Fellesutvalget for Palestina

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Fellesutvalget for Palestina (FuP) er en paraplyorganisasjon for organisasjoner i Norge startet i 1980 som støtter palestinernes sak. Fellesutvalget besto per 2016 dag av 24 medlemsorganisasjoner, de fleste av dem landsomfattende. Leder er Anna Lund Bjørnsen (siden februar 2013).

FuP støtter etableringen av en uavhengig palestinsk stat på grunnlag av FN-resolusjon 242 fra 1967 gjennom blant annet tilbaketrekking av israelske væpnede styrker fra de okkuperte territorier, FN-resolusjon 338 fra 1973- en delvis forlengelse av resolusjon 242 og som oppfordrer til våpenhvile og fredsforhandlinger mellom partene, FN-resolusjon 1397- den første resolusjonen fra FNs sikkerhetsråd som tok til orde for en palestinsk og israelsk stat side om side, samt de palestinske flyktningenes rett til å vende tilbake i henhold til FNs flyktningkonvensjon, resolusjon 194.

Organisasjonen driver informasjonsarbeid og politisk påvirkningsarbeid, blant annet med tanke på det palestinske folkets situasjon og dets rettigheter under folkeretten. FuP arrangerer seminarer, samt den årlige Palestinakonferansen og studieturer.

Medlemsorganisasjoner[rediger | rediger kilde]

Medlemsorganisasjonene i 2016:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]