Terry Jones

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Terry Jones
Terry Jones.jpg
Født Terence Graham Parry Jones
1. februar 1942 (74 år)
Colwyn Bay, Wales
Utdannelse University of Oxford, Q973884
Nasjonalitet Storbritannia
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Terence Graham «Terry» Parry Jones (født 1. februar 1942 i Colwyn Bay) er en walisisk komiker, skuespiller, regissør, forfatter og programleder, mest kjent som et av medlemmene i Monty Python.

I Monty Python er hans mange fremstillinger av gamle kvinner, såkalte «pepper-pots» særdeles minneverdige. Dessuten var han «Den nakne mannen som spiller orgel» som dukket opp før åpningsvignetten i Flying Circus-episodene på 1970-tallet.

I tillegg til å være forfatter og skuespiller i TV-serien Monty Python's Flying Circus har han også regissert flere filmer, bl.a Monty Python og ridderne av det runde bord (1975), Profeten Brians liv og historie (1979), Private Services (1987) og Erik the Viking (1989).

Jones har også skrevet flere filmmanus og bøker (bl.a Starship Titanic sammen med Douglas Adams) og er også en ivrig forfatter av politiske artikler.

Han har de siste årene vært programleder for en rekke TV-serier om historie. I 2009 kom hans første bok ut på norsk, Barbarene, et skråblikk på romersk historie.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote Wikiquote: Terry Jones – sitater