Armenias kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Armenia
Armenia
ForbundArmenias fotballforbund
LandslagstrenerSamvel Adamyan
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Armenias kvinnelandslag i fotball representerer Armenia i internasjonal kvinnefotball.

Ettersom Sovjetunionen aldri deltok i internasjonale kvinnefotballturneringer, hadde Armenia ingen tidligere erfaring fra kvinnefotball enn som selvstendig land. Armenia deltok i sin første kvalifisering til EM i 2005, der de ble plassert i klasse B (de landene som måtte spille om opprykk til den egentlige kvalifiseringspuljen, klasse A). De endte sist uten å score mål, og med et snitt på omtrent 0-9 per kamp. Armenia trakk seg deretter fra kvalifiseringen til VM i 2007.

I kvalifiseringen til EM i 2009 tok Armenia sine første poeng etter å først ha spilt uavgjort mot Bosnia – Hercegovina, og deretter, etter et knepent tap mot Israel, å ha vunnet sin første kvalifiseringskamp etter å ha slått Latvia 1-0. Armenia endte på tredjeplass bak Bosnia på færre scorede mål.

Armenia fortsatte framgangen i vennskapsturneringer arrangert av UEFA. I 2007 kom de riktignok sist i en turnering med Kroatia (rangert 56 plasser høyere) og Makedonia (FYR), men særlig den siste kampen var jevn (3-4-tap). I november 2008 gikk det bedre, da Armenia vant en turnering mot Estland, Malta og Makedonia (FYR).

I kvalifiseringen til VM i Tyskland kom Armenia sist i sin gruppe, som ellers besto av Italia, Finland, Portugal og Slovenia. Armenia tapte samtlige kamper, men tapte bare 0-1 mot Slovakia borte. Også hjemme mot Portugal gikk relativt hederlig, med tap 0-3.