Strømmestiftelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Strømmestiftelsens hovedkontor i Kristiansand.

Strømmestiftelsen er en ikkestatlig organisasjon grunnlagt 21. september 1976. Strømmestiftelsen er en norsk utviklingsorganisasjon som gir fattige mennesker i Sør hjelp til å klatre ut av fattigdom gjennom utdanning, jobbskaping og mikrofinans. Strømmestiftelsens visjon er en verden uten fattigdom. Strømmestiftelsen skiller seg fra andre bistandsorganisasjoner ved at de kun arbeider med lokale partnere, og utarbeider planer og prosjekter sammen med disse partnerne. Det er de lokale som sitter med den beste kunnskapen om samfunnet.

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

Strømmestiftelsen driver langsiktig utviklingsarbeid sammen med lokale partnerorganisasjoner i Sør. Ved å gi folk blant annet kunnskaper og ferdigheter, tilgang til små lån og sparemuligheter, bidrar stiftelsen til at det blir mulig for fattige mennesker å forbedre og bygge ut sitt livsgrunnlag slik at de kan klare seg selv uten veldedig hjelp.

Organisasjonen har virksomhet i 12 land hvor de driver ulike utviklingsprosjekter innen utdanning og mikrokreditt/mikrofinans. Organisasjonen legger vekt på hjelp til selvhjelp og benytter seg av lokale samarbeidspartnere. Hovedkontoret er i Kristiansand, Norge.

Strømmestiftelsen har fire regionskontorer: i Lima (Peru), Bamako (Mali), Kampala (Uganda) og Colombo (Sri Lanka).

Historie[rediger | rediger kilde]

Navnet kommer fra Olav Kristian Strømme, prest og kapellan i Oddernes kirke, som drev et utstrakt innsamlingsarbeide.

Strømmestiften deler ut «Hjelp til selvhjelp-prisen». Prisen ble gitt til fredsprisvinner Muhammad Yunus i 1997.

Inntektene fra Operasjon Dagsverk i 2008 gikk til Strømmestiftelsens prosjekt for ungdom i Bangladesh, Shonglap.

Strømmestiftelsen har sin egen linje, Act Now, ved skolen Hald Internasjonale Senter, som organisasjonen driver sammen med Det Norske Misjonsselskap og Laget.

RE:ACT[rediger | rediger kilde]

RE:ACT er Strømmestiftelsen sin ungdomsorganisasjon. Den ble stiftet i oktober 2009 av tidligere studenter ved Hald Internasjonale Senter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]