Hopp til innhold

Ungarns kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ungarn
Ungarn
ForbundMagyar Labdarúgó Szövetség
LandslagstrenerAttila Vágó
Flest kamperAnita Pádár (114)
Flest målAnita Pádár (41)
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Ungarns kvinnelandslag i fotball representerer Ungarn i internasjonal fotball. Landslagets beste prestasjon er et omspill, en slags uoffisiell kvartfinale, i EM.

Ungarns første landskamp ble spilt den 9. april 1985 mot Vest-Tyskland, og Ungarn vant 1-0. Ungarn ble med på kvalifiseringen til EM i 1987, noe de greide relativt bra, godt bak Italia, men også godt foran Spania og Sveits. I 1989 ble det en tredjeplass bak Italia og et langt bedre enn tidligere Vest-Tyskland.

I 1991 kom Ungarn til omspillet (ofte omtalt som kvartfinalen, men den var ikke med i sluttspillet) i EM i 1991. De møtte Norge og tapte 1-4 over to kamper. Deretter ble det flere andre- og tredjeplasser. Enda Ungarn aldri kom sist i sin gruppe, ble de plassert i klasse B, for de svakere lagene som måtte spille om plass i neste kvalifisering, foran kvalifiseringen til EM i 1997. De to første forsøkene endte dårlig, men de vant sin gruppe i 2000, men tapte kvalifiseringskampene mot Nederland. I 2002 vant de igjen sin gruppe, og ettersom klasse A ble utvidet, ble Ungarn automatisk kvalifisert til klasse A.

Etter Ungarns gjeninntreden i det gode selskap har resultatene vært beskjedne. en nest sisteplass og to sisteplasser er resultatet etter tre kvalifiseringer.

Autoritetsdata