Færøyenes kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Færøyene
Færøyene
ForbundFótbóltssamband Føroya
LandslagstrenerPætur S. Clementsen
Flest kamperRannvá B. Andreasen (48)
Flest målRannvá B. Andreasen (26)
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Færøyenes kvinnelandslag i fotball representerer Færøyene i internasjonal fotball. Færøyenes kvinnelag debuterte i kvalifiseringsøyemed i 1995, seks år etter at Færøyene hadde blitt godkjent som eget lag av UEFA.

Enda Færøyene aldri har tilhørt toppen, tok de sin første seier, riktignok i klasse B blant de dårligere lagene i UEFA, etter fire kamper. Færøyene vant borte mot Wales rett etter å ha tapt 1-7 mot Skottland. På tross av et så under omstendighetene godt resultat, forsvant Færøyene fra internasjonale turneringer fram til de dukket opp igjen i kvalifiseringen til EM i 2009. Færøyene kom i innledningsgruppe med Makedonia (FYR), Kasakhstan og Wales. Færøyene beseitret Makedonia, men tapte de to andre kampene, og endte på tredjeplass.

I november 2008 vant Færøyene en miniturnering i Litauen mot Litauen og Luxembourg med god margin. Året før hadde Færøyene tapt 0-3 mot Litauen i Litauen, men slått de to andre baltiske landene. Færøyene stilte ikke til kvalifisering til VM i 2011.

I april 2013 vant Færøyene gruppe 2 i den preliminere runden til VM 2015 og gikk videre sammen med Montenegro. Færøyene skulle spille i gruppe 4 i gruppespillet mot Sverige, Skottland, Nord-Irland, Bosnia-Hercegovina og Polen.

I april 2017 vant Færøyene gruppe 4 i den preliminere runden til VM 2019 og gikk videre.