Ungarns kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ungarn
Ungarn
ForbundMagyar Labdarúgó Szövetség
LandslagstrenerAttila Vágó
Flest kamperAnita Pádár (114)
Flest målAnita Pádár (41)
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Ungarns kvinnelandslag i fotball representerer Ungarn i internasjonal fotball. Landslagets beste prestasjon er et omspill, en slags uoffisiell kvartfinale, i EM.

Ungarns første landskamp ble spilt den 9. april 1985 mot Vest-Tyskland, og Ungarn vant 1-0. Ungarn ble med på kvalifiseringen til EM i 1987, noe de greide relativt bra, godt bak Italia, men også godt foran Spania og Sveits. I 1989 ble det en tredjeplass bak Italia og et langt bedre enn tidligere Vest-Tyskland.

I 1991 kom Ungarn til omspillet (ofte omtalt som kvartfinalen, men den var ikke med i sluttspillet) i EM i 1991. De møtte Norge og tapte 1-4 over to kamper. Deretter ble det flere andre- og tredjeplasser. Enda Ungarn aldri kom sist i sin gruppe, ble de plassert i klasse B, for de svakere lagene som måtte spille om plass i neste kvalifisering, foran kvalifiseringen til EM i 1997. De to første forsøkene endte dårlig, men de vant sin gruppe i 2000, men tapte kvalifiseringskampene mot Nederland. I 2002 vant de igjen sin gruppe, og ettersom klasse A ble utvidet, ble Ungarn automatisk kvalifisert til klasse A.

Etter Ungarns gjeninntreden i det gode selskap har resultatene vært beskjedne. en nest sisteplass og to sisteplasser er resultatet etter tre kvalifiseringer.