Portugals kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Portugal
Portugal
ForbundFederação Portuguesa de Futebol
KonføderasjonUEFA
LandslagstrenerMónica Jorge
Flest kamperCarla Couto (115)[1]
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Portugals kvinnelandslag i fotball represenerer Portugal i internasjonal fotball. Portugal har aldri kvalifisert seg til EM eller VM. De har imidlertid skaffet seg masse internasjonal erfaring gjennom å arrangere Algarve Cup. I 2008 endte Portugal på 10.-plass av tolv lag i den turneringen.

Portugals debutkamp i fotball var mot Frankrike i 1981 i en kamp som endte 0-0. Portugal var også med på kvalifiseringen til EM i 1984. Etter tap i samtlige kamper ble Portugals kvinnelandslag ikke med på kvalifiseringer igjen før kvalifiseringen til EM i fotball for kvinner 1995, og laget var nære kvalifisering, men tap for Frankrike hjemme ødela. Kvalifiseringen til EM i fotball for kvinner 1997 gikk for Portugals del til omspill, der de tapte stygt over to kamper for Danmark. I kvalifiseringen til VM i 1999 endte Portugal nest sist. I kvalifiseringen til EM i fotball for kvinner 2001 gikk det bedre, da Portugal tapte noe jevnere 1-3 over to kamper mot Italia i omspill etter endt kvalifiseringsrunde.

Deretter gikk det dårligere igjen. Samtlige av de siste kvalifiseringene har Portugal endt sist eller nest sist. Under kvalifiseringen til EM i 2009 endte Portugal sist med to poeng etter en akseptabel uavgjort mot Ukraina og Skottland. I 2009 spilte Portugal om en 7.-plass i Algarve Cup mot Finland, og tapte på straffer.

I kvalifiseringen til VM i 2011 endte Portugal på en tredjeplass etter å ha levd opp til forventningene ved å tape for de to bedre lagene (Finland og Italia) og slå de to dårligere lagene (Armenia og Slovenia). I Algarve Cup 2010 endte Portugal på andreplass i sin gruppe på loddtrekning, og møtte dermet Island i kamp om 9.-plassen. Portugal tapte.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Per desember 2009

Se også[rediger | rediger kilde]