; Jean-Pierre Rampal, Andras Adorjan, William Bennett, Louis Moyse og Robert Aitken.

Solofløytist i Stavanger Symfoniorkester fra 1984. Han ble tilsatt som førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger, Institutt for musikk og dans (1988-senere). Han var med på å starte Stavanger Samtidsensemble i 1992.

Han har vært solist med flere av landets symfoniorkestre, opptrådt i radio og TV og medvirket ved Festspillene i Bergen, Stavanger internasjonale kammermusikkfestival, “Musique et Amiete” Festival, Sveits, MaiJazz, UNM og ved Ultimafestivalen. Jurymedlem i «37. Jeunesses Musicales Flute Competition Belgrade 2007»

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Harald Sæverud: Vol. VIII, Divertimento No. 1 for fløyte og strykere, med dirigenten Ole Kristian Ruud, Stavanger Symfoniorkester. BIS-CD-1032 (2005). Samt en rekke innspillinger som solofløytist i Stavanger Symfoniorkester, bl.a. alle orkesterverkene til Geirr Tveitt, Harald Sæverud og Fartein ValenBIS.

Stavanger Symfoniorkester

Stavanger Samtidsensemble[rediger | rediger kilde]

Deltar på

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]