Carol Cleveland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Carol Cleveland
10.18.09CarolClevelandByLuigiNovi.jpg
Carol Cleveland i 2009
Født13. januar 1942Rediger på Wikidata (78 år)
London, England
Utdannet ved Royal Academy of Dramatic Art (–1963)[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller[2], komiker, filmskuespiller, teaterskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Aktive år1961
Nettstedhttp://www.carolcleveland.com
IMDbIMDb

Carol Cleveland (født 13. januar 1942 i London) er en engelsk komiker og skuespiller mest kjent for sin medvirkning i Monty Python's Flying Circus og flere av Monty Pythons filmer.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Som ung flyttet hun sammen med sin mor og stefar til USA og bodde flere steder der ettersom stefaren arbeidet for US Air Force. Som tenåring vant hun missekonkurransen «Miss California Navy», samt at hun var «Miss Teen Queen» i humormagasinet MAD. I 1960 flyttet hun og familien tilbake til London,[3] hvor hun begynte sine studier på Royal Academy of Dramatic Art.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Hun fikk snart bi-roller i forskjellige TV-serier som i blant annet Gullguttene og andre serier og filmer før hun ble med i komedieserier på BBC som for eksempel The Two Ronnies, Morecambe and Wise og Spike Milligan.

Monty Pythons «bimbo»[rediger | rediger kilde]

Dermed var veien kort til å opptre med Monty Python-gjengen, og hun fikk som regel rollene som krevde en «bimbo», eller rett og slett en feminin kvinne, i motsetning til «pepperpot»-damene som guttene spilte selv. Av de 45 originale episodene var hun med på hele 30, og blir gjerne kalt «den syvende Python».

Hun var også med på Monty Python-filmene Monty Python og ridderne av det runde bord, Profeten Brians liv og historie, Meningen med livet og Monty Python Live at the Hollywood Bowl.

Etter tiden med Monty Python har hun hatt forskjellige roller både som «seriøs» skuespiller og som komiker. Hun opptrer for tiden med et «one-woman show» som hun har kalt Carol Cleveland Reveals All.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]