Slovakias kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Slovakia
Slovakia
ForbundSlovenský futbalový zväz
KonføderasjonUEFA
LandslagstrenerZsolt Pakusza
Kit left arm.png Kit body thinwhitesides.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body thinbluesides.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent
For perioden før 1993, se Tsjekkoslovakias kvinnelandslag i fotball

Slovakias kvinnelandslag i fotball representerer Slovakia i internasjonale kamper. Slovakia har aldri deltatt i noen mesterskapssluttspill.

Som Slovakia debuterte laget i en vennskapslandskamp mot Den tsjekkiske republikk den 21. juni 1993. Slovakia tapte 0-6. Slovakia debuterte i mesterskapssammenheng under eget navn i neste kvalifisering, til EM i 1995. Slovakia endte på andreplass, og beholdt dermed plassen da UEFA delte kvinnelandslagene i klasse A, som spilte om sluttspillplasser, og klasse B, som spilte om opprykk til klasse A.

Slovakia spilte derfor om sluttspillplass til EM i 1997. Hederlige tap mot Tyskland og uavgjort hjemme mot Finland ble overskygget av et brutalt tap mot de regjerende verdensmestrene Norge (0-17). Slovakia endte på sisteplass, og tapte kvalifiseringskampen mot Belgia. Dermed rykket de ned til klasse B.

Slovakia holdt seg i øvre del av klasse B mesteparten av tiden, men det lyktes dem aldri å vinne gruppen sin og rykke opp før i 2007. Da vant de gruppen, men klassedelingen opphørte. Dermed hadde Slovakia sin første mulighet til å kvalifisere seg til et mesterskap foran kvalifiseringen til 2009. Slovakia måtte spille i første runde, men vant den overlegent. I andre runde endte Slovakia nest sist, foran Portugal.

I kvalifiseringen til VM i 2011 havnet Slovakia i gruppe med Norge, Nederland, Hviterussland og Makedonia. Slovakia hadde noen hederlige resultater mot Norge (borte) og Nederland, men tapte samtlige kamper med unntak av kampene mot Makedonia, og etablerte seg nok en gang i den nedre halvdel av tabellen.

Se også[rediger | rediger kilde]