Islands kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Island
Island
ForbundKnattspyrnusamband Íslands
KonføderasjonUEFA
LandslagstrenerSigurður Ragnar Eyjólfsson
Flest kamperErla Hendriksdóttir 55
Flest målMargrét Lára Viðarsdóttir 41
MeritterKvalifisert til EM 1995 og 2009
HjemmebaneLaugardalsvöllur
Kapasitet15 000
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Islands kvinnelandslag i fotball representerer Island i internasjonale kamper. Island har kvalifisert seg to ganger til EM.

Den første gangen var EM i 1995, da Island kom til kvartfinalene, men tapte begge kvartfinalekampene 1-2 mot England. I kvalifiseringen til EM i 2009 endte Island på andreplass, tre poeng bak Frankrike etter at Island tapte mot nettopp Frankrike i siste kamp. Det var imidlertid det noe overraskende tapet for Slovenia som ødela for Island, som ellers ville ha kommet forbi Frankrike på innbyrdes oppgjør. Imidlertid fikk det liten betydning, ettersom Island vant omspillskampen sin mot Irland med tilsammen 4-1. Det er imidlertid ikke første gangen Island har spilt omspill, men Islands omspillsmotstandere har vært Norge og Tyskland, to av verdens beste lag. Det var derfor ikke uten ironi at Island i EM i 2009 endte i gruppe med Norge, Tyskland og Frankrike. Island gikk ut med tre tap, med ett mål for Norge og Tyskland, og med to for Frankrike.

Island har stort sett tilhørt det øvre midtsjiktet av europeisk landslagsfotball for kvinner, og da UEFA delte inn landslagene i to nivåer, bar Island i det øverste nivået, klasse A. Island måtte bare én gang spille kvalifisering om plassen i gruppe A, mot Romania. Island avgjorde med en 8-0-seier hjemme.

I Islands kvalifisering til VM i 2011 kom de nok en gang i pulje med Frankrike, og nok en gang slo de samtlige andre lag. Denne gangen tapte imidlertid Island begge kampene mot Frankrike, og endte på andreplass. Imidlertid har Island etablert seg i toppen i Europa, og lå ved FIFA-rankingen i september 2010 på niendeplass i Europa, foran land som Russland.