Utviklingsfondet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Utviklingsfondet
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer971454369
Stiftet6. mars 1978
LandNorge
HovedkontorOslo
Grunnlegger(e)Erik Dammann
Adm.dir.Jan Thomas Odegard
Nettstedutviklingsfondet.no (no)[1]
Kart
Utviklingsfondet
59°55′00″N 10°45′02″Ø

Utviklingsfondet er en bistandsorganisasjon som jobber for å bekjempe sult og urettferdighet i lavinntektsland. Utviklingsfondets hovedkontor ligger i Oslo, men organisasjonen har også kontor i Lilongwe i Malawi, Addis Abeba i Etiopia og i Hargeisa i Somalia. Utviklingsfondet ble stiftet i 1978 av medlemmer i organisasjonen Framtiden i våre hender.

Utviklingsfondets visjon er «en rettferdig og bærekraftig verden uten sult, fattigdom og ekskludering.» Utviklingsfondets mål er å bidra til at at fattige mennesker på landsbygda har tilgang til nok og sunn mat, god økonomi, er godt rustet i møtet med klimaendringer og kriser, og har makt og innflytelse over egne og liv. Kjernen i organisasjonens arbeid er bistandsprosjekter på landsbygda i lavinntektsland. I tillegg jobber Utviklingsfondet med politisk påvirkningsarbeid både nasjonalt og internasjonalt.

I samarbeid med lokale partnere jobber Utviklingsfondet for å redusere fattigdom og bygge opp sterkere lokalsamfunn. Utviklingsfondet har prosjekter i Malawi, Somalia, Etiopia, Mosambik, Nepal, og Guatemala. Utviklingsfondet arbeider med tema som matsikkerhet, klimatilpasning, sosial mobilisering, forvaltning av naturressurser og biologisk mangfold.

I 2015 lagde den norske gruppen Queendom sangen «Change Reaction» på oppdrag fra Utviklingsfondet. Musikkvideoen til sangen ble filmet i Etiopia.[trenger referanse]

Generalsekretær er Jan Thomas Odegard.

Styreleder er Dag Hareide.

Ungdomsorganisasjonen Spire[rediger | rediger kilde]

Spire er Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon. De jobber med politisk påvirkning og informasjonsvirksomhet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Utgave 2017-05-22 av GRID[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]