Hopp til innhold

Kasakhstans kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kasakhstan
Kasakhstan
ForbundKasakhstans fotballforbund
LandslagstrenerVladimir Scherbakov
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Kasakhstans kvinnelandslag i fotball representerer Kasakhstan i internasjonal fotball.

Kasakhstan debuterte i mesterskapssammenheng med Asiamesterskapet i 1995. Kasakhstan kom nest sist i sin gruppe. To år senere kom Kasakhstan sist i samme mesterskap. I 1999 ble Kasakhstan tredje best i sin inneldende gruppe i mesterskapet, men bare den beste gikk videre.

Dette var Kasakhstans siste asiamesterskap. I 2001 søkte Kasakhstan om overflytning til UEFA, og i 2002 ble de tatt og spilte kvalifiseringskampene sine der. Det var først i kvalifiseringen til EM i 2005 at Kasakhstan spilte sin første kvalifiseringskamp. Kasakhstan begynte i klasse B (nivået under de som kunne kvalifisere seg) og kom sist i sin gruppe med tilsammen 2 poeng. Kasakhstan endte også sist i kvalifiseringen til VM i 2007, på tross av en sterk hjemmeseier over Romania. Kvalifiseringen til EM i 2009 var den første uten klasseinndeling, men Kasakhstan måtte spille innledende runde. Kasakhstan kom bak Wales etter å ha tapt 1-2 mot dem i en miniturnering i Makedonia (FYR).

Kvalifiseringen til VM i 2011 var langt vanskeligere for Kasakhstan. UEFA hadde også droppet forkvalifisering, og Kasakhstan kom rett i en kvalifiseringsgruppe med Sveits, Russland, Israel og Irland. Som forventet ble det stygge bortetap mot Sveits og Russland, mens de andre tapene var pene, med ettmålstap mot både Irland og Israel. Hjemmetapet mot Sveits var bare på to mål. Imidlertid endte kvalifiseringen uten poeng.

Autoritetsdata