Slovenias kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Slovenia
Slovenia
ForbundNogometna zveza Slovenije
LandslagstrenerSlovenias flagg Darko Zizek
HjemmebaneŠportni Center, Dravograd
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Slovenias kvinnelandslag i fotball representerer Slovenia i internasjonal fotball. Slovenia har aldri kvalifisert seg til noe mesterskap.

Jugoslavia deltok ikke i noen mesterskap i kvinnefotball, og derfor hadde ingen slovenske landslagsspillere tidligere landslagserfaring før Slovenia debuterte i landslagssammenheng. Slovenia deltok i sin første mesterskapskvalifisering i forkant av EM i 1995. Det endte med sisteplass i gruppen etter flere stygge tap, inkludert 0-17 mot Spania. Deretter trakk de slovenske landslaget seg fra alle kvalifiseringer fram til kvalifiseringen til VM i 2007. Der vant Slovenia sin klasse B, og rykket opp til klasse A. Disse klassene var avskaffet i EM i mellomtiden, og Slovenia hadde kommet videre uansett. Imidlertid slapp de første kvalifisering, og gikk rett til andre kvalifisering, der de hentet opp en dårlig start og endte på tredjeplass i sin gruppe. Denne tredjeplassen ga omspillsplass, og Slovenia møtte Ukraina i kvalifiseringskamp til EM. Ukraina vant begge kampene.

I kvalifiseringen til VM i Tyskland havnet Slovenia i gruppe med Italia, Finland, Portugal og Armenia. Med den gode EM-kvalifiseringen i minne var innsatsen en skuffelse, med bare seire mot Armenia.

Se også[rediger | rediger kilde]