Absolutely Anything

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Absolutely Anything
Generell informasjon
SjangerKomedie
Science fiction
Utgivelsesår2015
Prod.landStorbritannia
Lengde85 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørTerry Jones
ProdusentBill Jones
Ben Timlett
ManusforfatterTerry Jones
Gavin Scott
MusikkGeorge Fenton
SjeffotografPeter Hannan
KlippJulian Rodd
Foran kamera
MedvirkendeSimon Pegg
Kate Beckinsale
Michael Palin
Terry Jones
Terry Gilliam
John Cleese
Eric Idle
Robin Williams
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapLionsgate
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Absolutely Anything er en britisk science fiction-komedie fra 2015. Filmen er regissert av Terry Jones, manus skrevet av Gavin Scott og Jones, og har Simon Pegg og Kate Beckinsale i de menneskelige hovedrollene, mens Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam, John Cleese, Eric Idle og Robin Williams låner bort stemmene sine. Filmen handler om gruppe eksentriske romvesener, gir et menneske evnen til å gjøre absolutt alt som et eksperiment.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er den første til å medvirke alle de gjenlevende Monty Python-medlemmene siden Meningen med livet. Dette ble også Robin Williams' siste film før han døde.

Den fikk hard medfart av anmelderne, og har bare 8% på Rotten Tomatoes.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

En romsonde, som inneholder informasjon om menneskeheten, blir oppdaget av et galaktisk råd bestående av romvesen. De diskuterer om de burde ødelegge jordkloden, eller gjøre menneskeheten til medlemmer av rådet deres. Som en test bestemmer de å gi ett tilfeldig menneske grenseløs kraft. Etter 10 dager, hvis kreftene har blitt brukt til ondskap, kommer hele jordkloden til å bli ødelagt. Mennesket de velger ut heter Neil Clarke, en lærer som sliter under skolens rektor Robinson. Neil er forelsket i en av naboene sine, Catherine West. Uvitende om sin nye makt, ønsker Neil at romvesener burde ødelegge klasserommet til studentene som er hatet av ham - noe som faktisk får et romskip til å drepe alle som befinner seg i klasserommet.

Forvirret tester Neil seg selv, for å oppdage at han kan gjøre hva som helst. For å fikse de nylige dødsfallene til studentene sine ønsker han at «alle som døde kommer tilbake til livet» igjen, noe som får samtlige døde mennesker, som noensinne har levd, til å komme tilbake som zombier. Neil reverserer dette, og ber om at den tidligere eksplosjonen i klasserommet aldri fant sted. Neste dag ønsker han at en annen lærer, frøken Pringle, skal like vennen hans Ray - fordi Ray er alt for sjenert til å fortelle henne at han faktisk liker henne veldig godt.

Neil bruker makten sin til smålige personlige gevinster, som for eksempel å gi hunden sin Dennis muligheten til å kommunisere med mennesker. En natt kommer Catherine på døren hans, og de tilbringer en natt sammen. Men den tidligere kjæresten hennes, oberst Grant, har fulgt etter dem - og holder øye med dem. Catherine hører Dennis rope at han elsker Neil, noe som får henne til å tro at Neil har en homofil kjæreste. Ray sier at frøken Pringle ikke elsker ham romantisk, i stedet tilber hun ham som en Gud. Catherine låser Grant inne i leiligheten hennes. Neil skader Grants arm og fikser den umiddelbart. Men dette avslører også de nye evnene hans. Grant kidnapper Neil, binder ham fast og forhindrer ham fra å rømme. Deretter tvinger han Neill til å innfri noen egoistiske eller absurde ønsker (som å gi alle hvite engelskmenn enorme ører og andeføtter)

Catherine og Ray redder Neil som reverserer alle ønskene, inkludert frøken Pringles sin nå voldsomt fanatiske tilbedelse av Ray - som var nær ved å bli rituelt myrdet av henne, og kulten hun skapte. forsøker å bruke kreftene sine for å løse verdens problemer. Han gir alle i verden så mye mat de ønsker, sier at kriger aldri bør skje uansett grunn. Hver person får deres eget hus, og han ønsker å forhindre all global oppvarming. Dette slår imidlertid tilbake når verdensomspennende fedme blusser opp. Alt land blir overtatt for å bygge nok hus. Flere land klarer likevel å erklære krig mot hverandre, og planeten havner i en global istid.

Neil reverserer derfor alle disse ønskene. Motløs over sitt personlige liv, og meningsløse forsøk på å gjøre verden til et mye bedre sted, forsøker Neill å begå selvmord. Han hopper i Themsen, men Dennis hopper etter - og redder ham. Han sier Neil heller burde gi kraften til ham, noe Neil går med på. I mellomtiden bestemmer romvesenene at Jordkloden ikke er verdig. Det viser seg at det galaktiske rådet har en annerledes forståelse av moral enn mennesker. Dominans blir ansett som positivt, og svakhet blir ansett som ondskap. Når Neil forsøker å avslutte alle konflikter, og gjøre andres liv bedre, blir han dermed ansett som et tegn på svakhet.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]