Hopp til innhold

Connie Booth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Connie Booth
Connie Booth i 1968
FødtConstance Booth
2. des. 1940[1]Rediger på Wikidata (83 år)
Indianapolis, Indiana, USA
BeskjeftigelseFjernsynsskuespiller, manusforfatter, psykoterapeut, filmprodusent, filmskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedThe Open University
EktefelleJohn Cleese (1968–1978), John Lahr (2000– )
BarnCynthia Cleese[2]
NasjonalitetUSA
Aktive år1969-2000
IMDbIMDb

Constance «Connie» Booth (født 2. desember 1940 i Indianapolis i Indiana) er en amerikansk manusforfatter og skuespiller, mest kjent for sine opptredener på britisk TV sammen med sin tidligere ektemann John Cleese.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Connie Booths far var bankmann ved Wall Street, og moren var skuespillerinne. De flyttet til New York etter at Connie var født.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Connie Booth gjorde sin første opptreden på britisk TV i 1968. Etter dette opptrådte hun jevnlig i Monty Python's Flying Circus. Hun opptrådte også i filmen Monty Python og ridderne av det runde bord som damen som ble anklaget for å være en heks. Hun var medforfatter og skuespiller i TV-serien Hotell i særklasse (197579) som husholdersken «Polly». I tillegg til dette var hun også med i en kortfilm kalt Romance with a Double Bass, tilrettelagt av Cleese fra en novelle av Anton Tsjekhov.

Booth og Cleese var gift fra 20. februar 1968 til 1978, da deres ekteskap endte i skilsmisse. De har et barn sammen, Cynthia Cleese (født 1971), fra deres tiårige ekteskap.

Connie Booth hadde gjesteopptredener i britisk TV og hennes egenskap til å slå over på amerikansk aksent viste seg å være nyttig i flere sammenhenger, inklusiv som «Mrs Errol» i en BBC-tilretteleggelse av Little Lord Fauntleroy og som «Miss March» i en dramatisering av Edith Wharton's «The Buccaneers».

Booth avsluttet sin skuespillerkarriere i 1995 og praktiserte senere som psykoterapeut i London. Hun er gift med John Lahr, sønn av Bert Lahr som spilte den feige «Lion» i filmen Trollmannen fra Oz fra 1939.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ British Film Institute, verkets språk britisk-engelsk, www2.bfi.org.uk[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ The Peerage[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]