Irlands kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Irland
Irland
ForbundFootball Association of Ireland
KonføderasjonUEFA
LandslagstrenerNoel King
HjemmebaneRichmond Park
Kapasitet5500
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Irlands kvinnelandslag i fotball representerer Irland i internasjonale fotballkamper.

Irland har vært med i internasjonal fotball i lang tid, men de har aldri kvalifisert seg til noen mesterskap. I kvalifiseringen til EM i 1991 var de nære, men et tomålstap i Nederland ødela for dem. Ellers besto kvalifiseringene for Irland i hovedsak av siste eller nest sisteplasser.

I kvalifiseringen til EM 1995 deltok ikke Irland, og i kvalifiseringen til EM i 1997 var Irland plassert i gruppe B, det vil si gruppen for de som ikke var kvalifisert til å spille om EM-plass. Irland ble i gruppe B til 2005, da de kvalifiserte seg til gruppe A. Ikke lenge etter ble gruppeinndelingen avskaffet.

Kvalifiseringen til EM i 2009 ble en stor opptur for Irland. Fra å være det dårligste laget greide Irland å komme på tredjeplass bak Sverige og Italia. Det holdt til omspillsplass om de siste plassene. Irland møtte Island, og greide en god uavgjort hjemme. Bortemøtet ble imidlertid noe dårligere, og Irland tapte 0-3.

Irland fortsatte oppturen da de møtte Russland, Israel, Kasakhstan og Sveits. Sistnevnte ble den store overraskelsen i turneringen, og vant gruppen. Irland greide imidlertid å slå de to presumptivt dårligere lagene, Israel og Kasakhstan, og de oppnådde også en sterk uavgjort mot Russland. Dette holdt til en tredjeplass, seks poeng bak Russland på andre.