Jens Harald Bratlie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jens Harald Bratlie
Født22. november 1948[1]Rediger på Wikidata (72 år)
Beskjeftigelse Professor, pianistRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Griegprisen (1972), Spellemannprisen i klassisk musikk/samtidsmusikk (1986)Rediger på Wikidata

Jens Harald Bratlie (født 22. november 1948) er professor i klaver ved Norges musikkhøgskole,[2] og står bak en rekke innspillinger, hovedsakelig av norsk musikk.

Han debuterte i 1965, etter studier med Hans Solum, Vlado Perlemuter og Robert Riefling i Paris, der han også vant konservatoriets statsministerpris i 1967. Han er fast solist med norske orkestre, inkludert turneer utenlands til London, Los Angeles, Moskva og Leningrad. Han har også spilt konserter med orkestre i USA, Østerrike, England, Latvia og skandinaviske land. Bratlie har turnert i den tidligere Sovjetunionen, USA og Tyskland som solist.

Bratlie har oppnådd berømmelse som kammermusiker og er medlem av Oslo Trio. Som solist har han laget mange opptak, inkludert Griegs pianokonsert, musikk av Liszt, Chopin, Schubert og nyere norsk musikk.

Priser og utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Bratlie har vunnet atskillige priser, blant dem er Griegprisen, Kritikerprisen, og Spellemannprisen 1986 i klassisk musikk/samtidsmusikk sammen med Arve Tellefsen, Eva Knardahl og Aage Kvalbein for Grieg sonater for fiolin/klaver og cello/klaver.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Store norske leksikon, Store norske leksikon-ID Jens_Harald_Bratlie
  2. ^ Jens Harald Bratlie – 50 år som pianist Arkivert 25. april 2019 hos Wayback Machine. Norges musikkhøgskole