The Ministry of Silly Walks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«The Ministry of Silly Walks» er en sketsj fra Monty Python's Flying Circus, episode 14 («Face the Press»), først vist i StorbritanniaBBC i 1970. En kortere versjon av sketsjen ble vist i Monty Python Live at the Hollywood Bowl.

Denne sketsjen involverer John Cleese som ministeren av det fiktive britiske departementet som er ansvarlig for å utvikle dumme måter å gå på igjennom bevilgninger. Cleese går på en mengde dumme måter igjennom sketsjen, og det er mer gangen enn dialogen som har gjort sketsjen så populær. Som minister blir han oppsøkt av Mr. Pudey (Michael Palin), og presentert for noen «ganger under utvikling» som viser seg å ikke være så dumme. Ministeren forteller Pudey at han ikke tror departementet kan hjelpe ham, siden gangene han viser ikke er dumme nok, og bevilgningene snart er brukt opp. Han kan fortelle at departementet skal gi like midler til forsvaret, velferden, helse, boligbygging, utdannelse og dumme måter å gå på, men i det siste har hans avdeling mottatt færre midler. Ministeren forklarer senere at Mr. Pudey kan finne arbeid ved den engelsk-franske avdelingen for dumme måter å gå på, La Marche Futile (en tydelig referanse til Concordes engelsk-franske utvikling).

Mrs. Twolumps har en kort opptreden der hun serverer kaffe med en dum gange. Resultatet av gangen er at det ikke er noe kaffe igjen i koppene da hun setter dem på skrivebordet.

Referanser i andre sammenhenger[rediger | rediger kilde]

  • En referanse til denne sketsjen opptrer i en episode av Hotell i særklasse der John Cleese forsøker å roe ned ting ved å tilby seg å etterligne den dumme gangen til en tysk soldat.
  • David Brent forsøker å gjøre en «silly walk» i den første episoden i sesong to av Kontoret.
  • I James Bond-filmen The World Is Not Enough flytter John Cleese (i sin første opptreden som «R») en BMW på en måte som tydelig er inspirert av sketsjen.
  • I 2000 refererte en episode av Mission Hill til sketsjen da en av figurene forsøker å gjøre inntrykk på en jente ved å vise henne hvordan han kan gjøre en flott «Silly Walk».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]