Ron Grainer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ron Grainer
Født11. august 1922
Atherton (Queensland)
Død21. februar 1981 (58 år)
Sussex
Utdannet ved Sydney Conservatorium of Music, University of Sydney
Beskjeftigelse Komponist, filmmusikkomponist
Nasjonalitet Australia
Språk Engelsk

Ron Grainer (født 11. august 1922 i Atherton, Queensland, Australia, død 21. februar 1981 i Cuckfield, Sussex, England) var en australsk komponist som jobbet for det meste i Storbritannia. Han er mest kjent for sine bidrag til film og TV-serier.

Grainer jobbet med BBC Radiophonic Workshop på en rekke melodier for TV-serier, slik som Giants of Steam (en dokumentar om jernbaner) og science fiction-serien Doctor Who. Grainer var så imponert over Delia Derbyshires arrangement av hans melodi for Doctor Who at han sa «Skrev jeg det?» (Did I write that?). Han ville også dele det han tjente på den med henne, men ble stoppet av BBCs byråkrati. En annen kjent melodi fra Grainer er den som ble brukt i TV-serien The Prisoner, som var basert på ett tidligere stykke han hadde skrevet som het «The Age of Elegance».

Musikken for The Omega Man var kanskje et av hans mest eklektiske stykker. Filmen var basert på boka I Am Legend av Richard Matheson og Charlton Heston hadde hovedrollen. Musikken ble ikke gitt ut på CD før i 2002 i et begrenset opplag på 3000 av FilmScoreMonthly[1]. Utgivelsen dukker opp på eBay fra tid til annen og er nå en sjeldenhet. Musikken var en miks av symfonisk, jazz, avantgarde og elektronisk musikk.

TV-serier[rediger | rediger kilde]

Filmer[rediger | rediger kilde]

Teater[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]