Hopp til innhold

Armenias kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Armenia
Armenia
ForbundArmenias fotballforbund
LandslagstrenerSamvel Adamyan
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Armenias kvinnelandslag i fotball representerer Armenia i internasjonal kvinnefotball.

Ettersom Sovjetunionen aldri deltok i internasjonale kvinnefotballturneringer, hadde Armenia ingen tidligere erfaring fra kvinnefotball enn som selvstendig land. Armenia deltok i sin første kvalifisering til EM i 2005, der de ble plassert i klasse B (de landene som måtte spille om opprykk til den egentlige kvalifiseringspuljen, klasse A). De endte sist uten å score mål, og med et snitt på omtrent 0-9 per kamp. Armenia trakk seg deretter fra kvalifiseringen til VM i 2007.

I kvalifiseringen til EM i 2009 tok Armenia sine første poeng etter å først ha spilt uavgjort mot Bosnia – Hercegovina, og deretter, etter et knepent tap mot Israel, å ha vunnet sin første kvalifiseringskamp etter å ha slått Latvia 1-0. Armenia endte på tredjeplass bak Bosnia på færre scorede mål.

Armenia fortsatte framgangen i vennskapsturneringer arrangert av UEFA. I 2007 kom de riktignok sist i en turnering med Kroatia (rangert 56 plasser høyere) og Makedonia (FYR), men særlig den siste kampen var jevn (3-4-tap). I november 2008 gikk det bedre, da Armenia vant en turnering mot Estland, Malta og Makedonia (FYR).

I kvalifiseringen til VM i Tyskland kom Armenia sist i sin gruppe, som ellers besto av Italia, Finland, Portugal og Slovenia. Armenia tapte samtlige kamper, men tapte bare 0-1 mot Slovakia borte. Også hjemme mot Portugal gikk relativt hederlig, med tap 0-3.

Autoritetsdata