Færøyenes kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Færøyene
Færøyene
ForbundFótbóltssamband Føroya
LandslagstrenerPætur S. Clementsen
Flest kamperRannvá B. Andreasen (48)
Flest målRannvá B. Andreasen (26)
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Færøyenes kvinnelandslag i fotball representerer Færøyene i internasjonal fotball. Færøyenes kvinnelag debuterte i kvalifiseringsøyemed i 1995, seks år etter at Færøyene hadde blitt godkjent som eget lag av UEFA.

Enda Færøyene aldri har tilhørt toppen, tok de sin første seier, riktignok i klasse B blant de dårligere lagene i UEFA, etter fire kamper. Færøyene vant borte mot Wales rett etter å ha tapt 1-7 mot Skottland. På tross av et så under omstendighetene godt resultat, forsvant Færøyene fra internasjonale turneringer fram til de dukket opp igjen i kvalifiseringen til EM i 2009. Færøyene kom i innledningsgruppe med Makedonia (FYR), Kasakhstan og Wales. Færøyene beseitret Makedonia, men tapte de to andre kampene, og endte på tredjeplass.

I november 2008 vant Færøyene en miniturnering i Litauen mot Litauen og Luxembourg med god margin. Året før hadde Færøyene tapt 0-3 mot Litauen i Litauen, men slått de to andre baltiske landene. Færøyene stilte ikke til kvalifisering til VM i 2011.

I april 2013 vant Færøyene gruppe 2 i den preliminere runden til VM 2015 og gikk videre sammen med Montenegro. Færøyene skulle spille i gruppe 4 i gruppespillet mot Sverige, Skottland, Nord-Irland, Bosnia-Hercegovina og Polen.

I april 2017 vant Færøyene gruppe 4 i den preliminere runden til VM 2019 og gikk videre.