Hopp til innhold

Tsjekkias kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tsjekkia
Tsjekkia
ForbundCeskomoravský Fotbalový Svaz
LandslagstrenerDušan Žovinec
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Tsjekkias kvinnelandslag i fotball representerer Tsjekkia i internasjonal fotball. Landslaget har aldri kvalifisert seg til noe mesterskap.

Landslaget debuterte som Tsjekkoslovakia i 1968 mot Italia, og tapte 1-2. Som Tsjekkia debuterte laget i en vennskapslandskamp mot Slovakia den 21. juni 1993. Tsjekkia vant 6-0.

På tross av den tidlige debuten (10 år før Norge), forble Tsjekkoslovakia i utkanten av kvinnefotballen, og deltok først i kvalifiseringen til EM i 1989. I den endte de på andreplass, og gikk videre til kvartfinalen, der de tapte over to kamper (1-1 hjemme, 0-2 borte) mot Vest-Tyskland. Tsjekkoslovakia deltok også i kvalifiseringen til EM i 1991. Der endte de poenget bak Ungarn, som gikk til omspill. Tsjekkoslovakias tredje og siste kvalifisering, til EM i 1993, endte med en andreplass av tre, rett bak Italia.

Tsjekkia fikk større problemer i begynnelsen. I kvalifiseringen til EM i 1995 endte de sist, og ble plassert i klasse B til neste kvalifisering, noe som impliserte at de måtte rykke opp til klasse A, som ga rett til kvalifisering til mesterskapene. På første forsøk vant landslaget gruppen, men tapte omspillet mot Nederland. I andre forsøk kom de på andreplass i gruppen på færre scorede mål enn Skottland. I tredje forsøk, til kvalifiseringen til EM i 2001, kvalifiserte landslaget seg. Det ble imidlertid sisteplass i kvalifiseringen i klasse A til VM i 2003.

Imidlertid ble klassene fjernet, og Tsjekkia deltok i kvalifiseringen til EM i England i 2005. Landslaget endte på andreplass, og kom til omspillskamp mot Italia. Også i kvalifiseringen til VM i 2007 ble det en andreplass. I kvalifiseringen til EM i Finland i 2009 ble det en tredjeplass bak England og Spania. Det medførte omspillskamp mot Italia. Tsjekkia tapte begge kampene med ett mål.

Autoritetsdata