Polens kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Polen
Polen
ForbundPolski Związek Piłki Nożnej
KonføderasjonUEFA
LandslagstrenerRobert Goralczyk
KallenavnDe hvite og røde
Flest kamperMaria Makowska (111)
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Polens kvinnelandslag i fotball representerer Polen i internasjonal fotball. Polen har aldri kvalifisert seg til noen mesterskap.

Polen var en av de første østeuropeiske landene som debuterte i kvalifisering til mesterskap, da de debuterte allerede i EM-kvalifiseringen i 1991. Tre sisteplasser i de tre første kvalifiseringene gjorde at da UEFA delte inn landslagene i to nivåer, endte Polen i nivå 2, eller klasse B. Polen var imidlertid i toppen av sine grupper i klasse B, og spilte kvalifisering mot Sveits i 1999. I 2003 skulle Polen spille kvalifisering mot Portugal, men ettersom nivåene ble utvidet, ble kvalifiseringen fjernet, og Polen rykket opp uten kamp.

I sin første kvalifisering på det øverste nivået kom Polen sist med to poeng. Imidlertid ble det ikke nedrykksspill fordi klassene ble utvidet. I kvalifiseringen til VM i 2007 kom Polen på fjerdeplass med ni poeng, en markant framgang. Denne framgangen opprettholdt Polen da de kom to poeng bak Østerrike i kvalifiseringen til EM i 2009.

Imidlertid kom den store fremgangen for Polens landslag da de kom i kvalifiseringsgruppe med Ukraina, Ungarn, Romania og Bosnia-Hercegovina. Ukraina, som tidligere på året hadde spilt EM, var gruppefavoritter. Polen var fra begynnelsen med i toppen, etter at de slo nettopp Ukraina 4-1 hjemme. Deretter gikk gruppen i bølger mens Romania, Ungarn, Polen og Ukraina tok poeng fra hverandre. Polen lå lenge godt an til å kvalifisere seg videre fra gruppen til neste stadium, men i sin siste kamp, borte mot Ukraina, tapte Polen. Uavgjort ville ha holdt for polakkene, men de tapte greit 1-3, og endte dermed på andreplass.

Se også[rediger | rediger kilde]