Hopp til innhold

Skottlands kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Skottland
Skottland
ForbundScottish Football Association
KonføderasjonUEFA
LandslagstrenerSveriges flagg Anna Signeul
Flest kamperPauline Hamill 114
Flest målJulie Fleeting 107
HjemmebaneMcDiarmid Park
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Skottlands kvinnelandslag i fotball representerer Skottland i internasjonale kamper.

Skottland har ikke kvalifisert seg til noen mesterskap. De har imidlertid vært med i de fleste kvalifiseringer, bortsett fra til EM i 1989 der de trakk seg halvveis ute i kvalifiseringen, og EM i 1991 der de ikke deltok. Foran kvalifiseringen til EM i 1997 ble Skottland plassert i gruppe B, og måtte kvalifisere seg til gruppe A som ga rett til å spille om EM og VM-plass. De lyktes ikke, og forble i gruppe B. I 1999 kom de til kvalifiseringskamp mot Spania, men tapte stort. Skottland ble i gruppe B til de kvalifiserte seg etter kvalifiseringen til VM i 2003. De spilte ikke den siste kvalifiseringskampen fordi UEFA hadde utvidet kvalifiseringsgruppene, og dermed kom alle gruppevinnerne fra gruppe B videre.

Skottland fikk bedre plasseringer etter oppholdet i gruppe B. I kvalifiseringen til EM i 2005 kom Skottland på tredjeplass (av fem), ett poeng bak andreplassen. VM-kvalifiseringen ble det nok en tredjeplass, bak Tyskland og Russland. I kvalifiseringen til EM i Finland kom Skottland på en hederlig tredjeplass, noe som ga omspillsplass. I omspillet spilte Skottland uavgjort over to kamper mot Russland, men tapte på bortemålsregelen.


I kvalifiseringen til VM i 2011 var Skottland nær ved å komme videre til utslagsrunden, etter at Danmark hadde rotet bort poeng mot Bulgaria, mens Skottland hadde vunnet samtlige av sine kamper, bortsett fra mot nettopp Danmark, som de tapte for hjemme. Skottland kunne ha avgjort det ved å slå Danmark i Danmark, men de greide bare uavgjort, og dermed endte Skottland på andreplass, poenget bak Danmark.

Se også[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata