Nudge Nudge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Nudge Nudge», også kalt Candid Photography, er en sketsj av og med den britiske komikergruppa Monty Python, vist i episoden «How to Recognise Different Types of Trees From Quite a Long Way Away» i TV-serien Monty Python's Flying Circus i oktober 1969.

Sketsjen er skrevet av Eric Idle som også spiller i den sammen med Terry Jones. De framstiller to fremmede som møtes på en pub. Idle, som spiller en yngre mann, stiller Jones, som spiller en eldre herremann, flere spørsmål om hans forhold til kona, alle skjult som seksuelle tvetydige spørsmål («Does your wife 'go'?», «is she a sport», «is she interested in photography», «likes games, eh?» og så videre), alle fulgt av frasen «nudge, nudge, wink wink, know what I mean, know what I mean, say no more, say no more!», hvorpå den eldre mannen skal forstå den seksuelle dobbeltbetydningen av spørsmålet. Den eldre mannen får etterhvert nok og krever at Idle er direkte, så Idle spør hvordan det er å ha sex med en kvinne.

Sketsjen blir også vist i Monty Python-filmen And Now For Something Completely Different fra 1971, og Monty Python Live at the Hollywood Bowl fra 1981.

Sketsjen ble senere gjort om til en reklamefilm for Breakaway sjokoladekjeks («suggestive...digestive...know what I mean?»). Etter å ha opptrådt i flere reklamefilmer nektet Idle å lage flere. Medpython John Cleese laget siden en reklame for Breakaway der han spilte bror til figuren til Idle.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]