Portugals kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Portugal
Portugal
ForbundFederação Portuguesa de Futebol
KonføderasjonUEFA
LandslagstrenerMónica Jorge
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Portugals kvinnelandslag i fotball represenerer Portugal i internasjonal fotball. Portugal har aldri kvalifisert seg til EM eller VM. De har imidlertid skaffet seg masse internasjonal erfaring gjennom å arrangere Algarve Cup. I 2008 endte Portugal på 10.-plass av tolv lag i den turneringen.

Portugals debutkamp i fotball var mot Frankrike i 1981 i en kamp som endte 0-0. Portugal var også med på kvalifiseringen til EM i 1984. Etter tap i samtlige kamper ble Portugals kvinnelandslag ikke med på kvalifiseringer igjen før kvalifiseringen til EM i fotball for kvinner 1995, og laget var nære kvalifisering, men tap for Frankrike hjemme ødela. Kvalifiseringen til EM i fotball for kvinner 1997 gikk for Portugals del til omspill, der de tapte stygt over to kamper for Danmark. I kvalifiseringen til VM i 1999 endte Portugal nest sist. I kvalifiseringen til EM i fotball for kvinner 2001 gikk det bedre, da Portugal tapte noe jevnere 1-3 over to kamper mot Italia i omspill etter endt kvalifiseringsrunde.

Deretter gikk det dårligere igjen. Samtlige av de siste kvalifiseringene har Portugal endt sist eller nest sist. Under kvalifiseringen til EM i 2009 endte Portugal sist med to poeng etter en akseptabel uavgjort mot Ukraina og Skottland. I 2009 spilte Portugal om en 7.-plass i Algarve Cup mot Finland, og tapte på straffer.

I kvalifiseringen til VM i 2011 endte Portugal på en tredjeplass etter å ha levd opp til forventningene ved å tape for de to bedre lagene (Finland og Italia) og slå de to dårligere lagene (Armenia og Slovenia). I Algarve Cup 2010 endte Portugal på andreplass i sin gruppe på loddtrekning, og møtte dermet Island i kamp om 9.-plassen. Portugal tapte.

Se også[rediger | rediger kilde]


Noter[rediger | rediger kilde]