Hopp til innhold

Romanias kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Romania
Romania
ForbundFederaţia Română de Fotbal
LandslagstrenerRomanias flagg Maria Delicoiu
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Romanias kvinnelandslag i fotball representerer Romania i internasjonal fotball. Landslaget har aldri kvalifisert seg til noe mesterskap.

Romanias første kvalifisering var til EM i 1993. Romania endte på andreplass, poenget bak Nederland. En uavgjort mot tabelljumbo Hellas avgjorde til Nederlands fordel. Romania var også nære ved neste kvalifisering, men deretter gikk det litt dårligere. Romania ble sist i kvalifiseringen til EM i 1997, og rykket deretter ned til klasse B. De påfølgende kvalifiseringene var Romania nære opprykk, men de tapte alltid den siste kvalifiseringskampen. Romania kom ikke tilbake til kvalifiseringen før de to klassene ble fjernet både for EM- og VM-kvalifiseringsøyemed. Dermed ble kvalifiseringen til EM i 2009 Romanias første kvalifisering siden 1997. Romania måtte begynne i første kvalifiseringsrunde, men vant den uten problemer. I den neste runden endte Romania nest sist, etter å ha slått og spilt uavgjort mot Ungarn og tapt mot de andre motstanderne.

I kvalifiseringen til VM i 2011 kom Romania i en noe merkelig gruppe med Ungarn, Ukraina, Bosnia-Hercegovina og Polen. Romania bidro til å gjøre gruppen høyst uforutsigbar ved å spille uavgjort mot storfavoritten Ukraina og Ungarn. Romania slo også Bosnia-Hercegovina begge gangene, men tapte de resterende kampene, og endte nest sist.

Se også[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata